pissigt väder!!!

nu har någon gjort vädergudarna arga.. fyfan vilket väder det har varit idag! snöblask/regn! igår var det typ 20 plusgrader i solen, helt underbart :O hur kan det ändras så drastiskt!!!?

trots vädret har jag faktiskt gjort saker idag! Följde med Charlotte och Christian till en gård i kristinehamn för att kolla på lite rekryteringsdjur (kvigor) och några tjurar. Det var skoj :) aldrig sett en sån stor tjur som dom hade där! riktigt grann :D på hemvägen stannade vi på ett rökeri, där köpte jag en älgsalami! :)

när vi kom hem drog jag tag i min man, så åkte jag, han och christian till kil och storhandlade! mums.. tråkigt bara att kortet är rätt så länsat! iallafall mitt, haha. Mikaels är lite finare! ;) 

funderar på att åka till skolan imorgon.. har inte riktigt bestämt mig! Plugga plugga plugga... vore rätt så bra faktiskt! vi får se :)
poss på er!

sveriges mästerkock

jani, jag har faktiskt inte så mycket annat för mig :) förutom att äta chokladbollar också :P haha
Idag har jag dammsugat hela huset, sen var min lärare på besök här :)

har haft förvärkar ikväll så in i hewlette! sen åkte mikael iväg och jagade, och när han skulle åka fick jag sån panik över att han skulle sticka så det gjorde bara ännu ondare!! "TÄNK OM det skulle hända nåt!?". Jag har fan inga pengar på min mobiltelefon! "gå upp till tomas och charlotte" säger mikael, haha. Om det skulle hända nåt alltså. jaja, änsålänge är det lugna puckar, och det är ju nästintill mörkt ute nu, så han kommer väl hem snart :) ikväll SKA jag ha en RIKTIG massage! tror inte riktigt han förstår hur ont det faktiskt gör... 

kolla lite vidare på tvn, sen äntligen sova! hoppas på att få sova hela natten inatt.. Fick inte göra det natten till idag, antagligen för att jag sovit hela dagen igår men ja! man lär sig av sina misstag :)
poss på er!

trotsig unge??

har bebis vänt tillbaka sig till säte tro?? Jag har inte kännt nån direkt kullerbytta sådär, men jag får sparkar på den sidan ryggen borden ligga! vilket får min att misstänkte att bebis har vänt sig igen >.< kanske är jag bara nojjig! för det känns ändå inte sådär som det gjorde när den låg i säte...

Ringde barnmorskan iallafall, och självklart har hon bara telefontid måndag, tisdag & fredag denna veckan. Så typiskt! Men får väl ringa på fredag då, eller snällt vänta till nästa tid (fredag den 8e april). Eller ringa förlossningen, men då får jag vänta tills efter klockan 4 eftersom mikael jobbar... jaja!

Som jag nämnt ett antal gånger har jag ju en kurs nu som heter mjölk&nötköttsproduktion, och förra veckan och den här veckan har vi praktik, vilken jag inte kan utföra så jag är hemma. Har ändå min praktikplats hemma på gården (hehe). Men min lärare ska komma på visit idag :) ska bli nice!

och jag snorar som en idiotas! vi hörs sen :D possss


Lilla snyggtanja sitter i kökssoffan och kikar utöver hästhagarna och gärdena ^^

magen vecka 36+6

nu tror jag faktiskt att jag är färdigbakad, eller ja. Iallafall bebis. Och dessa bristningar som finns har uppkommit den senaste veckan :( så INTE COOLT! men förhoppningsvis blir det inte så himla mycket mer, och hoppas dom försvinner så gott som allt!!






vill även svara på Lena's kommentar från mitt förra inlägg:
haha ja! det vore ju rätt festligt om vi hamnade där samtidigt ;) hoppas verkligen denna vill kika ut SNART!!

förvärkar

usch! eller ja. Jag vet inte ens om det är förvärkar, vissa gånger är  det väl det! sen vi vände bebisen igår har jag haft som värkar bak i ryggen, men det kan mycket väl vara nervkläm eftersom bebis redan nu tränger ner huvudet!

Var hos BM igår också!
SF: 34,5 cm
hjärtljud: 138
blodtryck: 105/ ? ... som vanligt iallafall!!

bebis var även ruckbar, så ja.. haha. nu får den borra ner sig ordentligt där nere så att det snart är dags att titta ut!
Blä, gör så jäääävla ont ibland.. måste verkligen andas ordentligt.

Igårkväll var det ordentligt, tog 2 alvedon innan jag la mig och jag fick sova hela natten, superskönt! men usch så ont det gör >.< känner att förlossning inte riktigt kommer bli så himla lattjo xD hoppas det går snabbt!!!

svar

ville snabbt svara på en kommentar bara! så jag får förklara mig lite, haha..

toaletten som var nerblodad var inte inne på vårt rum, det var alltså ingen privat toalett! självklart är det väl personalens skyldighet att hålla det fräsch (fast ändå inte eftersom dom har anställd städpersonal). Men jag tycker ändå att man kan se sig lite för. Vill man själv att det ska se ut så när man kommer in på en toalett?? nää.... Inte jag iallafall! Toaletten var iallafall en av toaletterna ute i korridoren som används av ALLA.

minne är bra att ha!

ja, minne är ju faktiskt bra att ha! och jag bad om ursäkt förut om jag glömt nåt från babyshowern! Kom dock på igårkväll att jag inte la upp någon bild på muminservisen vi fick av pesonen!


vi glömde kameran, oh noes!!!

ja, det är faktiskt sant. VI GLÖMDE KAMERAN, och jag ursäktar mina bloggläsare detta misstag, jag är så oerhört besviken på mig själv, men skyller självklart på mannen ;)

klockan 08.00 var vi framme på förlossningen, vi blev tilldelade ett rum och tog en CTGkurva som var fin :) sen tog det en jäääävla tid! :(

Fick tillslut Bricanylsprutan (i låret!) och ja.. Den är ju till för att livmodern ska slappna av, men jag tror alla muskler slappnar av lite granna, haha! Jag blev jätte skakis, men inga hjärtklappningar (som är vanligt att få) iallafall :)
Har tyvärr inte skrivit upp några tider för nåt eftersom vi för det första försov oss imorse, glömde kameran, och somnade så fort en läkare/BM gick utanför rummet!

när läkaren väl var på plats, och ultraljudssköterska så satte vi igång :) en väldigt enkel procedur! Läkaren typ puttade fram bebisen, samtidigt som dom höll koll på rumpa, huvud och hjärta med ultraljudet! :)
När läkaren hade bebis på rätt plats fick jag vända mig och lägga mig på sidan, och sedan ligga där med CTG i 30 minuter ungefär! Och ja, det är som det låter:
Vi fick en lyckad vändning!!!!! :D jag som inte trodde det, haha! Men nu ska vi bara vänta på att bebis ska fixera sig, sen får gärna vattnet gå vilken dag som helst ;)


ni får ursäkta att det blev ett sådant slarvigt inlägg om proceduren.. men känner mig inte så motiverad, speciellt inte när jag kom på att vi glömde kameran när vi väl låg där med CTGn.. Jag ville ju ha kort!!!!!!! fy på mig. Ska packa ner den i BB-väskan med en gång!!!

ah juste. Måste ju bara berätta en sak. så jäääävla ofräscht!!! Jag skulle gå och kissa innan dom skulle vända bebisen för ah.. det är ju bra om det finns så mycket plats som möjligt. Men det var BLOD runt hela toalettsitsens innerkant! intorkat lixom!!! såååå vidrigt! Och i papperskorgen låg det sjukt blodiga bindor!
Jag vet att man blöder jätte jätte mycket efter en förlossning, men man kan ju se efter sig, iallafall på ett ställe där andra går??? Den toaletten skulle jag gå på nån timme tidigare också, men vägrade sätta mig på den när jag såg det där, för då var detsutom vattnet i toaletten rött! personen som var där innan mig borde ha spolat TVÅ gånger! När jag däremot var tvungen att kissa la jag pappersbitar på toalettringen för att slippa sätta mig i någon annans blod. Se det lite som ett tips, haha! Man gör ju fan rent efter sig tycker jag!!!

vändningsförsök

nu är morgonen här! vi ska åka om ca 15 minuter, men är rätt så säker på att vi inte kommer iväg då!
våra klockor ringde fan inte imorse (tur man är som en inställd bomb inne i kroppen), jag vaknade 06.35 och FLÖG upp, kollade på klockan och såg till min lättnad att vi INTE försovit oss. Eller ja, det beror väl på vad som innebär med att försova sig! Min klockan ställde jag på kvart i 6 egentligen.... -.-

nu ska jag hänga alla små söta bebiskläderna som vi fick i lördags, som jag tvättade igårkväll :) så mysigt när det är så litet ^^

jag uppdaterar SJÄLVKLART sen när vi kommer hem :) vi har även MVC klockan 16.00 idag! jag kommer vara helt slut när den här dagen är klar!
pussssssssss på er.

min babyshower! 26 mars 2011 :)

Igår arrangerades min babyshower! som varit planerad i eeeeevigheter! Känns konstigt att den faktiskt är över.. Det betyder ju att bebisen snart är här :o

Jag hade en helt fantastiskt rolig kväll, och jag hoppas att alla andra också hade det, även om det var lite stelt i början! Inte lätt när man inte känner alla! Men tack alla för att ni kom för min skull :)
"kvällen" började klockan 3 med att alla kom, och såsmåningom vart det käk! Mamma hade gjort en ASgod köttfärspaj med fetaost och paprika i! efterätt: äpple/rabarberpaj! 

iochmed efterätten/fikat körde vi lekar! :D först, som mamma säger, leken som vi alla gjort på lekis/förskolan! En bricka full med saker man får titta på, och sedan skriva upp! Det var saker som ultraljudsbilden, en blöja, napp, MVCjournalen osv osv! Det blev oavgjort och avgjordes med en till omgång och utslagsfråga! andra leken skulle vi prata i telefon, hålla i en bebis och samtidigt hänga tvätt! Mest hängda plagg, utan att tappa telefon eller bebis, på EN minut vann! :D det var stressigt, och mycket svårare än det såg ut haha!

Men det mest populära leken var nog blöjbyte ;) med ögonbindel - på snabbast tid! Bebisens body skulle knäppas upp, blöja på, body stängas! Tur att vi hade en docka och inte en riktigt bebis! Såhär såg det ut ungefär: 


Jenny kan ju trösta sig med att hon inte var den enda som bankade bebisen huvud i bordet oräkneliga gånger! haha :D
Vinnare blev blöjbyterskan herself, mikaels syster rebecka! hennes bästa tid var 28 sekunder! Vi testade även utan bindel, då gjorde hon det på 18 sekunder :P hahah!
Måste också få säga hur grymt imponerad jag blev på hur duktig mikael var ;) vilket bara är till min fördel! haha


Dags för presentöppning! :D jag bjuder på bilden, hahah! helt perfekt! En stavmixer från mina brudar Ida och Camilla :D TAAAAACK <3 jag ska göra bästa barnmaten i stan! ;) 


Vagnskylt från Äwa :D med egna bokstäver! vilket är suveränt då jag gärna vill ha en sån, men undrat hur i helvette jag skulle gjort om vi får en aimee xD men nu är det löst :D


blöjpaket och presentkort från barnens hus 200.- ! presentkortet är från äwa :) ni får ursäkta att mitt minne är blott!


vantarna T.V är från "farmor" brittlouise och vantarna T.H är från "faster" rebecka, båda är hemmastickade :) Muminpappagossedjur från "farfar" göran, termometer från "farmor" brittlouise & "farmor" samuel :)


stavmixern :D


Från jennybenny & matias :D


jenny andersson <3


häftig typ pyjamas från rebecka :D står "stinky" i rumpan ^^ haha


Och från min käre mor, min alldeles egna
DIAPER CAKE :D
såååååå snygg eller hur!?
på min diaper cake fanns det en muminskallra (tar kort någon annan dag), en mumin-vagnmobil (tar kort på den när den sitter på vagnen) nappflaska från MAM med tillhörande nappar i storlek 1 & 2 :) vanliga nappar, också från MAM. En bitring och ja... MASSA BLÖJOR! :D

kan detsutom tillägga att om det är någon som är sugen på en sådan här till sin babyshower eller någon annan tillställning tar min mamma gärna beställningar! :)

Jag hade verkligen en JÄTTE rolig kväll med helsköna människor! Det var jätte roligt att de flesta hade chans att komma, och vi har fått såå himla fina presenter! Tack allihopa, och tack MAMMA som fixade det här till mig :) <3
Förlåt om jag har glömt något, men det är så himla mycket att komma ihåg, och mitt minne är väl inte direkt det bästa just i mitt tillstånd!

nu är klockan 22.00 och vi ska gå och lägga oss, för imorgon ska vi på vändningsförsök på förlossningen, klockan 8 ska vi vara där!! hui! natti på er allihopa, och förlåt för att jag bloggat så dåligt!





ultraljud nummer 3!

tjatja bloggen! åh vad jag älskar den hälsningsfrasen, haha!!

Idag har vi ju varit på ultraljud! storleksmätning.. bebis vägde ca 2300g, vilket är litet, men bebis följer iallafall sin egna kurva, och det är jätte bra :)
En dålig nyhet: bebis ligger fortfarande i säte!!!!!!

på måndag ska vi på vändningsförsök, klockan 8 på morgonen, och fått information om att detta kommer ta hela förmiddagen pga ctg-kurvan osv! Kommer bli en intressant dag.. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att bebis vill vända sig, annars blir det ju ett planerat snitt! :( usch.. livrädd så fort jag tänker på det.
Jag har väl inte så mycket mer att säga! Sen träffade jag upp morsan och brorsan på stan, vi shoppade lite till babyshowern som är imorgon :) kommer bli gryyyyyyymt :D

nu ska vi slänga på en film, käka chips o dippa! Vi väntar på att jennybenny ska komma! :)

juste! glömde ju det nästan viktigaste!! Bebis har JÄTTE mycket hår :D sa barnmorskan som gjorde ultraljudet :P speciellt i nacken ^^ <3

sänghimmeln!

som jag lovade tidigare idag kommer det bilder på bebis krypin ikväll :) eller ja, nu såklart!
vad har jag mer att säga? är spänd över ultraljudet imorgon! för nu vet jag faktiskt inte riktigt hur bebisen ligger, känner mig osäker! men imorn får vi svar! :)

annars då.. Jo, min man bygger en BAR i mitt vardagsrum, och jag har tydligen ingenting att säga till om. Han bara måste bygga den idag, varför vet jag inte. Vi har inte ens råd att fylla den.. men idag ska den byggas minsann!




Och mina underbara posers på morgonen, ily <3

godmorgon 24e mars!

hej på er allihopa! Idag är det sjukt fint väder ute :) ska ta mig en liten kortis promenad med tanja snart, så man iallafall kommer ut nåt!
Idag ska vi mest städa tror jag, eftersom vi får folk hit imorgon :)

Igår var vi och hälsade på mikaels syster Rebecka, där vi fick lite bebiskläder, mest storlek 50 :) jätte söta! mest i blått också då hon bara har pojkar, men det var inga könsdominanta kläder ändå tycker jag! ett par jätte söta typ hängselbyxor i beige ^^ Och en pyjamas som MIKAEL hade när han var liten!! haha
En sänghimmel fick vi också låna, och den är uppmonterad nu :D JÄTTE FINT!!! har tagit bilder, men mickis tog kameran med sig ut för att ta kort på en grävling, haha! Så jag lägger upp den bilden sen :)

Funderar på att göra ett videoblogg-inlägg? ;) vad tycker ni?? Jag och mikael har övat såhär på morgonen, och det kommer bli GRYMT! haha

vecka 36+0

nu är vi inne i vecka 37 ^^ häftigt va! om en vecka kan bebis komma vilken dag som helst :D det kan den väl egentligen nu också, men är inte direkt så pepp på det pga, ja. det jag tjatar om jämt.. den ligger ju i säte!

I slutet av den här veckan är alltså min graviditet fullgången =) normalvikt för en fullgången bebis säger man är 2860g! Och på fredag ska vi somsagt på UL, ska bli intressant och se vad den lille väger nu :) den var ju lite liten sist vi var där! 

nu pratar man mycket om att det kan bli lättare att andas, äta.. Svårare att gå osv.. Men så är inte fallet för mig! dom flesta har en nedåtvänd bebis som sakta med säkert fixerar sig neråt i bäckenet! Dock har jag grymt svårt att gå ändå! pga foglossningen.. den är verkligen HEMSKT nu! Ibland knakar det i mig :s Men snart är bebben ute!

och OM vi får ett vändningsförsök och det mot all förmodan skulle misslyckas, har vi vår lille bebis hos oss om typ två veckor! det är fan inte klokt :O hahaha, när jag tänker efter! en liten liten bebis <3 en liten liten hälften mig hälften mikael! Min nya bäste vän, en ny krabat att ge massa kärlek till :)

vagnen skickas på måndag antagligen, och på lördag är det babyshower! :D kommer bli sååååå kul!
Ordentliga magbilder kommer sen, har blivit lite för stor för att ta dom själv ;)



bättre dag!

Idag är det grymt mycket lugnare på krigsstigen! Mannen kom hem igår strax innan jag la mig och jag fick säga mitt och jag tycker vi förstod varandra rätt så bra. Dock är jag ju lite sur fortfarande, men det går man vara. Igår var väl bara droppen helt enkelt!

idag händer det nog itne så mycket.. har försökt komma igång med min etik-uppgift i Religionen. Handlar om fosterdiagnostik, vad som är rätt och fel och sådär.. Har lagt upp diskussionsfrågor på både facebook på en mammagrupp där och blimamma.se och har fått en del intressanta svar! det kan nog bli bra :) har även lovat att publicera uppgiften här på bloggen när den är klar! 

nu ska jag nog dra på mig lite kläder så jag och tanja får oss lite frisk luft idag iallafall! orkar verkligen inte sitta inne så SJUKT tråkigt! har massa sammandragningar också, inte trevligt.

svar

Jag fick en anonym fråga idag, om varför jag är så rädd för snitt! så jag tänkte ta och förklara mig lite :)

jo! Jag vill inte snittas pga att jag är rädd för det, känns som en obehaglig upplevelse.. Samt att det tar sin tid att läka, och jag känner väl att jag egentligen inte direkt har tid för det av praktiska skäl. Då jag tex tänkt att ta hem hästen i juni/juli! Ett snitt är tyvärr inte heller så speciellt snyggt! om man får säga så.. Sen så är ju faktiskt en vaginal förlossning det bästa för både barnet och mamman. Men självklart, om jag måste snittas, så måste jag ju! Men det finns somsagt många olika slags skäl till att jag helst slipper det.
PLUS att jag för en månad sen blev beviljad en vaginal förlossning :S känns då lite surt att behöva snittas ändå!! Varför jag blev beviljad vaginal förlossning var för att jag har en tarmsjukdom som gör att det kan vara riskabelt med vaginal förlossning, men då inte i mitt fall!




22 mars

tjenare såhär på eftermiddagen! Jag bara sitter här och degar, blir inte direkt nå friskare! Älsklingen kom hem med nässpray åt mig iallafall och det är SÅÅÅÅ skönt!!! ska ta ett par alvedon nu också!

mikael är ute och premiär-röker i sin varmrök som han har byggt alldeles själv! :) ska bli intressant o smaka på resultatet ;) 
Har detsutom kollat runt på lite hundannonser idag också (har gett bort min Pudel siri till min mor, så hon kommer inte hem, kan ta mer om det nån annan dag). Mikael kom nämligen hem och sa att han hade tingat en taxvalp! jag bara "NOOOOOOOOOOOOO!!!!" men efter att han haft roligt i ungefär 10 minuter erkände han att han inte hade gjort det. Dock hade han beställt hem en jaktservis! :) jätte fina är dom, tar kort på den när den kommer hem!

börjar bli rätt så ledsen på att bebisen ligger i säte.. Alla bara går och väntar på att vatten ska gå, slemproppar lossna och att värkarna ska börja! eller snarer FÅR börja när dom helst. Jag hoppas absolut inte på något av det här!! allt jag vill är att bebisen ska vända på sig, så jag också kan få vara lite entusiastisk! det här ska den minsann få höra när den blivit äldre!! Längtar till fredag för då är det ultraljud på morgonen, hoppas bebis har vänt sig fast man inte märkt det... Fast jag så väl kan känna huvudet precis under bröstet >.< drömma går!

genteknik

Dagen har varit rätt så effektiv faktiskt! och den är inte slut! Jag har ju egentligen praktik i mjölk&nötkursen, men kan dessvärre inte röra mig som önskat!

Dock kom jag och älskling ner o laggårn och skrev lite på min besättningsstudie som är till den kursen, den kändes bra. Att man fått lite gjort på den! Nu har hjärtat åkt iväg med ena grannen, dom skulle handla lite... Har bett mikael köpa med nässpray till mig, ska bli SÅÅÅ skönt att kunna andas igen!

nu sitter jag iallafall och ska försöka göra klart min genetik uppgift, och har fastnat på frågan om gen-teknik! hittar inget bra på nätet, och har inga böcker med nåt bra svar! men jag får försöka ändå! eller ja, lär inte bli klar idag, vet inte hur man gör korsnings-scheman...

annars då? jorå, på fredag får vi besök av mamma, Jenny & matias (min barndomskompis från vagnhärad, inte lillerud) :D för på lördag är det dags för min babyshoweeeeeeeer!! hoppas jag hinner bli någorlunda frisk tills dess!

sorry farsan...

Som ni vet fick jag en iphone 4 kopia i födelsedagspresent av min far! Jag är jätte glad över tanken, eftersom det faktiskt fanns en tanke bakom det hela. Han hade "slarvat" bort min Nokia 5230 när han var i thailand (han tog med den dit för den behövde lagas) och kände sig då skyldig att köpa en ny!

tyvärr så klarar jag fan inte av den här mobiltelefonen!!! Jag har verkligen försökt, men jag gör det bara inte!!! :(
Har kollat på pricerunner nu, och nokia 5230 kostar inte mycket över tusenlappen! = Jag SKA ha en sån! Ena grannen har en sådan och jag såg det idag, jag blev så deprimerad in i själen, gud vad jag saknar den telefonen!!!

åh, min underbara nokia. vi SKA återförenas!!


feber

såhär på kvällningen fick jag feber! vet dock inte hur mycket.. Men feber hade jag! tog två alvedon och nu har det gått över :) Tror jag fick det pga att jag hållt igång hela dagen fast jag haft så ont.. Man ska minsann lyssna på kroppen som alla säger!

nu är det solsidan också! Och jag är så jäääävla sugen på pringles original chips :(
Imorn ska jag göra nationella provet i svenska, den skriftliga delen. Och det totalt SUGER! blä fyfan. Orkar inte! Jag sover så jävla dåligt om nätterna..

Mikael har satt igång röken också, så den ska invigas nästa helg! ska bli intressant! aya.. nu ska jag lägga mig och vila! poss på er

31 dagar

när jag tittar på babytickern visar den att det är 31 dagar kvar till beräknad förlossning :) och tittar man i almanackan är det en månad kvar! en månad kvar, till den 20 april. Vart tog tiden vägen egentligen?

nu när man ändå sitter här och funderar på om slemproppen går, tillsammans med sammandragningar så visar dom SJÄLVKLART reprisen på "en unge i minuten". Det avsnittet jag missade, det avsnittet jag försökte kolla på på tv4play men var tvungen att sluta titta på för att inte brista ut i gråt! antar att jag får försöka den här gången också!

borde hoppa in i tvn o ge den där ena killen stryk :P pappan till barnet som fanns i hon den korthårigas mage! hon med kort svart hår... Den killen borde VERKLIGEN få stryk!! hahaha.

20 mars

tjatja bloggeeeeeeeen, ha, ja ba skoja.
nerå. Godmorgon!
klockan är 5 över nio.. Jag vaknade typ.. vid åtta antar jag, och tänkte "åååååh, klockan är typ 10-11, fan vad skönt att jag fått sova ordentligt!" men näe ._.

Mikael har varit ute hela natten och jagat, kom hem och sov ett par timmar, och gick upp och jagade tidigt på morgonen igen så nu ligger han och sover i soffan armerad med jaktkläderna. Roligt för honom att det bor två unga killar här, så han har kompisar!

Jag däremot har rätt så trist.. Jag har ju ingenting att göra, eller jo. Rasta tanja, gå en promenad med tanja. Men jag kommer ju inte så himla långt förns jag får ont! Det blir nog bättre när min prins kommer hit (little), då kanske jag också får nya vänner!

Fast jag ska egentligen inte klaga, för just för tillfället tycker jag bara jävligt synd om mig själv. Jag känner mig fet och ful och otymplig. oduglig. blir deprimerad för att bebis inte har vänt sig men alla andras har det och deras förlossningar kan börja idag om det vore så bra, men inte min. Jag får inte på mig nåååågra som helst kläder längre och det suger. Jag kan fan inte röra mig!! Inatt när mikael kom hem var jag tvungen att gå upp och kissa, och mikael sprang fram till mig och frågade om det gick bra, när jag skulle resa mig upp ur sängen.
Nu ska jag sluta klaga! fu-fan. Nästa helg är min babyshower! JAG LÄNGTAR!!

juste bara snabbt! Vi var bjudna på middag igår, hos mikaels chef! det var sååååååå himla gott!! Rostbiff (alldeles rosa innuti <3), kokt potatis, sparris och någon sås! så gott! Och den hemmagjorda salladsdressingen var ju himmelen själv! Gud så gott!!! :) fick även lite info om hur det funkar i stallet här nere, och det kommer bli grymt!

pojke eller flicka - test!

kul grej att fördriva tiden med! snodde den av http://norbergcaroline.blogg.se/index.html :)

pojke i magen
( ) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk (hade jag i början) 
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
(x) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre (jag vet inte än)
(x) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
( ) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
(x) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
(x) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
(?) Du sover med kudden mot norr
(x) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare 
(x) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
(x) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
(x) Du sover helst på din vänstra sida
(?) Ni hade samlag ofta
( ) Samlaget var kort och snabbt
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dig
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
(x) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
( ) Bebisen sparkar hårt och ofta
( ) Bebisen har hicka sällan / aldrig
(x) Du har enorm utstrålning som gravid
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna
Resultat: 15 poäng

Flicka i magen
( ) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
(x) Babyn hickar mycket
(x) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
( ) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
( ) Ni hade samlag sällan
( ) Samlagen är ofta långa
( ) Du sover helst på din höger sida
(x) Ditt hår är tunnt och matt
( ) Du visar händerna med handflatan upp

( ) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
(x) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
( ) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
( ) Du äter gärna mackans mitt
( ) Pappan går upp under graviditeten 
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
( ) Du var illamående i början
( ) Brösten har blivit lite större
(x) Brösten är lika stora
( ) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
( ) Du är sugen på frukt och sallad
( ) Bebisens hjärtslag ligger över 140
( ) Du älskar citrus frukt och apelsinjuice
( ) Koppen greppar du runt om för att lyfta
Resultat: 9 poäng

Rätt dumt test egentligen, frågorna är ju lite skumma! Men detta test säger iallafall pojke ^^



sätesbjudning

Jag har en liten sätesbebis! Och har börjat tänka på detta mer och mer för varje dag som går! Idag är jag i vecka 35+3, och det börjar bli tämligen dags för bebis att vända sig! Min barnmorska sa att jag absolut inte skulle oroa mig över att den fortfarande ligger i säte, men det gör jag ju ändå!

Vi ska på ultraljud nästa fredag (25 mars) och då är jag i vecka 36+?. Alltså i 37e graviditetsveckan! Då kan ju bebis kika ut lite närsom.. Och om den inte har vänt sig då, så kommer jag att erbjudas vändningsförsök sa min barnmorska, och självklart tar man emot det erbjudandet! Det känns lite läskigt faktiskt :/
Och om inte vändningsförsöket går nå bra, så blir det ju ett planerat kejsarsnitt! Jag vill absolut inte göra kejsarsnitt, jag vill verkligen inte!!! :(

Jag har precis kommit ifrån ett snitt ju!! Jag får ju föda vaginalt, trots min crohns! Det är ju det jag ville!! Fast nu ska jag inte bli hysterisk över ingenting, eftersom ingenting är säkert..
Jag håller bara tummarna över att bebis vill vända på sig snart, eller att vändningsförsöket går BRA.. nej, inte bra. det ska gå BÄST! bläää.. jag blir så nervös och illamående av att tänka på det >.<' Många tankar kommer upp på samma gång... Hur vill jag isåfall ha mitt snitt? lokalbedövning eller sövning? ÅH! 

BEBIS VÄND PÅ DIG!!!!


TÄVLING - ungmammagalan!


UngMamma.com arrangerar den första galan för oss unga mammor, UngMammaGalan. Inne hos Chicmommy.blogg.se tävlar jag om en biljett till galan, övernattning på hotellet samt en biljet (+ hotellövernattning) till min vännina. Tävla du också! Vi ses på galan!
http://chicmommy.blogg.se/2011/march/ungmammagala-tavling.html

ingen rolig natt

gooooodmorgon sverige! Fråga mig inte vad jag gör vaken nu, för det vet jag inte ens själv! Gick och la mig 23.30 ungefär (rätt sent alltså) och har legat vaken typ hela natten, var klarvaken när mikael kom hem.. har bara legat och vridit och vänt mig i flera timmar! Och sen vaknar jag igen 07.40 och är superpigg! Plus att den fina morgonsolen skiner rakt in i sovrummet -.-'

önskar att bebis kan komma snart så det finns nåt att göra på nätterna iallafall!! Det är så grymt tråkigt att bara ligga i sängen :s speciellt när man har ont också! näe usch...

Jag låg och tänkte imorse också.. Eftersom bebis väger mindre än var den bör göra, så kanske den alltid har gjort det?? att det tom gjorde det på RUL? då har dom ju beräknat fel ankomstdatum *hoppashoppas, haha*. Och om DET stämmer, borde bebis kommer tidigare (om det är en liten bebis vill säga, så dom inte räknat fel åt fel håll, så man måste gå över typ 3 veckor) :D haha! Drömma kan man alltid göra...

foglossning a'la 100

haha woh! statistiken har verkligen nått taket idag! Jag blir imponerad ;)

jag har haft lite småont i bäckenet i flera dagar.. Men idag har det minsann slagit till ordentligt!
Jag somnade i mikaels famn i soffan idag, men vaknade av att jag hade så ont i bäckenet och flyttade mig till sängen, och sen dess.. Ja, det verkligen hugger i hela blygdbenet om jag böjer mig ner eller vänder mig för hastigt.. verkligen HEMSKT! :( och bättre blir det ju inte!

och ni ska bara veta vilken liten galning jag har där inne! fötter sticker ut på högersidan stup i kvarten :P nästan så man kan ta tag i foten och hålla kvar den ^^ tyvärr så är bebis en riktigt linslus och vägrar sparka när jag vill ta kort, eller tar bort foten så fort jag kommer med kameran. Den slutar detsutom att röra sig TOTALT om jag vill filma magen -.-

så detta är vad jag får bjuda på ikväll! inte så speciellt. Men där inne ligger mitt lilla gryn! :) <3


mums för att sova!

jani.. haha.. Jag har sovit bort i stort sett hela dagen, och jag vet inte hur jag lyckades med det! Jag måste ju fan plugga, vad är det här!!!! har bakat chokladbollar också!
Min man ska detsutom ut på kalasering ikväll, då har jag massor av tid för mig själv att plugga, det blir bra! :)
samhäll och genetik tror jag!

snö snö snö

japp.. Nu blir jag totalt hjärtekrossad! igår var den finaste dagen hittills detta år! så himla härligt var det ute! och idag är det mulet, och snö på biltaket ._.

jag är inte alls glad över detta, och inte bebis heller verkar det som. Den är TOTALT galen därinne just nu, haha <3 jag önskar tiden kunde gå snabbare så att du kunde komma ut! så man kunde ta sig lite undan  när du börjar sparka :P Hicka har du också! Jadu lille hjärtat!

det är så roligt att se på dom bloggar man följt så länge, bebisarna bara rullar in! :) och när jag började läsa bloggarna har bebis näst intill blivit till för inte så länge sen ^^
Snart är det min tur :D

Gissa ankomsten!

jag ska inte vara sämre än alla andra blivande morsor ;)

när tror DU att min lill* kikar ut, och vad kommer att finnas mellan benen? :D

Lena (lenongen) - 23 april, pojke
Angelica (kotek) - 22 april, flicka (3150g 49cm)
Josefin (theodors mamma) - 26 april, pojke
Démie - 17 april, flicka (2900g)
Ida (theos mamma)
- 24 april, flicka
Åse
- 18 april, pojke
Johanna
- pojke
Rebecka
- 30 april, flicka
Katarina
- 30 april, pojke (2760g)
Jenny Pesonen
- 23 april, flicka
Sara
- 21 april, pojke
Jenny Andersson
- 19 april, pojke
Lena Dager
- 28 april, flicka

KOM IGEN O GISSA NU DÅ!!! :D Lillen är beräknad till den 20 april :)

magen vecka 35+1 ♥

här kommer lite nytagna bilder! alldeles nyss faktiskt! inne i vecka 36 nu! tycker magen har blivit "högre", men jag vet inte :P och idag har jag och mikael suttit i soffan och bara stirrat på när den lill* busat runt där inne :D <3 snart är du här!! det är läskigt nära...




ursäkta mina extremt heta leggins ;) men dom är sååå sköna att springa runt i när man bara är hemma :D

dagens skämt

åh, jag tror jag precis insett vilken dålig humor jag har. Eller så har jag helt enkelt blivit en mycket gladare människa på senaste tiden! :D har nog aldrig skrattat så mycket som jag gör nuförtiden!

mikael: du älskling.. vet du varför alla mammutar dog ut?
jag: nää??
mikael: för det fanns inga papputar!
jag: ..... hahahhahahahahahahahhahahahahhahaha osvosvosv

vecka 36! (35+0)

oj herregud.. vecka trettiosex, KAN NI FATTA?? snart är bebisen här! helt jävla sjukt! är vi ens redo??? kommer vi att klara av det här :o shit!!

bebisen ska väga ca 2,5 kg, men jag tror inte min gör det.. min kanske väger 2300g.. Och är ungefär 47 cm lång! alltså en rätt så färdigbakad liten krabat ^^ och nu händer det väl egentligen inte så mycket, förutom att bebis lägger på sig hull, andas fostervatten, tränar tarmarna, gäspar och busar runt där inne!

min lille har ju dock inte vänt på sig ännu.. ett litet sätesbarn änsålänge!! vi ska på ultraljud den 25e mars (nästa fredag) och hoppas den har vät sig då :) annars blir det nog vändningsförsök! inte coolt :(

har somsagt fått en hemsk foglossning nu också dom senaste dagarna, och undrar.. Får man en värre förlossning när man har jätte mycket foglossning? :S

ååååh, nu är det inte långt kvar!
vore roligt om ni ville gissa vilket datum bebis kommer kika ut, samt om det blir en pojke eller flicka :D om tillräckligt många gör det gör jag en sammanställning och korar en vinnare ;) och det man vinner är väl att man helt enkelt är BÄST!
GISSA PÅ NU DÅ :D bebis är beräknad 20e april!

när tror DU att bebis kikar ut, och vilken sort är det??


SLU i Skara

hej och go'kväll! för det första vill jag ursäkta att jag inte bloggade igår! hemsk människa är jag.. Tänkte slänga in ett inlägg idag på morgonen men eftersom jag gick upp så JÄKLA tidigt, satte jag inte ens igång datorn..

varför gick jag upp tidigt då? JO, för idag har vi varit på studiebesök till skaras SLU anläggning :) vi som var intresserade av det, och det var en hel bunt egentligen, men bara 16 behagade att visa sig ^^

för er som inte vet, så är SLU sveriges lantbruksuniversitet :)

Det tog oss ca 2 timmar med bussen till skara, och jag måste få kräma mig lite... det var sååå himla vackert på campus! SÅ fint! gamla byggnader osv :) vi fick information om två olika utbildningar som skaras SLU har:
* Etologi och djurskyddsprogrammet
* Djursjukskötarprogrammet

Det programmet jag är MEST intresserad av är ju djursjukskötarprogrammet.. Dock känns det totalt jävla värdelöst för att jag vet att jag aldrig någonsin kommer att komma in på det programmet :( sjukt tråkigt..

därför har jag en plan B! på skaras campus finns även BYS utbildningar! BYS står för Biologiska YrkesHögskolan! Dom erbjuder en 40veckors utbildning som heter "klövvård". Den tycker jag låter väldigt intressant! Jag har alla behörighetskrav förutom ETT! "minst ett års yrkeserfarenhet i mjölk- och/eller nötbesättning".

jaja.. vi får se vad framtiden bjuder på.. Nu ska jag njuta av att vara mamma i ett par år iallafall :) <3 Jag ber också om ursäkt för ett sånt tråkigt inlägg för vissa av er ;p haha..
Det jag kan säga om graviditeten idag är att jag har sååååååån jävla foglossning så jag nästan dör! Det gör så jävla ont :(

fick också ta av mig min förlovningsring imorse, för mina fingrar blev som små prinskorvar >.<' INTE COOLT!

crohns sjukdom och graviditet

Hej på er allihopa!
Fick en mycket inspirerande kommentar av Johanna!
Det är en lättnad för mig, och säkert för andra att hitta medmänniskor som lider av samma sak. Som kan förstå dom problem man fått stå ut med. Jag lider verkligen med Johanna och vill säga grattis, att du äntligen fått en diagnos! Kommentaren finns i inlägget "här är jag!" för de mer intresserade! 

Som svar på dina frågor så äter jag just för tillfället två olika mediciner för crohns: Azatioprin och Pentasa. Pentasan är väl den medicin man i regel ger folk vid kroniskt inflammerad tarm.. Dock upplever jag att azatioprinen verkligen har gjort mitt liv normalt! Min storasyster har ulcerös kolit, och äter endast Pentasa, hon har skov från och till.. Med azatioprinen upplever jag att jag är som vem som helst! Jag mår verkligen superbra och har inte haft några problem alls under min graviditet! Jag har under graviditeten fått fortsätta med samma dos jag åt innan!

Jag har ätit olika antibiotika och såklart kortison under min sjukhusvistelse och en tid efter det, för att stabilisera inflammationen! 

Men absolut, självklart kan man må bra! med dagens hjälp ska man kunna må fullkomligt normalt! Ibland mår jag så bra att jag tillochmed glömmer bort att ta mina mediciner! om man får uttrycka sig så, men det är faktiskt sant. Har du inte fått pröva azatioprin och du fortfarande upplever att du inte mår helt 100% med tarmen tycker jag att du ska fråga din läkare om den.. Min syster, med UC får inte den medicinen för att hon inte är tillräckligt sjuk (som dom påstår.. dock låg hon på sjukhus i japan och var riktigt dålig ett tag..). Men jag antar att du mått tusen gånger sämre än vad jag gjorde under mitt år..

johanna; du får jätte gärna maila mig, adda mig på msn eller så! jag tycker det är viktigt att ha folk att prata med, medmänniskor! önskar dig lycka till, tills vidare :)

min email adress är [email protected]

såhär såg min dosett ut dom första månaderna efter sjukhuset! Jag tog tabletter 2 gånger om dagen (dosetten är gjord för 4 ggr om dagen men tabletterna fick inte plats) sen är det ju 7 dagar på en vecka!


Jag, 36kg och droppställning


Min CVK som sattes in pga näringsdroppet



Joel Gustav Arvid Larsson

hemkomna från dopet! :) det var ett litet mysigt dop, med bara släkt! 
Det var mikaels systers yngsta son som döptes idag!


hihi, lille jack i fullsprång råkade hamna med på bilden när han slickar sig runt munnen ;)

bäddat för lill*n

japp, nu är spjälsängen bäddad :) dock inte riktigt färdig ännu, eftersok vi måste ha ett spjälsängsskydd och sådär! jag vill ha en sänghimmel också :P men vi får se, haha! nu är vi iallafall lite förberedda om lillen tänkte komma för tidigt, vilket jag supertvivlar på!!

Idag ska vi på dop! :) mikaels systers lilla joel ska döpas! så nu måste jag hoppa i duschen och välja kläder! haha


ny bloggdesign

sådär! fått upp en ny header, inte så himla "vintrigt" längre! ska försöka få hjälp med bakgrunden också så att den inte är sådär pytteliten som den är nu.. Nåt är vajsing!

Om ni inte kan se den (den nya är med gröna rubriker osv) tryck F5 tills den kommer upp!

nu ska jag fortsätta putta på min man som inte vaknar.. sen laga mat!

bebislängtan

ousch! vaknade med en sån extrem längtan efter att få kliva upp och lyfta upp en liten liten bebis och pussa den på pannan! <3 Nu börjar saker och ting bli verkligare.. Idag ska sängen bäddas (så fort underlakanen har torkat) och en del av kläderna ska vikas in i garderoben.. Vagnen är beställd som ni vet.. 
Vecka 34+3 idag! ojoj! 

Mina "kära" och kära klasskompisar är ute på APU nu i 4 veckor.. därav älskade camilla! och jag kom på igår att.. nästa gång vi ses, så kanske..... KANSKE det finns en liten nevalainen här också! en liten "risk" finns! så himla häftigt!

näe. nu måste jag rasta tanja, sen klä på mig för att gå ner och kika när hjärtat och christian ska sondmata en kalv! ska ta kort på lill*ns säng sen, när den är klar! :)
poss på er, ha en fin lördag!!

glömde nämna igår, att jag väger 56,6 kg! det är en viktökning på ca 12 kg :)

IKEA

wiiiiiiiiiiie :D fick ju 1000kr presentkort på ikea när jag fyllde år! och idag tog jag tillfället i akt och drog en sväng ;)
detta fick jag med mig hem:

* tvättkort
* tvättställning
* duschdraperi
* toalettborste
* badrumsmatta
* 1 stång med s-krokar till köket
* wokpanna
* plast köksredskap
* påsklämmor
* 2 st visp-skålar i olika strl
* såna "tassar" man har under stolar & bord för att undvika repor på golvet
* liten behållar man har papperspåsar i vid källsortering av matavfall
* klädrullare som tar bort hårstrån osv
* påslakanset till bebis (kort kommer)
* täcke till bebis
* kudde till bebis
* 2 små handdukar till bebis

säkert något mer! haha, men allt kan man inte ha på minnet :P ska ta kort sen när lill*ns säng är bäddad :D <3

lundmyr of sweden

Idag fick jag en liten försenad födelsedagspresent av mina kusiner!
en LUNDMYR OF SWEDEN tröja! så himla skön! den kommer bli en favorit :P




barnmorskebesök nr 7

varit hos BM idag! :) älskling följde inte med denna gången, han släppte bara av mig för det var ett par komplicerade kalvningar här hemma. Dom hade fått dra ut en kalv, så han behövdes! en riktig stor kalv var det!

det gick jätte bra hos bm!
SF: 32,5 (inte konstigt jag har så ont i naveln om magen expanderat SÅ mycket!!!! 2 cm sen sist)
hjärtljud: 135
blodtryck: 120 genom något... Hennes blodtrycksmätare var trasig, så vi tog en elektrisk, som inte riktigt stämmer...

annars har vi varit på ikea idag! men det gör jag ett eget litet inlägg till ;) haha

11 mars

Godmorgon! :)
Idag för exakt 19 år sen var jag faktiskt beräknad.. Men som ni vet kom jag ett par dagar för tidigt ;)
Jag minns hur besviken jag var på detta för bara några år sen! Joel och Benji Madden från Good Charlotte fyller ju år idag! och VARFÖR kunde inte jag ha stannat inne ett par dagar till, så jag kunde fått fylla år på samma dag som dom!? haha.. Alla har vi varit små ^^

Nu är klockan 20 i 8, vi börjar om 50 minuter.. Idag får vi ta kingcaben till skolan, eftersom vi ska till MVC klockan 15.00 :) 

Har förvärkar såhär på morgonen, inte så roligt :/
Plus att jag är lite smått orolig, pga den här jordbävningen+tsunami som håller på i Japan just nu! började för en timme sen.. Dock i tokyo! Min syster är i japan, men tror hon är mer i norra delen av landet? har inte riktigt koll! Har facebookat henne iallafall, och hoppas på svar!

ha det bra allihopa! hörs senare ang. mitt MVC besök :)

magen vecka 34+1

här kommer lite magbilder! tyvärr så är profilbilden tagen från fel håll och tyvärr är jag så pass oallmänbildad så jag inte vet hur jag ska vända på den. Jag vet hur man gör i photoshop, men det programmet har jag ju såklart inte på min fina lilla notebook! ni får helt enkelt leva med det :D bebis ligger lite roligt, haha..




Börjar det bli tungt? ohja! tycker jag blivit större också! MVC imorgon, så vi får se :)

muminbodyn!

här kommer den lovade bilden! verkligen jätte söt! jag älskar den :D <3




Bebis kommer bli så söt!

En liten bild på magen från mitt perspektiv också, haha! börjar bli rätt stor nu, tycker jag. Fast jag inte är så stor som jag kanske borde vara.. Eller jo, SF kurvan är jätte fin, men bebis är ju lite liten :/ vecka 34+0 idag!


universitetsmässa

hejhopp gummi s****! jag är så totalt omotiverad till att hålla er uppdaterade, förlåt mig :( 
Jag har inte så himla mycket intressant att berätta faktiskt.. det händer väl inte så mycket helt enkelt!
Jag har ju lovat er lite bilder, så det kommer faktiskt upp idag! för det visade sig att mikael hade minneskortet i sin plånbok! haha (tur)

Idag har jag varit på universitetsmässa! Gick på sjuksköterska-informationen! verkar faktiskt ganska roligt, men tror inte att jag vill plugga vidare än på ett tag.. Kommer antagligen få gå på komvux innan för att plugga upp tex Matte B! blä för skola just nu känner jag! imorgon har jag tex en helt värdelös dag! Fårskötsel 1 timme på morgonen, och sedan är det slut! ledig resten av dagen.. Jag och ett par kompisar funderar på att åka och hälsa på vår klasskompis som fick bebis i september 2010 :) om vi får tag i henne! det vore roligt!

Idag går jag detsutom in i en ny vecka! det tar vi lite senare ;) och magbilder!
poss på er, här kommer iallafall en bild på smörgåstårtan JAG gjorde till min födelsedag :)


Beställt barnvagnen

japp! Nu är barnvagnen beställd! :D känns riktigt skönt, avslappnande!!
Det blev en anna/axel nowalex!
Beställde även regnskydd och insektsnät!

Detta är en present ifrån mina och mikaels föräldrar :) <3


bloggtorka

det känns ärligt som att jag inte har bloggat på EVIGHETER... Måste erkänna att det är rätt så kasst av mig. Jag har ju lovat att visa er min nya mumin-body!

MEN! idag sörrni har det varit projektmässa och i all hast slängde jag in ett par bilder från kameran till datorn imorse, och la fan inte tillbaka minneskortet i kameran!!! VART.ÄR.DET.NU??????????
Jag har förklarat för Tant Anja (tanja alltså, fast hennes nya smeknamn) att jag kommer att bli MYCKET besviken... arg.... mer än arg... förbannad.. ILSK om hon har ätit upp det under dagen. För då är jag DÖDSDÖMD! och tanja är också dödsdömd då förresten.

Igår var jag på stan med tjejorna Camilla & Ida! det var sååå välbehövligt och sjukt roligt :D det började med att jag skulle betala en pryl i kassan, men upptäcker att mitt bankkort är borta. MIKAEL HAR DET!!!!!!!! jag som precis hade fått in födelsedagspengar från farsan!!! jag ringde och skällde på mikael som FAN, blev totalt deppig tills jag ringde min far och bad honom sätta över 900 kr på min swedbank-konto, så skulle jag sätta tillbaka 900 kr från mitt SEB till honom senare på kvällen! (hoppas ni fattar hur jag menar? jag har två bankkort, swedbank för "nödfall" då pappa också har swedbank, då går det ju på en sekund). Min dag var räddad och jag hittade en del på rea!
Har ju tyvärr ingen kamera att ta kort på det heller, så minneskortet är borta... Jag uppdaterar om minneskortet senare, när jag väl funnit det!

annars då? projektmässan gick bra. mot förväntan och NU ÄR DEN ÖVER!!
Naveln börjar verkligen försvinna nu... först stod den ut som satan och nu försvinner den, och ni kan endast ANA hur jävla ont det faktiskt gör, haha!
Kollade detsutom på "en unge i minuten igår" och... jag målade naglarna samtidigt för att inte börja grina!

PUSS

tack för en underbar dag!

jag vill tacka alla för en helt underbar 19årsdag! den har varit helt kanon! :) mycket bättre än vad jag trodde att den skulle bli ^^
Jag har fått massa fina presenter!!

* 2 st 500.- presentkort på IKEA, ett från morfar&karin och ett från mormor :)
* jeansleggins+tröja i stl 36 som jag ska ha EFTER förlossningen ;) från mamma och joe!
* sminkneccesär FULL i massa gottigt i skönhetsväg :D från mamma och joe!
* ansiktscreme från min bror
* en bok från vår granne christian!
* 2 blockljus (stegvig) av min älskling!
* 200 kr, plus MASSA kött av tomas&charlotte 
* en ny mobiltelefon av min pappa! iphone 4!!
* en MUMINBODY <3
* pappa bad mig även kika bankkontot imorgon ^^

jag ska ta kort på muminbodyn sen :D den är såååååååå söt!!! den fick jag av morfar & karin :) och dom som sa att man inte ska köpa saker till en nyfödd bebis ;) men dom kunde inte hålla sig när dom såg den, eftersom dom vet hur mycket jag älskar mumin!

smörgåstårtan har verkligen gått åt också! kul att den blir uppskattad :) Jag har verkligen haft en KANON dag!! så roligt att MIN familj äntligen kunde komma på besök, och vi har hur underbara grannar som helst!!! :)
har absolut ingenting att klaga på idag! förutom att mikael har tvingat mig att sluta med nässprayen efter att jag skrapade loss en snorbuse (ja. ursäkta mig) och det började blöda rätt rejält -.- så nu ska jag bara försöka överleva!

6 mars

godmorgon mina kära bloggläsare! idag är det en speciell dag förstår ni, på många olika vis-  idag är det faktiskt min födelsedag!

jo jajjemen. den 6e mars 1992 föddes en liten tös på södertälje lasarett, 45 cm lång och 2920g :) en LITEN tös ;)
Idag klockan 13.16 är det alltså 19 år sen :)
Min mamma och hennes man samt min bror, och morfar & hans fru kommer hit och grattar mig idag så igår gjorde jag en smörgåstårta :) det kommer bilder sen ;)

något annat speciellt som hände för ETT år sen, var att jag äntligen blev utskriven från karlstads sjukhus efter en ca 2-3 veckor vistelseperiod! Jag spatserade ut därifrån, ca 40 kg skinn & ben, men mina mediciner i väskan, en diagnos och ett leende på läpparna :) bättre födelsedag kunde jag ju inte få?

Idag är det alltså mycket som ska firas! vi hörs senare, ciao!!

dyr dag :P

haha åhja, så kan man kalla det lite lätt om man vill! vi har handlat inför min födelsedag idag. Hittade även lite annat smått och gott på coop, men vill inte påstå att det var mycket skit :S köpte nya kökssaxar för det var 2 för 20.. Mikael fick nya strumpor, 7 par för 29 kr.. inte heller dyrt..
Resten var ju till smörgåstårtan lixom.. aya. gjort är gjort!

köpte även 2 st bodys, 49,90.- :D tyckte inte det var så farligt och det är ju nåt som kommer gå åt den första tiden..




ultraljud 4e mars 2011

Nu har vi kommit hem från vårt andra ultraljud! :)
vi skulle ju göra en storleksmätning bara, och jag måste få påpeka att det inte var så roligt, eftersom man inte såg så värst mycket :/ Men bebis mår bra! superbra ^^

det ser dock ut som att vi kommer att få ett litet knyte ^^ (inte mig direkt emot, bara den ändå lägger på sig ca 1000g innan det är dags). 

bebis vikt: 1786g  (bebis borde väga ca 1900/2000g nu)
moderkakan: ligger i framvägg
Fosterläge: SÄTE rygg vänster *suck*  hoppas bebis vänt på sig till återbesöket!
Normal mängd fostervatten och flödet i navelsträngen var jätte fint :)


vet inte riktigt varför bebis är lite mindre än vad den borde vara, jag äter ju som en häst!!! Hon sa att "ja, men så är ju mamma inte så stor heller" med lite ironi i rösten, men jag tvivlar på att det har med min storlek att göra, haha. Pappas tjej är MINDRE än mig och min lillebror vägde ändå 4000g när han kom ut :P
Hoppas lillen drar på sig en spurt nudå dom sista veckorna!

förövrigt tyckte mikael se en liten "pillevese" när hon mätte lårbenen :P hahah. Tror jag inte ett skit på! att man kan se en liten snopp sådär, men det tyckte han. Vi får helt enkelt se när den behagar kika ut :) <3
tyvärr fick vi ju ingen bild med oss hem, men det var inte mycket till bild att få!

jo, påtal om återbesök där tidigare! barnmorskan ville att vi skulle komma på ett återbesök den 25 mars klockan 09.00 för att kontrollmäta så att bebis växt :)

magen vecka 33+1

här kommer lite nya magbilder :)
som jag sa till en av våra hyrevärdar idag; det ska bli såååå skönt att få tillbaka sin kropp sen, kunna röra sig fritt :P haha. Det var ett under att jag kunde knyta skorna själv imorse när jag skulle gå ut en sväng :) men det gick!




ultraljud nummer 2 imorgon!

imorgon den 4 mars är det dags för ultraljud igen!

jaaa :D imorgon är det dags för vårat andra ultraljud! som spec MVC skickade remiss om! Dom ville göra en storleksmätning av bebis en gång till innan den kikar ut :) vi kommer säkert inte se så värst mycket eftersom jag är i 33+1, men kan en hand eller så! min lilla älsklingplutt!!! :D

ska bli så härligt att få se dig igen ^^ fortfarande väldigt väldigt overkligt!!



hematom

jani! var på specialistmödravården imorse.. Hela dagen har varit lite smått intressant och jag gör gärna inte om den!

Jag blev upplockad av mikaels systers man som skulle in till stan o handla! Vi kom ungefär en kilometer hemifrån mig när jag börjar hosta som ett AS.. såndär äcklig torrhosta vetni? jo, det slutade i att jag i panik försökte få upp vattenflaskan ur min handväska, men hann inte riktigt! helt plötsligt satt jag med spya i ena handen, viftade mot min chaufför med den andra, samtidigt som det kommer ännu mer spy ur halsen på mig i andra handen! han tvätstannar, och i panik ber jag honom öppna dörren åt mig (han fick även knäppa loss mitt bälte). Jag får SLÄNGA mig ut ur bilen, kasta bort spyan jag hade i nävarna, hostar ännu mer och kräks lite till!

spyan berodde på torrhostan, inget annat, så vi fortsatte, haha! Jag var väldigt noga med att ha vattenflaskan uppe HELA tiden.. Det var lagomt pinsamt, eftersom jag inte känner Christoffer så himla väl! 

jaja.. nog om det. På specialistmödravården gick det bra! mot min förvåning kände jag faktiskt igen en tjej som satt i väntrummet! jag var inte helt säker på det förns jag kom hem, men visst var det http://lenongen.blogg.se ! :) vet anledningen till varför hon var där, och hoppas verkligen det gick bra för henne!

Min läkare jag fick ville jag bara slå ihjäl! Han tröck in min navel såååååå hårt att jag bara ville dö! och klämde och hade sig, säkert 5 minuter. tills han konstaterade att det inte var något bråck (pust). Sen klämde han lite mer, och förklarade att det var som en "blodpropp". Jag bara "WHAAT". Men såhär: naveln får inte tillräckligt mycket blodtillförsel pga utspänningen av huden typ.. 
Så nu har jag fått köpa en salva på apoteket som heter Hirudoid, den är emot hematom (blåmärken) och ytliga blodproppar!

hoppas krämen funkar.. Han tyckte inte att det skulle bli värre iallafall. Det är sjukt jobbigt att ha så ont, kan inte ens ha en tröja över naveln.. Och efter att han tröck som en idiot fick jag leka teaterapa påväg till bilen från sjukhuset för att inte börja grina. Jag kunde inte ens gå vanligt! hade sammandragningar samtidigt..
BLÄ säger jag bara! min första "motgång" i graviditeten, JAG VILL BARA FÅ UT BEBIS!!!!! nu måtte det bli april snart..

navlen :D

japp.. mitt navel-ont gick inte över som jag hoppades att det skulle göra under natten.. Imorse bad jag mikael ringa barnmorskan åt mig men han vågade inte ;)

tillsslut fick jag nog, och ringde barnmorskan
- barnmorskan är inte där förns på fredag, 
- ringde sjukvårdsupplysningen, dom bad mig ringa vårdcentralen så dom fick titta
- vårdcentralen ville att man ringde förlossningen när man var så långt gången
- förlossningen gav mig numret till spec. mödravården
- JAG FICK EN TID HOS SPEC!!! haha

tack gode gud. Klockan halv 11 ska jag vara där. Vet att många säger att det är blåmärke osv.. Jag tycker bara det är jätte jätte konstigt att naveln samtidigt blivit hård.. jaja, skönt att dom får titta till det!
Detta blir alltså mitt andra besök hos spec!

önska mig lycka till! Nu ska jag fortsätta läsa breaking dawn, med min älskade tanja i knäet <3

ont i naveln..

ja, alltså. Jag måste bara få klaga lite till! Ni som följt mig vet att jag haft en hejdundrans förkylning, tappat rösten osv.. Nu har jag även fått öroninflammation! jag tror att det är det iallafall. Jag är svullen i hela örat, lock, och det gör ONT. Det kan vara en liten lurendrejare också, nåt som verkar vara en inflammation men som går över efter 2 dagar! vi får helt enkelt se.

sen nu på kvällskvisten kände jag hur ÖM jag var på naveln och runtom :s har googlat lite och man kan få blåmärken på naveln, man kan också få navelbråck! Jag har ingen jävla aning.. Bad mikael kolla, och han tyckte naveln stack ut lite annorlundare än vanligt.. När vi tröck på naveln var den lite hårdare, och det gjorde verkligen JÄTTE JÄTTE ont! 
Det gör inte ont när bebis rör på sig :s Jag ska se hur det känns imorn, annars ringer jag barnmorskan och hör med henne...
Kan bero på att jag hostat så HEMSKT mycket dom senaste dagarna, men inte ska det väl bli hårt då??
hoppas att det inte är något allvarligt!

Jag vill bara bli FRISK, NUNUNUNUNU!!! :(

the twilight saga - eclipse

idag har jag läst... 264-519 = ? aya.. Började på sidan 262 och avslutade på 519 idag, i boken Eclipse! Den tredje delen utav twilightsagorna. Och det betyder att jag härmed idag har läst ut halva boken OCH därmed läst ut den :D
synd att filmerna inte gör Edward rättvis.. inte rättvis för fem öre!!! tur det finns böcker, haha!

Nu har jag iallafall bara breaking dawn kvar, och det ska bli huuur spännande som helst! Eftersom den inte kommit ut på bio ännu ^^ det kommer bli lite svårare, eftersom i de andra böckerna har man alltid haft bilder i huvudet hur allting varit, men jag antar mig utmaningen! här kommer det bli sex, brölopp och bebis i määäängder :D iallafall sex, haha. Och med tanke på hur stephanie beskrev deras "nästan sex"-olycka i eclipse kan det ju inte bli mer än bäst!

har tillochmed räknat ut att jag kan sluta amma tills Breaking Dawn har världspremiär ;)







kroppen förbereder sig?

Igår satt jag och en kompis och diskuterade detta med att man inte riktigt sover som man ska när man är gravid, iallafall inte mot slutet. Och är det kanske så att kroppen förbereder sig på att gå upp tusen gånger på en natt? 
Totalt onödigt isåfall tycker jag, eftersom jag dels går i skolan fortfarande och BEHÖVER sova alla timmar på en natt, och för att det är extremt tråkigt :s Jag menar, jag kan GÄRNA vakna tusen gånger per natt när bebisen är här, för då har jag iallafall nåt att göra, nåt att se fram emot när jag vaknar! inte bara sätta mig upp i sängen, jätte pigg och bara uggla.. Slänga en blick på mikael som sover så sött, även tanja.

det är ju lov.. och imorse vaknade jag 07.35 ungefär.. Men inatt har jag fått sova grymt mycket bättre än förrigår. Kanske för att jag nu har värktabletter och nässpray, haha :P Inatt sov jag på soffan också, eftersom mikael och tanja åkte iväg redan igårkväll eftersom dom ska jaga lokisse idag!
konstigt nog skulle det behövas denna jakten för att en försäkring äntligen skulle sättas på fia! Jag har tjatat i över 2 år, och nu äntligen tack gode gud! Nu kan man helt plötsligt slappna av när dom är ute på jakt..

annars då? Jag har tandvärk. äcklig tandvärk! tänkte lägga mig o läsa lite, eftersom inte så många är vakna just nu.. ändå bara tråkiga nyheter på tvn, som jag redan sett :( nyhetsmorgon är inte alls rolig denna vecka, det är fel programledare! haha. "lillgammal", som min lärare kallar mig!
kraaaaam

här kommer ett par bilder på min sötaste lilla tjej som min mamma har tagit :)




För er som undrar, så är siri hos min mamma nu och har varit där ett tag! Tanken är att hon ska få komma hem till mig efter att bebisen har kommit! Vi kan inte ha henne här när vi går i skolan eftersom hon då skulle bli själv i väldigt många timmar. "varför köpte du henne då" kan många fråga, och ja, siri var ett impulsköp, men det bästa av sådana! Mamma älskar henne och hon älskar mamma så det löste sig ganska bra ändå! känns lite halvkasst o ta hem henne hit i några dagar eftersom hon blir så glad av att se mig, och sen behöva åka ifrån mig igen, eftersom hon ändå måste till mamma ca 2 veckor före beräknat datum! men snart så kommer fia hem! ^^ <3

RSS 2.0