spjälsängsskyddet :)

mitt eftertraktade spjälsängsskydd jag bara MÅSTE ha!! och så kommer det att bli. Det är kampanjpris på detta nu på www.lekmer.se, så ska försöka o beställa det så snart som möjligt :)

min skitliten ska få sova så myyyyysigt :D <3



inskrivning äääntligen!

hoppas det är sista gången jag skriver det ordet!! haha. nu är det gjort :) känns bra! vi satt och pratade, jag fick ta prover, jag fick böcker och sådär..

det konstiga tycker jag är att jag inte får träffa henne förns EFTER ul.. inte komma o lyssna på hjärtat eller något sånt.. :S glömde tom att fråga det! jag får nog ringa henne o fråga om det..

annars är jag rätt nöjd faktiskt.. ska på läkarbesök på fredag pga min sjukdom antar jag... samt gynundersökning om jag vill men tror jag skippar det!

annars? vecka 11+1 idag :) inne i vecka tolv alltså! känns riktigt fint :) får ta en magbild snart!!! haha. har inte hänt så mycket, men ändå.


vågen

har ställt mig, mot all förmodan på vågen idag, och till min häpnad stod det på ca 44,6 kg! inte illa må jag säga. då är jag antagligen bara svullen! goda nyheter :) trodde nämligen vågen skulle visa över 50kg.

hur?

hur ska man förklara för sin sambo att man behöver mer bekräftelse? hur ska han förstå att allt sådant är mycket viktigare nu än förut? :'( 
Jag vill inte gå runt o känna att andra tjejer är snyggare än mig.. att jag måste tävla..
Och för mig är det inte bara o säga det rakt ut, för belive me, det har jag verkligen testat innan....

dålig självkänsla..

kopierat ett inlägg från min dagbok hos blimamma.se:

dom säger att det är normalt men.. ah. är i 10+5 idag och det är inte första gången jag kännt såhär.. vet inte om jag gått upp i vikt pga graviditeten lite också.. men jag känner mig så... FET!!!

min normalvikt är 43-45 kg (jag är 152 lång, så ingen fara).. men det känns som att jag gått över 50 sträcket. Känner hur magen väller över byxorna, hakan hänger.. usch! och jag ser ju på magen att fläsket kommit fram, det är inte direkt som förut.. Det är ingen bebis mage heller, det är alldeles för tidigt.. nee... kan ta en riktig näve med mage i händerna!

känner mig riktigt oattraktiv och osexig, detsutom när jag och min sambo inte haft sex på över en vecka efter denna helg (blir inget i helgen eftersom jag inte är hemma).. lär inte bli nåt efter helgen heller eftersom vi börjar skolan sen och är helt slut typ...

totalt döda mig! hur kan man känna sig snygg igen? kan inte direkt göra mig iordning för jag läser byggnadsunderhåll, en praktisk kurs där man inte direkt är gjord för att vara snygg i... sist jag hörde min sambo säga att jag var fin var igår, och det var på BEGRAVNING... och då var jag ju såklart iordninggjord. inte annars.
och hur får man tillbaka passionen i förhållandet? verkar inte ha blivit direkt bättre av att "vi ska ha barn!!!". han verkar inte ta det på allvar ännu...

ny tid :)

mitt i alla svallvågor kom jag ju på att barnmorskan ringde igår och vi har fått en ny tid för inskrivning;
tisdag 28/9 kl. 13.45 


mycket har hänt idag.. eller nja. Dagen har varit rätt enformig i tårar! Men nu verkar det vara slut och jag är rätt nöjd med mitt förhandlande.. Det som sker i framtiden är att vi (innan bebisen kommer) ska ha en egen lägenhet samt stöd från socialen! jag har sagt att han är välkommen o bo hos mig, annars kan han bo kvar hos sin mor. Jag kommer aldrig att klara av att bo här, så detta är den bästa lösningen för mig. Sen vore det självklart bäst om jag fick bo med min älskade man! och han har sagt att han vill bo med mig.
"jag vet väl att du ringer dit även om jag säger nej till det, o jag får ju lov o flytta med, för jag vill ju bo med dig!!"

hoppas detta går vägen. Som vanligt ska man ju inte ta ut segern i förskott! vi håller alla fyra tummarna i denna kropp :)

när ska det ta slut?

när ska denna svallvåg av obehagliga och ledsna känslor försvinna? det kan inte fortsätta fungera såhär!! två fulla dagar i skolan, har varit roligt och fungerat helt utan problem, och självklart idag.. 10 minuter in i lektionen störtgrinar jag, och för vad? jo, för att jag skulle få jobba ENSAM. Elelr nej, inte ens det, jag skulle ju få arbeta med läraren hela dagen..

det är många tankar som far omkring i mitt huvud just nu.. tänk om jag blir lämnad ensam? tänk om jag inte blir en bra mamma åt mitt barn?

ah.. vi får se.

lyssna

bara nåt som petar på blåsan, inget annat!!!

rör sig?

hmm... dom säger att i denna vecka börjar fostret lära sig sina tekniker på att simma runt där inne! Kan det vara det jag känner, när jag känner att det hugger till i livmodern ibland, och som om någon petar till på kissblåsan?
Ja alltså, jag känner ju inte att nåt rör omkring sig eller så, bara att det lixom petar till!

Vore ju mysigt om det var så, haha :) Väntar på samtal från BM så att jag kan få en ny tid till inskrivning..

inskrivningsförsök 1!

jag kopierar mitt dagboksinlägg från blimamma.se;

har idag gått in i vecka 11 (10+0) och har verkligen sett fram emot den här dagen! Räknat dagarna till den 20e lixom. varför?
jo för att idag skulle jag och min sambo på inskrivning!

dagen började med att ingen av våra väckaklockor ringde, dock vaknade jag kvart i 8 ändå (tur), för vi hade tid 8.30! jag får upp sambon så att vi är inne på MVC kl 8.28!!! helt otroligt.

sen sätter vi oss i väntrummet, och vi hör en tjej sitta o prata i telefon i rummet bredvid.. när hon pratar klart kommer hon ut och säger; skulle ni till barnmorska carina mäkkinen?

jag; eh.. ah?......
hon; ja, carina är sjuk idag, tyvärr... jag beklagar.
jag; men.. aha?.. :S
hon; ja.. jag får be om ursäkt att ni inte fått information om det här tidigare..

och jag bara OH NEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJ VAD ÄR DET HÄR?!?!?! :'((

dagen jag suttit och räknat ner till.. oso är hon SJUK??? dom påstod att hon hade försökt o få tag på mig, men min mobil har ju varit påslagen :( Hon skulle iallafall säga åt carina att ringa mig och fixa en ny tid.
Idag är verkligen en skitdag rätt ut sagt. Värre blir det när mina hormoner flyger omkring och jag gråter för allt, har en ickeförstående sambo osv osv...!!

längtar <3

åååh! idag har jag varit sååå babysugen! Jag verkligen längtar efter den lille :) en riktigt lycklig känsla! det är som att för första gången har mina moderskänslor krypit fram och jag känner mig verkligen lycklig över allt!! :)

val



det gick smärtfritt! och jag blir så arg på den här jääävla bloggen för jag skrev nyss ett inlägg om detta, men som bara.. BLÄÄÄ kom inte upp!!! så ag orkar itne babbla för mycket. hoppas rätt vinner, bra. tack o hej nu ska jag äta med mitt jävla illamånde. fy. jag är arg.

konstiga drömmar!

ohja. Det kan man lätt påstå! haha.
Inatt drömde jag att jag födde en son, en oliver! :) problemet var väl det att han lixom var blodig hela tiden! som en rå köttbit, bara musklerna som syntes!..
iallafall.. Jag lämnade honom på olika ställen och kom sedan på mig själv att "oj, shit! Jag måste amma", gick och gjorde min grej, och sedan lämnade jag honom igen! Utan kläder!! Alldeles naken, utan filt eller täcke också!
när jag kom in till honom låg han och stormgrät eftersom han antaligen frös och var jätte hungrig varje gång.. Jag letade väl reda på honom varannan timme eller så..
usch vilken hemsk dröm! Men dom säger ju att man drömmer konstigt när man är gravid..
ohja. Det kan man lätt påstå! haha.
Inatt drömde jag att jag födde en son, en oliver! :) problemet var väl det att han lixom var blodig hela tiden! som en rå köttbit, bara musklerna som syntes!..
iallafall.. Jag lämnade honom på olika ställen och kom sedan på mig själv att "oj, shit! Jag måste amma", gick och gjorde min grej, och sedan lämnade jag honom igen! Utan kläder!! Alldeles naken, utan filt eller täcke också!
när jag kom in till honom låg han och stormgrät eftersom han antaligen frös och var jätte hungrig varje gång.. Jag letade väl reda på honom varannan timme eller så..
usch vilken hemsk dröm! Men dom säger ju att man drömmer konstigt när man är gravid..

myyys :D

I dag är du 9 veckor og 5 dagar gravid.
Befruktningen ägde rum omkring:
26. juli 2010
Hjärtat börjar att slå:
20. augusti 2010
Embryot rör sig:
13. september 2010
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:
20. september 2010
Alla inre organ är färdigbildade:
20. september 2010
Risken för missfall avtar:
4. oktober 2010
Illamåendet avtar för de flesta:
11. oktober 2010
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):
18. oktober 2010
Fostret sväljer och kissar:
1. november 2010
Ungefärlig tid för ultraljud:
8. november 2010
Du kan känna fostrets rörelser:
15. november 2010
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:
29. november 2010
Fostret börjar att höra:
20. december 2010
Nio av tio barn överlever om de föds nu:
17. januari 2011
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:
21. februari 2011
Beräknat förlossningsdatum:
18. april 2011

dålig start på dagen

min älsklingsmikael skjutsade mig till skolan imorse.. sen satt vi och pratade i bilen och jag påminde honom att han MÅSTE tala om för sin chef att han ska vara ledig på måndag morgon pga inskrivningen hos MVC!! då sa han typ "jag tänker inte på det hela dagarna som du gör.."
Och jag bar ........... *TJUTA******** DU HAR FÖRSTÖRT MIN DAG BLA BLA BLAAA.

Det lät som att han sa att "glömmer bort att du är med barn" eller alltså "glömmer bort att vi ska ha barn", så han typ skiter i det. Men fick förklarat för mig att så var det inte.. han menade att "glömmer bort att berätta för folk"..

ja okej.. det får väl duga då!

skolan

har tagit mig i kragen och sitter i skolan nu! Har halv tio rast, och änsålänge är min dag bra :) inga fina gråtattacker på gång än!

Idag är jag med Emma i min klass, vi ska måla knutar till hundkojjor, haha!
påtal om skolan.. visst är det äckligt med alla ettor som springer runt och tror att dom äger stället? blä!! Längtar tills jag har praktik och får åka hem till min uuuuuunderbara miss Démie Guiron!! <3

kan jag får vara ifred!

Kan inte min kropp bara lämna mig ifred just nu känner jag :( Det ända jag gör är att gråta! Blev lämnad "ensam" idag på lektionen och blev totalledsen över det! helt förstörd. Så vid halv tio rasten kunde jag inte hålla mig längre, ett par tårar kom motvilligt och jag drog iväg ett mejl till min lärare, att jag måste åka hem, jag klarar inte att vara här längre..

Han ringde upp mig och först valde jag att inte svara... När han ringde andra gången svarade jag "Erika..." 
- tja, det är P! vart är du?
- *gråten stiger i halsen* ... tystnad......... i... buss...kuren *grinar*.

ungefär så fick det till! sen så kom han halvvägs dit och vi pratade en sväng. han frågade om det var hormonerna som spökade, jag jag svarade "antagligen". För vad skulle det annars vara? han frågade också om nåt hade hänt, men det har det ju inte!! Jag bara gråter, och det kommer jätte plötsligt! Han vill att jag ska prata med nån, typ Barnmorskan... eller våran SKOLKURATOR, och, nee... inte skolkuratorn. nepp nepp.... Ska ju till BM nästa måndag.

Nu känner jag mig förtjänt av ett vaaarmt bad, men vi har inget badkar!! :( så istället får jag kura ihop mig med tanjahjärtat i soffan. Och det värsta av allt är när älsklings micki kommer hem. Varför ska min sambo bli ARG när jag gråter för?! :'(

btw, gått in i vecka 10 idag!! (9+0)

go''morron!

goder morgon sverige! idag har vi verkligen sovit över!! klockan är halv tolv, haha! Sitter i köket alldeles ensam med ett par hundar och verkligen NJUTER av mina majonässmörgåsar med gurka :) det var så himla länge sen, och så himla gott!!

Kom också på igår att vi får ju inte alls äta vildsvinsnasse idag, djuret måste ju hänga i ett par dagar! Och styckas inte förns imorn, alltså måndag :( tråkigt tråkigt, men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge!! :)

pappa jägare!

det är så himla skönt med helg, eller hur? jag älskar det! Idag har det varit en "fullt-upp" dag för pappa. En total jägardag helt enkelt! den började med röjning av älgpass, sen byggde han ett älgpass, kom hem, käkade, och sen drog han iväg och jagade vildsvin, och det artade sig! han kommer hem med en liten kulting :) eller ja, köttet iallafall! så imorn blir det grillat vildsvinskött med hasselbakspotatis!

nu sitter jag och svåger samuel och tittar på dansfeber och äter popcorn! mår lite illa faktiskt... men otroligt roliga deltagare denna lördag! hahaha.

idag har varit en helt vanlig grav-dag. Inget speciellt :)

inte så intressant

tjennna! är i v 8+4 idag, och idag är en sån dag som allt bara går superdupersegt! Inget är intressant, inga förändringar i kroppen.. Stör mig så enormt när jag tittar mig själv i spegeln på kvällarna och är jätte mega svullen om magen, man ser verkligen på tjocken ut.. Men sen när man tittar på bilder på andra som är i v8+? eller 9, så är dom jätte smala.. syns verkligen ingenting typ. Är jag tjock då eller? haha. Nej, riktigt så tänker jag inte, men alltså. Någon/något lurar mig!!! känns inte riktigt schysst.

Denna vecka händer inte så värst mycket med kroppen heller, och jag lovar, det märks! förutom att min kropp nuförtiden producerar 50% mer blod än förut. Det kanske känns, jag vet inte? Kanske är därför jag ärs å himla trött! detta blodökandet kan också leda till mysiga åderbråck, eller ännu mysigare!! HEMORROJDERRR <3 äh. Som att jag inte har nog problem med den delen av min kropp, eller?

Bäbisens svans försvinner iallafall den här veckan och mitt lilla embryo är officiellt ett übercoolt FOSTER! äntligen. Armar osv har växt fram nu, och fostret rör på sig konstant i magen! Detta känner jag såklart inte. MEN, det sägs att det går att höra! Om magen "knorrar" utan att man är hungrig eller fisig, så är det bäbisen som gjort en enorm turn i magen! Micki la sig o lyssna på magen här en kväll, och sa att det knorrade för fulllt! :)

slänger upp en bild på pappsi, husse, micki, mikael, fransson, frasse! välj själv. MITT hjärta iallafall <3


magen v 8+1 (9)

har inte alls varit en rolig dag idag!! :( gick till skolan mot all förmodan, vi hade ju ändå praktiskt hästprov, så jag var ju tvungen att grejja det! Valde en, vad jag tycker, as mysig häst - Mendelsson :) jätte mysig o pyssla med men hade aldrig sprungit med honom *fan*. bandageringen gick bra, knoppningen gick bra.. sen skulle vi ju upp till ridhuset för att visa häst vid hand. Där sket sig allt TOTALT!!! medelsson blev lite småbusig och började slänga sig bakåt osv.. och med mina nya fina jääättte söta hormoner började jag gråta på en gång, och det var så himla pinsamt så ni anar inte!! Ville inte direkt berätta för Carina heller hur det låg till.. kändes inte som att det var värt det utan förklarade bara fint att jag är mer känslig nu för tiden.. det var inte alls roligt! så efter lunchen åkte jag hem, med ögon som bara liknade streck.. 
Vet inte varför jag blev så himla rädd/ledsen.. men jag grät verkligen som ett litet barn, jag kunde knappt andas! Jag fick verkligen kippa efter andan..

jaja, nog med det! Idag har jag gjort en smörgåstårta åt papsin som fyller 19 år imorgon!! :) har säkert nämnt det förut.. han vill ha med tårtan och bjuda sina jobbarkompisar på.. Men jag gjorde en liten liten åt mig och samuel iallafall :)

Här kommer detsutom en ny magbild! vecka 8+1. bilden är tagen igårKVÄLL.. Jag blir speciellt svullen på kvällarna (det är INTE gaser, jag lovar. så jag vet inte varför det blir så). Men där inne ligger skitliten!! :) <3

jag klarade det!!!

jag klarade det! jag fixade min babywidget :) så sööt :D

widgetbox

har hittat en supersöt widgetbox babyticker som jag vill ha  på min blogg men vet inte hur jag får in den!!!!! :( nån superbloggare som har lust att hjälpa mig kanske??

nytt skov?

jävla skit det är fan inte sant!! jag förtjänar verkligen inte det här! Vissa kanske inte vet detta, men jag har en kronisk sjukdom som heter chrons, inflammerad tarm. Insjuknade för flera år sen, men blev inlagd på sjukhus pga extrem viktnedgång i februari 2010, där fastställdes min diagnos och jag hade tillfrisknat i mars och fick åka hem. Jag har mått relativt bra hittills och jag skulle aldrig blivit gravid om inte kroppen mått bra.. MEN! Idag (ursäkta känsliga läsare) fanns det tyvärr blod i min avföring.. detta är inte bra!

Jag hoppas verkligen verkligen att jag får behålla skitliten i magen iallafall! ska ringa min läkare imorgon och rådfråga. Men jag får egentligen skylla mig själv, så som jag har slarvat med medicinerna... jag skäms! Men nu får vi verkligen hålla tummarna för skitliten!!!

söndag

söndagar är så otroligt tråkiga! usch och fy.
kräftskivan igår var totalt underbar! så jääääävla gott med kräftor. bara suga i sig allt gott spad :D mumma! det blev lite alkoholfri cider också, räkor och godis! haha.

Det blev inget berättade för resterande syskon. nixx. papsi är alldeles för rädd.. "jag ringer dom istället" HAHA!.

jaja... gravsymptom då.. börjar få finnar i ansiktet, usch! usch usch. Och idag fick jag som ett litet hugg i magen, sen började jag må extremt illa! men det har gått över. Igår var jag också totalt ubersäker på att jag blödde.. Var antagligen för att det var så kallt i bilen och jag började spänna hela kroppen och fick molvärkar. Det var falsk alarm iallafall, och hoppas på såna dom resterande veckorna! imorn går jag in i vecka 9 :) inte långt kvar till inskrivningen!!

kräftskiva!

idag är det den efterlängtade kräftskivan! ååååh vad gott det ska bli! och självklart har jag läst på mig;

"Nu är det snart säsong för den traditionella kräftskivan med allt vad det innebär i matväg. Huvudrätten är så klart kräftor, och frågan är då – kan man som gravid äta kräftor utan risk?

Svaret på den frågan är enligtLivsmedelsverket “ja”. Kräftor går alldeles utmärkt att äta under graviditeten, fast god livsmedelshygien gäller som vanligt, och det är extra viktigt för den som är gravid.

Kräftor och skaldjur är rika på  vitamin D, jod och selen, vilka är viktiga näringsämnen när du är gravid."

informationen kommer från www.blimamma.se, även bilden.

 



the twilight saga

idag har jag inte riktigt haft tid för detta bloggande. Fick hem "eclipse" igår, och har alltså haft fullt upp! Såg den igår med samuel och var sjävlklart tvungen att se den en gång till idag. Twilight saga är ju så jääääääävla bra! Jag lovar att jag ser den en gång till innan jag lägger mig ikväll också ^^

Idag har jag mått illa.. Men jag känner mig inte direkt gravid längre.. Ganska trist. Att det kan gå så från dag till dag. 17 dagar kvar till inskrivning på mvc.. vi får helt enkelt se! hoppas att det är på riktigt fortfarande iallafall :)

gravidpaket!

har beställt mitt första gravidpaket som verkar helmysigt :) 



"boken om dig" heter det och kan beställas på www.goboken.se

sjukligt trött

Idag har verkligen tagit priset! Först så försov jag mig ca två timmar.. var i skolan klockan halv tio.. mockade några boxar, ville sen förklara för en lärare att jag är sjukt trött och inte orkar så mycket (somnar detsutom på bussen JÄMT) och det slutade i stortjut! Jag gick bakom stallet för att vara lite ensam och så kom läraren, och jag fick förklara hela situationen för henne.. Sen kom älskling och hämtade mig, och jag fick lägga mig och sova i Davids (älsklings jobbarkompis) soffa och se på tv! tror inte jag går till skolan imorgon.. vi får se!

jag, micki och david åkte till öb idag också... då fick jag syn på Ronja!  En klasskompis till mig som har BF (beräknad förlossning) i september!! :D hon var verkligen jätte stor! David uttröck sig vänligt "ja... nu ligger du i lä!" haha, och jag håller väl med.

Men eftersom älskling hämtade mig strax innan lunchen så har jag inte käkat så mycket idag.. det blev ingen frukost pga försovning, och sen fick jag och älskling dela på hans lunch.. sen kom vi hem typ sju! så magen var totaltom när vi kom och, och jag passade på att kika om själva magen har växt! (alltså utan mat o gaser, haha) och det har den!! :D så kuligt!

Nu är svärmor och handlar en bunke glass, så det blir lite fika här innan sängen ropar :) och min siri prinsessa har kommit hem! ååh min snutt, så stor och fin hon har blivit! <3

RSS 2.0