Pet, petpetpetpet.. PET!

hej hopp. Och godmorgon, ÖNSKADE ÄVEN PYRET IMORSE. Jag tror jag har kännt det häftigaste hittills, haha! Jag låg på högersida av kroppen och kände att det började röra sig lite, så jag la handen under sidan för att känna efter :) och. Jag ska försöka beskriva så bra som möjligt!:

det var bara huden som var emellan bebisens rörelser och min handflata! om om någon hade ett finger precis innanför huden och ritade mot min handflata.. förstår ni hur jag menar? det var såååå coolt! :D men läskigt, jag blev nästan rädd! men helt klart den coolaste rörelsen hittils! det var nästan så man säkert hade sett ett fotavtryck eller nåt om man kunde tittat samtidigt x) så tydligt var det!

nyårsafton firar vi hos M's storebror Daniel och hans flickvän Äwa :) självklart kommer i stort sett hela familjen fransson dit! Iallafall av syskonskaran :) och alla hundar som är medlem i familjen! Så vi ska bunkra upp med bomull för flickornas öron, och hoppas på det bästa! samt isolera dom i källarens mörkaste fängelsehåla! moahahhaha! nejdå. Men iallafall avlägsna dom så gott det går, eftersom tanja är så extremt rädd för raketerna... Siri vet jag faktiskt inte än, eftersom det är hennes första nyår! :D

vill även ge en liten nyårshälsning till mylifeassarah.blogg.se att NU FÅR BEBIS MINSANN KOMMA INNAN JAG KRYPER UR SKINNET PÅ MIG SJÄLV! haha, all lycka till er!

puuuuuss. /erika

magen vecka 24+1!

här kommer lite kassa webcam-magbilder eftersom våran kamera fortfarande är hos mikaels syster :p men vi får tillbaka den imorgon! :D
tycker det är lite småtaskigt att jag inte har en sk "rund" mage. som går ända från brösten och ner, såndär fin mysig mage!! dvs, jag har en "pojk-mage" ;) vi får väl se vad som gömmer sig där inne om ett par månader :) som sagt inte länge kvar nu, och det är väl från och med nu magen tar ett riktigt spurt utåt!! hoppas jag inte får alltför mycket bristningar ;/



vecka 25 (24+1)

som jag säger till i stort sett varje veckoinlägg. GUD så tiden går fort! löjligt fort! är redan i 6e månden, vilket innebär 3 månader tills bebis kommer, ca! 3 månader är INTE lång tid! det är skrämmande nära!!! speciellt efter att ha sett förlossningsfilmen på föräldrautbildningen samt att jag och M såg "16 and pregnant" på mtv igårkväll! det kryper från tårna till fingrarna av nervositet!

Men här är lite om veckan!

Bebisen:

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

En stor milstolpe mot slutet av denna vecka är, att bebisen (med neonatal intensivvård) skulle ha relativt god överlevnadschans om den föddes för tidigt

Jag:

Dina ögon kan också påverkas under graviditeten och det är vanligt att de ör extra ljuskänsliga, torra och känns lite grusiga.

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik.

informationen är tagen från blimamma.se samt Babycenter!

Egna anteckningar:
Jag kan erkänna att mina ögon blivit extremt mycket torrare, känns som att jag hela tiden har smink som hamnat i ögonen och irriterar, fast jag inte ofta använder smink! Jag känner mig otympligare och det är faktiskt en bedrift att böja sig ner och sätta på sig skorna! det kan vara sjukt jobbigt ibland! Jag promenerar långsammare än andra, men traskar på hårt ändå för att inte sakta ner alla andra (haha). Magen putar ut ordentligt nu så det känns skönt att ha fått ett par gravidleggins i julklapp :) riktigt bekvämligt! alla mina vanliga linnen/t-shirtar sitter JÄTTE tight, så tunikor är väl det som fungerar!
Min hud har blivit mycket torrare än vanligt. Jag brukar alltid vara torr i ansiktet och så annars, men nu är jag som tegelsten ungefär! och axlarna har blivit torra också. Men med ansiktet verkar jag bara få utslag av alla slags krämer jag provar! inte alls roligt...

vid nästa BM besök ska vi få en folder som innehåller information om förlossningen, alltså själva kliniken :) sen ska jag försöka få iväg M så vi kan åka på en rundtur på förlossningen! BM tyckte det var en bra idé att åka på ett sånt "möte" då man "får väldigt mycket med sig hem", att lära sig alltså ;)


föräldrautb. ang. Förlossning!

hej galopp! Idag var det föräldrautbildning igen :) började klockan 13.30 och idag har vi pratat förlossning! Det var riktigt läskigt faktiskt, haha! och där satt jag, 2 månader efter alla i graviditeten! eftersom jag ska ha i april och dom andra i februari!

men iallafall. Vi hade ju frågor som vi skulle ta med. Orkar faktiskt itne skriva ner frågorna. Men det var frågor som "hur lång tid får man gå över i vårat län?" "vad ska man ha med sig" "vilka smärtstillande finns det" "vilka faser finns det" ja.. ni vet :) the regular! Min barnmorska är riktigt duktig på att prata så det orkar jag verkligen inte gå igenom! Men ställ gärna frågorna i en kommentar så kanske jag kan försöka komma ihåg ;)

vi fick även se en film! en film med två tjejer som blev filmade under hela förlossningen och alltså. Hade jag sett filmen hemma själv hade jag suttit och grinat som en idiot! det var sjukt läskigt, haha. Samt blev man ju typ lycklig när dom fick sina bebisar på magen :) Längtar så extremt tills jag själv har min lilla utanpå magen istället för inuti ^^

Men jag kan samtidigt aldrig föreställa mig själv ligga på förlossningen och typ hyperventilera efter varje värk, samt sedan krysta ut en bebis. Vi fick ju lära oss hur bebisen tar sig neråt! Men jag säger som dom gjorde i filmen "det är sjukt häftigt hur mycket kraft en kvinna får när hon ska föda ett barn, och hur snabbt den där smärtan försvinner, som om den aldrig varit där från början!"

hemma med älskling igen

nu har jag anlänt hem till molkom igen :) men min kääääresta! Som handbagage hade jag min lilla siripudel :D roligt o ha henne hemma igen ett tag :) dock ska hon tillbaka till "mommo" (min mamma) sen när jag börjar skolan igen. Känns inte schysst att låta henne vara hemma med tanja ensam, eller att mikaels mamma passar henne där hon inte känner sig så speciellt trygg... Hon trivs så bra hos min mor, det känns jätte skönt! :) 

Vi har hundvakt åt mikaels brors hund nu i ett par dagar också, vilket inte alls verkar fungera bra, men vi får väl stå ut antar jag.

nu ligger hela familjen i sängen iallafall och tittar på tv :) och jag blottar magen, haha! usch vad knubbig man känner sig med en stor boll under brösten :p haha. Men lite sweet är det ;) eller nu ljög jag. GANSKA RÄTT så sweet är det! <3 speciellt när kulan börjat synas REJÄLT :D synd bara att jag har så kort överkropp så jag kommer få en kula som pekar RAKT ut, haha. Men där inne ligger min lilla älskling, inget att skämmas över <3

imorgon ska jag och M på vårat andra familjegrupp-besök :) det ska bli roligt! vi har gjort iordning 5 frågor som vi ska ha med angående förlossningen! skriver upp dom imorn :) kan även skriva upp svaren också, om jag nu hinner skriva ner dom ^^ men det vore kul!

Godnatt på er folket :) det ska bli skönt att somna i min mans armar igen <3

felskrivning! breaking dawn

jag måste rätta till mig med den delen om Bellas förlossning! Demie läste här kommer den rätta versionen;

"Erika! läste nyss din blogg! Edward tar sig inte in mellan benen på Bella när hon skulle föda, han gjorde kejsarsnitt och tuggade sönder fosterhinnan eftersom den var gjord i samma "skinn" som vampyrer:D haha"

ändå ganska nasty! haha.

och katta - i knoooow. heheh

The twilight saga - Breaking dawn

åh! Jag hade den mest fantastiska drömmen ever! dream come true ungefär! BREAKING DAWN HADE KOMMIT UT I BIOGRAFERNA!! helt insane! sen vaknade jag såklart :( åh det var så hemskt!

Jag har inte läst boken än. Ska jag vara ärlig har jag bara läst Twilight (första) eftersom jag inte har resten! Men camilla i min klass har dom, och ska ta med dom efter lovet till skolan :D
Det är så hemskt att den inte har premiär förns typ den 17 november 2011 eller när det nu var... Som tur är (har jag räknat ut) att jag har nog ammat färdigt då! vilket innebär att jag kan fixa barnvakt i ett par timmar så jag ska dra på bio med nån av mina snygga brudar :D åååh jag kommer svimma!! haha. Edward och Bella gifter sig, dom har MASSVIS med sex som resulterar till en liten bebis som typ har död på Bella innifrån, Bella blir vampyr. Det är hur mycket spänning som helst som väntar!

den bästa delen tror jag var när jag fick höra att under Bellas förlossning, så typ "vill" inte ungen ut eller vad det nu än är, eftersom det smakar blod överallt *haha* så Edward måste IN med sitt huvud mellan benen på henne och dra ut ungen med tänderna ^^ haha. Classy! <3 NU MÅSTE TIDEN GÅ FORT :D


ÄLSKA BILDEN MED ROB OCH BEBISEN!

magen v. 23+3

här kommer en liten magbild! vet att den kom upp i ett av "julinläggen" också, men jag har ju trots allt en kategori för just magen! :D älskar också att min bror har photoshop på sin dator. haha. Inte så duktig kanske, men det är roligt att fippla lite :)

min lilla lilla såkallade "barbapappa-navel" har detsutom bestämt sig för att kika ut! snart har jag nog ingen navel :p den kommer  nog bli helplatt! ^^


förkylning

god morgon världen! Vaknade för ett par timmar sen med min lilla sessa nere vid benen :)
Har lyckats bli förkyld också, och det är INTE poppis! nyser stup i ett..

Idag blir nog en lugn dag :) jag och morsan ska baka kanelbullar och frukostfrallor :) kanelbullar har jag längtat efter, mums!
Imorse såg vi ett hundprogram på tvn också, det har motiverat mig lite! då min vovve faktiskt behöver dresseras lite :p haha. Kan man få en 11årig fet blandrashund att bli ordentlig kan jag nog få bukt på en aningen busig 8månaderspudel :)

väntar på att få höra liv från min man också, undrar hur bakis han är. haha. Bäst han passar på när jag inte är hemma. Tänker inte direkt acceptera fyllor hit och dit sen när vi är barnfamilj!

Igår kväll fick detsutom blivande mormor känna lillen kicka! Och det var väl på tiden :D igår var den riktigt livlig :) min liten <3 snart är du här hos oss :D

juste. Vad tycker ni om nya designen? jag måste säga att jag faktiskt är GRYMT nöjd denna gången! då jag gjort allting själv, förutom att bakgrunden krånglade en del för mig, men jag fick hjälp av den bästa it-nerden jag vet, Eric Asp ;)

bilder :)

här kommer julbilder!!!

Julbordet


Granen


del av klapparna


lyktan


tröjan/koftan jag fick av mamma :)


Tunika, av mormor :)


stretchlinne av mormor :)


gravidleggins! sååå sköna :D

25 december

ja, det finns inte så mycket mer att kalla det :) Idag är det den 25e december, dan efter julafton och det känns skönt! Mamma är ledig, vi är fortfarande lite utslitna efter igår ^^

Vårat julbord var helt underbart! älgfärsbullar, green bean caserole, skinka, potatisgratäng, ägghalvor... allt  möjligt hade vi :D och såklart laxen! Och nej, jag höll mig inte undan laxen fast dom rekommenderar att göra det. För jag älskar det så mycket!! :D

såhär såg min jul ut;
Jag vaknade till vid 9e snåret, jag och brorsan öppnade våra strumpor ^^ där fanns godis, lotter sen fick jag en krysstidning och månaden Vi Föräldrar special! :D
efter det käkade jag frukost, sen tog jag ett bad (SÅ skönt). Det är inte ofta jag får bada badkar då det bara är morsan som äger ett!!
efter att jag gjort mig jul"fin" sprang jag och brorsan upp till affären och handlade småpaket till julklappsspelet vi skulle spela senare på kvällen!

vid två kom morsan hem, vi kokade glögg, la upp pepparkakor och kollade på kalle anka :) vi tröttnade rätt fort! har ju trots allt sett det 18 gånger nu!! haha. om inte 19 eftersom jag är född i mars.... är inte så bra på att räkna! Jag och mamma gick till köket när "kan du vissla johanna" startade och började fixa maten som i stort sett redan var klar! bara in i ugnen och ut på serveringsbordet :) vi satte igång en film och satte oss och käkade!

Efter att vi plockat undan var det dags för julklappsöppning! Jag fick flest antal paket iår igen, haha. Jag är ju så himla snäll förstår ni! ;)
jag fick:
*en jätte stor ljuslykta och ljus till den
* mammaleggins (SUPERSKÖNA)
* en mammatröja/kofta
* magband (såna som förlänger ens kortare t-shirtar när man blir större)
* 2011 almanacka
* dekorations jultomte (HUGE)
* Ett gravidlinne
* tunika (som jag kan växa i ;)
* gossedjur till bebis
* tofflor, fotboad och fotkräm
* elvisp
* pepparkvarn
* presentkort på lindex 300 kr
* pengar


och i julklappsspelet;
* en fleecefilt
* julgranskulor
* sudd och tia-lott!


Jag har säkert glömt någon julklapp, men då får jag väl lägga på det sen ;) ska ta bilder sen o lägga upp tänkte jag :) men det tar jag senare!

Hoppas ni haft en MINST lika härlig julafton som jag har :D God annandag ;)

God Jul

god jul på er alla läsare! helt sjukt så tiden går :) hitills idag har jag hunnit vakna, öppnat min julstrumpa, tagit det årliga badet och finklätt mig. Även gjort klart ägghalvorna :) jag och bror ska snart upp till affären och handla småpaket :P vi ska ha en julklappslek iår :) man spelar om julklapparna (8 st)! ska bli kul, för ingen av oss har testat det förut!

Jag vill passa på att lägga en tanke till två hästar idag. Bobby Fly och Beauty Fly. Detta är Littles förra stallkompisar, som han levde med ända sen att han var föl, tills han kom till mig! Dessa hästar har jag haft mycket kontakt med och det svider när jag tänker på det. Ägaren hade inte längre tid för dem, så dom fick åka tillsammans till ett par människor som skulle ta väl hand om dom. Dom fick (precis som little) ingen direkt bra vård. Ingen mat,  ingen hovvård osv. Så när ägaren åkte för att "titta till dom", eller hälsa på, kalla det var ni vill, såg han detta och tog tillbaka hästarna. Dock fick de då säga adjö till framtiden :/ Kanske var det för det bästa om jag får säga det själv, men det gör ont i själen då dom faktiskt betytt något för mig, och min utveckling i att ens våga mig nära hästar från första början! Detta fick jag reda på igår :( mycket tråkigt att höra. Men nu har dom det bättre. Önskar dock jag hade ett eget stall, där jag själv kunde tagit emot dom då dom egentligen bara var pensionerade hästar som behövde få äta och må gott! usch.. hemsk tanke >.< blir ledsen och får gråten i halsen så fort jag tänker på det, det gör verkligen ont!! Jag är så jävla glad över att demié och hennes mamma gav mig, och inte minst Little chansen att ordna upp allt! ni är guld värda på björknäs!

inte för att detta blev ett sånt juligt inlägg. Men åh. efter att jag hört det där igår är det massa blandade känslor. jag vill INTE sälja min häst, vill verkligen inte :( min älskade lilla gosse!! förlåt för att allt blev som det blev, du får aldrig tro att det var med flit! men jag har inte råd :/ Jag har ju plats sen när vi flyttar till trossnäs. Men inte pengarna till det :( annars skulle jag aldrig släppa dig! du behöver någon som pysslar om dig, och tar hand om dig, orkar med dina dumma olater (haha).

nu måste jag ge mig! haha. Jag och brorsan måste detsutom upp till affären. Bilder kommer senare eller imorn på min fina jul med familjen :D

GOD JUUUUL!

skitunge :)

lillskiten har vänt sig om på nåt vänster, eller bara flyttat sig och har antingen en fot eller armbåge/arm upp mot högra revbenen! det känns typ inget, inte ens i närheten av vad det kommer att göra (som jag hört ;) men det buffar på lite, och känns lite smått obehagligt, så man måste ändra ställning hela tiden på överkroppen ^^

min lilla gos! mamma och pappa älskar dig :) <3

dan före julafton

godmorgon alla nissar! Nu har jag landat i lesjöfors, hos min mor, som är på jobbet! haha. Men ska joina min lillebror på lite frukost snart ^^ så härligt att man detsutom MÅSTE äta typ hela tiden som gravid ;) jag som älskar mat! fast det kanske inte direkt syns...

satte mig på bussen kvart över 8 imorse, och kom fram för cirkus tio minuter sen. alltså halv 11! dagen har lixom bara börjat :s Men så fort mammsen kommer hem ska det förberedas inför juletider! :D helt sjukt att det är julafton imorgon. :S

var in o köpte julklappar till djuren också. Ett stort typ mjukt hundben med nåt speciellt i mitten till siri, sen två kattleksaker som Siri och Smoky får dela på! eftersom siri älskar kattleksakerna! 
Känns lite trist att jag inte fick fira jul med min älskling, och tanja. Men nästa år, då jäklar! Då har vi tillochmed en till inkräktare ^^ <3

fick inte med mig nån kamera heller eftersom vi glömde den på adventsfikat hos mikaels syster :/ men jag får nog låna mammas under tiden jag är här ^^ ska försöka få en magbild då också :) ta o passa på!

jag hör säkert av mig ikväll! skulle inte förvåna mig ;D god dagen före jul!! poss

22 december

jo, det är sant. Jag kom inte på nån bättre rubrik!
nu såhär senare på kvällen har jag haft en väldans växtvärk i livmodern känner jag :/ inte alls trevligt, men det är väl sånt som kommer med det fina paketet har jag märkt!

just nu håller jag på att packar eftersom jag ska åka till min mamma över jul :) ska bli nice! under stoppet i filipstad har jag detsutom blivit beordrad att handla julklappar till mammas katt Smokey och Siri :P haha! men de e klart det ska göras!

oj jag är alldeles förbryllad! Vi har fått in alla tv kanalerna nu :D så skööönt. så som det ska vara i lägenhet! hahah. så ikväll då? navy cis, csi, criminal minds... VILKET!?!?!?!? beslutsångest är ju värre!

Idag har det inte hänt så mycket.. mest städat och sådär. Vi hörs väl mer imorn kanske! hahah!
Poss

min äääälskade pudel!

ja, som ni kanske kommer ihåg var hon rätt tovig för ett tag sedan och vi fick lov att o stort sett klippa av all päls som fanns :P nu har morsan haft cirkus 28 minusgrader på mornarna!! så hon satte sig ner och stickade en liten overall till siri ^^ den saknar dock bakben än sålänge, men hon var tvungen o få på sig den då det är typ bara 16-17 grader inne i lägenheten. Stackarn fryser! Och näe, vi skämmer faktiskt inte bort den här hunden, utan hon är frusen från början. Hon fryser när det regnar ute lixom. Men det är ju så med dom små porslinsdjuren! <3 vacker är hon iallafall :)

här kommer hon! Min snygging :D




50/50

hittade en supercool artikel på en mammablogg! Här är lilla Albin som föddes i graviditetsvecka 23+4 (den vecka jag nu är i) Det är helt otroligt! nu har bebis 50% chans att överleva utanför moderkakan!

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article1637132.ab?service=print

här är en helkroppsbild på hur stor, eller liten (välj själv) lillen är i magen nu :) så himla häftigt! Jag kan fortfarande inte tro det! Förövrigt är lillen TOTALvild ikväll, haha ^^ <3





jul - med barn :)

ni anar inte vad jag längtar! bebisens första jul. De första julklapparna! tänk när man får börja med den första paket-kalendern :) ha en jultomte på julafton för att "pappa ska köpa tidningen"!! ett riktigt julbord, hela familjen samlad. En riktig jul helt enkelt! fyfan vad mysigt!! Julstrumpan, förväntan! :) Kalle anka, och såklart alla julklapparna! Att få se leendet, ett litet glatt barn på julafton. MITT glada barn på julafton!

denna julen får det duga att ligga omgiven av en livmoder, men nästa jul du lilla! då är du så stor så du kan sitta själv, bli glad över din första leksak som är inslagen med julklappspapper! Fina julkläder :D antingen en minikostym med bekvämlighet och slips, eller vita strumpbyxor och en röd sammetsklänning med finskor :) vad du nu än är för kön som ligger i min mage hihi! åååååh!! <3


föräldragrupp och BM

äntligen börjar kvällen komma.. och jag ska inte gå ut en endaste gång mer idag! det är 20 minusgrader utomhus, hemskt! nästan döden. man känner verkligen hur kylan tränger ner i hela kroppen från lungorna -.-

klockan 8.30 imorse befann vi oss på vårdcentralen, jag och mikael :) vårt första möte med föräldragruppen! vi var 4 par blivande föräldrar, plus att två par inte kom! dom paren som var där var iallafall jag och mikael (som ska ha i april) och resterande tre par ska ha i februari! så jag kände mig inte så tjock om magen inte :P haha! Det var ganska stelt i början men när vi väl började prata så lossnade det mesta!

vi fick presentera oss, sen komma på olika saker vi ville lära oss (delades in i grupper = mammor och pappor för sig) och sedan presentera det. Och det är väl ungefär dom sakerna vi kommer att ta upp under mötena :) 
de par som inte kom idag ska ha i april respektive mars! var lite trist att dom inte kom :/

barnmorskan;
vi hade tid hos barnmorskan samma dag, och fick komma in direkt efter föräldramötet! fast vi hade tid klockan 15 egentligen!
SF mått: 22
Hjärtslag: 144

mitt blodtryck var JÄTTE lågt! typ 105 genom nånting! jag bara "shit!!" men det var tydligen lägre förra gången vi var där :S hon sa dock att det var hälsosamt med lågt blodtryck, men kanske jobbigt ibland med svimningar o skit, vilket jag inte har, men vet att jag blir snurrig när jag ställer mig upp för snabbt, nu under graviditeten iallafall!

första gången vi fick lyssna på hjärtat :) det var supermysigt ^^ !

här kommer en bild på hur stor/liten en bebishand är i vecka 23! :) går som sagt in i vecka 24 imorgon!! tiden bara rinner iväg....



lillens första jullov

japp, nu har jag och lillen äntligen fått jullov, mitt allra sista, och lillens första ^^ fast den inte ens är ute ännu! haha. Men det är alltid en bra start ;)
Idag har magen varit så utspänd så jag funderat på om jag verkligen kan bli så mycket större? men jag är ju inte ens hälften så stor som jag ska bli! haha. Naveln har petat ut sig lite också ^^ haha. 
Min lilla goding! bara sparkar på hela tiden, och hoppas på att få lyssna på hjärtat imorn när vi ska till BM!

imorn är det detsutom första dagen för föräldragruppen vi är välkomna i :) ska bli spännande! undrar hur många som ens kommer dit från denna lilla skithåla, haha!

Idag har jag funderat så hemskt mycket på olika saker när jag satt på bussen.. och nu minns jag inte vad det var! det var massa olika saker.. fan! det var smarta saker också! men får väl ta det en annan gång :)
POSSS

sammandragningar

började jag känna för typ två dagar sen, den första som jag verkligen kunde säga att "oj, nu fick jag en sammandragning" lite småcoolt faktiskt! Men läser om många som skriver att "haft en supermysig dag, förutom alla vidriga sammandragningar" så jag ska väl inte glädjas så länge till x) Men då vet jag ju iaf att kroppen förbereder sig på vad som komma skall :D

baby lista :)

Här kommer en liten bra lista som står för inköpsdelen till vår lilla prins/prinsessa! Jag har tagit listan ifrån 
http://mylifeassarah.blogg.se/ som i sin tur tagit listan från originalet http://liicee.blogg.se/2010/march/babylista-1.html#comment

Jag kommer antagligen inte behöva allt! Men kryssar i allteftersom grejerna trillar in! Denna lista kommer finnas i en egen kategori, som jag sen går in och kryssar i :) Har även lagt till ett par grejer!


Vagn:
(X) Vagn (Både liggdel och sittdel)
(X) Filt
() Åkpåse
(X) Skydd
(X) Vagnleksak/Mobil

() Reflex 



Sova gott:
(X) Spjälsäng/Vagga
() Spjälskydd
(X) Leksaksmobil/speldosa/himmelsäng
(X) Madrass
(X) Täcke
(X) Kudde (bebis ska ha en liten mjuk kudde som formas efter huvudet då huvudet helst inte ska ligga platt och därefter bli platt!)
(X) Lakan

() Skydd
(X) Påslakanset
(X) Gosedjur


Sköta om:
(X) Skötbord
(X) Skötbädd/skötskydd

(X) Våtservetter(Köper förmodligen när bebis kommit)
(X) Blöjor(Köper jag när bebis kommit med tanke på storlek)
(X) Blöjhink 


Äta mat:
När bebis kommit
(X) Bröstpump
(X) Nappflaska

() Flaskborste
Nu:
(X) Amnings kupor
() Haklappar
(X) dreggellappar


Bada:
(X) Badbalja
() Tvättlappar
(X) Babyolja
(X) Babywash (duschcreme)

() Badcape


Mini-Apotek: (Köper när bebis kommit)
() Kräm mot torr hud
() Idomin
() Baby Puder


Övrigt:
() Amningskudde
() Babygunga (ska helst inte användas från början då bebisens rygg helst ska ligga rakt)
(X) Snuttefilt
(X) Nalle/gosedjur
(X) Nappar
(X) Napphållare

(X) Fårskinnspläd
() Förvaringsmöbel till bebiskläder
() Babygym
(X) babytofflor från diinglisar

BLOGGTÄVLING

Nu har nathalie startat en bloggtävling på sin mysiga mammablogg ^^

http://lillemoors.blogg.se/2010/december/blogg-tavling.html

vinster -
50 stycken valfria bilder i st. 10/15 cm "normal storlek"
eller 20 st i 13/18 cm
eller. 5 st i 20/30 cm
eller. 1 i st. 30/40 cm

gör som mig och anmäl er! :D

adventsmys..

.. hos mikaels syster och hennes familj! shit vad jag är mättt!!!!! så mätt så jag knappt kan andas ^^ det var mysigt som vanligt :) älskar när någon i mikaels familj har tillställning för dom bjuder alltid på massa god mat och fika :P och nu gör det ju inget om man går upp nåt extra kilo, hehe!

dock när vi kom hem kom jag på att vi glömde digitalkameran hos dom -.- hoppas jag får igen den snart!!!! :( hur ska man leva utan kameran? webkameran på datorn är ju inte direkt den bästa att ta tex magbilder med! plus att jag tog massa bilder från ikväll som jag nu inte kan lägga upp... jaja!

imorse vaknade jag också av att lillen sparkade dom en dåre!! :) det är så himlamysigt ^^ <3 knappt 5 månader kvar tills vi syns! jag längtar så!! :D


här är jag ikväll! tillfixad, då måste man ju ta bilder. då det händer VÄLDIGT sällan under vinterhalvåret!

Jag och min äääälskling :D <3 <3 <3


haha, jag och tanja pussades lite! syntes dock inte. Min stora sessa!


nu blir det fortsättning att titta på robinson finalen med mina två hjärtan :) ska bli skönt efter jul då min minsta sessa kommer hem igen ett längre tag! <3

julgranen

här kommer en superdålig bild på våran julgran! Men kameran ville inte riktigt som jag, men så är det :) bildbevis är dock ett måste! haha.



GOTT NYTT JUL!

magen vecka 22+2! :)

här kommer bilder på magisen i vecka 23! gud vad tiden går fort. Mikael uttröck sig idag att "tiden bara flyger, du är ju redan över halvvägs!" vilket är sant. Om mindre än hälften av graviditeten har vi vår bebis i armarna! ganska häftigt ^^ Imorse väckte jag mikael genom att lägga hans hand på magen, och bebis sparkade :) det var ett mysigt sätt att vakna upp till! <3


har blivit en riktig kula!! 


blekfis är man! men jag är ju svensk/finsk. Får skylla på det, haha!

Julgranshämtning!

det var riktigt skönt att få sovmorgon imorse må jag lova! Och när vi väl hoppat upp fick vi lov att rusa till affären för att köpa diverse frukostmaterial, haha! 
Men dagen har egentligen bara bestått av skogsvandring! Vi har letat julgran till oss själva och svärmor! Tanja fick såklart följa med, och hon spårade upp båda räv och hare! duktig fia :) det kom en hare springades en meter framför mikael, tur att inte tanja såg den för annars hade jag fått smaka på snö! hahah.

nu är granen inne och tinar iallafall :) vi får pynta den imorgon! och efter det kommer det upp en bild såklart!!! ångrar att jag inte hade kameran med ut i skogen, för fyyyy så vacker tanja var i allt det vita! :) alla hennes färger bara lyste upp allt! hade blivit ett riktigt fint julkort ^^

nu lagar vi mat :) marinerade fläskkotletter och hemmagjord potatisgratäng med MAAAASSA grädde! stackars min bebis som kommer komma ut och först bara få dricka mjölk, och sen äta purémat :( haha, lill*n <3 om några minuter kommer nya magbilder också ^^
POSS!



min älskling!!

ojoj vilken dag jag har haft... huiiyyyy!! Började med att jag tog lite för mycket sovmorgon så jag inte hann äta frukost, men det är ju helt självförvållat! När vi kom till busstationen köpte mikael "frukost" åt oss. Jag valde kycklingbaguette! mums tänkte jag. MEN, det var kyckling/curry röra ._. jag HATAR curry!!!!! med en apelsinklyfta i :s eh? inte riktigt RIKTIG mat säger jag. usch o fy! så jag fick köpa smörgås när vi kom till skolan... så frukosten löste sig väl!

väl i skolan var inte madde där, så det blev ingen religionsredovisning! den blir imorn istället.. så inte direkt något fiasko! :) 

i slutet av dagen började klassen diskutera studenten. Och nu min vänner, skiter jag i vilka som läser, och hur mycket skit ni kommer snacka, och vad ni tycker. MEN, jag tänker inte betala flera hundra lappar för att åka traktorsläp, inne i stan. Med minst 15 fulla brudar :s för det första har jag inte råd med det, jag kommer vara småbarnsmamma. Det kräver en viss ekonomi, vilket jag tycker man kan respektera. Och detta handlar inte bara om mig, jag vet att alla i klassen inte bara kan ge farsan "puppy eyes" och få en femhundring mellan tuttarna! Alla har inte råd att gå på varenda studentfest, kryssning, balar osv! och vi kan inte ens göra upp en bra deal för att alla i klassen ska kunna åka släp? jag hoppas att ni räknat fel i huvudet. Flera hundra för att åka släp? skulle inte tro det. Det vore iallafall roligt att åka med, men jag tycker det är jäääävligt egoistiskt att bara tänka på dom som skiter 5kronor!!

efter detta, som gjorde mig så arg så jag hade gråten i halsen, tog jag bussen för att åka hem. Mikael ringde 10 minuter innan bussen skulle gå och säger "vänta på mig, jag kommer, så tar vi 400an!" okej tänkte jag. Sitter på busstationen och väntar. Han sa även att "om vi inte hinner med den, så kör vi ikapp!". så jag satt iallafall och väntade... Bussen gick, och två minuter senare får jag ett sms "sätt dig på 400an, vart du nu är..." och jag nästan exploderade! VADÅ SÄTT DIG PÅ 400AN, DEN HAR JU GÅTT ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!!!!!!. Bad honom ringa upp mig, och jag var helt hysterisk! han satt på bussen, UTAN MIG!!!!!!!!!! nästa buss gick om en timme lixom! ååååååh vad arg jag blev! Men hade inte så mycket annat o välja på.. Jag stosade runt inne på Åhlens.. kollade på bebiskläder och lite sånt..

MEN! när jag väl kom hem, argsint o dant, hade min äääälskade lilla klantiga älskling både diskat och lagat mat ^^ <3 självklart för att göra mig glad :P och man kan väl säga att han lyckades! ibland kan han allt :) riktigt gott blev det också! Han gör ju faktiskt godare spaghetti och köttfärssås än jag x) usch vad jag älskar honom, fast han går mig på nerverna MINST en gång om dagen, men det är väl så kärlek är! dom små sakerna gör honom så speciell, så bäst i hela världen! jag vill aldrig någonsin vara utan honom <3

nu ligger vi halnäck och kollar på bonde söker fru! precis som det ska vara :D tvättar gör vi ju också, men det är i torktumlaren.. ikväll är det maria wern också! Det blir bra. ska nog somna tidigt ikväll, har blivit så hemskt trött!!

på tisdag = föräldragrupp på morgonen, och besök hos BM klockan 3 :) lyckades få en tidigare tid - HEHE! sen är det jullov :D

årets första julbord

yesss. Har precis ätit julbord, och det var godare än vad jag mindes! lilleruds julbord borde alla få gå på! Dock åt jag kanske liiiite mycket gravad lax, men det är ju så supergott! Och jag allt kan man nog äta, men inte överdrivet! Kommer ju inte äta gravad lax förns på julafton igen, och sen inge mer! så det tillåter jag mig göra :) för jag ääääälskar det :D

snart blir det hemfärd, fan så skönt! hörs ikväll :)

sista natten i lesjöfors för denna gången

japp. Snart måste jag tyvärr säga godnatt :( bläää. Fast jag äääälskar sängen jag har hos mamma! Fast det är en tältsäng bara :P eller såndär blå extrasäng i stål?. Mitt täcke är helt underbart! Men jag måste upp tidigt imorn. Bussen går 5.30! heltsjukt. Den tar brorsan VARJE morgon till skolan, och han börjar 9, kan ni fatta?

imorn får jag äntligen träffa min efterlängtade älskling också! jag ska pussa på hans tunga, för han har bitit sig där säger han <3

Idag har bebis varit sådär extra mysigt aktiv :) kickade rejält! Jag försökte smidigt ropa på mamma utan att den skulle märka.. men när hon kom så gömde den sig ^^ Lite blyg för mormor minsann :) hoppas tiden går snabbt! ska bli så roligt att få träffa dig! Veta vem du är!!

natti på er alla :) hoppas ni sover lika gott som jag kommer göra!

Tredje advent!

Söndag den tredje advent är det.. Alltså inte ALLS långt kvar till julafton! helt otroligt vad tiden går snabbt.. Snart är det nytt år också.. 2011! och ännu mer snart efter det är det april! jag är störtskrajsen ska ni veta!

Imorse vaknade jag vid 9tiden tror jag, av att bebis var helt vild! Vilken underbar känsla :D efter flera dagars "vila" (eller vad den nu höll på med) så var den alldeles galen! haha. Jag låg och kände och somnade om till ungefär 11. Sen har jag käkat frukost och lite sånt.. Börjar dock bli hungrig igen. Morsans man tog upp falukorv ur frysen.... Är inte så förtjust i korv, men det är bara o äta o se glad ut! Undrar vad det blir till middag när mamma kommer hem :)

Jag åker inte hem till viva la molkom idag! Utan jag får pussa på min älskling imorn bitti på busstationen :( men då åker jag iallafall gratis! 

min hund ser förövrigt inte riktigt klok ut! haha. Min lilla snutta! Jag och mamma klippte ju ner henne igår, till grunden! pga alla tovor.. och vi gick ju inte så grundligt igår så nu står det ut toffsar lite här och var över hela kroppen, plus att vi inte klippte nacken/huvudet! ahah. får ta tag i det ikväll sen :)

nu är jag SKITtrött verkligen och funderar på att vila och titta på tv lite... det här med dator är ganska jobbigt! speciellt när jag spenderade hela gårdagen med att bloggdesigna ^^ det är sjukt roligt! Men fick ganska ont i ryggen...

hörs ikväll kanske! POSS

Ny design!

ny design.. igen! haha. Vad tycker ni? :)

elfte december

hej hopp fin dressyrgalopp! kul va? näe. inte så värst! Ursäkta mitt totalt dåliga bloggande igår, men jag hade så mkt anant för mig. Tex så var det ju förståss Projekttid hela dagen igår, så jag satt utanför morsans jobb och sålde hundgodis från mitt UF-företag! det gick rätt bra. Sålde 10 av 15 påsar :) det är bra! sen på kvällen satt jag och försökte dra ihop en ny header till bloggen med photoshop.. Är ju somsagt hos mamma, och lånar min brors skol-dator där dom har photoshop! Blev inte riktigt nöjd, men ska försöka lite nu också :) så senare kanske det blir en ny design! Man vill ju ha med så himla mycket, haha, men det går väl sådär :P

har precis käkat lunch.. Morsan har gått och vilat sig lite.. Hon ska på julbord med jobbet ikväll! så vi andra får tacokväll! :D det var ett tag sen!

Mikael är i arvika och jagar.. har inte hört nåt från honom idag ännu.. men han har det väl bra! haha.
bebis då? jo.. den har varit grymt o-aktiv i två dagar irad.. Har nästan satt hjärtat i halsgropen.. Men idag är den livligare :) gör mig lite lugnare! Den måste ha legat långt bak... så typiskt när man åker till "mormor" och man vill att hon också ska få känna!!!

det här med idol då? Måste ju erkänna att rätt artist vann. Jay smith! dock blir jag så kluven vad gäller alla rykten mellan honom och milla, och sedan hans flickvän/exfru! någon som vet? :D man blir ju så nyfiken!! hahah.

näe, nu ska jag phtoshoppa lite :) puss på er alla!!

vecka 22! (21+0)

inne i vecka 22, fan vad härligt :D magen bara växer och växer och bebis sparkar för fulla muggar :D störtskönt! <3

här är lite uppdatering;
BEBISEN:

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

DU SJÄLV:

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.


Egen notering;
Jag har gått upp ca 5 kg, vad jag vet! :) äääälskar godis, tänker inte sluta äta det. Är grymt sugen på pizza just nu iallafall. Och har fått nån slags nojja på mjölk! Jag äääälskar mjölk!




här är jag!

Hej alla läsare! tänkte dra ett inlägg här om mig själv! Berätta vart jag kommer ifrån, hur jag ser mig själv som människa, vad jag tycker om osv!

Jag föddes i mars 1992, den 6e för att vara exakt! Erika Maria Nevalainen blev mitt namn! Jag föddes i Södertälje och bodde där dom första åren i mitt liv, jag har sen flyttat runt lite i stockholmstrakterna.. Såsom flemingsberg, farsta strand en sommar, mölnbo och sådär! 

När jag var ca 11 år träffade mamma en amerikansk kille via en datingsite. Hon åkte dit, blev ännu mer kär och bestämde sig sedan för att flytta till kontinenten! Då fick jag och min lillebror Pontus flytta till min far i Värmland. Här fick mina tonår växa, vilket inte alltid är så himla lätt. Speciellt då jag inte hade min mamma till hands. Men det gick ju bra ändå! i Februari år 2007 flyttade mamma och hennes amerikanare Joe hit till Sverige för att pappa ville jobba mer på distans (i stockholm)! Då fick jag äntligen hem min käre mor igen. Sen dess har hon, hennes man och min bror bott i en liten håla i värmland.



Efter nian började jag på Lillerudsgymnasiet i karlstad, som är ett naturbruksgymnasium! jag sökte dit för att gå hästlinjen, men ändrade mig sedan att gå djurvårdslinjen! Lite mer breddat tyckte jag! innehåller allt från smågnagare till att vara heldagar i laggårn och mjölka. När jag började på gymnasiet fick jag också min första egna häst! Little fly. Min ögonsten i alla lägen jag tyvärr inte har kvar länge. Innan hästen har jag endast haft katter, vissa mer eller mindre speciella. Dock är jag inte så stormförtjust i katter längre som jag var förut. 

Innan jag började på gymnasiet hade jag en pojkvän sedan slutet av 8e klass! Han och jag bråkade ganska mycket, och det tog slut i december 2008, precis på nyårsafton. Då hade alltså en termin av 1a ring gått på gymnasiet! En vecka in i Januari 2009 bjöd en viss Mikael Fransson in mig till fest hemma hos honom, och jag kunde inte tacka nej! Inte fan skulle jag sitta hemma och deppa! Mikael fransson var en av de 3 killarna som gick i min klass första året på gymnasiet. Vi fastnade mer och mer för varandra och efter många helger av kalas blev det äntligen vi! Vi blev tillsammans den 1a februari 2009 :) och i april 2011 ska han bli pappa till vårt första barn!

Mikael är lite av en jaktidiot, vilket faktiskt gynnar mig frys ^^ Det är väldigt roligt att han brinner så starkt för ett intresse tycker jag! Här är mikael när han skjutit sitt första vildsvin, en liten kulting!


Redan den 19 juli (midsommarafton) 2009 förlovade vi oss, av ren jävla kärlek! Tidigt tyckte jag, och säkert många andra. Men det kändes bara så rätt! Inget annat hade kännts så rätt någonsin. Jag tvekade inte en enda sekund. Min livskamrat!

Sommaren 2009 började jag insjunka i min nu kroniska tarmsjukdom. Vilket jag inte visste då! Jag hade ständig diarré, mensen försvann och jag tog många negativa graviditetstester och många tårar föll! Jag önskade mig ett barn, men insåg att det ändå var för tidigt med tanke  på min ålder, samt våran relation. 
Ännu sjukare blev jag under min praktiktid i september 2009 då jag även hade blod i avföringen. Då började jag bli riktigt orolig och sökte läkarvård. Men ni vet ju hur den är i sverige?? Inte förns den 1a februari 2010 fick jag tid för en koloskopi (kameraundersökning av tarmen). Japp, ni har detstuom sett rätt! på min och mikaels ettårsdag låg jag nedsövd på ett kallt operationsbord med en kamera i röven. (ursäkta talessättet. är oftast inte så blyg utav mig)

Vårt förhållande tog riktigt stryk när jag var sjuk. Speciellt under den tiden.. i februari.. men lite senare in i februari blev jag inlagd på sjukhus med grym undervikt. Jag vägde endast 36 kg! Här låg jag ända tills min födelsedag, den 6e mars 2010, då jag äntligen blev utskriven med både mediciner och diagnos - Chrons sjukdom. Vi har en lång radda med tarmsjukdomar i min släkt tyvärr...

Jag började äta p-piller igen när jag blev frisk, eftersom jag inte käkat några under min sjukdomstid, då jag inte ens hade mens då! I början av juli tog den sista kartan slut, och jag tänkte att "alla säger ju att det tar flera år att bli med barn när man ätit p-piller.. jag behöver inte brådska till ungdomsmottagningen!". Mensen blev sen, senare, och senast!! På två veckor blev jag på tjocken, och det är jag underbart lycklig över :) även om det inte var planerat!



Jag är en glad tjej förövrigt trots min sjukdomshistoria som tyvärr låtit den spralliga och oförsiktiga sidan av mig försvinna. Jag är mer mån om livet, och spelar helst inte jepordy med det! Jag försöker ta vara på varje sekund, för jag vet hur nära jag varit en gång. Jag är helt enkelt en glad men försiktig person.. skulle jag nog vilja beskriva mig själv. Med grymt mycket kärlek för dom jag bryr mig om! vilket speciellt är min familj, min älskade sambo, mina två bästaste vänner i hela världen Démie och Jenny pesonen och inte minst mina djur. Utan mina djur skulle jag aldrig kunna leva!

Jag och Mikael har tillsammans två hundar; Mikaels jakt blandstövare Tanja och min Dvärgpudel Siri! Tanja är 4 år i maj 2011 och siri fyller 1 år i april 2011! Utan dessa brudar skulle det inte finnas så hemskt mycket livsglädje i mig, dom förgyller min dag! (inte den finaste bilden, men den enda med båda två på!)


Förutom hundarna är mitt största djurintresse självklart hästarna! Som jag skrev tidigare i texten har jag haft en egen häst, Little. Dock blev det en tragisk historia när jag skickade iväg honom till en fodervärd. Men nu är han tillrätta i Nykvarn, där han ska vila upp sig och tränas, sedan förhoppningsvis säljas innan april 2011 :) har inte planerat någon ny häst ännu (december 2010). Men hoppas på att få köpa mig en liten allround/dressyr PONNY om ett par år, som både jag och mitt barn kan ha glädje av :)

Jag vet faktiskt inte vad mer jag ska skriva... Vänner får gärna kommentera och tillägga något om ni vill! Frågor och andra (vänliga) kommentarer är självklart välkomna :)


bebislycka!! :)

ååååååh idag är en såndär total lycklig dag :D bebis sparkar som bara den, det syns tom utanpå linnet! När jag satte mig på bussen idag luktade det varm gosig bebis! hahah. Jag vet inte varför, men det gjorde det! Och jag fick ett alldeles lyckorus genom kroppen! :) helt underbart verkligen!! Vill bara ha ut dig, ha dig i min famn :) <3

annars idag.. Det har varit totalt svinkallt, och jag undrar om det ens är hälsosamt att vara gravid när det är så kallt :s stackars djur som typ alltid är dräktiga under vinterhalvåret, och sedan föder under våren! usch!! jag önskar jag kunde fått vara gravid under sommaren, och fött typ i oktober :p men så kommer nästa hake - ut och promenera med barnvagnen i 15 minus? neeeee. Kanske bäst bebis ligger i sitt varma bo under vintern kanske! Eller vad tycker ni, när är bäst att vara gravid? :) självklart alltid, men vilken årstid föredrar ni? :)

Har gjort samhällsprov idag också. Gick nog inte så bra.. men jag försökte iallafall! haha. 
Tänkte lägga upp ett inlägg om mig själv förresten :) berätta mer ingående om vem jag är, vad jag tycker om osv! Kanske inte så många som är intresserade, men då vet ni vem jag är, från punkt till pricka! :)


piga i högsta klass!

Idag har jag börjat med min alltför ströiga APU i kursen "mjölk och nötkreatur"! En heldag i skolans egna laggård alltså. 60 uppbundna mjölkkor! inte så hippt kanske, men alltid något! Har iallafall grymt ont i kroppen! Har inte mjölkat något, det orkade jag tyvärr inte idag, men har sondmatat en liten tjejis på ett par dagar som inte fått in sugreflexen riktigt :/ det var intressant! annars har det mest varit kalvar idag.. bara käkat mackor typ också...

när jag äntligen fick sluta lite tidigare gick jag och väntade på bussen. HM, sen som fan. Efter en kvarts försening tänkte jag att "äh.. jag har säkert tittat fel i tidtabellen.. Jag går och hälsar på camilla tills nästa buss kommer!" och när jag är strax utanför camillas dörr (min skola har internat) ser jag bussjäveln fara förbi skolfan!!!!!!! snacka om arg! Dock hade jag inget emot att vänta, men snälla rara camilla sa att hon gärna skjussade in mig till busstationen i stan :) hon hade inget annat för sig! så jag kom hem rätt tidigt ändå :) Jag hann tom att käka en chicken JR på mcdonalds! 

äntligen hemma må man säga. Men är inte min karl typ den konstigaste i hela världen? haha jo! Vill inte outa hans hyss på bloggen. Men knäpp är han min älskling :) min lilla söting! <3 Han kom detsutom och mötte mig när jag klev av bussen här hemma! Det åker nämligen omkring män på mopeder och fyrhjulingar här och våldgästar sig på flickor! mumma tänkte jag, stinker ko, arbetskläder och knallrosa mössa. Är jag inte inbjudande? Men min man ville vara på den säkra sidan :) <3  

nu ska vi lägga oss, ÄNTLIGEN! bebis har mått rätt så bra idag tror jag faktiskt :) livlig har den varit min lilla plutt!! igår såg jag en video på en tjej (kommer inte ihåg vem som la ut den faktiskt) som hade filmat sin mage när bebben sparkade! :D det ska jag också göra sen när det syns så tydligt :) riktiga megasparkar!

godnatt på er alla =) (ajusste.. bilden är till för att skrivas ut i skolan imorgon. Loggan till mitt UF! rätt snygg va ;)




jag tycker om dig ..

♥VÄLDIGT MYCKET!♥




inte världens finaste bild, men på ett sätt så är det faktiskt det! Usch min lilla älskling vad jag tycker om dig :D <3 pappa till mitt barn! är det inte otroligt? ♥♥♥

julklappshandling - CHECK!

japp. då var man klar med årets julklappshandling, allt klart på en endaste dag. Så himla skönt! Fast mindre roligt att plånboken viftar tomt >.< denna månad bli kämpig den också! vilket inte är så kul när man är gravid och sugen på nåt JÄMT!!!! ._.

Förövrigt har jag haft väääärldens växtvärk i livmodern hela dagen idag. Mensvärk som hetat duga och inte velat ge sig! därefter har lillen varit ganska lugn hela dagen! skrämmande må man tycka, men den har kommit igång lite såhär mot kvällen :) hoppas det blir massa mys sparkar ikväll <3

nu sitter jag och mitt hjärta o julfikar me pepparkakor, lussebulla o mjölk! :D mums! puss på er alla

fin lördag

har haft en helt superduper lördag faktiskt! sov jäääätte länge, men endast pga att jag låg och väntade på att mikael skulle vakna, och mikael gjorde samma sak. Vi båda vaknade typ halv 9. Men gick upp halv 11 eller nåt just av den anledningen :s 

Vi har varit och hälsat på hans mormor en snabbis, mikael har varit och jagat räv, dock med inga resultat.. Jag har gjort levertorkat hundgodis som blev superduperbra! Vi har käkat pizza och snart blir det lördagsmys med chips och dipp :)

Har precis kollat klart på "Planet 51" som jag tänkt att titta på i evigheter men aldrig blivit av! ganska bra faktiskt :) nu ska jag hoppa i duschen, och sen får vi väl se vad det blir.. är ganska trött. Men tv med älsklingen och chips var det ja :)
kram på er alla!



pappa fick känna! :)

den 3e december klockan 11 på kvällen fick pappa äntligen känna lillnissen sparka :D iallafall en riktigt hård kick :) myyysigt :D bebis rör sig mer och mer för varje dag som går!

det häftiga var att mikael sa "där sparka den!" precis efter kicken, och jag hann själv inte ens reagera! så det var verkligen en spark han kände :)

idag har vi julbakat hos svärmor detsutom, mysigt :) nu säger vi faktiskt godnatt! 


2010-12-03

kom tyvärr inte på någon bättre rubrik! Idag tog jag sovmorgon! Har haft projekt hela dagen, alltså jobba hemma = ta sovmorgon. Har dock inte arbetat något med projektet än, måste tina upp en rådjurslever först! Och det får bli till kvällen, för vid tre ska vi till svärmor och baka pepparkakor och lussekatter! :)

Idag fick det bli pastasallad till lunch! nåt jag faktiskt rekommenderar de flesta! pasta, creme fraice, en klick chili sås, salladskrydda, salt, peppar, stekt kyckling i. Och självklart sallad, tomater och vad man nu vill ha mer i. JÄTTE gott, dock as mättande på samma gång! bättre att vara mätt när man ska julbaka så man inte orkar med så mycket deg :P

angelica; klart vi måste ta den där fikan snart! dock en inomhus fika, för jag verkligen kommer frysa ihjäl iår! haha.

magen vecka 20+1! :)

här kommer ett par nya magbilder! blir så irriterad på att det inte syns lika mkt på mig som på andra :P hahah, men det kommer väl den dagen man önskar att magen bara kunde försvinna! :)




kommentar!

Fick en trevlig kommentar av en Thea! :) 
Tack så hemsk mycket! tycker det är roligt att se att många läser min blogg :) det är ju lite meningen med den ^^  Jag är gärna öppen för andra i samma ålder och "situation" :) jag tycker det är så himla mysigt, haha! Hör gärna av dig fler gånger :) är även öppen för nya människor att chatta med! :)


idag har jag varit SJUKT trött faktiskt... hemskt trött! Men vi slutade tidigt idag, så jag ska inte klaga :) hann tom till apoteket och hämtade ut mediciner. (för er som inte vet så har jag Chrons sjukdom, men jag tänkte ta det på diagnosens "ettårsdag") svärmor bjöd på middag, och nu är jag sjukt godissugen.. eller ja, sötsugen :( helst på prinsesstårta! Mannen är och tankar bilen och pratar antagligen med "ok-göran"...... annars tar det 10 minuter att tanka o komma hem. Men nu har han varit borta i snart 30 min! synd för honom att jag kommer börja gråta ikväll för jag är så sugen på nåt ._.
Idag har bebis haft en spännande dag! eller kanske ett gympapass?? :)

Puss på er alla!



JÄVLA HUNDFÖRSÄKRING!!

ååååhh jag blir så lack! Visste att mitt autogiro på hundförsäkringen skulle dras idag. Men dom drog vartenda öre jag hade på kontot :( 1050 kronor!! Jag bara "va?!"
Trodde dom skulle dra 420 kronor :s Ringde till IF och frågade vad dom pysslade med och dom svarade artigt att "du tecknade din försäkring den 3e augusti, och vi har därför dragit ändå in i december, alltså för 5 månader". Aha, dom har ju rätt, så det är inte mkt att göra! jag hade nämligen fått informationen att dom skulle börja dra från när autogirot startades, alltså förra månaden, alltså skulle jag betala för två månader. INTE FEM!!!! så nu är jag totalt luspank. och inte nog med det;

jag och ida räknade ut att 5 månader för min hundförsäkring skulle kosta 1055 kronor. Alltså är jag skyldig IF 5 kronor :) känns mysigt. Inga pengar till varken käk eller julklappar! detta måste lösas!!! Ett plus med det hela är iallafall att Siri är försäkrad.. annars är jag inte så himla glad.

Mikael har detsutom fått en fast anställning på trossnäs gård!!! :) börjar i vår! så himla härligt :D
nu väntar jag på att han ska sluta så vi kan dra oss hemåt. Hoppas han vill bjuda på en cheeseburgare inne i stan, vi DÖR av svält :(

och påtal om bebis, idag fick jag karatesparkar igen! <3

RSS 2.0