30 maj 2011

jag har lagt märke till att det är så himla praktiskt att skriva dagens datum som rubrik! love it!
Idag började jag dagen med frukost (såklart), sen hann jag inte göra så mycket mer förns mikaels syster Rebecka kom hit med sin lilla Joel! Vi hade bestämt att vi skulle ta en promenad idag!
åtta kilometern tog vi! Det motade i hela min kropp i början, kändes verkligen att jag suttit stilla i nio månader! Men mot slutet blev det lättare! Vi gick lite fel också, så enligt mikael har vi gått ett par kilometer för mycket, alltså gick vi närmare milen!!

Jag promenerade dumt nog i mina converse... bad idea. Jag har en vattenblåsa stor som en femkrona bak på hälen, eller ja. Hade! En vattenblåsa UNDER foten, på trampdynan typ under stortån, och mellan ett par tår! mysigt :D tog en bild på hälen, vet inte om det syns så bra, men ontontont!!!

imorgon ska vi åka till vagnhärad/nykvarn :D jag och min älskade lilla familj, inklusive tanja då! Det kommer bli lite jobbigt när vi är i nykvarn, men hon får sitta i bilen då :) vi kan ju inte lämna henne ensam här hemma!
Nu måste jag mata lillekillen, få honom i säng så jag själv somnar någorlunda i tid! vi har tänkt att åka hemifrån klockan 8 imornbitti, men ni vet ju hur det är när man har en liten? vi får helt enkelt se när vi kommer iväg.. Oliver kommer nog sova i stort sett hela bilvägen, får nog stanna och mata någongång. Hoppas det kommer gå bra! Och vad ska vi dit o göra? Jo, VI SKA HÄMTA HEM LITTLE <3


29 maj 2011 mors dag

halloj bloggen! Det var ett "tag" sen jag skrev känns det som! Men vi har varit på lite äventyr :) Igår fyllde Olivers kusin Kevin år, eller ja, det var kalas då iallafall! tre år blev han iår :D tiden går så fort.. Han var knappt ett år när jag och mikael blev tillsammans!! Det blev grillad mat (SÅÅÅÅ gott!!) och jätte god marsipan tårta som äwa hade gjort :D

Senare på kvällen drog mikael på log-dans med ett par polers, så jag och oliver fick somna själv! Men han kom hem såsmåningom, och vi sov (från och till) till klockan 2!! :O sjukt, men så behövligt! Riktigt skönt faktiskt...
Sen så har pappa och min bror varit här också.. lämnat bilen, och vi var tvugna att köra tillbaka pappa och pontus till lesjöfors så det blev en tur till olivers mormor också! Där bjöds det OCKSÅ på tårta (mors dag tårta, mums!) :D 
sen hände nåt riktigt läskigt! tyckte jag iallafall! Vi satte fast oliver i bilbarnstolen och skulle åka iväg, men strax innan vi skulle åka börjar han spy, typ HELA flaskan han ätit! Det bara sprutade ur både mun och näsa på honom :O och där satt han fastspänd i bilstolen, jag trodde han skulle typ kvävas och dö så jag fick ju panik!!! Han kvävdes ju självklart inte, han fick luft hela tiden, men mammainstinkterna sätter fart på en gång! Jag blev riktigt rädd.. blä!!!

här är oliver med sin morfar :D ser inte så glad ut, men alla andra bilder jag tog blev suddiga och ah.. hm. vår kamera är rätt störd just nu.


och här är min älskling i bilen, han är så fin min guldklimp!!! <3 Det här är bästa bilden jag har på honom, eller ja, det finns väl finare :P men jag menar att det är såhär han ser ut i verkligheten :) och för mig är han finast i hela världen!! <3 


Han har ett sånt speciellt utseende!

magen en månad efteråt

skitskitskit vill jag säga! Imorgon blir Oliver en månad och.. ehm. Magen ser typ likadan ut som den gjorde 4 dagar efter förlossningen, det suger ju. 
Jag verkligen hatar att se mig själv i spegeln! Att bara gå hatar jag pga att man känner magen dallra -.-
När jag sitter ner på sängen ser jag hur stora lår jag har fått!

Jag vill inte sitta och klaga över att jag är fet, för det är jag inte. Men jag har alltid varit en storlek 34 MAX 36, och helt plötsligt har jag 38, om ens det passar :s
Jag har inga byxor som passar på mig heller!

och pga att jag är så jävla kort (152 cm) så ser jag rätt så rolig ut. Bara fyrkantig.
Visst, jag har fått världens vackraste varelse, och allt är ett bevis på det, bla bla bla bla. Men lets face it, alla tjejer bryr sig om hur dom ser ut, låt oss inte vara så jävla poetiska och säga att jag ska vara stolt över min så "vackra" kropp för jag har fött barn. So what?!! Man ska väl ändå trivas med sig själv, eller?

jag blir så jäääävla arg när jag sitter och läser andra bloggar, tjejer som faktiskt blivit skitsmala men ändå klagar!? efter bara några dagar lixom :S näe, fyfan. arg som satan blir jag.
Ett samliv änsålänge är bara att slänga i väggen, jag blir tårögd bara jag tänker tanken. 

gravid i vecka 5, ingen bula alls vill säga...
en månad efter förlossningen.....

äckelgubbe!

tjatja. Glömde ju berätta en sak igår! fy!
efter olivers ultraljud satte vi oss i cafeterian på sjukhuset och käkade varsin räkmacka.. Oliver vaknade och ville äta så jag hade ju inte mycket mer att välja på än att mata min kille såklart :) amma är ju en naturlig grej men jag tycker det är obehagligt bland massa människor!

hur som helst... efter att jag ammat ett tag kommer det fram en äldre farbror med sitt kanske 4-åriga barnbarn, lyfter upp sitt barnbarn, lutar fram honom mot mig och säger
- titta bebisen, titta bebisen äter! SÅN DÄR här du också fått en gång i tiden!
Och han tittar ju såklart oclså jätte mycket!

en främande människa! så gör man bara inte! :O



26 maj 2011

tjaaaa. Nu är jag helt slut! haha.
Dagen börjde väääldigt tidigt, närmaste bestämt vid 7 eftersom oliver inte ville somna om då.. Klockan 10 åkte vi till sjukhuset för att göra höftleds-ultraljud på oliver (eftersom han låg i säte ett bra tag gör man det på rutin), Hans höfter var helt och hållet utvecklade och såg jätte fina ut! :) skönt att höra!

sen skulle vi ju handla käk var det tänkt, men vi kom hem med
- min balklänning (snarare coctail typ)
- tiara, halsband, örhängen
- skor till balklänningen
- springa-ut klänning
- skor till den klänningen
- strumpbyxor som går till under brösten med specialtyg som slimmar magen och lår! (AS bra)
- skjorta, slips och näsduk till mikael

mer än såhär tänker jag inte avslöja :D inga bilder, nothing! Ni får se på studentdagen ;) men jag kände mig faktiskt riktigt fin när jag kom hem och fick på mig alltihopa, riktigt nöjd :) så nu är jag helt klar med studentutstyrseln!!
Mat fick vi såklart med oss också... 

Nu på kvällen har jag och mikael satt lökar, och strax kommer grannen över - vi ska grilla!

btw... Vi köpte ersättning till Oliver idag eftersom jag fått känslan av att han inte blir mätt av mig. Han äter i två minuter sen mest bökar han bara runt och blir förbannad.. Det kommer mjölk, men han blir inte mätt av den. Det är vad jag tror iallafall. Så vi köpte ersättning, NAN1. Blandade 100ml åt honom idag, han käkade och somnade som en stock! Käkade NONSTOP! det måste ju lite halvt betyda att han faktiskt inte blir mätt av mig? :S 
ärligt talat gör det inte mig så värst mkt isåfall, att vi får ge ersättning alltså.. Jag tycker inte att det är så värst jätte jätte mysigt att amma, det är tidskrävande och har inte haft sån positiv upplevelse av det eftersom oliver inte verkar nöjd med det.. Ska rådfråga med BVC lite när vi träffar henne nästa gång, om man kanske skulle ge honom mer än ett mål per dag?


woho!

åh, min älskade lilla kille bajsade inatt! TVÅ gånger :D så idag kommer han nog vara sådär extra mysig!! :)
Idag åker morsan också.. om 2½ timme för att vara ganska så exakt :/ mikael kommer ju inte hem förns ikväll... Men jag får besök av Katta  och mitt gudbarn Emilia idag :D har inte sett dom sen emilias dop i somras! :O

nu har killen vaknat... uppdaterar senare!
btw. mikaels flight is on time!

tradera

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! nu har jag vunnit min första auktion på tradera! inte dåligt!
det blev ett set till oliver!
En skjorta med t-shirt över och ett par coola byxor till det, strl 62 :D han kommer bli ursnygg! 
sparade tyvärr ingen bild på det så jag har ingen bild, eftersom man tydligen inte kunde se någon bild EFTER att man vunnit auktionen :S jävla dumt.
Ni får helt enkelt se när det kommer hem :D

klippa naglarna

jag tycker inte om att klippa/riva/fila naglarna på oliver.. Jag har inte direkt heller bestämt mig för vilket av alternativen jag gillar bäst! Har testat allihopa..
kanske en kombi?
sist jag fixade hans naglar så klippte jag ute i kanten, drog av resten och sedan filade! Då kändes det inte heller som att man skulle klippa av halva fingret! Hur gör ni med era små?

Oliver har inte bajsat på 4 dagar idag, och han är så pruttig i magen! Och ont gör det till och från också, han sover dåligt pga det :/ ska prata med bvc när vi ska dit nästa gång! Han fisar stinker detsutom värre än apskit!


Han är så vacker min prins!!!! <3 här i mormors famn :)


ny header!

oj. Oliver la just världens brakfis! hahaha!

Har iallafall en ny header nu, äntligen :D vad tycks? :) om ni inte ser den (det är blå text o bild på oliver osv) tryck F5 tills den dyker upp :)
Jag är nöjd, och den kommer få sitta där ett tag tror jag ;)
funderar på att ha nåt som heter "aaaprilmamma tipsar" någongång ibland.. hmm...

24 maj 2011

idag blåser det minst lika mycket som igår, om inte mer! tyvärr är himlen jätte blå och fin, så det är inget annat fel på vädret! vore så skönt att komma ut, bortsett från att vi skulle flyga bort ungefär...
Imorgon är det tänkt att pappa mikael ska komma hem från frankrike, men jag tvivlar! jag hoppas hoppas, men det ser inte direkt ljust ut pga den där satans vulkanen på island!!!! :@ :@
vi vill ha hem pappa imorgon!! :(

imorgon åker min mamma hem också, efter att ha varit här och hållt mig sällskap och avlastat mig nu när mikael varit borta :/ kommer bli lite trist, med tanke på att vi inte ses så ofta..

Och om ca 2 veckor (eller!? :O) är det studenten! OMG, jag har inte ens nån klänning!? Har hittat min "springa-ut" klänning på H&M och jag har två "bal"-klänningar att välja mellan. Det blir ju inte direkt någon balklänning då jag inte ville köpa nån eftersom jag inte visste hur jag skulle se ut och så efter förlossningen, så det blir en kortare variant, mer coctail tror jag.. också från h&m skulle jag tro! sen ska det handlas skor, smycken.. ja ni vet! jag har ett tight tidsschema!! måste få hem min älskade pony också! herregud.. det börjar bli bråttom med allting! jag vet varken ut eller in snart...

här kommer en liten bild på mitt hjärtegryn från igår :) och JA, JAG  VET att vi inte har något spjälsängsskydd ännu, det ska inhandlas! Men känns inte så  värst bråttom eftersom han inte kan vända på sig osv ännu! men det är på G :) så ni behöver inte kommentera om det direkt, eller påstå att jag är dålig på nåt vis för att jag inte skaffat det ännu..


23 maj 2011

god eftermiddag! idag är vi allihopa totalslöa! helt otroligt, haha. alla förutom oliver då kanske! Han är så himla duktig :D kikar alltid omkring och är så himla nyfiken på allt, vilket gör att nacken blir stabilare för varje dag som går! :)
Tyvärr har han åkt på sin första förkylning, lite snorig blä :( får köpa en såndär snor-sug när pappa kommer hem!! ut med busarna!
sen har det gått tre dagar sen han bajsade - igen. Det kommer väl ett sånt där fint lass när som helst! sist det gick tre dagar så la han ett rejääääält lass i blöjan. Jag fick kväljningar och mormor fick komma och byta den blöjan. Det var ärligt bajs ÖVERALLT. ändå upp på ryggen. Men nästa bajs får jag väl bita ihop... mormor är inte här förevigt och jag tror knappast att pappa kommer byta dom blöjorna!

här kommer en mys bild på oss två! är inte direkt så vacker, men har det finaste i min famn <3




lillen i sin babysitter <3

gammelmorfar & karin

Nu har gammelmorfar och hans fru Karin åkt vidare! :) Det var roligt att träffa morfar igen, det känns som att det var ett tag sedan! ändå så sågs vi sist när jag fyllde år, vilket egentligen inte är så himla länge sedan!
Idag var första gången dom träffade lilla oliver också, så roligt! ^^

Oliver fick presenter också! :D en babysitter (GULD värd!!) och en speldosa, med kossor som dansar! haha. Dom hade även med ett litet paket från min morbror och mina kusiner (olivers tremännigar???) - en ASmjuk muminfilt, herregud!! önskar den vore till mig istället, haha! den är helt underbar ^^


gammelmorfar och fjärde generationen :)


Oliver sover i sin nya babysitter, så fin så :D och så underbar pryl att ha!


speldosan! och när dosan är igång så dansar korna omrking :)


filten! <3 och den är SKITstor!!

21 maj 2011

Idag skulle tydligen vara jordens undergång enligt nåt rikspucko! klockan är dock redan över 18.00 i nya zeeland (där det hela skulle börja) så jag är rätt så säker på att vi är safe! :D känns skönt. Nästa datum för jordens undergång är 21 december 2012. Det känns bra, då har jag iallafall ett år kvar med min finfina son <3

idag är en såndär värdelös dag, litegrann.. Det blåser väääldigt mycket ute! Idag ska vi detsutom bara städa, och baka för imorgon kommer olivers gammelmorfar på besök! då får det inte se förjävligt ut!

Senare idag kommer rebecka på snabbesök också, med kusinerna!... för min kära mor åt lite mycket godis igår och har tandvärk *haha*. nejdå. ärligt, hon har nån slags sjukdom i nån nerv i kinden som lackar ur ibland, och vi behöver värktabletter! snälla rebecka ska komma förbi med det! :)


min fina alldeles favoritpojkar!! vi saknar pappa jätte jätte mycket :( <3

framsteg!

åh min underbara lilla pojke! :D han är så himla duktig! Jag vet ju dock inte hur mycket dom ska kunna när och så vidare. Men idag låg han på mormors mage och höll uppe huvudet huuur länge som helst, alldeles själv :D Jag ska poängtera att han faktiskt låg på mage också :)
Sen la vi honom på mage i soffan, och då vände han sig till rygg, utan hjälp :D såååå duktig! stolta morsan no. 1! haha. Man blir verkligen jätte jätte glad när man får se sånt!
Och blicken fäster han mer och mer :) <3


håller upp huvudet <3

ah juste! Nu har jag och morsan kollt på paranormal activity.. Första filmen. Fuck, jag ska alltså somna själv i min och mikaels dubbelsäng, utan mikael? utan min lifeguard som glassar i france? alltså helt själv? typ.. med en hund bara och unge i spjälsäng? eh.

shopping!

tjenhopp! Idag var vi ju till stan, jag och min mor, och självklart oliver! Det gick hur bra som helst :) lite otympligt med vagnen bara, men oliver var så snäll så!! dock fick jag sitta och amma på donken, mindre roligt! Men allt för min gosse <3

Jag fick inhandlat
* babyolja, Seba med. Någon som har erfarenhet av den?
* amnings BH från hm, rea! 75 riksdaler endast. Vit med rosa rosett :)
* mina första år bok till oliver, pennor till det och Oliver-klistermärken! + limm.

detsutom åt jag den dära 1955 burgaren på mcdonalds. ÄT DEN INTE. bara skit. ussch! inte värt 70 kr iallafall..... 






jätte rolig bok verkligen! är skitnöjd med den :) Finns massor med plats för att klistra in bilder. I LOVE IT! 

senare ikväll ska jag slänga in lite bilder på oliver, så ska ni få se vad jag och mormor upptäckt att han kan åstadkomma! :D min duktiga duktiga <3


nybadad kille!

Ikväll har jag badat killen, han fick en sååååå fin frisyr! synd att jag inte tog kort :( förlåt!!
Tänkte berätta lite om Olivers små små framsteg! :D

han börjar bli riktigt stadig i nacken, så duktig så! Och blicken blir mer och mer fäst, nu väntar jag bara på det där jätte fina leendet som han snart kommer att ge mig!

åh min pojke, han är så otroligt fin! Hur kunde jag (och mikael, lol) tillverka en sån otroligt vacker människa? han är tillochmed urgullig när han är som mest ledsen. Ni vet, när underläppen darrar sådär? <3 Han är ren kärlek!

Nu taggar jag och "mormor" stan som vi ska ta oss till imorgon! ska bli intressant som sagt!
Och gudars vad jag saknar pappsen, det gör ju ont! :(

19 maj 2011

godmorgon bloggen! idag är det lite pissigt väder ute faktiskt.. inte alls roligt! Idag blir det alltså inte mycket gjort..

Igår åkte ju mikael till frankrike, eller ja, då flög imorse. Usch.. Många krokodiltårar kom det från min sida igår :( inte alls roligt.. Men han försökte muntra upp mig med att "veckan går fort" och "du har iallafall en del av mig hos oliver hos dig" och det är ju faktiskt sant!
Jag tror också att det är bra att vara ifrån varandra lite när man bor med varandra som jag och mikael gör. Då får man sakna varandra lite, fast jag började sakna mikael redan för tre dagar sen!

Imorgon ska jag och morsan ta barnvagnen in till stan! *Shit* det ska bli ganska så intressant faktiskt! jag ska köpa en coctailklänning till balen och accessoarer! är det tänkt iallafall.. Skor får jag ta någon annan dag, på skopunkten tänkte jag!


min finfina prins! min älskling :D <3

18 maj 2011

ja mina vänner, jag antar att jag är rätt dålig på att lägga upp bilder :( det har jag faktiskt själv märkt när jag glysat igenom bloggen!
Ikväll sticker mikael till skavsta för att flyga till frankrike en vecka imornbitti! Han tar med sig våran kamera dit, men vi har mormor lily på besök som faktiskt har med sig sin kamera!
Jag får se till att knäppa lite bilder! det är faktiskt trevligare att läsa då!

Just nu sitter jag i soffan och väntar på middag! Jag har sovit i nån timme - SÅÅÅ skönt! Och när jag vaknar har pappsen kommit hem och sitter och kelar med oliver <3 

Det har inte hänt så värst mycket här idag, vi har varit på en promenad på ca 3-4 kilometer, tanja fick följa med, det behövde hon verkligen!
nu måste jag verkligen pissa!! soloooong


Kanske får mikael se den SNYGGA monalisa i frankrike, who knows! (;

men va i helvette!

nu förstår jag ingenting... Jag hade inte skitit på 3 jävla dagar och var stenhård i magen igår EM! och inatt vaknar jag med världens magkramper så jag var tvungen att springa till toaletten!?
ursäkta min öppenhet, men så är det här, vi döljer nästan ingenting! (;  Nejmen ärligt.. jag vet inte riktigt vad som händer.. Det är väl bara att fortsätta med medicinerna!

kan inte ta mig till min läkare heller om det blir värre eftersom mikael drar till frankrike på onsdag och är borta till den 25e....

magen...

ja.. häromdagen skrev jag att jag hade fått ett skov. Jag skärpte till mig ordentligt med medicinerna (3 pentasa morgon & kväll samt 1 azatioprin morgon & kväll). Nu har jag istället blivit stenhård i magen (antar jag) och inte skitit på tre dagar ._. vet inte riktigt vad jag föredrar.. eller jo, att få skita 1 gång om dagen utan problem, det vore fint!!

statistiken bara sjunker och sjunker detsutom! antar att det inte är lika roligt att läsa om mammalivet som det var att läsa om graviditeten.. trist!

Igår

hejsvejs, jag ursäktar mig för att jag inte skrev nåt igår, men jag hade fullt upp!
först vaknade jag och lillkillen, han och jag fick frukost och sen promenerade vi ner till trossnäsfält där det var dressyrtävlingar, det är även dressyrtävlingar idag också! tror det är dressyr idag..
sen när vi kom hem for vi iväg och köpte en födelsedagspresent till Olivers lilla kusin Jack som fyllt tre år, han firades igår med ett litet barnkalas!
När vi kom hem därifrån åkte vi och hämtade potatis som ska sättas i potatislandet bakom huset som Mikael och Christian håller på att pyssla med! Lillkillen badades igår också, och jag fick mig en dusch och sen var det ju dags för eurovision song contest!

vi somnade såklart, men har idag insett att vi faktiskt tog bronsmedalj ;) Det sa jag från första början! Saade kommer vinna melodifestivalen, och när han kommer till eurovision kommer han gå långt! Jag hade minsann rätt :D sverige börjar fatta hur man ska spela.. 

aya, jag (tönt som jag är) tycker faktiskt "popular" är sjukt bra, haha :D
idag vet jag inte riktigt vad jag och lillkillen ska göra.. sova tror jag :)

NUK bröstpump

fick en fråga om vad för bröstpump jag använder! Jag använder mig av NUK soft 'N' easy Manuell bröstpump! Denna köpte jag för den var billigast! den kostade 199.- på barnens hus.
Jag tycker att den är JÄTTE bra! inte alls jobbig att använda..

Ett tips dock:
när jag började använda pumpen trodde jag verkligen att man skulle "pumpa" ur mjölken! tillslut kom jag på att man drar ett drag och sedan trycker in pumpen mot bröstet så bara sprutar det ut mjölk, så det blir ett vaccuumtryck lixom! 20 ml på en pisskvart kommer det ;) väldigt effektiv och enkel att använda!
rekommenderar den verkligen.. Varför pröjsa nästan 2000.- för en elektrisk pump när den manuella pumpen fungerar superbra och tömmer väldigt snabbt?

Jag pumpar dock aldrig ur bröstet helt när jag pumpar, jag använder den för att tömma det värsta så att oliver får ett bra grepp! önskar dock att jag hade så mycket mjölk att jag kunde pumpa ut 200 ml på en dag eller så.. han äter mycket bättre med flaskan och då skulle pappa få mata mer också! men det är mysigt att amma :)





IG-varning

shit.. Idag fick jag reda på att jag tydligen har IG-varning i kursen "utrotningshotade arter".. Okej tänkte jag, vafan har jag gjort "fel" nu då?? :S
då handlade det om art-redovisningen (som jag bara ska maila in, lätt som en plätt) och ett PROV! vadå prov?? :O provet var i slutet på april tror jag.. Trodde han verkligen att jag skulle åka och göra ett prov när jag var nyförlöst? eller att jag ska ta mig till skolan och göra ett prov med min 2veckor gamla bebis? Jag får sova ca 4-5 timmar totalt på natten, jesus christ!
nej.. detta uppskattar jag VERKLIGEN inte! Detsutom sätts betygen den 20 maj, vilket är jävla snart! Jag har måndag, tisdag på mig att åka till skolan och lämna in artredovisningen och hemtentan till genetiken, sen åker mikael till frankrike och jag tar mig ingenstans! Det här är fan inte sant...
projektet då? whops. Men där är jag redan redo att få IG.. hur jävla dåligt det än är, jag har inte tid, jag orkar inte. Har ingen energi, och all energi jag har måste oliver få, speciellt när magen krånglar nu igen....

ajuste. Jag SKA byta header såsmåningom, haha. Som sagt, all energi går åt till oliver...

det är fan inte sant...

Ja.. jag antar att jag har varit lyckligt lottad tillräckligt länge nu! Jag har nog tagit det alldeles för givet också då jag slarvar lite med mina mediciner.. Dels för att jag mår så bra så att jag glömmer bort dom och att vi inte har råd att ta ut mediciner när inte högkostnadsskyddet är färdigbetalat..
Men nu får jag sota för mina misstag och påminnas om hur jävla viktigt det egentligen är.

Tidigare idag hoppades jag på att det inte skulle vara ett riktigt skov på gång, men nu är jag till 99% säker på att jag fått mig ett skov. Men det var väl dags antar jag, har ju fått vara "frisk" i 1½ år.. Jag ska väl inte klaga! Jag har denna sjukdomen och det är bara att leva med det, jobbigt bara att det skulle komma nu när jag sitter hemma med en näst intill nykläckt bebis som behöver nästan all min uppmärksamhet, jag har inte tid med ständiga toalettbesök och smärtor som heter duga! Jag kommer inte orka!
Det ända positiva om man nu ska se nåt positivt är väl att jag går ner lite i vikt, och denna gången har jag faktiskt att ta av!


snabbvisit på VC

hemma från vårdcentralen nu, eller ja det hr vi vrit ett tag...hade lite bakterier i urinen men läkaren tyckte vi skulle avvakta! Nåt jag aldrig varit med om var att dom tog ett "bladder-UL". Alltså ett ultraljud som mäter vätska i blåsan! coolt :)

när vi ändå var på VC passade vi på att väga oliver på BVC!
på sin 2veckors-dag vägde lillen 3200g :)

jag passade även på att väga mig själv när vi var där! med kläder på: 54,6 kg! det är 9 kilo minus sen förlossningen! vill gå ner typ 7 kg till tror jag att det är, med snabb huvudräkning. Men nu måste jag fortsätta mata lillen!

14 dagar

idag är det två veckor sen jag och Mikael åkte in till förlossningen för att få oss den mäktigaste upplevelsen hittills! Min belöning skulle äntligen komma till oss :D <3 tiden går rätt snabbt, fast ändå inte! helt sjukt egentligen att jag låg och födde barn för bar 14 dagar sen! Jag känner mig nästan helt återställd måste jag säga :) jag kan gå normalt *haha* och röra mig fritt, jag kan springa runt och städa osv (när jag har tid vill säga). 


världens finaste kille, mamma älskar dig mest av allt ♥

en vana från början

först och främst så vill jag erkänna att det är jobbigt med spädbarn ibland, jag har gråtit på nätterna (den första natten iallafall) osv.. Men det är märkligt hur "enkelt" jag tagit till mig allt.. Det känns som att oliver alltid funnits här och alltid varit i vår vardag (förutom att det är lite stökigare hemma än förut!).
tyvärr måste jag säga att jag är liiiite avis på dom mammor som inte hinner käka (ta mig inte fel nu, förstår att det inte alls är roligt) för jag hinner alltid äta! dock får ju lillkillen vara lite ledsen så att jag kan äta! Jag får helt enkelt köra stenhårt på lite träning sen ;)

sen så vill jag erkänna en till sak. Jag vill gifta mig med människan som uppfann bröstpumpen! åh i love you i love you! helt underbar grej när brösten är totalt stenhårda så att lillen inte ens får till ett bra sug! det är också positivt på det viset att pappa kan mata vid tillfällen mamma är jätte jätte trött och verkligen inte orkar! 

jepp... Idag klockan 14.00 ska jag till vårdcentralen också, tror jag har urinvägsinfektion så vi får se! tror jag har ett skov på gång också :s bara att knapra medicinerna och hoppas på det bästa!!!

11 maj 2011

idag har verkligen varit en slapp dag.. lillekillen har flyttat på sitt dygn med 2 timmar ca så vi vaknade 12 idag, inte tio! lite väl sent tycker jag!
Han har detsutom varit jätte kinkig idag :( sover 20 min, vill ha mat, sover i 20 osv osv... Ska jag vara ärlig är jag i ett stoooort behov att gå på toa men oliver vaknar efter 10 om jag lägger ner honom.. så har han inte varit förr, hoppas det är en engångsgrej!

ååh vad jag älskar att hålla honom i famnen och gosa ner mig i hans panna och pussa på honom!! han är detsutom väldigt len <3 haha

hiss eller diss!



jag har provat lite olika amningsinlägg och jag måste säga att dom här är bäst! syns knappt att man har dom på sig, bra uppsugningsförmåga och det viktigaste: dom fastnar inte på bröstvårtorna!!!
Libero nursing pads



10 maj 2011

Goddagens bloggen! Idag är det minsann varmt ute! har ingen termometer, men lillkillen ligger och sover i vagnen i bara bodyn och är nästan varm! tacka vet jag flugnät till vagn! Ska snart ta in honom tänkte jag, vill dock inte väcka honom :( och vagnen får jag tyvärr inte in själv då vi har trappa upp till ytterdörren!

jag och hjärtat har planterat i blomlådorna idag, ser lite mer hemtrevligt ut! jobbigt med all pollen som sätter sig på utemöblerna bara -.-'
Och när jag hämtade posten imorse hade jag en trevlig överraskning, ett litet paket! från nyblivne gammelmormor (min mormor alltså) :D Oliver fick en liten grön mössa och en "sommarfilt" som är vit, virkad! den är jätte söt! Ska ta kort senare så ni får se :) den kommer vara perfekt till sommaren!

idag händer nog inte så mycket mera, kanske bakar! :) fick tidigare idag ett litet städryck på sovrummet och köket (tanja löper, mums!!) så det är städat iallafall, ska bara sätta på nya lakan ikväll! jag önskar verkligen att vi kunde fått upp våran tvätt...blablabla.. Såndär grej man har ute och hänger tvätt på.. tvättvinda eller nåt sånt heter det. Hade varit perfekt idag! ska ju tydligen regna imorn -.-


mammas lilla kille <3

(känner mig detsutom as fetto idag igen, det börjar bli lite till en vana, och det värsta är att jag vet att jag aldrig kommer få tillbaka min gamla kropp.... får väl inte ens på mig mina ridbyxor längre)

tidig morgon

gårdagens (kvällens) sena nattning av oliver har jag verkligen fått känna av inatt! dumma mig, jag skulle väckt honom!! han sov till ca 24.00 eller nåt sånt,  sen vet jag inte riktigt vad som hände. Vi drog in till sängen och jag ammade där, tillslut somnade jag med oliver i famnen och vaknade runt 4, då äntligen somnade han i sin säng! Sen vaknade han vid 7 igen, och nu sitter jag här, klockan 8!

ska försöka slänga i mig en yoghurt och mina mediciner innan han börjar grina alltför mycket, vilket jag tror är ett omöjligt uppdrag. men jag måste försöka! seeeeees

8 maj 2011

gokväll! och äntligen kväll säger jag! fast det egentligen inte är kvällen för vår del riktigt riktigt ännu!
Idag har det varit full rulle känns det som!

första anstalten för dagen var biltema! Mikael köpte lite fiskegrejer medans jag satt i bilen och ammade (lol). Sen bar det av till plantagen där jag köpte lite blommor som ska vara utanför oss :) Och sen äntligen bergvik! vi drog en snabbis på kappahl (mikael valde den affären för då slapp han gå så långt) och köpte strumpor till Oliver, mörk och ljusblåa fick det bli! Apoteket var vi också på, hämtade ut mediciner till mig, dock hade inget av dom två apotekena Azatioprin, vilket sög. Tur att jag har några dagar kvar på dom iallafall!
vi drog en sväng inne på coop också, mikael köpte ett fiskespö, sen köpte vi bröd också...
Jag köpte vanliga normal-bindor eftersom jag inte blött så värst mycket sen igår, men skenet bedrar kan man ju trevligt säga! Får åka en sväng till konsum imorn tror jag :P

när vi kom hem matade jag oliver och har sen väntat på att han ska somna.. han somnade ca halv 8!!!! -.-' Då kunde jag ÄNTLIGEN börja planetera blommor, med humör detsutom! För när vi kom hem hade Tanja rivit sönder en soppåse i hallen (alltid lika underbart) OCH kissat inne (vilket jag tycker är konstigt eftersom hon varit ute HELA dagen förutom när vi åkte iväg, i typ 2 timmar :S). Det blir blommor i två krukor som står på vardera sida av vår mini-altans-trapp och sen i blommlådorna! dock vill jag inte plantera i lådorna förns imorn, eftersom mikael måste plantera om sina jävla lökar som för tillfället finns i min ena blomlåda! i-landsproblem!

nu har jag detsutom bakat sirapskakorna jag skulle göra igår! shit... tror inte alls dom blev bra :S det skulle bli en deg men degen blev typ smuldeg?! aya... får höra med morsan sen vad som vart knasigt, jag följde ju receptet! nu är de iaf i ugnen så vi får se vad det blir avdom...

kakorna i ugnen och ungen i vagnen! när han har vaknat ska jag väl mata sen ska han badas också... SENNNNNN är det kvällen ;)

kisseriet

Jag vet inte riktigt vad som är på tok.. Jag hade inte alls problem att kissa efter förlossningen så det har nog inget med det att göra.. men dom senaste tre dagarna har jag haft det jätte svårt att kissa :s  Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara.. Det gör inte ont eller så, men jag känner mig lixom inte kissnödig, och när jag väl blir kissnödig kommer det bara lite grann!
Jag är inte så öm längre heller och blöder väl inte så värst mycket. jaja, jag ska ringa vårdcentralen imorgon så jag får ta ett urinprov och sen kanske få pencillin! jag måste ju få kunna kissa :O

stora killen!

Inatt har vår "stora" lilla kille sovit i sin egna säng! :) det har gått superbra och jag tror både han och jag har sovit bättre än tidigare! Han vaknade och ville ha mat en gång inatt för att sedan vara vaken i ca 2 timmar! det var inte alls roligt, och jag bara låg och var AS törstig på kall mjölk. Så jag tog killen på armen och trampade in till köket! dock var det inte lika gott som jag hade tänkt mig -.-
Jag önskar att jag hade en sån mjölk-kyl som finns på skolan! då får man verkligen iiiiis-kall mjölk!
Jag vet att jag tidigare sagt att jag vill vänta med att ha honom i sin säng på nätterna, mest av bekvämlighetsskäl, men jag tänkte lite granna och kom på att det kan bli ett problem senare.. och det vill vi ju inte!


Idag ska vi ta bilen till plantagen har jag bestämt! göra lite fint här på utsidan :)'
Jag skulle detsutom ringt på ett par hundvalpar imorse (dvärgpinscher) i kil! så nära och bra, men jag tänkte efter lite och jag kommer inte orka en liten valp OCH mitt egna knyte. Bättre jag väntar..
Och vart tog jakthundsplanerna vägen kanske ni undrar? JO, jag har fått tillåtelse att välja min nya hund SJÄLV :D haha, coolt va? en dvärgpinscher blir det nog faktiskt... men framtiden kanske ändrar dom planerna också. Nu ska jag bara mysa med min egna lilla valp tills vidare :)


lördagmorgon

godmorgon! eller god förmiddag kanske? :) Natten var som vanligt, förutom att jag själv var mycket MYCKET tröttare än vanligt. Varje gång han vaknade fattade jag inte vad det var! Han ville ha mat 2 gånger inatt!
vi sov till ungefär nio, halv tio. Och nu ligger han i vagnen och sover lite till, och jag har fått i mig frukost! :)

igårkväll var våran första familje-fredagsmys! Och mys blev det :D vi grillade nöt (SÅÅÅÅ gott blev det!) och hade potatisgratäng till det! Mikael gör egen grillmarinad som.. ja, det bara smälter i munnen! haha. Vi kokade lite färsk sparris till och hade bea-sås! som tur är vart det massa mat över också så vi har till lunch idag ;)

Har inte riktigt planerat så värst mycket idag faktiskt förutom en promenad med barnvagnen och sen ska jag baka gammelmormors sirapskakor! det är faktiskt min gammelmormors recept! jätte goda är dom!! 

jag tror att jag börjat typ.. tappa hår? eller ja. Det snarare går av!??? har hört att man kan tappa hår när man ammar men ja.. haha. Ser hemskt roligt ut när jag har uppsatt hår, så jag får väl sluta med det! Då blir iallafall mikael glad ^^

Det känns riktigt skönt att allt verkar flyta på ordentligt nu! amningen går bra (förutom att mjölken tar slut i min ena tutte rätt så snabbt ._.) och oliver får inte så ont i magen längre! knappt så han behöver rapas så mycket längre! :O Jag och mikael kom överrens om att vi ska försöka natta honom i sin säng inatt! ska bli intressant :)

vill även passa på att säga LYCKA TILL DÉMIE HJÄRTAT & MACMILLIAN PÅ TREÅRSTESTET IMORGON!! Det där fixar ni kanonis!!!! :D Önskar verkligen att jag hade kunnat följa med! <3 <3

"kort" förlossningsberättelse

okej folks! här kommer den :) ska verkligen försöka komma ihåg allt, men det är rätt svårt faktiskt!!

Det hela började med att jag gick och la mig för att sova vid 11-tiden den 27e april. Jag var rätt trött eftersom jag hade varit på mikaels barndomsgård tillsammans med hans syster hela dagen! Jag vaknade och vred på mig fram och tillbaka, kände mensvärkar som kom och gick, men somnade om så fort dom avtog. Men en värk minns jag väldigt tydligt, den kom som alla andra hade gjort, men jag slog upp ögonen i chock och tänkte "nu... nu....." och sen kände jag ett rejält sug mellan benen och sen bara FORSADE det ut vatten! I SÄNGEN! Jag låg på vänstersidan och mikael låg bakom mig! Jag ville inte vända på mig så jag bara slängde bak min ena arm och började slå på honom samtidigt som jag skrek:
- MIKAEL... MIKAEL FAN VAKNA. MIKAEL VATTNET HAR GÅTT, VAKNA DET KOMMER VATTEN, KAN DU VAKNA ELLER DU MÅSTE TÄNDA LAMPAN DET KOMMER VATTEN!!!!!!!!
då var klockan ca 00.45

mikael vaknade, tände lampan och hämtade en handduk åt mig, sen sprang jag in till toaletten och fick lite tid att tänka. "nu är det dags på riktigt" ! Satte på mig en binda och ringde sen till förlossningen. Barnmorskan som svarade ställde lite frågor och sa att vi skulle försöka vara hemma till morgonen! Men att jag självklart skulle ringa igen om jag inte ville vara hemma nåt mer. 
Jag och mikael satte oss i vardagsrummet, började klocka värkarna som startade direkt efter att vattnet gick. Det var redan 2 minuters mellanrum och dom var ca 50 sek långa! dock inte så himla intensiva... 
Mikael somnade en stund i soffan och efter två timmar ville jag inte vara hemma längre.. Mikael fick ringa till förlossningen åt mig då jag inte ville prata när jag hade värkar. 
Vi packade det sista i BB-väskan, försökte få tag i hundvakten men han svarade inte så vi ringde mikaels syster som skulle komma och rasta + ge tanja mat på morgonen :) (sen kom christian och satte henne i hundgård under dagen).

väl inne på förlossningen fick jag byta om! Jag fick såna därna engångstrosor (som faktiskt är rätt sköna!) och en jätte mega binda! Ni som fött barn vet exakt vilka jag pratar om, haha. Jag trodde undersköterskan skämtade med mig när hon gav mig den först, men icke! CTG kurvan sattes igång och sen fick jag ligga där tills barnmorskan kom! Mikael fixade med parkeringen och lite sånt! Vi var inne på förlossningen runt klockan 3 på natten!

När barnmorskan kom in för att känna hur öppen jag var, så var jag mellan 3-4 cm öppen! Vi fick alltså stanna kvar vilket var väldigt skönt! Hade nog aldrig klarat av att åka hem igen! Jag vet inte riktigt hur länge jag låg med värkar nu, men varje gång en värk kom tog jag tag i mikaels hand och höll så hårt jag bara kunde! Stackarn var jätte jätte trött och somnade mellan värkarna.. Han vaknade ju av att jag tog i så hårt! Det första som erbjöds var att jag skulle få ställa mig i duschen, vilket jag självklart tackade ja till. Det var RIKTIGT skönt! satt ner på en pall, med vaaarmt vatten som jag spolade på magen och på ryggen!

Efter nån timme kände jag att jag inte klarade mig utan nånting alls och bad om att få testa lustgasen! Den var inte riktigt min grej faktiskt.. Jag tror inte att jag mådde illa pga gasen, utan själva munstycket typ... Jag tyckte det var obehagligt, jag gillar ju inte ens att snorkla! kändes inte riktigt som att den hjälpte heller, man fick bara annat att tänka på.. Så den la jag undan! Under tiden hade dom bytt skift också, och den här barnmorskan var jätte trevlig! När hon kollade mig var jag öppen 5-6 cm! Jag undrade om det inte fanns nåt annat jag kunde få, istället för lustgasen för den ville jag absolut inte ha! 
Jag fick välja mellan epidural och sterila kvaddlar. Jag valde självklart epiduralen! Ända sen värkarna började efter att vattnet gått skakade hela jag som ett epilepsianfall efter varje värk.. vet itne riktigt varför, men vet att jag inte är ensam om att reagerat så!

Dom satte permanentkanyl på mig och gjorde allting redo. Vid den här tiden var värkarna uppe på 100 på CTG-mätaren. det var HEMSKT!!! vilken smärta! Jag tyckte detsutom att det tog tid för narkosläkaren att komma så vi ringde på klockan, och 5 sekunder efter barnmorskan kommit in kom narkosläkaren! Det var en kvinnlig läkare, SJUKT duktig! Jag fick lägga mig i fosterställning på sidan, hon la lokalbedövningen.. Det gjorde inte ont, kändes bara lite konstigt då hon bedövade en nerv så det högg till lite! Lokalbedövningen värkade på en gång och sen satte hon epiduralen, allting gick sjukt fort och jag rekommenderar verkligen en epidural! Redan nästa värk kände jag skillnad! och efter tredje värken kände jag INGENTING. kan ni fatta? från att ha haft sjukt jävla dödsont till att inte känna nånting! underbart :) Jag och mikael tillochmed sov ca 2 timmar! Jag satt även och gungade fram och tillbaka på en pilatesboll vilket var rätt skönt! det skulle hjälpa lillen att skruva ner sig!

efter att jag fått epiduralen kommer jag ihåg också att jag blev vääldigt varm och lite svullen i vänsterfoten, det var väldig skillnad på fötterna.. tyckte även barnmorskan. Men det var inge fel, efter att jag hade sovit var det borta! skumt... Nåt som jag också kommer ihåg är att när jag hade fått bedövningen hörde vi grannen ligga och skrika. Hon låg med krystvärkar och födde barn och jag tänkte att "shit.. hon måste överdriva".. meeeeen....

epidurlen gjorde också så att det kliade väääldigt mycket, över HELA kroppen!!!

när vi vaknade var klockan runt 1 och jag började känna att det tröck på.. Jag kände fortfarande inga värkar, men jag kände att det tröck och ringde på barnmorskan. Nu var jag nästan helt öppen, bara kanter kvar! om jag inte minns fel... kan ha varit att jag kanske var 9 cm öppen... jaja! Tyvärr så var det skiftbyte klockan 2 och då fick jag träffa nya barnmorskan, hon som skulle förlösa mig! Hon heter kristina och var hur underbar som helst! en äldre dam, antagligen väldigt erfaren! nu stängde dom även av epiduralen

Hon kunde känna huvudet trycka neråt och hur han skruvade ner sig mer och mer, nu kändes det verkligen att vi skulle föda barn! Jag minns att jag hela tiden sa att jag inte orkade mer, jag ville inte. "ta ut den!!" . Jag tjatade väldigt mycket om att jag ville duscha också, och att jag aldrig nånsin ska göra om det här! HUR KAN FOLK GÖRA DETTA FRIVILLIGT FLERA GÅNGER OM!?

Jag fick testa olika ställningar i sängen, ligga på sidan var inte alls bekvämt! Fick testa att ha sängen ryggstöd uppåt och luta mig mot det, stå på knä lixom. Det gick INTE! Hur kan folk orka stå så och föda barn :O ? usch!!
dom ville inte att jag skulle ligga på rygg i sängen eftersom tyngdlagen inte skulle hjälpa bebisen neråt då.. 
Tillslut fick jag in en toalettstol, först för att jag skulle kissa men det gick inte alls så jag fick lägga mig tillbaka i sängen så hämtade dom en kateter och tömde ur mig, det kom ca 350 ml om jag inte hörde fel, så jag var rätt så kissnödig! dock är det svårt att kissa när varenda muskel i kroppen är spänd! Jag fick hoppa tillbaka till toastolen och barnmorskan bad mig att börja krysta! Jag hade inte ens krystvärkar tyckte jag! men det var bara att trycka på! hela tiden klagade jag på att jag inte ville, att fan vad ont det gjorde! Jag bara andades och andades ochandades och fick RÄTT så mkt credz för min andning *hehe*.

nu hade lillen kommit så långt ner så det inte gick att flytta CTGn efter honom mer så barnmorskan fick sätta en elektrod i huvudet på honom, UNDER en värk. Usch! minns att dom ofta ville känna hur stort tryck det var från bebisens sida under en värk.. Dom tyckte det hela gick lite segt! Jag hade fått ett värkstimulerande dropp från barnmorskan som jag hade innan hon som förlöste mig kom. Detta ökade dom ständigt på!
efter ungefär 45 minuter på toalettstolen fick jag lägga mig i sängen på rygg med benstöd. Mikael satt på min vänstra sida och... jag minns faktiskt inte vad han gjorde.. Jag fick handtag i sängen att ta tag i så jag tror han bara satt där och pratade med mig. Jag minns att han hela tiden sa att jag var jätte jätte duktig och att lillen snart skulle vara här!

barnmorskan tog bort den nedre delen av sängen och jag började känna att "då måste det snart vara dags!". Det tröck på så in i bomben! känslan går inte ens att beskriva, man måste vara med om det själv för att förstå vilken kraft det verkligen är! När en krystvärk kom så skrek jag till lite först, andades två snabba andetag, satte hakan ner mot bröstet och tog i för kung och fosterland! tror jag hann med 2-3 krystar per krystvärk. Barnmorskan hade även börjat ta tag i slidan öppning och drog åt sidorna (om ni förstår) för att huvudet skulle komma ut snabbare..

jag minns att barnmorskan kastade ur sig en gång att "åh, det är en blondin!!!" och jag tänket "nää..vafan, en blondin kan det väl inte vara!?? det hade jag ju inte tänkt mig vafan". Fast efter en stund så ångrade hon sig .. "det var bara fosterfett". 
Hela tiden bad barnmorskan att jag skulle "krysta ut hennes fingrar", vilket jag tycker att jag aldrig lyckades med :s haha. När huvudet verkligen började komma långt ner så.. ja, haha. Det kändes som att hela jag bara skulle explodera, men det var bara att trycka på! 
När huvudet sen började ställa sig tillrätta där nere sa barnmorskan
- "oj titta nu kommer huvudet, vill pappa titta???"
Det var precis innan en värk kom så precis efter att hon hade sagt så skrek jag : "AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHH", och då sa barmorskan "nej. nehe... nej det fick du inte, heheh". Fast det var inte det jag svarade på, haha. Han hade nog fått titta om han ville ^^

Nu sa barnmorskan åt mig att "nästa värk får du inte ta i allt du orkar, vi tar den värken tillsammans och det är för att du inte ska spricka, det får inte gå för fort". Sagt och gjort, jag sa till när nästa värk kom och då beordade barnmorskan mig hela tiden att "lite lite till, lite till" osv osv. 
Mikael säger att jag tröck ut huvudet så att huvudet kom ut och att han stod med halsen i öppningen och då började han göra lite ljud, och när jag tröck ut resten så kom hela han. Jag var heeeeeeeelt slut alltså! Jag kommer ihåg hur jag kände att magen bara rasade ihop på mig, och barnmorskan höll i en liten bebis som skrek!
Mikael skrattade samtidigt som han sa "det är en pojke" .
- Va!, sa jag. "är det en pojke!? :D"
barnmorskan tittade och bekräftade att det var en liten pojke, vilken lyckokänsla! Inte just för att det var en pojke, utan att han faktiskt var ute och att allt var klart! 
Dom försökte ta nå prover från navelsträngen men lyckades inte tror jag... Sen kom lillkillen upp på mitt bröst, dom hade torkat av honom lite, och han skrek så fint! <3 sen fick pappa mikael klippa navelsträngen och allt bara kändes jätte härligt!

Jag hade inte spruckit någonting utvändigt, utan hade bara någon bristning på insidan som snabbt syddes med 2 stygn! Dom "trocklade" även ena blygdläppen för att det inte skulle svida när jag kissade :S jaja, det funkade iallafall! haha. Så skönt att jag inte gick sönder någonting! När dom skulle trockla fick jag nån bedövningsspray först, haha, fan vad det sved! Sen kände jag ett hemskt tryck mot ändtarmen också så jag fick nån bedövningsgel där också!

när allt sånt var färdigt fick jag lägga mig på sidan och försöka amma lillkillen! Det funkade inte så värst himla bra faktiskt.. Han fattade inte rikigt hur han skulle suga förns dagen efter han föddes! Men det gjorde inget, dom har ungefär ett dygn på sig att ta bröstet innan man ingriper! Nu fick vi ca 1 timme för oss själva att bara mysa och ta det lugn, ringa alla samtal! Jag minns att mormor (min mamma) grät när jag ringde! hon fick ju detsutom höra lillkillen ligga och jollra ^^

den här "berömda" brickan med smörgåsar kanske inte var så mycket att hänga i julgranen :P haha. inget man blev mätt på, snarare hungrigare! Efter det fick jag äntligen gå i duschen! haha, har nog aldrig luktat så mycket svett som jag gjorde då, haha! Jag fick kissa i duschen också, vilket var jävla skönt må jag lova.. något man heller inte kan stoppa vill jag påpeka då man absolut inte kan knipa i början! är man kissnödig redan i sängen och ställer sig upp så bara rinner kissen ur dig, haha. Tur man har jätte blöjan på sig :D
och blod kommer det minsann!!!

det blev nog inte en så "kort" berättelse som jag hade tänkt mig hahaha sry, är nog rätt nöjd ändå! :D det ända jag saknar är klockslag på allt, men det kommer med förlossningsjournalen, men den kommer inte förns om nån vecka, och då har jag nog glömt rätt mycket! Om jag kommer på nåt mer så uppdaterar jag nog :) har ni frågor så ställ dom gärna!


här har vi precis kommit in, rätt sliten!


på pilatesbollen innan epiduralen. så snygg så!


epiduralen


här är epiduralen lagd, facebookar lite (;


precis utkommen min lilla prins! precis när han var ute skrek jag åt mikael "KAMERAN, DU MÅSTE TA KORT!!"


Jag och min prins :) <3 fan vad man INTE är snygg efter en förlossning, haha. Jag ser faktiskt inte ut sådär på riktigt. Dom som ska på ungmammagalan får se det då ;)

magen 5 dagar efter förlossning

här kommer bild från 5 dagar efter förlossningen! vill inte påstå att den drar ihop sig såvärst snabbt ._. men mikael säger att jag blir smalare och smalare för varje dag som går! den här bilden är alltså tagen för 2 dagar sen :)


Jag tar mer bilder om några dagar! förhoppningsvis har det hänt lite mer då ;) haha. uuuusch. Men min lilla kille är här nu iallafall, det är det ända som betyder något! iallafall just nu :P

en vanlig fredag

idag är det en helt vanlig fredag, tror jag iallafall :) den har ju bara börjat! Just nu sitter jag och äter frukost och oliver ligger i vagnen och sover i sina grodkläder han fått av mormor! t-shirt o shorts :D snyggning, ska ta kort sen!
Pappa är i skolan idag igen, dock har han blivit AS trött på sistone så han åkte till skolan vid 10, istället för 8.30 som han egentligen börjar. Konstigt att han är tröttare än vad jag är tycker jag, det är ju jag som vaknar varje natt och matar oliver.. Mikael är verkligen som en STEN på nätterna (och mornarna)

Jag glömde berätta igår (tror jag) att vi fått d-vitamindroppar till lillen också, 5 droppar om dagen tills han är 2 år! ojoj.. undrar hur många gånger vi kommer glömma bort det där! får ha den vid sängen eller nåt sånt, soffan kanske, så man ser flaskan hela tiden!
nepphepp, nu ska jag ta o slänga upp ett inlägg med min fläskiga mage såhär efter förlossningen!
possheej.

BVC hembesök

hejhallå! nu har bvc varit här, eller ja det var ett par timmar sen ^^
vi pratade om lite olika saker, mest information :) Jag frågade om olivers ena öga som rinner väldigt, och Ingvor sa att när dom är så små kan tårkanalerna vara lite trånga, och då kan det bli kladdigt!

han väger nu 3040g, alltså en ökning på 140g! :) det var jätte bra tyckte hon!
Nu ligger lillkillen i knät och kikar runt, han är så himla fin!! <3

1 vecka

idag är min skrutt en vecka gammal :) <3 sjukt vad tiden går fort! känns som att jag låg och krystade igår!! Nu ligger han och sover i min famn :) jag sitter i soffan och kollar på serier på datorn, pappa är i skolan idag men har lovat att försöka komma hem tidigare eftersom BVC gör hembesök idag, efter kl. 4! måste plocka undan lite innan hon kommer, hehe. Ska bli roligt o se hur mycket han har växt! uppdaterar senare om det :)


mammas pojke <3

presenter!!

här kommer det som jag lovat! Liten sover, och mannen gör lunch så nu har jag lite tid över ;)


F.V; muminpyjamas från faster Rebecka, muminbody + byxor från farmor!


"i love"-byxor och ett par asgrymma jeans från Victor & Fredrike :)


bodys, victor & fredrike!


ett par tofflor åt min lilla sötnos! victor och fredike :)


body, mössa och dreggel-lapp från mormor lily


pyjamas och body från mormor


kanin från farbror samuel och får från mormor lily :)

vi fick också ett par vita byxor från mormor lily, men dom har liten på sig just nu ^^ kommer väl nån bild på dom någongång :P 
han är så fin min lilla prins!!! <3 Tack allihopa :D

utvilad!?? JA!

natten till igår trodde jag att jag skulle bli galen, jag satt och grät ungefär lika mycket som Oliver när han bara skrek och skrek och skrek.. Ingenting hjälpte! Han började detsutom skrika runt 8, när mina klasskompisar kom på besök, så typiskt :(  Trodde ärligt han hade kolik! Tillslut somnade han av utmattning i pappas famn..

på morgonen gick det bra att amma, han fick inte ont i magen eller så.. sen sov han typ HELA dagen igår verkligen! Men skönt var det. Vi var och hälsade på skolan en snabbis, har SÅ ont i käkarna efter att jag varit tvungen att le.. haha!
Efter det åkte vi till mormor som äntligen fick träffa liten :D hon tom bytte alla hans blöjor under tiden vi var där ;) haha. Och jag fick sooooova! och maten serverad. skönt med lite service :) Oliver fick jätte fina presenter också! Mamma fina kläder med grodor på, och ett litet gossedjur, ett får! Jag ska ta bilder sen (ska detsutom ta på alla presenterna)

Jag var lite nervös när vi åkte hem från mamma igår.. Att han skulle skrika hela natten eftersom han sovit hela dagen.. men nixx :o  han åt när vi kom hem, och sen sov han till.. ah, nångång inatt, jag hade ingen klocka att titta på men det var kolsvart ute. Han åt tills han var mätt, gnällde lite så jag rapade honom och sen somnade han :) <3 sen vaknade han inte förns halv 7! Och nu sover han med pappa :D och jag har fått äta frukost! förhoppningsvis ser våra nätter/mornar ut såhär hädanefter! :) nu är jag utvilad!! Och idag ska jag sova när lillen sover!

imorgon kommer BVC hem till oss, första besöket! ska bli roligt o se om han gått upp något :o jag tycker han har gjort det.. han har blivit rundare i ansiktet, men man vet aldrig!

första badet

förlåt för att jag suger på att blogga, facebooka & sitta på msn.. Det är inte pga oliver, som man faktiskt kan tro! nää.. det är faktiskt för att jag har såååå ont i ryggen!! tydligen vanligt efter förlossningen! Jag kommer nog igen :) 

jaja! idag fick lillen sitt första bad! vet inte riktigt hur uppskattat det var :P haha min goding <3 han skötte sig BRA ;)




svar på kommentar: K

vill göra denna människa en tjänst! vet inte riktigt vem det är, men lämnade en liten kommentar :)

".....Nu kommer jag till anledningen till varför jag skriver. Det handlar mer om en personlig sak och jag hoppas verkligen att du kan svara. Om jag minns rätt så bodde din mamma i USA för några år sedan och hennes man är amerikan(?). Det jag undrar är hur hon gjorde med flytten, visum och allt sånt. Hur hon gick till väga. Jag kan berätta lite om vad som händer med mig. 

Jag har funnit min andra halva på andra sidan atlanten och ska förhoppningsvis börja plugga i höst (högskolan). Det jag vill efter det är att flytta till honom och kunna jobba där och givetvis bo där. Problemet är att jag inte vet hur svårt det är och jag har verkligen kollat runt en massa och är bombsäker på att det är vad jag vill. Jag vill bara veta om jag kan flytta dit och jobba där med min svenska utbildning eller om jag behöver mer?"

Jag pratade med min mamma, och såhär har hon svarat! :

Tyvärr är nog det enda sättet att få uppehållstillstånd och arbetsvisum att gifta sig. Antigen söker man fiancee visa härifrån från Amerikanska Ambassaden, grejen är att när man fått det godkänt har man 6 månader på sig att gifta sig. Man kan också göra som jag gjorde, jag åkte över på turistvisum, vi ordnade marriage licens och sen gifte vi oss, skickade sedan in ansökan om att få stanna hos min make till Homeland Security, du hittar adresser på nätet vilken som gäller för den staten du befinner dig i. Kruxet är att allt detta måste vara inne och du måtste ha hunnit få en kvittens därifrån att dom mottagit ansökan INNAN ditt turistvisa gått ut. Då kan du stanna kvar och invänta alla turer, det tog ca 9 månader innan jag hade mitt Green Card och kunde söka SSN# (social security number, deras typ personnummer) och sedan börja jobba. När allt det är ordnat kan du jobba med vad som helst du får och du kan ta körkort, skaffa bankkonto, lägenhet, köpa hus... vad du vill. Ditt Green Card gäller först i ett år, innan det året passerat får ni en påminnelse om att det är dags att boka ny tid hos Homeland Security för intervju, går det bra får du förnyat det så det gäller i 10 år. Att flytta ditt utan att gifta sig är väldigt svårt, det gäller att hitta en Amerikansk arbetsgivare som blir sååå såld på dig att han/hon inte kan eller vill anställa någon annan och därför ansöker om Green Card åt dig. Hoppas du fått svar på dina frågor och lycka till med allt.

hoppas det var till nån hjälp :)

EVM och annat mysigt

hej halloj! idag är jag riktigt trött faktiskt... Jag ställde klockan på 06.00 eftersom vi skulle vara på eftervårdsmottagningen klockan 08.00 med oliver, ta PKU test osv... Klockan tio i sju orkar jag äntligen ta mig upp! vi var på sjukhuset typ en minut i 8! men fick såklart ändå vänta tills halv 9 ungefär... aya!

på EVM gick allting jätte bra! :) PKU (som de flesta vet) tas inte i hälen längre, utan uppe på handen, och vår lilla gosse sa inte ett endaste litet pip! ^^ min snutt <3 hörseltestet var godkänt :) 
Idag vägde han 2900g! minskning på 200 gram alltså, men det var helt okej eftersom bebisar tillåts förlora 10% av sin födelsevikt dom första dagarna!

Igår, eller ah. Natten till idag har jag lagt i redigt mycket mjölk också! fy i saten! brösten bara spränger på mig, så idag har vi köpt en pump. Handpumpen på NUK! ganska bökig att använda, men såååå skönt att få tömma lite när det verkligen spränger :)

vi hälsade på en tant som heter Berit också! det är mikaels farfars fru (eller nåt). Mikaels farfar finns inte i livet längre, så hon tyckte det var jätte roligt att vi kom upp och hälsade på :) hon hade aldrig sett en sån nykläckt bebis! Idag är han 3 dagar gammal <3

snart kommer mikaels syster Elin med familj och tittar på liten också, vi ska detsutom bjuda på middag! Jag måste bara få säga vilken UNDERBAR pojkvän jag har! dom senaste dagarna har han plockat och pysslat, lagat mat, han går omkring med oliver på nätterna när det behövs för att jag har så ont i ryggen så jag knappt orkar hålla i honom.. Min bästa mikael :D <3 nu ska vi se klart filmen, jag ska ta en smörgås innan det blir riktig mat, är så himla hungrig! 

nån dag här kommer det ett inlägg med alla fina presenter vi har fått! :D

RSS 2.0