Nya barnmorskan!

vill börja med en sak! en anonym jävel (ja, jag säger jävel eftersom jag inte vet vem det är) frågade lite snällt varför vi käka pizza igår, om vi har det dåligt ställt? jo. Som de flesta studenter fick vi pengar idag, och hade absolut ingenting hemma igårkväll, så mamma satte över pengar så vi kunde få oss någon mat! närmast var då alltså pizza! men vi åt inte pizza för att det var roligt. Min mamma erbjöd sig att låna ut pengar till oss så att vi kunde få mat en sista gång innan pengarna kom in.

nu till dagens roliga! den nya barnmorskan. Orkar dock inte vara alltför entusiastisk för jag är på rätt dåligt humör idag, har varit det ett par dar, vet inte varför men det totalt suger och jag vill typ bara dö. Nya barnmorskan är jätte gullig! tycker om henne massor, vilket känns bra :) vi lyssande på hjärtat jäääääääätte länge idag, och bebis drog till med en karatespark rätt på dopplern, min älskling <3

börjar bli rätt läskigt nu när det första bm pratade om var förlossning, smärtstillande o skit. JAG VILL INTE!!! :o Men jag måste, och ut kommer den alltid, på nåt vis!

vet ännu inte hur vi ska ta oss till skolan imorn. ska bli intressant!
bajs på hela världen, för idag är jag inte glad!
Eller jo, förresten!!! Idag fick jag en liten present av min klasskompis Ida! En brun (könslös som hon kallar det) liten body i strl 50, pyttepytte och UR gullig :D brun med vita prickar!!! sa att jag skulle lägga upp en bild idag, men ärligt är jag på för dåligt humör fortfarande. Så jag gör det imorn!
nuså. bajs.

....

och SÅ jävla bra blev min söndagkväll. jävla fittskit.

söndagkväll

ojoj vilken dag. Hormonellt sätt också! jag har varit en riktig subba verkligen.. Speciellt när vi satt och skulle göra iordning handlingslistan inför imorgon. Mikael ifrågasatte varför jag hade skrivit med Yoghurt. Jag blev skitsur och började gråta, sprang därifrån. Men nu är jag på gott humör igen!

vi har ju ingen mat hemma såhär i slutet av månaden, men min älskade mamma som är räddare i nöden fixade oss lite cash så det blir en perfekt söndagkväll med pizza!  ^^ känner dock att med min hunger kommer jag få en fiiiin halsbränna efter min kebabrulle :P men det ska bli sååå gott!!

påtal om handlingslista så har jag och M kommit överrens om att börja ha en veckormeny här hemma :) blir nog mycket enklare att handla då! vi tänkte iallafall testa det :)

har inte mycket mer att säga.. Vi ska till nya barnmorskan imorgon, ska bli jätte spännande! ^^
puss på er :D

bilder på lägenheten



Bilder från köket! kökssoffan på sista bilden har Mikael konstruerat alldeles själv! :)
Bilder på sovrummet och sådär får ni vänta med :P haha, det är rätt stökigt för tillfället! men sånt här stuk är det på hela lägenheten :)



Sen bjuder vi på en helt underbar jaktbild! :D och inte sämre jaktDAG. Idag har hjärtat fått ner tre rävar, och den fjärde tog grannen :)





det som inte får hända..

..händer tyvärr ibland. Satt precis och läste en blogg, en mammablogg som ofta hyllar sin döda dotter. Sin döda dotter som dog i magen sent i graviditeten. Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om detta hände mig! vad gör man? Jag vill inte ens tänka tanken.. Men det här är en stor oro som alltid ligger där, så fort bebis verkar lugnare än vanligt. Alla små små små rörelser har så extremt stor betydelse!

Jag vill ge alla dessa mammor en jätte stor kram, och credz för dom ni är! dom starkaste kvinnorna i världen :)

Babybox

hämtade ju ut min babybox häromdan! :) som dom flesta vet så den ju faktiskt gratis, så passa på! 
Den finns att beställa på www.babybox.se, babyproffsen.se TROR jag, och pampers! Inte riktigt säker.. Vet iallafall att man kan hämta ut den antingen på babyproffsen (som jag gjorde) eller barnens hus men inte på båda ställena! Beställer man så man har en beställning hos babyproffsen kan man alltså inte gå in på barnens hus och hämta den där istället, jag har provat ;p

I boxen fanns:
*blöjhink med 1 refill
* ViFöräldrar tidning samt annan föräldra-folder
* reklamblad
* 1 par amningsinlägg
* 1 liten flaska intimtvål
* newborn blöjor
* 1 napp

vet inte om jag har glömt något, men det är en jätte bra startbox helt enkelt :D och gratis såklart! gratis är bra ;p


inflyttningspresent

har ju somsagt varit hos mor idag :) och när vi promenerade ner till konsum köpte hon inflyttningspresent till mig och mikael också! :D förhoppningsvis den sista inflyttningspresenten på LÄÄÄNGE :P 
Skönt med lite gröna växter i köksfönster ^^ blir så mycket mer hemmamysigt då!




TACK MAMMA <3

magen vecka 28+2

efter en efterfråga från världens bästa démie kommer nya magbilder för vecka 29 :D nu börjar det faktiskt bli lite jobbigt! och ja, speciellt när man tappar saker, ska fylla hundvattenskålen eller att ta på sig skorna. Det är SJUKT jobbigt!!!! Men vi har allt några veckor kvar :D tio veckor MINST <3


Jag vet att bilden är tagen från fel håll! men denna vecka fick bli så :P


Min fina hormonrand! mums <3 haha

vecka 29 (28+2)

tänkte ta tillfälle och slänga in ett sånt här inlägg också ;) inte klokt... vecka 30 nästa vecka!!! nerverna kryper ur mig snart, läskigt värre!!

nu väger bebis över ett kilo! :) ca 1200-1300 gram! 40 cm från topp till tå, vilket innebär att det är ca 10 cm kvar att spurta fram! :) 

såhär står det på blimamma.se hemsidan;

"Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen."

vet inte riktigt hur jag ska tolka detta.. är det redan dags för bebis att typ fixera sig?? :o tacksam för svar! haha.
Nåt annat intressant är att viktökningen ska ligga mellan 7-11 kg! Jag väger idag 53,2 kg enligt mammas våg och vid inskrivningen vägde jag 44 kg. Det är alltså en viktökning på 9,2 kg! Helt okej faktiskt. Vet inte hur mkt som beror på hur jag äter och hur mycket som beror på livmoder/vatten osv... Men måste ju erkänna att jag faktiskt äter som en häst! hoppas det inte blir alltför svårt att gå ner dom där kilona sen :p man rasar ju i vikt dom första veckorna vad jag förstått det som, när livmodern krymper och vattnet försvinner :)

hittade det här på en hemsida!

• Vid födseln väger barnet cirka 3 600 g. (Medelvikt för fullgångna barn) 

• Under graviditeten växer muskellagret i livmodern kraftigt och väger 900 g mer än vanligt. 

• Moderkakan, som förser barnet med näring, väger 600 g, eller ungefär 1/6 av barnets vikt. 

• Brösten väger 400 g mer än vanligt. 

• Blodvolymen ökar och väger 1 200 g mer än vanligt. 

• Du har extra vätska i kroppen och fostervatten runt barnet som tillsammans väger 2 600 g. 

• Dessutom lagrar kroppen lite extra fett för att ha en energireserv inför amningen. Det brukar vara ungefär 2 500 g


tandläkaren!

är och hälsar på min mor en snabbis! Kom igårkväll, vi käkade god mat och umgicks :) önskar jag kunde stanna några dagar till, men ska hem till hjärtat mitt :)

anledningen till min visit hos morsan är att jag hade tid hos tandläkaren idag. Skulle dra ut min ena visdomstand och laga 2 frakturer på EN tand (ej kariesangrepp, dom vet inte vad som hänt. En fraktur helt enkelt). Visdomstanden sparar vi till EFTER att bebis har kommit, så jag kan knapra värktabletter bäst fan jag vill efteråt ^^ Blev dock glatt överraskad när han sa att min vosdomstand var av den varianten som kommer vara superenkel att plocka bort :) kommer ta ca 15 minuter allt som allt!

frakturen lagades dock, jag valde utan bedövning för att jag ska kunna äta nåt innan jag åker hem! frakturen som låg närmast tandköttet gjorde ONT! men tog knappt 3 minuter att laga! den andra frakturen (en bit som lossnat) tog kanske 5 minuter, gjorde sisådär ont, men jag tror jag väljer bedövning inför nästa tandläkarbesök! haha.

bussen går halv 3 härifrån, och min älskling kommer och hämtar mig på lillerud :) det blir alldeles perfekt! 
Har fått en av morsans gamla BHar som hon inte kan ha längre, med storlek 75C (hade 75B innan grav) och det är såååå skönt! nu slipper jag köpa en ny, haha! Denna sitter perfekt :) På måndag ska vi till nya barnmorskan i vålberg, ska bli roligt :) ska bli extra kul att mäta SF! haha, och såklart lyssna på älsklingens lilla hjärta <3 <3

Ungmamma gala!

fått en inbjudan till Ung mamma galan på facebook! :) det här låter sjuukt roligt, och det kostade detsutom inte så hemskt mycket! galan/träffen är i norrköping och i Augusti detta år! :) skulle inte vara helt omöjligt att lämna bebis med sin pappa några timmar för att roa sig ^^

någon som ska dit? :D Jag funderar starkt på det faktiskt! men isåfall är det nog dags att beställa biljett ganska så snart!

mer information på http://ungmamma.com/ungmammagala.html

pojke eller flicka?

Fick för ett bra tag sen en kommentar som bad mig skriva lite om vad jag tror att den lille är för nån :)
ja ni! vad tror ni för något? ;) jag och M tror iallafall att det blir en pojke :) det är våran gissning! svärmor tror att det blir en pojke. jag har en pojkmage säger dom.. Alla onlinetest jag gör, eller quiz påstår att det blir en liten Oliver ^^
dock finns det ju dom som tror att det är en liten tös också :D typ M's syster och ena bror :)

ja! det är ju 50/50 :D tror inte direkt på all skrock, men tex den kinesiska kalendern har OFTAST rätt, vad jag förstått och läst om och sådär.. Även den kinesiska kalendern säger att det blir en liten babyboy :)

en tjänst! Kolla på mina senaste magbilder och gissa! släng iväg en kommentar, vad tror ni att det är för nån som ligger där inne, en Aimee (yes, har bytt stavning ;) eller en Oliver? :D





tarmundersökning & hjärtslag!

Idag har verkligen varit en underlig dag.. Morgonen började med att jag alldeles för sent kom på att min klass skulle ha sina lektion på mariebergsskogen imorse.. Mikael fick ta platta mattan och pga snälla kompisar och snäll busschaffis hann jag också med bussen dit :)

OCH jag har namnsdag idag. Grattis till mig och alla andra Erikor! :D

vid ungefär 11 tiden ringde en sjuksköterska från centralsjukhuset/avd 9 (mag o tarm vårdavd) mig och frågar om jag fått nån remiss om att jag skulle varit där idag, klockan 11.. Näe svarade jag, men jag var ju ändå på m-skogen och det tar ca 5 minuter att gå till sjukhuset därifrån så jag erbjöd mig att knalla dit med en gång. Det var helt okej för både sköterskan och läkaren så när jag väl kom dit var det bara att dra av sig brallorna!
Jag har under dom senaste veckorna av min graviditet haft lite tarmproblem (vill inte gå in ingående) och läkaren ville kika hur tarmarna stod till innan han isåfall började medicinera. Jag fick alltså göra en vaken endoskopi (kameraundersökning av tarmen) men inte så himla högt upp då jag inte hunnit fått nåt att tömma tarmen med eftersom jag inte visste om undersökningen innan jag gick dit, haha. Men det var helt okej, lite obehagligt såklart, men något man överlever för att se om mediciner behövs. Jag har levt nog med sån där skit, ser helst att mina tarmar mår bra och gör väl i stort sett vad som helst för att se till att det fortsätter så ;) Tarmarna var det inga fel på alls! :) vi kunde inte fått bättre resultat sa läkaren!

pinsamt nog så äter vi ju lunch på personalens restaurang på sjukhuset när vi är på mskogen.. och min läkare hade tydligen lunch samtidigt som mig (direkt efter kameraundersökningen) så vi i stort sett lunchade med varandra också, fast flera bord ifrån varann!! mumsigt.

hjärtslag då, enligt rubriken.. JO! :) ni förstår! jag läser en stor kurs som heter djursjukvård, och idag gick vi igenom ett antal operationsinstrument, däribland stetoskopet! :D jag med min kreativa hjärna gick in i ett tyst rum och la mig på rygg, började leta reda på lillen hjärtslag, och visst fann jag dom! <3 åh så härligt :D så idag har jag lyssnat på lillens hjärtljud alldeles själv! ^^ det var mycket dovt, men jag hörde dom! :) absolut något att rekommendera om ni får tag på ett stetoskop ;) det var svårt att hitta hjärtat, antagligen pga hur bebis ligger. Men jag hörde dom, jag fann dom! :D <3 <3

puss på er nu allihopa! jag ska göra smörgås, sen ska jag och min man se på fiiiiiiilm :) <3 vad jag älskar honom!!!



magen vecka 27+4

här kommer lite magbilder i vecka 28 ^^ inte klokt att man snart är i vecka 30!!! och vecka 30 innebär bara TYP tio veckor kvar! man vet ju aldrig om det kanske blir 8 veckor, eller 12 veckor!

mysige magen har börjat växa uppifrån nu ^^ haha äntligen! och där inne ligger min lille gos :) <3 





<3


Dagen idag har varit jätte härlig! vi fick garderober (haha) och M's storasyster med man och 3 barn hälsade på och M's storebror med flickvän och 2 barn kom :) dom hade även med sig Ms lillebror :p vi tog oss en promenad upp i skogen och grillade korv tillsammans :) jätte mysigt! när alla hade åkt lagade vi mat - älgfärsbullar, potatis och kantarellsås! den maträtten går hårt i vårt hus! Men såjääävla gott :D sen har min älskling bakat bröd också <3


färdigflyttade

nu hoppas jag verkligen att vi är färdigflyttade för gott! Det känns riktigt skönt att vi fick med allt i ett lass! två bilar och ett flyttsläp! tur att man inte orkat samla på sig alltför mycket :p haha. Men det fyller ut här :) snart känns det nog som hemma på trossnäs också!

jag lovade ju bilder, men fixar det imorgon!! nu är jag så trött och har ont i hela kroppen :( det är detsutom mörkt och det blir oftast inga bra bilder då.. så ni får se imorgon :) ska gå ner och ta lite bilder på korna också :D 
Korna var inte direkt populära hos Tanja, dom var lite läskiga! haha, men hon vänjer sig nog. Det finns kalvar som hoppar in och ut ur lösdriften också, och dom kom nyfiket skuttandes mot oss tidigare idag, så det är nog inte så konstigt att hon blev lite rädd!

stackars bebis som fått stå ut med mig idag!! har varit mycket, sen har jag ju somsagt blivit ganska mörbultad i kroppen av att flytta PLUS att jag av massa små olika anledningar blivit på dåligt humör. Snart ska vi äta, och sen vill jag bara gå och lägga mig och sova, se en ny dag!!
Puss på er alla :D nästa vecka mina vänner, är ni bjudna hit :D haha

slutkörd!

herren min skapare! Imorn flyttar vi som sagt, och packade hela lägenheten IDAG! haha. Vi har inte haft kartonger nån annan dag innan, så det fick bli idag, så lite öm i kroppen är jag! Vi fick dock mycket hjälp av M's bror Samuel, vilket gjorde att vi blev klara typ 3 timmar tidigare än vad vi hade beräknat :p riktigt uppskattat! speciellt för mig del då jag inte orkar så mycket...

imorgon kommer det bilder på nya lägenheten! *om jag kommer ihåg, men det måste jag!!*

Samuel fick detsutom sin första spark av lill*n! riktigt roligt att låta andra få känns faktiskt ^^ jag blir så stolt och glad! för det är faktiskt min lilla liten som petar på dom, DEN FINNS PÅRIKTIGT!!! <3

nu är klockan prick tio, och jag funderar på att käka nåt innan jag knosar ner mig under täcket! Har ju börjat bli morgon illamående :s TROR jag iallafall! Det märker jag imorgon (lördag) när jag fått sova ut och vakna i min egna tid. Skoldagar mår jag jätte illa nu förtiden iallafall.. speciellt på bussen! Jag som alltid sovit på bussen tidigare kan inte längre göra det :/ hoppas det inte är nån gravidnojja som är på G! det är lite sent för att vara välkommet :p hah.

skolan är faktiskt riktigt rolig nu.. komisk.. Ironisk.. jag vet inte vad jag ska välja för ord! helt fantastisk :)

vecka 28! (27+1)

ja, en ny vecka är det ju faktiskt, och detta är ju faktiskt än blivande mamma blogg, så självklart ska jag uppdatera veckan som kommer :)

Nu har vi äntligen kommit in i TREDJE trimestern, och den sista trimestern! helt galet läskigt.. bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt och väger ca 1,2 kg redan! Under den sista trimestern kommer bebis att öka mycket i vikt! :) Och skulle bebis få för sig att kika ut redan nu (plz gör inte det) så är det hela 90% levnadschans! Dock just pga den braiga intensivvården som finns för dom nykläckta, eftersom bebis skulle frysa ihjäl utan kuvös osv!! Det är ca 13 veckor kvar av graviditeten, bebis får gärna kika ut vecka 38-39! hellre det, än vecka 42 ;p men det bestämmer den själv! ska bli så mysigt o äntligen få kramas med dig :D kan inte riktigt förstå att du är så stor redan... vecka 30 om TVÅ veckor lixom.. helt sjukt.

Bebis kan detsutom blinka, suga på tummen och sova på regelundna tider! Många forskare tror också att bebis kan drömma redan nu! hjärnan är mycket mycket aktiv den här veckan! undrar vad bebis skulle drömma om :p tuttar säkert, som sin papa! hehe <3 Bebis ser exakt ut som den kommer göra när den tittar ut, förutom att den är kortare och smalare :)

fram till vecka 28 har man fått träffa BM var 4e vecka, nu börjar man träffa BM varannan vecka, och det börjar även bli dags att planera inför förlossning! hur vill jag ha den, vilka smärtlindringar vill jag ha osv?? det börjar bli läskigt nära nu! 

För övrigt har jag haft en rätt rolig dag faktiskt! har varit på trossnäs och diskuterat min sista kurs mjölk & nötproduktion! jag kommer att göra min sista praktik där med nötdjuren för att få ett godkännt i kursen och få mitt slutbetyg på studenten, helt underart! :) också eftersom vi flyttar dit redan på lördag! nära och bra, det är min stil :)


19 januari

oj! nu ska jag försöka peta in rätt mycket här :p känns det som iallafall!!
för det första har jag härmed lovat att inte bli dålig på att blogga när bebis väl har tittat ut! väldigt tråkigt när man följt bloggar ett tag, sen har äntligen bebis kommit och då kommer det inga nya inlägg.. :/ så jag lovar!!

sen så blev jag trevligt överraskad när jag loggade in på bloggen! MASSA kommentarer :) mestadels från unga blivande mödrar som ska ha i stort sett samtidigt som jag! sånt tycker jag är SUPERkul :D Ni lämnade inga blogg URL eller sådär, vore roligt att följa er också! :) Jag har BF den 20 april kan jag upprepa också, även för er som följt mig ett tag!

Jag ringde nya barnmorskan idag också (vi flyttar ju som sagt i helgen så jag ska byta) och hon lät verkligen jätte trevlig! hon bokade tillochmed ett längre möte än vanligtvis eftersom vi aldrig träffat varandra förr :) det ska bli riktigt roligt! den 31 januari klockan 16.30!

har varit på möte idag med mentorerna och rektorn! det gick jätte bra :) hade inte så hemskt mycket efter mig, och kommer nog klara det här galant!! jävligt skönt också att lärarna och rektorn står på min sida och gör graviditeten mycket mycket enklare!

nytt om graviditeten då, ja.. Fan vad svårt jag kan få att andas ibland alltså! heltsjukt.. det är inte i samband med sammandragningar heller, så det måste vara bebis som gör detta! Jag vill verkligen ha ut dig nuuuuu!! ibland vill jag bara stoppa in handen i magen så du kan få hålla i mitt finger ^^ haha. önsketänkande! då bebis rör på sig väldigt mycket nu :) men jag ska inte säga det för högt, för då kommer jag tillbaka till dom där dagarna då jag nästan inte känner bebis alls! det är jätte läskigt :/ men du får allt stanna inne i iallafall 10 veckor till :D <3

18 januari

har väl inte varit expert på att blogga idag, har ju varit i skolan! Hade förväntat mig en förmanshelg nu i helgen (agera chef i skolans laggård med ca 3 ettor) men personalen tyckte inte jag var lämpad för det, då jag även fått foglossning nu också. Känns faktiskt lite skönt!! då kan jag spendera hela helgen med att vi faktiskt flyttar till trossnäs! :)

påtal om trossnäs så har min lärare i mjölk & nötkursen hjälpt mig så jag får göra praktiken där istället för på skolan! vilket är kanonis!!! :D jag och min lärare chriss (kvinna, hehe) ska åka dit på torsdag och planera lite :)

imorgon ska jag på ett möte med mina mentorer och rektorn angående mina studier, ska bli jätte skönt att få ordna upp allting! :) Har faktiskt inte så mycket mer att säga idag. faktiskt.

är sjukt trött på skolan. tack o hej.

ajsingen :(

nu ligger pluttisen och trycker mot revbenen igen :( samma visa varje kväll!! på dagarna lever vi oftast loppan HELA dagen, inge direkta sovpauser som jag känner av... och på kvällen blir du jätte jätte lugn och trycker dig allt vad du orkar mot mina stackars revben :(

för er som inte vet, och är intresserade så känns det som en smärta som är väldigt dov, men ihållande! ja... det är minsann svårt att förklara! Men det gör ont, det nästan svider inombords! bränner.. ja.. kanske som kramp i en muskel?? ja. inte är det trevligt iallafall! så nu får du ge dig älsklingen!!

haha! idag började jag detsutom läcka mjölk, utan ens någon anledning! vilket inte hänt förut :p förut har det bara kommit om jag tryckt ut, vilket jag bara gjort en gång hehe. Kände bara hur det blev nåt blött på t-shirten! jätte läskigt. Men satte på mig en tight tshirt och la in en pappersbit i tröjan, och det funkade finfint! :)

jisses!

VARNING! - ett inlägg där jag bara behöver skriva av mig.

Kan börja med något bra! :) tog precis en promenad till konsum för att köpa mjölk och bröd, och nästan hoppades på att sträckan hade varit lite längre än vanligt!! GUD VILKET VÄDER!!! helt otroligt! önskar innerligt att jag hade bebis liggandes i barnvagnen redan nu :p så härligt alltså! asfalten syntes, man hörde vatten sippra ner för brunnarna, solen sken, det är plusgrader ute! åh så underbart alltså :) tyvärr tar lyckan oftast slut väldigt snabbt;

jag förstår verkligen hur denna månad bara kunnat bli SKIT! skitskitskitskit!! Jag vill inte ha någon som tycker synd om mig, eller skrattar mig rakt i ansiktet, för som sagt, jag vill bara skriva av min frustration! Jag fick kolla igenom ALLA jackor och byxor imorse när jag skulle skrapa ihop mynt så jag nu kunde gå och handla, plus att jag visste att jag hade 11 kronor på kortet, fett va?? Mikael har heller inget öre. Hyran och räkningarna är betalda, men sen då? vi har inte gottat oss ALLS den här månaden, bara när vi blivit bjudna av släkt. Jag röker inte längre, och mikael snusar högst 3 dosor i veckan (markaber förändring från att ha snusat 1 dosa om dagen). Vi har lixom inte unnat oss nåt den här månaden och ändå äger vi inte en enda jävla krona!! Tur jag har min far som sponsrar mig med några ören så jag har råd att köpa mat till helgens jour i skolans laggård! annars hade vi fått svälta ihjäl.

hehe. Mikael är så söt, han sa att "vi har iallafall en bebis i magen" och log mot mig tidigare idag :) 
För er som inte vet hur det är att behöva leta mellan skinkorna för att ha råd med en liter mjölk kan bara blunda.. Samtidigt är jag glad på ett sätt att jag vet hur det är att vara fattig, för det är precis vad vi är, för då står jag inte där en vacker dag och tar pengar för givet! Önskar det vore ny månad så kontot växte lite iallafall, och att vi flyttar så mikael kan börja jobba. Att han börjar jobba betyder ALLT för oss just nu..

som jag sa till en kompis igår "jag vill bara ligga hemma med bebis, rida och få pengar". Det vore helt underbart känns det som just nu iallafall! helt jävla underbart. Det här är en av anledningarna till att jag AVSKYR bortskämda människor, som bara viftar med pengarna framför näsan på'en. usch...  Nu får jag nog ge mig innan jag blir allt för deprimerad..

min älskling!



hiss eller diss!


jag satt och kikade runt lite på blimamma.se och fick syn på den här länken!
http://www.varktimer.se/ ! Det är en hemsida som hjälper dig att klocka värkarna! Dock är det inte dags för mig RIKTIGT ännu, men en suverän hemsida! dom har också en del frågor och svar som kan vara bra :) där finns även en lista med vad som behövs med till förlossningen, en ganska bra lista tyckte jag! :D

kommentar!

fick en trevlig liten kommentar angående bilden på mig och M förut :p om vår längdskillnad :D och ja, haha. det har nog roat många människor tror jag! :)

Jag är 152 cm kort (lång) och Mikael är ca 185 cm lång :) det är en liten sisådär skillnad ;) dock stör inte detta oss! men kan förstå att det ser lite roligt ut :P

min goding!

Snart har han varit i goda händer i 3 månader! Och det går minsann frammåt! :) Det är så roligt att läsa/höra om framstegen han gör! Démie har en hästblogg där hon skriver om sina ridpass, även på min skrutt :)

http://demieshastblogg.blogg.se/

Jag blir så glad så jag nästan blir tårögd och jag bara sitter och ler när jag läser! För jag trodde inte att det var möjligt att få hästen ridbar i ett sånt skick jag vill! Men det går ju tillochmed UTÖVER det! Det ska bli så sjukt skönt att få hem honom sen, men samtidigt läskigt eftersom jag kommer vara så nervös över att ens ta i den här guldklimpen! förstöra det fina arbete som lagts ner på honom. Men jag ska försöka åka till björknäs under sportlovet och ta mig lite lärdomar :D USCH VAD JAG SAKNAR ER ALLA PÅ BJÖRKNÄS!!!


födelsedagskalas!

Ikväll har vi varit på födelsedagskalas hos M's storebror Daniel och hans flickvän Äwa :) vi firade Daniel! som vanligt helt SJUKT god mat (hemmagjord potatissallad och kallskuren kassler) och sen fika såklart :P det är en av fördelarna att hans familj är så stor ;) 

när vi kom hem tog vi lite magbilder igen som jag slänger upp :D alltid roligt!! 


pappsen ser lite smått knasig ut, men det gör inget <3

Blivande mamma & pappa!


magen vecka 26+2 ♥

här kommer lite "snygga" bilder på magen vecka 27! :) själv tycker jag inte alls att jag är stor, men så tycker nog de flesta..  Ni får ursäkta mitt slafsande utséende :D men skönt äre!





Gratulationer!

vill gratulera Nathy DeMecho, en gravidblogg jag också följt, som fick sin lilla pojk William den 9e januari! :)
Jätte söt blogg verkligen!

http://nathydemecho.blogg.se/



Vill även tacka för alla kommentarer jag fick igår! Då får jag visst vänta på barnbidraget tills i maj då, haha! ekonomin brukar alltid lösa sig i slutändan! tack :)

projektdag!

japp, idag är det fredag och det är projektdag :D det var så sweet att få sovmorgon, så värt! <3 vaknade, käkade 4 smörgåsar, la mig i sängen och läste lite New Moon, gick upp, käkade två smörgåsar till (!?) haha. Jag var AS hungrig verkligen.

nu ska M ha datorn ett tag, jag ska lägga mig i sängen och känna efter bebis. Har fått för mig att den typ inte rör sig, eftersom alla andras verkar röra sig grymt mycket mer än min :( dock låg den och verkligen tröck mot revbenen igår, det var inte trevligt. Men jag vill ju ha massa sparkar hela tiden som alla andra fååååår!! jaja. Jag tänker samtidigt att "jag kanske har fördel av sen när bebis är född", att min är lite lugnare än alla andras ;)

nu när det börjar närma sig förlossningen börjar jag också bli mer rädd för att nåt ska vara fel! missbildningar eller så, sjukdomar.. Eller nåt ska GÅ fel under förlossningen.. Många säger åt mig att "gör si, gör så" när det gäller förlossningen med smärtstillande, ställningar, tankar osv.. Men jag kommer inte veta hur jag vill ha det förns jag är på förlossningen tror jag, det är så himla svårt att veta i förtid när man aldrig gjort det förr! 

nästa vecka ska jag på möte med mina mentorer och rektorn antagligen angående mina studier och så.. Pratade med min mentor igår och sa att jag vill vara hemma MINST 2 veckor innan förlossningen, men helst av allt skulle ju 1 månad sitta perfect! jag vet inte vad som är för lite/för mycket att stanna hemma.. Jag får ju inte betalt, men det får jag ju typ inte annars heller.. studiebidraget dras in, right. Men vi får barnbidrag i mars, tror jag! äh. det där med pengar vill jag inte ens börja tänka på när jag är orolig för mycket annat redan!!

dom första kläderna!

oj, känns som att jag inte bloggat på ett tag! vilket jag faktiskt inte har, tre dagar sen!!! haha. Men jag har faktiskt anledning till det. Skolan har börjat och jag hinner knappt få upp datorn innan jag slocknar när jag kommer hem!
Idag är det iallafall torsdag och veckan är slut, eftersom vi har projekt imorgon :) 

innan bussen gick ifrån karlstad tvingade jag M att springa in på Lindex med mig :P eftersom jag fick ett presentkort därifrån i julklapp av min morfar! :D det blev lite smått;

Set med tröja och byxa 149 kr, helvita strumpor 35 kr! Setet är i strl50

Body strl 50 79,50 kr, 2par strumpor (lite tjockare) 39,50 :)


det var nog allt från mig änsålänge idag :D vi har bestämt oss för att flytta redan nästa helg (då jag detsutom har en förmanshelg i skolan laggård som praktik) eftersom resterande typ 4 helger framöver är fullsmockade på vårt schema! poooooooss :D

Barnmorskebesök nr 4! :)

japp, idag är det fjärde gången jag är hos BM sen jag blev gravid! Jag var helt bombsäker på att jag hade tid klockan 14.00. Men när jag kommer dit så säger BM att jag tydligen hade haft tid klockan ett :o "ETT!???" skriker jag, som jag efteråt skäms över (för jag tror att jag skrek rätt högt).

BM sa att jag skulle sitta kvar, så väntar vi en stund! För den tjejen som hade tid klockan 14.00 kanske hade fött sitt barn redan, och alltså inte kommer! :) jag (och antagligen den tjejen) hade sån tur att hon antagligen redan fött sin bebis och jag kunde få komma in ändå! :D

det gick jätte bra :) vi diskuterade om jag skulle byta bm eller inte, och jag gör nog det! Dock så skrev vi upp en tid den 31 januari kl 14.00 ändå, så får vi se vad som händer :) bara o ringa o avboka isåfall!
Vi kom fram till att jag har fått foglossning, dock inte så himla svår ännu, men det kommer. "det blir inte lättare med tiden" sa BM lite småroligt, haha. rly. Är fruktansvärt öm på blygdbenet och när jag promenerar får jag ont i höfterna. Det finns inget botemedel för detta heller! för dom som inte vet, så är foglossning då bäckenet luckrar upp sig och blir mjukare inför förlossning, vissa känner detta mer än andra :)

här kommer lite siffror!
SF: 24 cm (ökning på 2 cm sen sist)
Hjärtljud: 143 slag/min

vikt: hon vägde inte, men sist jag vägde mig vägde jag ca 50 kg :) en ökning på 6 kilo sen inskrivning!

uppenbarelse

Jag fick ett mejl idag på min facebook. Och jag vet inte varför, men på nåt sätt så fick det här mejlet mig att förstå hur mycket glädje och lycka jag har i mitt liv! det måste jag erkänna att jag är bortskämd med.

* Jag har en helt underbar mamma, som dom flesta av mina kompisar faktiskt vill byta mot när jag berättar om henne :)

* Jag har en helt underbart snäll pojkvän, som har stöttat mig genom den mesta skiten. Han har detsutom gett mig ett barn att älska! Han har gett mig den familj jag längtat efter

* Jag har en pappa som alltid ställer upp, vare sig han vill eller inte. Jag vet att han inte läser bloggen, men ber om ursäkt för hur jag många gånger betett mig trots all hjälp jag fått

* Jag har en häst! en helt egen häst! hur många har det egentligen?? bortsett från alla lillerudare :p men ni förstår hur jag menar. Det var min största dröm, som faktiskt blev sann. En egen häst!

* jag har min egna lilla dvärgpudel :)

* just nu egen lägenhet, som vi visserligen flyttar ifrån snart, till en större och snyggare!!

när jag ser det såhär så undrar jag vafan jag klagar om ibland.. jag har inget att vara otacksam för, absolut ingenting! Men det här tänker jag aldrig på.. iallafall inte då jag verkligen behöver ha det i tanke.. 
Men boven i dramat är väl alltid pengar! pengar pengar.. de flesta vet vad jag pratar om. Man har så himla mycket, men nästan aldrig pengar. Ibland är det tom svårt att ta sig igenom en månad, och det är väl där allt skiter sig. Hela himmelriket man lever i.  Vissa kan då säga att "sälj hästen, sälj hundarna" och jag förstår hur dom tänker. Det är ju en investering som faktiskt är värt något, men skulle ni sälja bort en familjemedlem? "äh fan. vi säljer lillbrorsan". Näe, för oss är djuren lite mer än djur och dom var hos oss innan pengaproblemen. Det är inte deras fel att ekonomin ibland är som den är..

jag vet inte vad jag pladdrar om egentligen, behövde väl bara skriva av mig antar jag.. Jag vill flytta till trossnäsgård NU med detsamma, just denna sekund! drömhemmet, mikael börjar jobba, snart blir jag mammaledig, little kommer såsmåningom hem. fast allt det här låter ju som drömmen, så varför skulle det bli en dröm? det är nästan för bra för att vara sant..


last day of christmasbreak!

ah tamejfan. Visst är de det! och visst känns det KASST :( Det är alltså SKOLA imorgon...
jaja.. Imorn ska iallafall siri med mig, och vi åker ju hem vid lunch, eftersom jag har möte med BM klockan 2 :) så det blir inte så lång dag!

Idag har jag iallafall hunnit rätt så mycket. Vaknat, gosat med siri i sängen, bäddat, dammsugat näck, rastat hundar.. Och med rastat hundar menar jag även halkat omkring på lite is och blivit verkligen DYNGblöt i mina skor!! det regnade ju hela dagen igår, och det resulterade till det gamla hederliga blasket! med is under förståss. Varning gravida kvinnor, stay inside!!! det tänker iallafall jag göra!

Fick en kommentar på min senaste diss. Att jag skulle vara "lika illa som den jag hängde ut" förstod jag det som iallafall! Men okej, det kanske jag är. Men jag sa det där, and thats it. Jag pratar inte skit om folk öppet i min blogg, om folk jag inte känner osv, slänger ut mina åsikter som att jag ägde världen. Men det är väl tydligen det bloggande handlar om nuförtiden?? Jag gillar inte den bloggen, jag dissade den på min blogg, för jag inte gillar den :D yttrandefrihet var lagligt i sverige, det kom vi fram till va? däremot är inte förtal det. Vilket jag inte gjorde.

slänger upp en morgonbild på tjockismagen! <3


hiss eller diss!



japp.. detta är dagens andra diss, men jag klarar verkligen inte av såna här människor, och det står jag ärligt för:
http://lisalill.blogg.se/index.html

kika in och see for yourselves! Inte riktigt min typ av människor. Visst att sverige har yttrandefrihet, vilket alla vet. Men vet ni sen att sverige har andra lagat som säger emot yttrandefriheten? näe. Såna här människor kan lika gärna hålla käften, eller gå på anger management om dom nu hatar vissa saker GANSKA så mycket.

aj aj aj

nu börjar dagen ro mot sitt slut!  Har plockat ur pyntet i granen och städat runt den, imorn flyger den ut!! :) Var även på en promenad med M's bror Samuel förut också, han visade mig runt i molkom ;) haha. nejdå, men IP och så.. Nu har jag iallafall REJÄLT ont i bäckenet, höfterna typ :( inte alls roligt.. Men vet ju att det blir såhär! extra jobbigt är det nu när det är lössnö man promenerar runt i ;/

ikväll blir det filmmys med min älskling, eftersom den havande fick lite sockermunchies :) 
poss på er!

hiss eller diss!



nu är jag riktigt trött på dettta!!!! = hundar i sängen! nu får det fan vara nog :o dom bara skitar ner, det är grus fan ööööverallt! granbarr och jag vet fan inte vad. näe. Ska bli skönt o byta lägenhet igen då man har en dörr till sovrummet = no dogs allowed! dom kan GLÖMMA att dom ens någonsin legat i en säng.

8 januari

godmorgon på den 8e dagen år 2011! inte så intressant va? näe. Jag vaknade lugnt och stilla, ensam med två hundar i sängen imorse. tänkte att "näe.. säg inte att jag måste rasta tanja också -.-"  eftersom M är ute och jagar.. Han rastade nämligen inte hundarna imorse! Tycker inte om att morgonrasta tanja eftersom hon bajsar högar större än en jordglob ungefär. och såhär gick det denna mrogonen;

Jag klär på siri, mig själv och tänker "fan.. tanja ser rätt så nödig ut, jag kan nog ta båda hundarna samtidigt". Där skulle jag tänkt TWICE för jag har rastat båda hundarna tsm förut, och jag vet att jag verkligen suger på det. Men så gjorde jag! tanja hoppar direkt ner i en snövall som är ungefär 50 cm hög och sätter sig och skiter, inte en, inte två, utan TRE gånger!!!!!!!! stackars jag och siri fick bara hoppa efter :( min lilla pudlen! Jag tog detsutom bara med mig TRE bajspåsar, för jag vet att jag brukar behöva 2 till tanja, en till siri. Men ah. Tre påsar gick ju åt tanja, så siris skit fick jag låtsas om den inte fanns, och hoppas att ingen såg att just hon sket där hon sket! Detta är en liten diss av mig, stora hundar = stora skitar!

en annan SKIT del av min morgon är att  igår när jag och M åt frukost tsm skulle han PROMT käka upp stenhårda baguettbröd typ, som smulade som satan, så han drack TRE oboyglas, vilket lämnade mig ett HALVT glas oboy imorse till frukost, eftersom vi glömde köpa mjölk igår :( åh, min morgon är typ förstörd! detsutom när jag skulle fördela ett halvt glas oboy på fyra smörgåsar. Och jag är lixom ändå inte mätt, men jag måste ju ha oboy till frukost!!!! annars går det absolut inte :s

Idag har jag inte planerat nånting alls! det är näst sista dagen på jullovet och jag tänker bara slappna av i varenda muskel jag har!! Kanske ta en promenad med samuel och hundarna (lämnar tanja hemma, lol). Passa på o dra förbi konsum då och handla mjölk! hehe :P

nu får jag nog sluta att pladdra! bara en sak till; JAG VILL FLYTTA NU, ÄR SÅ GRYMT TAGGAD!!!!


hahah, mina snygga ladies!!! ah. stövarn är ju faktiskt inte min ;) men hon är att vacker i vanliga vis :D <3

Inflammatorisk tarmsjukdom och graviditet

ja, nu ska jag minsann tjata lite till! Men det här är en av de viktigaste delarna i mitt liv, eller ja. Har fått lov att bli iallafall! Som jag sagt mååånga gånger innan har jag Chrons Sjukdom, alltså en inflammatorisk tarmsjukdom!

har snokat omkring lite på nätet och har hittat en världskanon hemsida om just mag och tarm besvär! så är det någon här som lider i tysthet eller som jag, faktiskt nästan skriker ut vad jag en gång led så in i helvette av!

hemsidan innehåller alla slags frågor du kan tänka dig! det som hjälpte mig mycket var frågorna om vissa mediciner, nu känner jag mig verkligen lugn! :)

På den här länken står det om inflammerad tarm och graviditet;
http://www.gastrolab.net/s07ibds.htm

här är länken för hela hemsidan, KANONIS!!;
http://www.gastrolab.net/welcomes.htm

Kanske har DU också chrons sjukdom eller Ulcerös Colit? hör gärna av dig med en liten kommentar! :)

magen vecka 25+1! x2

måste bara slänga upp den här bilden också! :) här degar jag framför datorn ;) det känns verkligen inte att man blivit så stor! förut satt man och klagade över 2 små cykeldäck och nu har man ett endaste traktordäck runt mage! hahaha.


kommentar!

"Hejsan! :)
Jag har precis börjat läsa din blogg och du kanske har skrivit om det innan, men det hade varit kul att veta vad du tror bebisen har för kön och om du funderat på några namn ännu? Tycker din blogg är jättemysig :) - Isabell"

Hej på dig också isabell! vad roligt att du tycker om bloggen! :) ska försöka göra den lite mer läsvärd hädanafter med tips osv :)

Självklart ska jag lägga upp ett inlägg med vad vi (mamma och pappa) tror! det hade jag inte ens tänkt på själv, haha så jätte tack! :D håll utkik så kommer det inom snar framtid!

ja, vi har funderat ut namn :) eftersom vi inte vet vad det blir för något så har vi tagit fram två namn vi kommit överrens om! och det är även dom som står i min bloghead, Amy eller Oliver! Dock tycker jag bättre om stavningen Aimee istället för amy :) lite mer annorlunda, och svennarna uttalar inte mitt barns namn fel! om jag nu får en dotter, haha! 
Jag är dock jätte förtjust i Haley och Aiden OCKSÅ! Men mikael tyckte inte om dom så hemskt mycket, haha.

magen vecka 25+1!

här kommer lite nya magbilder :) har blivit en rejäl kula nu, med tanke på att man var plattmagad innan! haha. Och titta på min söta (hehe) navel!!! :D där inne ligger mitt livs mening och sprattlar för fulla muggar! 
Har detsutom hittat *ÄNTLIGEN* ett program på min dator där man kan redigera bilder simple!





hiss eller diss!



tänkte testa mig på detta ;) och dagen hiss är.. H&M's magband! som man också kan kalla tröj-förlängare! :) Jag fick två såna i julklapp, svart och vit, de kommer i 2-pack och är suveräna!! En billigare variant i klädväg att vara gravid, då man enkelt kan använda sina gamla linnen/t-shirtar fast dom är lite korta!



vad vill ni läsa?

hej alla läsare! :) ni ska veta att jag är grymt tacksam över hur många som faktiskt läser, även om alla inte är blivande mammor! :)

nu vill jag iallafall expandera bloggen lite granna! sååå. Vad vill ni läsa om? :) vilka slags artiklar osv? vill ni ha tips om nåt?

Jag har iallafall bestämt mig för att börja hissa och dissa! Hoppas detta blir bra ;p försöka duger iallafall!!

och hörrni; var inte rädda för att kommentera eller fråga saker! dock vill jag ju inte ha några elakingar här..

första läckan!

vill inte stolt presentera att jag för första gången läcker bröstmjölk! intressant va? men det är faktiskt detta bloggen är till för!

Jag låg i sängen och tittade på tv med ena armen för bröstet, drog sedan armen över bröstet för att flytta på armen och känner en konstig känsla! Jag har tidigare haft typ "skorv" på bröstvårtorna, det har sett jätte jätteäckligt ut :S men det var en sån "skorv" eller "skorpa" som lossnade, så av ren nyfikenhet tröck jag lite på bröstet och det kommer ut mjölk! råmjölk!!! :( usch vad snuskigt!! haha, Jag var tvungen att visa mikael :P

inte undra på att brösten har varit ömma dom senaste dagarna!!

sammandragen dag!

bläää vilken hemskans dag jag har haft alltså. och den startade då 3 inatt ungefär! och hela dagen har jag haft en massa snuskiga sammandragningar som inte alls varit roliga :( vill inte tänka mig sen hur en förlossning ska ske ur denna kropp!!!

BOJKOTTA SAMMANDRAGNINGAR! och värre lär dom bli med tidens gång!

vecka 26! (25+0)

en ny vecka, ett nytt steg framåt!! :) fan, om en månad är man i vecka TRETTIO!!! helsjukt verkligen!

(btw, började precis lukta vitlök o guuuuuuuuuuud så sugen jag blev på vitlök!!!!!)

här kommer en liten resumme ^^

vecka 26;

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Nu börjar bebisen göra andningsrörelser, även om lungorna inte har någon luft i sig ännu. Sinnena utvecklas fort och man vet, att vid 26 veckor så reagerar bebisar på beröring. Om du lyser en ficklampa mot magen, så kommer bebisen att vända på huvudet – forskare tolkar detta som att synnerven redan fungerar.


lite småblandad fakta! :) även denna gång från blimamma.se och babycenter!

egna noteringar då.. ja, alltså sammandragningar är inte direkt nåt man vill ha..... Idag har dom varit riktigt förJÄVLIGA må jag lova. inte alls roliga, fattar inte vad livmodern håller på med. Istället för att jag 17 idag och inga imorgon kan den väl dela upp det istället!? det är min åsikt! Bebis rör på sig vaaaaarje dag nu också, rikligt! :)

nu ska jag laga mat :D



föräldrautb. samt sömnlös natt..

idag har vi varit på den sista föräldrautbildningen :) idag pratade vi mest om resterande frågor vi hade, och samspelet mellan mamma & pappa efter förlossningen.. hur viktig "vi"-tiden kommer att vara framöver. Att man måste kunna kommunicera innan problemen uppstår, för det är där dom flesta skillsmässor uppstår! Och jag hoppas för allt i världen att jag får tillbrings mååååånga många fler år med min M :) <3 det är bara att ta sig i kragen och tänka på allt BM har sagt idag :) 

sen pratade vi mycket om den sexuella delen, och att "bolibompa"-sexet kanske inte är så överskattat trots allt! att man kanske visst får lov att börja schemalägga sina intima stunder, hur trist det än låter. Visst, det är enklare när man har ett barn, då får man ju "vi"-tiden när bebis sover, men har man fler barn är det ju inte så himla lätt.. då kanske bolibompa-sexet är ända utvägen!

nog om det...  Natten till idag har jag haft min första sömnlösa natt! i princip iallafall!! Somnade nångång vid 11 tror jag.. minns inte riktigt. Vaknade klockan 3 och var lite smått orolig i kroppen och tänkte "äh. jag går o kissar så kanske det släpper". Ja, kissnödigheten släppte ju, men jag hade fortfarande en ständig oro i kroppen och magen kändes inte riktigt som den normalt brukar göra! har ingen aning om vad som var på G faktiskt... vi åt iofs godis igår, vilket vi inte gjort på flera dagar, kan ju ha varit det!



Som en liten "avsides" vill jag lägga till i detta inlägget att igår var vi och tittade på vår nya lägenhet på trossnäs gård!!! :) det är så hiiiiimla fint där borta! hela lägenheten är inredd med lantligt stuk, vita stora stockar istället för tapet, trägolv ÖVERALLT förutom toaletten..  ja.. jag kan inte riktigt förklara, och tyvärr så glömde jag ju kameran igår!! men det finns fler tillfällen :) utsikten från köket är hästhagarna! :D så underbart! har detsutom nu en chans att faktiskt hämta hem min häst.. slippa sälja honom! det är nåt jag måste klura rejält på...

föräldrautb. ang. Amning!

idag har vi varit på vårt tredje föräldrautbildningsbesök! :) dom flesta var AP sena... Mötet började kockan 8.30 men dom kom typ kvart i. Jag och M var där till klockan halv och en tjej till, vars sambo jobbade borta och inte kunde komma denna gången! vi var duktiga vi, som kom i tid!! :)

men idag pratade vi om amning.. det var inte så mkt som blev sagt eftersom det inte finns så mycket att säga egentligen! inte för tillfället iallafall. Vi fick se en film där dom ammade, pratade om vad som är viktigt vid amning såsom:

*närhet, hud mot hud
* sugbehovet
* hunger
* hur en bebis signalerar att den vill ha bröstet

ja, lite allt möjligt :) fick även förklarat för oss att om man vill ut med tjejerna en kväll och fortfarande ammar så kommer man att märka senare på kvällen att "FYFAN JAG SPRÄNGS SNART!!!!" i tuttarna :p men då ska eller kan man rättare sagt mjölka ur sig själv, PRECIS som en ko! och då ska man självklart inte bara mjölka från själva "spenen", som man kan tro, utan hela vårtgården. Samma gäller när bebisen suger! Bebisen ska inte bara ha vårtan i munnen, utan få ett rejält grepp om vårtgården, för att få ett bra sug som inte klämmer bröstvårtan eller orsakar så VÄRST mycket blåsor ;)

för att undvika blåsor så mycket som möjligt kan man lägga bröstvårtan mellan bebisens överläpp och näsa, då letar bebisen upp bröstet själv och har en bra lutning på huvudet för att dricka mjölken! En brud på filmen vi såg jämförde med att "även vi vuxna lutar ju huvudet uppåt när vi dricker, vi kan ju inte dricka med ett rakt huvud, och samma med bebisen" :)

lite smått om vad vi lärt oss idag! :D
POSSSS

Gratulationer!

vill säga HEMSKT mycket grattis till Sarah, som den 29e december blev mamma till en liten flicka! :) 4 dagar över BF!
kolla hennes blogg, det gör jag! tycker den är jätte rolig att läsa :D

GRATTIS!


http://mylifeassarah.blogg.se/


knasig dröm!

god förmiddag säger jag idag igen! vilket sjusovare jag har blivit :p och mår jag såhär bra så lääängtar jag tills jag går hem från skolan, den där sista månaden innan BF :D hehehe, jag ska vila järnet! som sagt, OM jag mår bra. Jag kanske lider av förvärkar hela nätterna osv osv ._. men få soooova, bara lulla runt, mysa med hundarna! Det låter rätt fantastiskt faktiskt ;) men vi får se!

nu till rubriken. Jag hade den knasigaste drömmen! konstigt nog får jag alltid knasiga drömmar när jag vaknat en gång, och sedan somnat om. Som jag gjorde idag dårå, eftersom M är ute och jagar hare :)

Jag drömde att vi skulle till MVC, vanligt besök lixom.. så skulle vi lyssna på hjärtat men hittade ingen puls! Jag var inte orolig ALLS för fem före eftersom jag kände bebis röra på sig lixom.. men ingen puls! så BM hämtade en läkare och sedan fick jag komma in på UL, men inte se nånting själv... :S dom tog några bilder typ till sig själva, mer som en röntgen, och sen fick jag och M sätta oss i väntrummet..

efter ett tag kom både läkaren och BM ut... jag var jätte UPPRÖRD för att det hade kommit en kärring och typ "skvallrat" vad som var på gång... Jag hade (kommer inte riktigt ihåg vad det heter) nån slags skit i magen, som gjorde att bebis hade nån slags sot i lungorna :s helsjukt! och detta var varför vi inte hörde nåt pulsslag! bebis var jätte mager i magen, hade INGA såndärna lagun-hår över kroppen eller vad det nu heter..

UL visade även att vi skulle få en pojke! och det lät såhär;
Jag: såg ni vad det var för kön=
BM: hahah oooooooh-ja!
Jag: vadå, är det en pojke??
BM: haha det kan du räkna med. det syntes på låååånga vägar

(menades med att den lille hade en riktigt kalaspaket, haha)

helsjuk dröm... men det skulle tydligen inte vara någon fara att det var såhär.. mediciner! hm. Tur att det bara var en dröm! och hoppas inte på nån deja vu vid nästa MVC besök! hehe.

nu ska jag fortsätta njuta av min underbara förstoppning -.-' visst är det härligt att vara gravid ibland?? ohja.

välkommen 2011!

god.. förmiddag? kanske jag ska säga. Jag känner mig nästan bakis, fast vi alla vet att jag inte är det. Dock rekommenderar jag inte en gravid kvinna att vara uppe till ungefär halv 2 på natten bara sådär! men jag antar att dom flesta gravida vet vad jag pratar om. jag är AP trött!

Jag tänkte dra en trall om vårt förra år, 2010 :) som har varit lite uppochner för mig faktiskt.. väääldigt upp och ner.

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, men februari låter väl ganska bra? Jag har Chrons sjukdom och hade mitt värsta skov hittills! Har bara haft ett skov med fastställd diagnos än sålänge, men jag kommer nog aldrig bli så sjuk igen, eller iallafall hoppas jag på det. Jag låg hemma hos mamma med 3 meter ifrån toaletten i soffan, helt stel i alla leder och muskler jag hade, jag fick gå med kryckor i flera veckor och det var det smärtsammaste jag nånsin varit med om!
Februari/mars var en väldigt omtumlade period i mitt liv som jag knappast glömmer i första taget. Samtidigt som jag höll på att förlora mig själv höll jag på att förlora mitt livs största kärlek pga rädsla att bli lämnad ensam för att dö. Det kanske låter fjantigt, men så var det faktiskt. Jag blev friskare och med tiden mindre rädd, och jag är så tacksam för den andra chansen du gav mig älskling, annars hade vi inte stått vart vi står idag!

tiderna blev bättre och bättre.. och iomed att jag var sjuk fick jag mycket hjälp med hästen (vilket många snackat mycket skit om, jag vet vilka och jag vet vad ni har sagt. så ljug inte) men en stod ut ur mängden! Miss Démie Guiron, som kommit att bli en av mina (japp, jag törs kalla henne) bästa vänner! Och jag hoppas att vi följer varandra måååånga år framåt!

det blev sommarlov och jag och mikael flyttade in i vårt första hus! lycka tänkte vi. Men med lycka kommer helvettet! även där skönk vi som stenar!

Jag har även lämnat min häst på foder år 2010 och fick raskt åka och hämta en mager, ankfotad AVDANKAD häst, minst sagt.  Även här fick jag hjälp av min räddare i nöden <3

och inte minst.. Jag blev gravid! det är väl ändå 2010s höjdpunkt :) efter hur mycket skit jag mådde i början av året började jag ens undra om jag någonsin kunde bli med barn i framtiden (om ens kanske överleva). Jag har fått den finaste gåvan man någonsin kan få! Och även om den kom lite opassligt med tiden, så ångrar jag det inte för allt i världen!! Jag ska bli mamma, till en mikael junior! (beroende på kön haha) det känns helt sjukt att prata om det, jag får en klump i magen när jag pratar om det och skäms lite, för det känns som att jag ljuger! Men jag känner ju lillen varje dag, studsa omkring där inne :p

Jag höll nästan på att glömma bort det NÄSTAN största som hände 2010, jag fick ju hem min första hund! Min första egna hund, dvärgpudeln siri :)<3


alltså alltså... ett hujedamej jävla år må jag lova! det har hänt så mycket utöver detta, men vem fan bryr sig? hahaha. egentligen. Förutom jag själv ;) jag tror jag har fått med det mesta iallafall som jag tycker betyder något. Min familj har självklart alltid stöttat mig genom min sjukdomsperiod, och jag kunde inte önskat efter en bättre mamma! hon och mikael fick mig att inse att jag visste skulle klara det, jag skulle bli friskare och jag skulle leva!

Hoppas ni får ett kanon 2011 hörrni :D för det ska jag, FÖR IÅR KOMMER VÅR BEBIS <3


<3


vi hade ett SUVERÄNT svampår ;)


Mikael blev morbror IGEN :) lilla joel!



lill-siri när hon bara var några veckor :)




RSS 2.0