oh, mama!

haha, dessa kom upp på högersidans annons på facebook haha! GRYMMA


http://www.dunken.se/VisaProdukt.asp?ProduktId=7079&aff=17


sportlov

ja, mina kära friska vänner! Det är ju faktiskt sportlov. Jag har inte direkt fått någon bra början på den, men vid lunchtid idag kom min älskling hem med alvedon, c-vitamin, nässpray och halstabletter till mig! nu känner jag mig lite piggare iallafall! dock har jag ingen röst, men det kommer väl tillbaka såsmåningom! :)

Jag har bloggtorka i huvudet verkligen.. Inget vettigt att säga, för inget vettigt händer. Älsklingen bad om lov förut om att få åka upp till Högboda redan ikväll (han ska dit imorn annars o jaga lodjur, han och tanja) för Victor (grannen) ville det. Dom skulle ha grabbkväll med öl osv! Jag sa att jag klarar mig nog, jag har ju mina läkemedel här, och vill han gärna åka upp ikväll får han göra det :) tråkigt för min del, speciellt när jag sover så jävla dåligt om nätterna, men det får jag leva med! Jag kommer kräva honom hemma så mycket när bebisen kommer..

Puss på er alla mina läsare! hoppas ni fortfarande är pigga och krya ^^ 


(bilden är tagen vecka 30 eller nåt sånt)

döda mig

åh herregud.. seriöst, döda mig! Det känns som att jag blivit överkörd av ett tåg. Har inte sovit en blund inatt, bihålerna är antagligen pajjade, jag har ingen röst kvar och mitt huvud SPRÄNGER....

inga värktabletter finns hemma, och kommer inte ha några förns M kommer hem om ett par timmar. Detta borde inte vara tillåtet. Man borde inte få bli såhär sjuk när man är gravid. Jag vill nu, mer än någonsin bara hoppa ur min kropp.

jag grinar snart :'(

hittat honom i tid

Amanda aka Amzie om åh, min fina!:
"hittat honom i tid"? berätta mer!


Fick en kommentar för inte länge sedan, angående mitt senaste inlägg om little.. Och ja, det finns ett inlägg helt om historien i kategorin "hästar". Men jag drar den gärna igen! bara för att själv inte glömma! Jag har haft little nu sen tre år tillbaka.. Och han har stått på min internatskola under tiden jag också bodde där! Jag och sambon bestämde oss för att flytta därifrån eftersom vi inte trivdes och därför fick jag flytta litte.. Det blev sommarlov och bete var det ju inget problem med, men sedan insåg jag att det inte funkade, jag var tvungen att "få bort" honom innan skolan började igen, och letade frenetiskt efter en fodervärd! Jag hittade en lagomt nära, som jag pratade lite med och tyckte verkade helt okej! :) Hon kom och hämtade honom med ett hyrsläp och sin kompis, och redan vid första ögonkastet kändes allting bara extremt fel.. Det var inte bara jag som hade den dåliga magkänslan av denna personen, och ack så rätt vi hade!

vi hade småkontakt nån gång i månaden sådär för att stämma av, och allting verkade okej, från början iallafall! Medans tiden gick blev jag mer och mer orolig för honom, och när jag var på praktik hos en vän fick jag ett mejl från fodervärdens mamma. "ring mig, jag måste prata med dig, min dotter vet inget". Jag blev självklart väldigt nervös och ringde upp mamman, nånting var fel. Tjejen hade inte pengar att ens försörja sig själv, hennes pojkvän betedde sig inte bra och till råga på allt satt tjejens mamma i rullstol. Så hon kände inte till hela historien. Jag fick telefonnumret till stallägaren där min häst stod. Han visste självklart ingenting om hästar med gav mig numret till en tjej som också stod i stallet, som hade mer koll. Jag fick väldigt mycket hjälp av henne, och information: Min häst hade inte blivit skodd eller verkad en enda gång sen hon hade haft honom (han hade fortfarande på sig samma skor som han hade haft när jag skickade iväg honom i juni/juli, detta var oktober nångång om jag inte minns fel). Vissa dagar hade han inte fått någon mat över huvud taget, då hon inte hade råd att köpa hö. 

ändå red hon honom... Som tur var, var jag hemma hos en av mina bästa vänner och bästa hästmänniskor jag vet. Hon stöttar mig i allt och även detta, vi löste det som så att ca 2 dagar efter samtalet haffade vi hennes släp på pappas bil, och vi reste från stockholm till värmland för att hämta hem honom och försöka rädda honom.
Det värsta av allt var när jag stod och diskuterade med den här andra stalltjejen (vi fick mkt hjälp av) och demie rusar in i stallet och säger lågt "erika.. alltså.. Jag vill inte ens titta under det där täcket". Och då hade hon bara kikat på honom från staketet ut i hagen! Jag tog ett grinskaft och hämtade honom.. det var så jävla tragiskt, en relativt stor hage.. När han såg att någon var påväg att hämta honom vände han genast och började gå bort, och när jag kommit någorlunda nära, och han såg mig noga, vände han igen och började gå rakt emot mig istället. Jag tror han förstod.

Hans hovar var i mycket illa skick, det finns bilder i katerogrin "hästar".. Han var benig och.. usch. Ingen glimt i ögat, han var inte sig själv helt enkelt.. Men han förstod, det lovar jag! Han har aldrig varit så lugn att lasta, speciellt utan ramp som han aldrig nånsin åkt i.. Hela stockholmsresan var han jätte lugn.. bara stod. Och även när vi lastade ut honom på björknäsgård var han inte alls lika virrig som han brukar vara vid nya ställen.

hade vi inte hittat honom i tid hade det absolut varit försent. Hade det gått en månad till hade det varit FRUKTANSVÄRT! och jag har allt att tacka demie, jag vet inte vad jag hade gjort utan henne, hon är guld värd!

Nu står jag inför ett stort beslut, ett svårt beslut framförallt. Ska jag ta hem honom (som jag hade tänkt), sälja honom, eller överlåta honom till demie - som faktiskt uppskattar den knasbommen för den han är och respekterar faktan att han älskar att bo på björknäs, han älskar att vara en del av den stora hästflock han får gå med där. Han får kärlek, diciplin och mat!
Kanske vore det bäst, att inte ta ifrån honom den lyckan??

förövrigt idag mår jag verkligen SKIT. Jag låter som en överkörd kråka. Jag har sammandragningar HELA tiden och förvärkar. Ont i ryggen.. bläää. Nu är iallafall min man och tanja hemma, det känns skönt <3

tiden räknas i veckor

har suttit och funderat lite.. Och det är som rubriken säger, allt räknas verkligen i veckor!

Häromdagen fick jag ont i huvudet, sådär extremt mycket! Och då slog det mig; jag har inte haft ens det minsta ont i huvudet på ca 30 veckor. Jag har inte varit förkyld på ÖVER 30 veckor. 
Jag har inte haft mjuk hud i ansiktet på över 30 veckor. Under 30 veckor kanske jag har rakat benen 5 ggr? (vinterhalvåret bryr jag mig inte).

helt plötsligt får man en helt annan syn på saker! Att räkna tiden i veckor får en verkligen att tänka till! Jag har inte träffat min mamma sen vecka 26-27.. Nu är jag i vecka 32+! 

Man ska verkligen ta vara på tiden! Jag undrar om jag tagit vara på min graviditet, för helt plötsligt känns det som att den alldeles för snart är över! Samtidigt som jag önskar att den varit över för länge länge sen! Men imorse när jag låg och läste i soffan tänkte jag min en bebis ligga naken på min mage/bröst och sova.. Ligga där och bara njuta av det lilla den förstår! Snart kommer det att vara vardagsmat för mig, och man måste ta vara på spädbarnstiden! Lika viktigt som att ta vara på sin graviditet, härligt nog har jag ju faktiskt dokumenterat den rätt bra med bilder, bloggen och blimamma. Ska bli SJUKT roligt att framkalla alla magbilder sen! :) Fixa ihop ett litet album. Kanske flera album, till bebisen! Album 1 - Graviditet. Album två "förlossningen + månad 1" sen "första året" :D haha.. ambitiös jag låter va?? aint gonna happen om jag känner mig själv, men det vore väldigt roligt, både för min, mikael och bebisens skull! :)

jaja! resten av dagen är jag hemma helt ensam, inte ens min tanja är hemma.. Husse och tanja kommer hem imorgon! sååååå... Nu ska jag väl klämma i mig en gorbyspirog och sen kanske somna lite..

♥BFF♥


barnmorskebesök nr 6!

idag har vi varit hos barnmorskan! :) allt såg verkligen jätte fint ut ^^


SF: 30,5  (sist 27)
hjärtljud: i genomsnitt 135, men allt mellan 125-155 :P haha, lill*n bråkade lite <3
blodtryck: 105/55 :)

jag frågade om den stora hjärtljudsskillnaden, och hon sa att det berodde på att bebisen flyttade på sig och då gick pulsen upp och när den slappnade av gick pulsen ner. Vi hade verkligen en pigg liten rackare! :) som vanligt sparkade den massor när vi skulle lyssna! mysiga lillen :) 

en remiss är också skickad till UL, så vi får se när vi får tid! :) en storleksmätning ska vi göra!

kan egentligen inte förstå vilken jävla drömgraviditet jag haft :S och ändå klagar jag ibland på den! inte rättvist om jag får säga det själv! Jag har inte haft några som helst problem, över huvud taget! börjar bara bli tungt nu, men det är ju fullkomligt normalt! 
Nästa tid har vi fått den 11 mars klockan 15.00 :)


magen vecka 32+2

här kommer lite nya magbilder! :) tycker egentlinge inte att så himla mycket händer.. Det roliga som man nu kan förvänta sig om några veckor är ju att magen  kommer att sjunka! tror att bm kommer känna hur bebben ligger just nu, det är fortfarande vääldigt tidigt för bebis att fixera sig! och med tanke på kalaset den verkade ha igår, tror jag INTE den har bestämt sig riktigt ännu...
Lägger med en lite extra mysig bild på min navel som Mikael tog! haha. Kan ju vara fint att minnas ;)




haha! riktigt fiiiiiiiiiin! fjunig mage också, är man blek så är man!

sjuklingar :(

dagen innan sportlov är det idag, jajjemen. Och både jag och mitt största hjärta ligger hemma och degar i soffan!!
Jag har varit små-öm i halsen sen i förrgår men inte brytt mig om det direkt, förns igårkväll. Det bränner och svider samtidigt.. Inatt har jag sovit hur dåligt som helst för jag inte vetat hur jag skulle andas för att det skulle kännas bra!!

och ni kanske minns att mikael hade en kompis här o pluggade, och han bjöd på pizza?? Jag och ms kompis käkade bea-sås till pizzan och stackars mikael tog kebabsås. nåt var RIKTIGT fel på kebabsåsen, så min älskling blev matförgiftad igår och spydde.. Han ville alltså också vara hemma och vila idag, vilket jag faktiskt förstår!! tur att han mår bättre nu iallafall! Är sjukt rädd för magsjukan, eller snarare SPYsjukan. Väntar helst tills det är dags för dagisbacillerna att invadera vårt hus..

barnmorskan senare idag, vi hörs efter det! :D

tiden går långsamt..

.. när man sitter i skolan! Dock har dagen gått relativt fort, men inte nu, inte när jag väntar på att min man ska sluta så att vi kan åka hem!

Har ju tjatat om detta nationella svenska muntliga anförandet som jag fått göra idag! (har fått ett två år gammalt prov pga graviditeten, föder rätt nära inpå nationella). Jag hade temat "saga & sanning", pratade om otrohet!
Jag fick VG! :O helt ultracoolt! Min lärare sa att det faktiskt var svårt att ta sig upp dit på det riktiga nationella, vilket jag blev glatt överraskad över! Så nu har iallafall en stor fet ryggsäck släpts från mina axlar.. då har vi bara sisådär 17 kvar -.-''

Har en inlämningsuppgift till samhällen som ska vara inne imorgon, blev dock klar med den för ca 20 minuter sen! känns också skönt! Vill göra ett prov imorgon, får se om jag får göra det, inte säkert! Ja.. det är så jävla mycket som ska göras nu!!!

Har 2 inlämningar i religion (1 som är sen), 1 novell jag måste skriva klart (jag suger på sånt), två hemtentor, en JÄTTE massiv besättningsstudie. MITT FUCKING JÄVLA UF FÖRETAG!!! :'(
Och när jag var inne och pratade med läraren som har UF, kändes det som att jag fick skit :S för att jag inte kommit och pratat med honom förns NU! men och ??? det går inte att göra nåt åt saken, jag kommer NU och jag vill inte höra skit, jag vill ha hjälp så att jag iallafall blir godkänd! ÅH!! man ska inte göra sådär mot gravida kvinnor för jag var SÅ nära på att gråta ._. ärligt talat...

Jag har fruktansvärt ont i halsen, revben och rygg och just nu bara stormhatar jag skolan, vill aldrig mer se skiten. Imorn går jag halva dagen, sen ska jag till BM. Sen är det faktiskt lov, men who cares, det kommer ändå vara AS tråkigt. Förutom att jag fyller år nästa söndag :3 19 bast!

en unge i minuten

den 7e Mars startar tv4 ett nytt tvprogram som heter "En unge i minuten" och är ett program som visar hur det är på förlossningen! från start till slut.

När jag såg reklamsnutten kände jag som ett hugg i hjärtat! Vad ska jag nu göra?? shit, det där kan jag ju inte titta på! även om det inte handlar o riskförlossningar eller något sådant. Gud vad läskigt! Jag kommer endast sitta och böla! Men kanske skulle man testa? :) så man vet på ett ungefär vad som väntar! haha

höggravid

från och med idag kallar jag mig själv höggravid! sådetså. På studiebesöket tidigare idag orkade jag inte stå occh lyssna i mer än kanske 10 minuter, det blev bara varmare och varmare och jag kände mig nästan lite svimfärdig! fick svårt att andas osv.. så jag var tvungen att sätta mig ner ett tag!

så härmed dubbar jag mig, erika maria nevalainen, till höggravid av trossnäsgård!

onödig dag!

Idag har vi varit på studiebesök heeeela dagen! i karlskoga, haha. Skönt att jag och camilla fick åka bilen hem ;) vi lunchade på en restaurang och jag käkade ceasarsallad, mycket gott! :) nu återstår resten av dagen till PLUGG! för jag har nationella muntligt anförande imorgon i svenska :( Och mikael ska tydligen ha slumberparty här inatt haha! Mikael har teoretiskt prov i sprutcertifikat imorgon ;D växtskyddsmedels-certifikat! vilket egentligen är totalt onödigt eftersom gården han jobbar på är ekologisk :P haha!

Nathalie o Bebis!
Hej! Min bebis trycker också bara på högersidan och är bara några dagar efter dig i graviditeten! =) Undrar varför ska du på ultraljud igen? Ska ni kolla könet? =)

svar: Hej nathalie! spec.läkaren ville kolla så att bebisen växt ordentligt överallt, pga min sjukdom och mediciner som jag äter! :) könet ska vi inte titta denna gången heller, eftersom min sambo inte vill det :( hihi. Men vi gissar pojke!!




vecka 33! (32+0)

ojski! ännu en ny vecka :) hihi! Dock går vi in i den imorgon, men vem orkar vänta ;) 

Nu kan bebisen faktiskt gråta inne i magen om den så behagar! Bebis växer inte så mkt mer på längden från och med nu, bara lägger på sig underhudsfett :) den väger ca 1800g och är 44 cm lång! Nu är det verkligen trångt inne i magen, som man faktiskt kan förstå!

Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Mig själv finns det väl inte så mkt mer att säga om.. Livmodern är HUGE nu! haha. ca 13 cm ovanfr naveln. Jag har nästan ständigt tryck mot revbenen speciellt på högersidan, eller ja. i stort sett bara på höger sidan :S Nu har jag också kommit att bli VÄÄLDIGT trött. konstant, vilket är väldigt jobbigt..
Det börjar också bli tungt nu. jag hatar att tappa saker, och knyta skorna kan jag inte göra ordentligt längre!

Om mickis vill busa, och lägger mig ner på sängen måste jag sätta mig upp igen jätte fort eller få ett par kuddar under huvudet, den ökade blodmängden känns verkligen av!

Det är inte många veckor kvar nu tills vi har vår lille bebis!! :) Ska bli superroligt att få se den "lille" på ultraljudsskärmen igen, hoppas vi får en tid snabbt!!! annars är väl det ända nya att vi ska till barnmorskan på fredag! :)


stoooor bebis nu! <3

lyckan är påväg!

blää. dom senaste dagarna har jag varit totalt jävla död, helt jätte extremt trött!!
tyckte därför det var lite läskigt att jag fick detta meddelande när jag gjorde "spåkulan" på facebook :P

"God afton Erika, Det finns en mening med det du går igenom. Håll ut. Lyckan är på väg."

lite småcoolt va? :D

Linda:
Varför ska du till spec. MVC?


svar: Hej linda! jag skulle till spec för att jag har en kronisk sjukdom och vi skulle diskutera lite olika saker och så :) Det gick som sagt jätte bra och jag kommer att få föda vaginalt, som jag önskat! vill tyvärr inte gå in ingående vilken den exakta anledningen var att jag var där. Men det har med min sjukdom att göra :)


nom nom nom

ska testa här nu om jag lyckas få in ett videoklipp!! har velat de ett tag, så nu ska vi se om det blir rätt! 

Ett av mina favoritklipp ;)

lyckad kväll trots allt!

ja, som ni vet var jag ganska så irriterad/ledsen igår, men det blev en rätt bra kväll ändå men tillochmed en present hit och dit!
vi fick två jäätte söta kaffekoppar med motiv av nalle puh, moderna skitsnygga! ser inte ut som sånadära barnmuggar lixom. dom är jätte fina :)
En fönsterlampa fick vi, blommor, skärbrädor i trä! :)

När alla gäster kommit så gjordes sallader som blev sjuukt goda, haha. Tog två stora portioner och sen efter ett tag självklart fika. Fika är ju det godaste, eller hur??
Jag hade ju bakat "romantisk kladdkaka" men tips ifrån min klasskamrat Camilla, och det blev verkligen som hon sa! Den smakar EXAKT som den man köper, så sjukt god! Ska nog baka en till idag ^^
den finns på tastelines hemsida, och heter typ "romantisk dajmkladdkaka" eller nåt sånt...

när alla hade åkt skulle min man självklart ha lite efterkalas med våra grabbgrannar! jag satt uppe en stund med dom, men bebis kickade så himla hårt när jag satt upp och ögonen ramlade nästan ur, så jag gick och la mig!

Förresten! Har jag nämnt att mikael ÄNTLIGEN fått skjuta tanjas första hare? :) åhjo! Vår duktiga fia!! idag ska dom ut igen! Bjuder på en bild ifrån det tillfället istället, har inga bilder från igår, men kanske får tag på det senare! tjöözz.

victor, hare, mikael & tanja :)

åh, min fina!

Nu har Démie äntligen hittat sladden till sin kamera, vilket betyder att jag har fått bilder på min fining! min pojke som jag saknar sjukt mycket :( Och han är så vacker! Han har blivit så himla RUGGIGT fin så jag inte ens finner ord! Det som démie åstakommit går inte att sätta pris på!

Jag tänker ofta på vad som hade hänt med honom om vi aldrig "hittat" honom i tid... 
Guld värd är min démie <3


"åsnebilden" som démie säger, <3 haha


inflyttningskalas

ikväll är hela mikaels släkt bjuden på inflyttningsfest hemma hos oss :) min familj kunde inte komma pga färdmedel :(

Just för tillfället är jag bara grymt irriterad. så jag ska väl fortsätta städa. Jag städar bäst då.
bilder kommer imorn eller nåt.

välkommen hem till oss!

här bor vi, jag och min älskling, tanja och snart siri och en liten bebis :) denna bilden är tagen nerifrån stallet, ytterdörren är alltså sedd från andra hållet. Men huset till höger, där bor vi :) jätte mysigt! Hela nedervåningen tillhör oss, och det är 100kvm!


somnade lite

åh så skönt! Har precis sovit lite middag, men missade PRECIS "halv 8 hos mig" :( mitt älsklingprogram!!!
Precis innan jag somnade skulle jag lägga upp ett inlägg med lite bilder, men just då så "kraschade google chrome". inte coolt!!


En liten söting kalv som kom klockan ca 14.00 idag :)


Kiara, tanja och Acke på min och tanjas lilla promenad runt gården idag!



hiss eller diss!



Har en totaldiss idag känner jag! Idag fick vi se en film om hundavel (har dock sett den fillmen för två år sen också, men repetition är bra!) som heter "ett renrasigt helvete". Ni kanske också har sett den?? Jag visste att filmen, eller ja, dokumentären var hemsk eftersom jag sett den förut men jag hade inget minne av att den var SÅ hemsk som den faktiskt var. Jag har hjärtat i halsgropen när jag såg en otroligt vacker boxer ligga ner på golvet med ett extremt epilepsianfall! att se en hund ligga och skaka på golvet, samtidigt som den skriker är verkligen hjärtskärande!

Det kändes som att problemet med dessa renrasiga hundar såsom king charles cavalier spaniel (?), Pekinges, boxer, schäfrar.. Ja i stort sett alla renrasiga hundar.. Iallafall.. Att problemet är större i storbritannien än i sverige, men jag är inte riktigt säker.. Bara att man inte tar upp problemet här i sverige. 
Nu säger jag inte att det är fel på alla renrasiga hundar, jag ska inte säga något, för jag har själv en renrasig hund (siri). Men man kanske ska tänka på vilken kennel man väljer hund ifrån?

Det jag egentligen dissar, är väl de olika rasklubbarna som anser detta vara fullt normalt! Fullt normalt att avliva rhodesian ridgeback valpar som inte föds med "the ridge", alltså kammen på ryggen eftersom de inte följer rasstandarn?? Det är ju dom som är de friska valparna! Ridgen är en missbildning som kan orsaka ett hudproblem. Ett hudproblem som yttrar sig lite som en fistel skulle jag vilja säga. En fistel in till ryggmärgen om jag förstod det rätt och detta kan få hemska konsekvenser. Detta händer inte ridgebacks utan kam. Men dom dödar vi! ohja. Det är totalt fel!!! att ha ihjäl friska individer...

Jag ska nog inte dissa mer, för annars blir jag nog bara alltför arg för att någonsin kunna avsluta det här inlägget! 
Man ska aldrig låta ett djur lida, mot några omständigheter ALLS! om man inte har råd med veterinären vid det tillfället djuret behöver vård kan man väl ta en faktura då, eller lösa det på nåt annat sätt! Du skulle ju aldrig låta ditt barn sitta hemma och vara sjukt, utan läkarvård eller hur???

magen vecka 31+0

här kommer lite magbilder! eller.. kulbilder??




haha, det ser ut som att jag dragit ut bilden åt sidorna, men det har jag faktiskt inte!! bara så ni vet :P



fin fin är den :D men ja. jag är ju livrädd. Men ut ska du lillen <3

första samtalet till förlossningen

Idag gjorde lillen mig verkligen verkligen orolig.. Imorse fick jag en väldig mensvärk, som gick ända ner till underlivet och runt bak på ryggen. Fick sammandragningar fram och tillbaka sådär och blev väldigt rädd...
Tillslut kunde jag inte hålla min rädsla och jag började stortjuta! usch så rädd jag var :(

Ida kom till undsättning och hämtade läraren jag hade just då, hon grejade ett samtal till förlossningen och där fick jag prata med en JÄTTE trevlig barnmorska som lugnade ner mig. Det var antagligen förvärkar jag hade fått, men hon bad mig ta ett par panodil och vila mig lite, och sen höra av mig igen om det inte gick över. Men såsmåningom gick det ju faktiskt över, vilket var väldigt skönt. Bebis rörde ju på sig som vanligt, men det var sjukt läskigt..
som förstföderska vet jag ju varken ut eller in när det gäller att vara gravid egentligen, jag vet ju inte hur en förvärk ska kännas. Det är väldigt svårt att förstå när någon försöker förklara också, eftersom det är väldigt individuellt.. 
nej usch vilken morgon jag har haft!!!

Nu har iallafall mina babyshower inbjudningar kommit fram! :D ska bli så spännande ^^ den 26e mars klockan 15.00 är det babyshower hemma hos miiiiiiiiiiig! dom som fått inbjudningar är bjudna ;) haha
Fick en kommentar tidigare idag från "matilda" :)
hon undrade om bebis boxas och har sig mycket ^^ svar: ja! :D det gör den verkligen.. dock ligger den mest och trycker mot högersidans revben, vilket är HEMSKT. gör verklgien jätte jätte ont :/

Specialistmödravården

hej halloj! Idag har jag varit hos spec! :) det gick jätte bra! vill tyvärr inte gå in alltför ingående exakt vad jag gjorde där, inte på bloggen iallafall! Men det var inte problem och jag kommer att få föda vaginalt!!! :) precis som jag önskat! 
varför det fanns spekulationer om detta är för att jag som jag sagt många gånger har chrons sjukdom, en tarmsjukdom. Men somsagt, jag ska få föda vaginalt! :D 
Läkaren jag hade där ville att min BM skulle skicka remiss till ultraljudsenheten och fixa mig en tid! För att titta så att bebis växt som den ska osv :) så jag ska få ett till ultraljud!! :D helsuveränt! ska bli mysigt o få se bebis igen, dubbelchecka så att allt är okej, räkna fingrar och tår, haha!

en annan bra sak som hänt idag är att min mamma ringde! Hennes kompis hade ett ANTAL sisådär 7 paket med blöjor som hennes son hade växt ut! alla paket är i 3-6 kg (alltså storlek 2)! alla dessa sålde hon för 200 kr (värsta kapet!!!), så nu behöver jag inte tänka på att köpa blöjor den första tiden iallafall :D vi har ju newborn blöjor hemma! :) och bebis väger väl iallafall 3 kg när den ploppar ut ^^ verkligen jätte snällt! Fick med ett paket amningskupor också, välbehövligt! Men såna behövs det ju massvis med fler av!



de flesta blöjpaketen var libero! sen var det ett par pampers också :)

magen vecka 30+5

har lite småtråkigt här i min lya, haha. Sitter och pnular med lite bilder.. Här är en "magbild" iallafall, eller ja. Jag som posar med magen lol.
Nu börjar det faktiskt bli riktigt läskigt att vara gravid. Rädslan kommer närmare och närmare... Måste nog ta ett snack med min BM så hon kanske kan lugna ner mig! påtal om BM. Imorgon ska jag konka mig iväg till Specialist Mödravården på karlstad centrala sjukhus :) så uppdatering blir det minsann imorgon!!


alla hjärtans dag

Idag är det faktiskt alla hjärtans dag! den 14e februari! En dag många längtar till, en dag många också fruktar. Rädslan för att vara själv osv..

För mig är alla hjärtansdag inte alls någon speciell dag, fast jag har en älskling att fira den med. Jag ska laga lite festligare mat idag, och sen äter vi nog glass till efterrätt, men inget mer än så :) Hade självklart varit mysigt att gå på bio eller något sånt, men varken jag eller M är ledsen för "vårat" sätt att fira det på :P vi älskar ju varandra varje dag, hur mycketsom helst, varför överdriva en dag bara för att säljarna ska utnytja konsumentera? 
Jag älskar min mikael fransson, fast han inte köper blommor och kort till mig idag! <3

inget nytt annars faktiskt.. Fick såndär extrem mensvärkliknande smärta idag igen, kändes verkligen inte helt okej! hade smått sammandragningar samtidigt, men detta berodde på hääärliga gaser i tarmarna och min nödhet att få använda en toalett, märkte jag när jag kom hem! haha. Nu mår jag myyycket bättre! 

Nu är det även bestämt att vi ska ha vår efterlängtade inflyttningsfest för familjen nu på lördag! det känns rätt trist o säga att det är för familjen, för inte en enda gång har MIN familj varit med :/ väldigt tråkigt.. men så är det ju tyvärr! hoppas det blir bättre någongång i framtiden :) vill ju gärna ha min mamma+man och pappa, bror i närheten också! 

såhär på alla hjärtans dag bjuder jag på en myyyyycket kärleksfull bild!



jag försöker detsutom sitta och vinna lite auktioner på tradera.. det går lite dåligt :( men hör av mig såfort jag vunnit!! :D

köpt :)

ja, idag fick vi ju en trevlig överraskning på bankkontot och bestämde oss för att åka och fylla på i kyl och skafferiet! vi drog en sväng på ÖB och hittade frotéhaklappar för 10kr styck! köpte dock bara en! hade varit bättre med en gul eller grön, men dom var så himla fula! så älsklingen valde en blå :)


p4s MMS-tävling

haha, rally-yra är det i min hjärna just nu!! MEN, p4 värmland har haft en MMStävling under hela rallyhelgen! :) jag bad samuel skicka in en bild på nummerplåtarna (den jag la upp tidigare fast en annan bild) till tävlingen och sen tog anders (m's största bror) skickade in en bild från fredriksberg på fin morgonsol och massssa rallyfantaster!

Anders bild orkade vinna HELA mmstävlingen och vann den nya WRC rally spelet till xbox 360! Samuel vann en termos med vår bild :D alltsomallt var det TRE vinnare, det var en till vinnare som vann en termos! Men alltså, av 3 vinnande bidrag så var samuel och anders två av dom :D I HELA SVERIGE!!!! så coolt :D


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2505&artikel=4347497
här är länken!

present :D

Här är ett par sockor/tofflor (en kombination tror jag) som lill*ns gammelfarmor har stickat till oss :) URgulliga och så pytte små ^^

ååh vad jag längtar efter att få hålla dig i min famn! :D det är helt obegripligt att det växer en liten liten människa i min mage, som är hälften mig och hälften mikael. <3 obegripligt


rally sweden '11

lovade ju somsagt lite rallybilder, men antar att dom flesta inte är ett DUGG intresserade av denna motorsport :P
Vi hade en helt okej rally dag :) vädret var inte riktigt med oss på morgonen men det sprack upp mot andra omgången! brasan hade vi absolut inte tur med denna gång, då de mesta trädena i skogen var jätte blöta/sura -.-

och tyvärr kom vi bara iväg en dag detta år :( det får vi ta igen till rally '12, med barnvakt :D 




två stycken kofångare hade lyckan att lossna precis där vi satt! :D en stänkskärm också! minns dock inte vilka bilar dessa tillhörde..



Bilder på bilar tror jag att jag skippar att slänga upp! dels för att jag inte fick några bra bilder, och för att jag antar att ni inte är så intresserade ;)
Rallydagen spenderades med; Samuel, Äwa, Mikael, Fredrik, Anders & Daniel :)

magen vecka 30+3

hej halloooo! Självklart ska det komma en magbild denna veckan också! vecka 31.. fyfan. om 7 veckor kan bebis komma närsom :| och jag får sån panik över att vi inte har allt hemma ännu.... 






Tänkte dra med dagens historia också! bara för att få det överstökat ;) jag vaknade med mikael imorse (han har jobbat hela dagen) alltså klockan 8, gick upp sakta men säkert, käkade frukost för att sedan hålla honom sällskap som han ville :) han fodrade nämligen själv idag för första gången! mesigt kan det låta, men att åka med den fodervagnen på DET foderbordet. Det är PRECIS så att traktor+fodervagn får plats. Hemskt nervös var jag!! Men det gick som tur var bra! :)

Igår kom det två små tjurkalvar också! Kvigorna har börjat kalva ett par dagar för tidigt! så söta är dom! :) ska se om jag kan få nån bra bild imorgon! En av korna ute i ligghallen kalvade idag också, som vi tog in i en box eftersom det är så kallt ute! Vi ställde detsutom in en ko som hade tendens till att kalva vääääldigt snart! 

Jag har varit sjukt avundsjuk på alla hästägare idag iallafall.. för det har varit så hiiiimla fint väder! vi har ju ridhus här också, PLUS att paddocken var plogad! <3 helt underbart hade det varit med en liten gosse hemma! 

Har förövrigt GRYMT ont i kroppen nu efter gårdagens och dagens bravader! men skam den som ger sig, jag måste hålla mig så aktiv som möjligt!! Vill inte begräns mig nu när jag börjar bli större, även om det känns som att jag bara vill gräva ett hål och lägga mig i, och aldrig komma därifrån! har detsutom fått totalt hjärnstopp. så om jag nu glömmer nåt får jag väl uppdatera om det imorn! Imorn kommer det rallybilder också, haha. Jag orkar verkligen inte idag!!!!! Puuuuuuusss på er!

hiss eller diss!



oj! detta var länge sen, men tänkte slänga in ett sånt här litet inlägg innan jag och bebis ska nanna ;)
Jag blev nämligen tipsad om en SUVERÄN bildredigeringshemsida av M's lillebror! :) mycket bra program för de som inte har Photoshop hemma (som jag dårå, har bara det hemma hos mamma) men som ändå vill piffa till sina bilder! Det är jätte mycket gratis om man nu inte skulle vilja köpa sig Premium! Men jag klarar mig finfint på det som är gratis! :) testa gärna!
www.picnik.com


den här är gjord hos picnik.com! haha, lite snab!bt sådär. Men det är ju rätt nice för ett gratisprogram aighT?? Har detsutom iochmed detta kommit fram till att jag ska nog vara mörkhårig. Det får bli efter amning osv, när man tappat klart håret

helt slut

nu är jag helt totalt väck! helt slut, trött i hela kroppen! Ont i fötter och stel i bäckenet, men vare värt det? ohja, jag hade fruktansvärt roligt :) dock dåligt väder hela förmiddagen men det sprack upp under EM!

vad pratar jag om? jo, såklart WRC swedish rally, SS2 & SS5 :) bilder kommer imorn, för nu måste jag få sova!!!
natti på er alla kompisar/mammor/bebismagar :D

Sitter i skolan..

har precis gjort färdigt mitt religionsprov om Islam, som gick någorlunda bra. Jag blir godkänd iallafall! Annars är det nåt fel, haha. Vi har Svenska efter den lektionen, men min älskade svenska lärare är hemma och vabbar ;) så vi typ har ingen lektion. sååååååå, jag har ju slutat. Men jag måste ändå sitta här till klockan 4, då mikael slutar :( så drygt! känner inte direkt för att göra klart nåt skolarbete heller.. men vi får se! Kanske ;D
ska se om jag hittar nån rolig bild på den här datorn, haha...


den gillar jag! haha


vecka 31 (30+0)

tänkte slänga in ett litet veckoinlägg innan jag hoppar i korgen :) vecka 31 just nu då! och om 7 veckor (alltså vecka 28) så kan bebis komme i stort sett när som helst :) det är läskigt nära nu!

Nu händer det inte så värst mycket med bebis utvecklande, det mesta är färdigt! Nu ska bebis bara lägga på sig en massa hull :) förövrigt så väger den ungefär 1400 gram nu och är 41 cm från huvud till sista tån! Om bebis skulle födas nu så skulle den faktiskt klara sig utan kuvös! :D rätt häftigt!! 

Det finns väl inte så mycket mer att säga om den här veckan :) bebis rör på sig näst intill hela tiden vilket är supermysigt! Men sparkar mot revbenen gör verkligen VERKLIGEN ont!! sammandragningarna är heller inte så roliga.. fast dom kommer mest på kvällen :) därför tror jag också att min förlossning kommeratt starta på kvällen! som de flesta gör... Just nu är jag bara nöjd och jag njuter, förutom att jag är hemskt mycket nyfiken på vem som döljer sig därinne!! hårfärg o sånt ^^ sen är jag ju också väääldigt nervös.
ska till specialistmödravården den 15 februari också, spännande!


Go'natt på er alla mysiga magar/mammor/läsare :D nu måste jag på toa innan bebis sparkar sönder min blåsa!

riktigt slö kväll

oj herregud så trött jag är! Dagen har varit ganska bra :) vi har varit i mariebergsskogen hela dagen! Tanja fick följa med :) jag tror hon uppskattade det ganska mycket faktiskt!

det ända jag egentligen vill med detta inlägget är att framföra dagens bästa! hahaha. Det kommer ett annat inlägg senare ikväll, eftersom det är 30+0 idag ;)

Dagens bästa får nog framstå som anonym! Men it made my day!
"jag har mått så kasst över mig själv i typ tre dagar nu.. och igår försökte jag ha en såndär "boost" med mig själv.. Du vet.. Fila naglarna... Noppa fittan.."

HAHA, åh så jag halvt dog! Gud vad jag älskar mitt umgänge om dagarna! så sjukt roligt har jag xD

en dröm..

Inatt hade jag en såndär skum graviditetsdröm igen. Jag undrar om det är ett sätt för kroppen att "förbereda" sig på vad som kommer att hända! Jag drömde nämligen att slemproppen gick. det var GROSS, och jag förstår inte hur man så jävla tydligt kan känna hur det känns i drömmen! Helt plötsligt var det blött i trosorna, och självklart hade jag ljusgråa mjukisbyxor på mig, så det syntes ju. När jag gick på toaletten så (host, ursäkta mig nu) var det som att det låg ett sprucket ägg i trosorna! en sån vörsting flytning!! jag var lika långt gången som nu och blev skit orolig. Vi ringde till förlossningen och fick komma in.. Tyvärr vaknade jag då av ett vanligt nattligt toalettbesök! :) Men så var det! hoppas dock att jag slipper att hela proppen släpper på samma gång. Den får gärna komma i omgångar, och typ på en helg eller nåt, så man slipper vara i skolan!

30 fulla veckor idag btw! Nu är vi i vecka 31 :D 70 dagar kvar till BF!!!

jag har ett problem...


kan ju säga som såhär att det kommer bli HUR skönt som helst att kunna knäppa jeansen sen. Överskatta inte att ni kan göra det!!! haha

mitt ♥

åh, galen bebis i magen är vad jag har just nu! <3 gör nästan ont :p söting! ♥

Fick detsutom en kommentar angående facebook eller så! någon stans att ta kontakt med mig på :) Jag är nog den ända som heter Erika Nevalainen i sverige (hoppas jag) så sök det på facebook så ska jag komma upp :D Vill ni söka vänförfrågan, skriv gärna i förfrågan att du är bloggläsare/ungmamma eller något sådant, så jag inte nekar ^^  Bilddagboken använder jag faktiskt inte längre! Men finns på www.blimamma.se med namnet neeevalainen :)

7 februari

tiden går rätt snabbt. Jag refererar inte till graviditeten nu, utan att vi faktiskt är en vecka inne i februari redan! Jag fyller år om knappt en månad (6 mars) och om knappt en månad är det Babyshower också som förövrigt kommer bli SJUKT grym tack vare min käre mor ;) och efter babyshower är det knappt en månad kvar till BF :(
Den ledsna gubben är för att jag är rädd. Helt jävla livrädd!!! Och det finns ju inte direkt någon återvändo, för UT ska lille bebisen! ut ska den. Det är försent för att "ångra" det hela också! haha. Inte för att jag någonsin kommer att ångra det beslut vi tog, men kan ni ens förstå hur skrämmande det hela är? Inte bara för att det kommer att göra SJUUUUUKT ont, utan att det faktiskt kommer att komma en helt sprojlans ny människa till världen, hem till oss som vi helt plötsligt ska ta hand om, alldeles själv! Kommer vi att klara av det här? många säger att "om det är några som klarar det, så är det ni!" vilket känns skönt att höra, men ändå!

kan ju avsluta detta inlägget med dagens skönaste kommentar av min lärare Lars Rynnel "sen kommer du bli med på tv, det blir alla unga mammor!!" haha :D han är så fräsig :P Men tv blir jag nog inte med på. Eller jo, om någon filmar oss med bebisen och spelar upp hemma på sin egna tv ;)

här kommer detsutom en jääääätte fin bild på mina bästa <3


ungmammagalan 2011!

ojdå hoppsan! nu har man beställt biljetten! :D hojta iväg en kommentar om DU också ska dit! för då syns vi ;) 
Det kommer bli grymt :D


bakdags!

ja.. nu är det ju såhär att jag lider av stoooooort sockersug!!! inget gott hemma. så jag tog det vi hade och slängde ihop vad jag hoppas ska smaka som chokladkakor! den ända skillnaden är väl att jag har oboy istället för kakao!

på receptet stod det att man skulle klutta ut 2 msk per kaka... haha. Jag tror man ska ha ½ msk per kaka. dom blev ENORMA!!


haha, det är såna kakor som det ska vara nonstops i :) men hade inga såna hemma! mums!

en simpel lördag

en helt simpel lördag har jag haft :) Min alldeles för utmattad karl ligger och sover i soffan bredvid mig, han är så jävla fin <3 hunden är kvällsrastad och melodifestivalen suger :( jätte trist!
Jag är RÄTT så godissugen, men tänkte försöka ta oss till affären under M's lunchrast imorgon, vi måste ändå ha mjölk.

Idag har det varit väääldigt skönt väder ute, så jag greppade kameran och promenerade ner till korna i ligghallen :) så mysiga!! ^^ ännu mysigare blir det snart när kvigorna börjar kalva :)









Nu ska jag pussa lite på min man, sen sova ^^ upp 5 imorn och väcka mannen. Natti på er :)

designen

japp.. snart är det ju dags för alla hjärtans dag! och till det tillägnar jag alla dessa fina men kanske störande kyssmunnar som poppar upp!! bakgruden jobbar jag fortfarande på, haha!

censur

ja, alltså. Detta inlägg är inte till så mycket nytta egentligen, kanske kan ses mer som ett "test" :) 
Det hände en rätt intressant sak i klassrummet för ett par dagar sen.. Våran lärare tog upp klassens såkallade problem. För mig och de flesta har det väl varit ett problem såpass länge att ingen längre bryr sig. Det är så det ska vara. Och vad är det då? jo. Vi tycker helt enkelt inte om varandra.

det sas väldigt mycket intressant tycker jag, och jag satt bakåtlutad och nästan njöt, då jag (enligt mig själv) förstod vart de flesta åsikter siktades mot.. 

Jag önskar att man faktiskt kunde lösenordsskydda bloggen för vissa "användare".. Men det går ju inte. Det går heller inte att göra det för vissa ip-adresser, vilket skulle vara onödigt då människorna man försöker undvika lätt skulle kunna läsa bloggen på andra datorer... ja. Jag får helt enkelt tygla mig själv fram till studenten. Men det har ju gått bra hittills.. Tyvärr är ju det här ett "lilleruds-fenomen". Må det leva vidare! Man har inte gått på lillerud förns man varit med om ett sånt här fenomen ;)

Magen vecka 29+3

här kommer lite nya magbilder :) roligare att ta bilder nu när det faktiskt händer saker! Roligt att se hur bebis flyttar på sig också, som nu dårå har jag tex inte en rund mage, mer lite småkantig, haha!
Tänkte ta en bild på magen vid en sammandragning när jag får chansen! :) spännande reslutat oftast! haha




Tog denna bilden från en annan vinkel än vanligtvis, lite roligt o se ^^ Där inne bakas DEN, min lilla ängel <3




hokus pokus!

hokus pokus jajjemen! Igår blev jag spådd sörrni :) att jag kommer få en liten pojke!! De mesta pekar ju faktiskt åt att det blir en pojke, så jag kommer bli VÄLDIGT förvånad om det kikar ut en liten tös, men visst är hon lika välkommen för det! ^^ självklart kör vi fortfarande på neutrala köp av kläder osv, haha! Man ska inte våga chansa i onödan! 

förövrigt då.. jo, bebis lever loppan! :)
Fick en kommentar häromdagen som var från "anonym", den kommenterade på mitt inlägg om vecka 30, där jag hade skrivit "titta så stor bebis är, så himla häftigt", och kommentaren var "inte lika häftigt när den STOOORA bebisen ska ut :P" typ.
vem är du? haha

jag vet inte ritkigt om jag håller med, samtidigt som jag faktiskt gör det! Det är väl inte så roligt och krysta ut en 3 kilos klump, men isåfall undrar jag varför dom flesta säger att det är det hääääftigaste dom någonsin varit med om och skulle kunna göra det igen!
Min mentor jag hade i årskurs ett tycker det är jätte spännande att jag ska ha barn och igår sa hon "jag skulle kunna föda barn varje daag!! bara jag slapp vara gravid" haha.

Har fått ett litet paket idag förresten ^^ men det får ni se senare! nu ska jag vänta på att min trötta älskling ska komma hem, som varit chaufför hela natten, samt börjat sitt arbetspass klockan 6 imorse! stackarn <3

ibland..

Ibland uttrycker jag nog mig lite fel när folk pratar om mig och graviditeten, magen osv. Det är inte så nedlåtande som jag kan få det att låta ibland. Jag vet inte varför jag gör så. Jag älskar min mage och min lilla bebis som ligger och myser därinne! Men ibland är det lite jobbigt. Men för det mesta inte såklart. Smågrejer som att inte kunna knäppa byxorna, vem bryr sig egentligen ^^

så för att reda ut mina egna tankar bland annat: JAG ÄLSKAR MIN BEBIS, SJÄLVKLART :D <3

piffat upp mig!

imorse kände jag för att piffa upp mit lite, så det gjorde jag! När man är gravid tycker jag på ett sätt att det är viktigt att känna sig vacker! Även om man kanske inte är det, så måste man få känna det iallafall någongång, eftersom graviditeten kan dra ner'en rätt så djup ner i smeten med dåligt självförtroende!


Min fiiiiiina mage! <3

god morgon

trevlig morgon på er alla ni som väljer bloggar vid frukosten istället för morgontidningen ;)
idag är det torsdag om jag inte minns fel, vilket innebär att det faktiskt är fredag redan imorgon! Dom flesta ska väl på Lillerudskalaset kan jag anta, vissa ska bara åka hem och ha det skönt! Mikael har förmanshelg i laggårn på skolan, och jag ska bara vara hemma och må gott :) försöka komma upp till ridhuset med Tanja och Ruffa! då får man inte glömma kameran!

Hoppas dagen kommer bjuda på massa roliga saker, men jag tvivlar inte :)
Här bjuder jag på en mysig morgonbild, min jätte söta navel som numera fungerar lite som en kompass, visar vilken riktning jag ska gå! haha <3


Ha en bra allihopa! Glöm inte att ni är oslagbara :)

vecka 30!!!!! (29+0)

haha fyfan säger jag :D ännu en "milstolpe" förbi ^^ det är fan inte klokt! exakt 8 veckor kvar tills att bebis kan komma vilken jävla dag som helst! allt går alldeles för fort!! shit... vi har inte ens barnvagnen ännu :o
det börjar bli lite smått panik över småsaker som inte är så små! måste inhandla blöjor, termometer, tvättservetter.... åh, ... amningsinlägg.. you name it! inte klokt för fem öre....

Bebis:

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen.

Jag:

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.

från www.blimamma.se

Egna anteckningar:
ja, vad ska man säga som jag inte redan sagt. Tiden går fort, alldeles för fort! Jag mår jätte bra, det gör jag. Börjar bli tröttare igen, speciellt efter att jag ätit skulle jag behöva en powernap :p Bebis sparkar mot revbenen så jag inte blir klok! och det gör så sjukt ont >.< det är en nagande känsla som bara ligger där och irriterar!! uschligt!! Jag har ont i ryggen också... fogarna märks när jag promenerar för mycket. Ibland har jag svårt att andas.. Men! detta är bara småpinor. Jag har haft en sån underbar graviditet hittills! inga krämpor alls i stort sett förutom en massa småklag på fis saker! haha. sånt man är tillåten att göra när man är gravid :P
Jag längtar hemskt mycket efter att få träffa min Liten som ligger i magen!! vem är duuuuuuuuuu! när vi är i vecka 38+0 så är du välkommen vilken dag som helst, haha! du är redan vår största ögonsten :) <3


ser ni så stor bebis är nu :D sååå häftigt! <3


2 februari

idag är det alltså den andra februari, vilket faktiskt innebär att min bästaaaa barndomskompis Jenny Pesonen fyller hela 21 år! Börjar ju bli särring va ;)
Tänk vilka minnen vi har! Vi träffade varandra för första gången när jag varungefär 3 år.. kanske? något sånt. Idag fyller hon 21 år, och jag fyller 19 i mars :) rätt otroligt! Oh huy vilka hyss vi har haft för oss :D klätt ut oss till zigenartanter och knackat dörr :P haha. Listan skulle verkligen bli SUPERlång om jag skrev ner den, tro mig, vi har gjort det ;)

skittrist att vi inte syns så ofta längre :( eftersom vi bor så långt ifrån varandra. Sist jag träffade Jenny var nån vecka innan jag plussade på stickan. För jag kommer ihåg hur ont jag hade i brösten när jag var där, och frågade hela tiden om hon tyckte att jag skulle köpa mig ett test! Men snart ska vi ses igen :D hon får sommarlov i maj, och sjävlklart måste hon hälsa på sitt gudbarn! :D

GRATTIS TJEJEN, DU ÄR BÄST <3

Annars har dagen varit rätt så rolig faktiskt :) jag har haft med mig tanja till skolan, vilket har gått SKIT bra. Hon åkte buss för första gången och det gick också jätte bra :) har inte så mycket mer att säga.. Bebisdagen har varit som vanligt, mysiga sparkar hit och dit :)

♥ två år ♥

idag mina vänner, var det hela två år sen jag och M satt och slängde varandras tungor i varandras munnar i en röd Opel Cadette på parkeringen i munkfors där lasse stefanz skulle spela! :) <3 haha, så fult det låter! Men det var faktiskt så det hände. typ iallafall!

jag hade i sorg från mitt förra förhållande festat mycket med M, i flera flera veckor innan vi blev tsm.. Sen var vi ju påväg till Lasse Stefanz i munkfors! Vi förfestade hos en av Ms kompisar, och där sörrni, skulle vi gå in till datorn och byta låt! Vi satt i en fåtölj som var framför datorn, jag satt i hans knä :) jag lutade mig mot honom, och han vände ansiktet mot mig. Och precis som på film sneglade vi på varandras munnar och sen kysstes vi :D en hel fjärils-svärm hade dampanfall i min mage! ååååh sån härlig känsla!

Jag minns att jag några dagar efteråt fick ett sms av min nyblivne pojkvän. Det stod att den kvällen, den studen vi satt i fåtöljen där.. var det lyckligaste studen han någonsin varit med om ♥ Han var en riktig romantiker där ;)

jag älskar min Mikael Fransson så hemskt mycket, så att jag ibland tar det förgivet! Jag kan vara riktigt elak, och inte riktigt förstå vart detta kan leda mig. Men nu har jag stannat upp och funderat. Han är den blivande pappan till mitt.. nej, VÅRT barn. Jag behöver honom, både för den sakens skull och för min egna. Jag behöver min Mikael för att överleva, för att kunna andas. Han är min kung, jag dyrkar honom! Han är det bästa jag har ♥ Man ska aldrig ta kärlek förgivet.. Aldrig någonsin! min kung.. ♥


goa klasskamrater!

jag måste få erkänna lite för mig själv, att så roligt som jag har i skolan nu har jag inte haft på länge! :) Varje dag skrattar jag så jag nästan kiknar! Ni är sjukt underbara människor :D
Inte nog med det, ni stöttar mig och min graviditet och har inga fåniga/dumma kommentarer om den, men även om ni skulle ha det så hade jag säkert redan hört dom, för så ärliga är ni!

här är lite presenter som jag har fått :D Bodyn, till mitt åh så älskade könlösa barn har jag fått av Ida! Och dom söta sockorna har faktiskt Camilla herself stickat åt oss! ^^




Tack på er era godingar :D ni gör skolan ROLIG!

barnmoskebesök nr 5

okej! nu när jag lugnat ner mig lite så ska jag försöka förklara lite mer ingående ^^
min nya barnmorska heter Mia, och är somsagt jätte bra! :) tycker nästan bättre om henne än min förra! och det är ju bara positivt!!

Hon förklarar allt hon gör jätte bra! och det första hon sa när vi kom in var "ooooj, vilken liten söt kula du har där!!" hehe, det ger ju alltid credz ;) 

SF: 27 (sist 24, men det är ju en annan som mäter, men hon tyckte dom mätte ganska lika)
Hjärtslag: 140
Blodtryck: 105/150 nåt om jag inte minns fel! det såg jätte bra ut iallafall :)

blodproverna såg också jätte bra ut! :D Kan inte vara mer än nöjd! Nästa besök är om 3 veckor, den 25 februari, och efter det kommer vi att ses varannan vecka ända fram tills att bebis kikar ut! Dom hade inte börjat med sina föräldragrupper än, men vi har ju redan gått den så vi behövde inte. MEN dom har även en liten speciell "pappagrupp" under dessa föräldrautbildningar, och vi skulle bli kallade dit. Vi får se om mickis vill gå. Jag hoppas det, men är inte säker.

Är riktigt nöjd med nya barnmorskan! :D

RSS 2.0