första natten hemma :)

godmorgon alla underbara människor! inatt har jag sovit ca 4 timmar men är lika lycklig för det! :D
Oliver sov i stort sett hela dagen igår, stackarn var väl helt slut efter förlossningen, men såklart var han ju aningen kinkig när det var läggdags för mamma och pappa! 

han ville inte ha mat, blöjan var torr, han ville inte bli buren, inte ligga själv... det var så frustrerande och ögonen fylldes med tårar! Jag visste inte vad jag skulle göra! det är en hemsk känsla.. att se honom så ledsen och inte kunna göra någonting!
Tillslut (häpna!) kom det faktiskt en liten rap och han blev lugn, dock klarvaken! och han skulle bäras runt, gåendes i sovrummet! inget annat ^^

Jag fick honom att äta efter en hel del mer gråtande och sen somnade han mellan oss i sängen inlindad i sin lilla filt! vi försökte med hans säng först men det passade absolut inte, min lilla pojke!! och förresten: varför bäddar man ens spjälsängen så tidigt för, det behövs lixom inte :s så till er blivande: fett onödigt o bädda sängen!. MEN, det är så himla mysigt att förbereda allt för lillen så bädda ändå!! haha.

när vi väl somnade så sov vi till ganska exakt 7 imorse :) det blev ca 3-4 timmars sömn.. Han vaknade och gnydde lite, såg sådär jätte söt ut, tog bröstet på en gång och bara åt och åt och åt! nu ligger han och sover på pappas bröst :) 

min älskade pojkar!! <3 Idag ska vi inviga barnvagnen också är det tänkt, sen är det ju valborgsfirande hos nyblivna farbror daniel! hör och häpna, nyblivna! :D


olivers första dygn

nu börjar det bli dags för mamma och pappa att tänka på att vila ögonen lite, om det blir nån sömn inatt men det tror jag nog!

Jag vill börja med att säga TACK till alla gratulationer! Jag har verkligen längtat efter det här och kan inte fatta att det är färdigt, han är hos oss!
glömde ju såklart dom viktigaste detaljerna i förra inlägget ;)
Oliver vägde 3100g och var 51 cm när han föddes! :)

allt har gått bra hittills, amningen fungerar även om det gör lite ont, men så ska det nog vara! ömt alltså... På eftervårdsmottagningen såg dom inga fel, allt såg normalt ut såg dom! Vi ska tillbaka och göra PKU prov på söndag! och någongång nästa vecka ska vi komma in på ett ultraljud och kolla hans höfter! Man gör sådana undersökningar på bebisar som legat i säte!
Just nu ligger min ängel och sover i pappas famn! Han sov förut, vaknade och efter det försökte jag mata honom för han blev ledsen.. Bytte hans kissblöja men han var fortfarande ledsen... så fort han kommer till mikael så blir han lugn och somnar! mikael använder nappen ganska mycket dock, jag vet inte om jag gillar det alltför mycket. Jag vill inte ha ett barn som gnäller så fort han inte har nappen, men den lugnar honom verkligen!

idag har han mest sovit och ätit! kissat och bajsat ^^ så har älsklingens första dag sett ut. Förutom att vi vaknade på förlossningen och varit på eftervårdsmottagningen. Vi har även träffat farmor, farfar, faster och farbror! haha :D dom hälsade på innan vi åkte från sjukhuset :) imorn träffar vi resten av pappas familj under valborgsfirande! Och på tisdag ska vi hälsa på mormor :)

och han är så himla vacker, min lilla pojke! Man kan inte sluta titta på honom när man väl börjat, så fin!! Och det är helt otroligt att han legat inne i mig i nio månader, växt och blivit en sån fin liten pojke ^^ <3 sjukt att han är min.. min fina son :) 


oliver 2011-04-28

nu är vår lille prins äntligen här!! ja, det blev en liten prins! Oliver heter han och är helt perfekt!
nu i efterhand ångrar jag allt dumt jag någonsin sagt, för det är som alla säger; jag skiter i bristningarna, magen och resten. För jag har min underbaraste hos mig nu!

förlossningen gick jätte bra, allt höll på i ca 16 timmar! Vattnet gick hemma i sängen klockan 00.45 och lillkillen var ute 16.39 samma dag <3
Jag fick jätte mycket smörande beröm av barnmorskorna angående min profylaxandning och ärligt talat tyckte jag att jag var GRYM! hehe. Sen sa dom ju självklart så som dom säger till de flesta: du är född till detta! 

detaljer får ni i min förlossningsberättelse som kommer sen om ett tag! ska beställa hem förlossningsjournalen på söndag då vi ska till eftervårdsavdelningen för PKU prov osv.
Nu ligger lillkillen hos pappa och sover :) han har sovit ett par timmar.. läkaren på eftervårdsavdelningen sa att det var okej om han sov typ resten av dagen idag, han är nog rätt utmattad efter igår! Så nu väntar jag bara på att han såsmåningom ska vakna så han kan äta lite :)

min prins <3



btw, vår kamera beter sig VÄLDIGT underligt!!! hoppas verkligen inte att den slutar fungera totalt!

livsavgörande diagnoser

Med ordet "livsavgörande diagnoser" menar jag, som min diagnos tillexempel. Jag har blivit diagnostiserad Morbus Crohns sjukdom, det är en sjukdom jag kommer att få tampas med i resten av mitt liv, varje dag i resten av mitt liv kommer jag att få äta mediciner (8 tabletter om dagen) för att få kunna leva ett så normalt liv som möjligt.

många gånger kan jag kanske tycka att jag tar min diagnos för givet, dom gånger jag missar att ta tabletterna tillexempel.. Vilket jag ärligt kan erkänna att jag ofta gör för att jag mår så jävla bra! jag mår så sjukt bra, jag mår som en normal människa och har inte kännt av min sjukdom alls sen jag fick riktiga mediciner för det... Men man ska aldrig någonsin underskatta din diagnos.

folk blir diagnostiserade med ADHD, crohns, dyslexi, asbergers. you name it! varje dag!! Och varför jag tar upp det här är att det är så många som skrattar åt folk som har en diagnos. Det är helt fel! för vissa betyder det här livet, hela jävla livet!

jag vill inte peka ut folk, och jag missdömer er inte nu. Men jag vet vad för slags snack som gick omkring när jag var sjuk och var hemma under typ hela åk. 2 på gymnasiet.. Jag tog inte hand om min häst, jag var lat och lät andra göra det åt mig, jag bara sket i skolan osv.. Oj så man tappade hakorna när man fick reda på vad som egentligen låg bakom mitt försvinnande...

Men hur ska man förklara sig för att folk inte bara ska skita i en? Vad säger jag för något?? Folk frågade mig mycket i början efter att jag kom tillbaka vad det var för fel på mig, varför hade jag legat på sjukhuset och så.. ja.. Jag var ärlig såklart. "Jag har en en kroniskt inflammerad tarmsjukdom". Jag hade ständiga diarrér! Jag kräktes MINST en gång i veckan. Det här börjar bli en relativt vanlig åkomma detsutom. Jag tycker att vi ska prata mer öppet om det: JA, JAG SKITER MINST 8 GÅNGER OM DAGEN! (jag gjorde då iallafall). Det var löst, och luktade fan! Jag är totalt jävla ärlig med det, varför? Jo, för att det var livsavgörande för mig. Jag kunde inte åka och göra saker för jag blev låst.
Om kompisar sen frågade varför jag inte kunde följa med på saker fick man väl vara ärlig och säga "nej, jag måste kunna bajsa när jag behöver, typ 2 gånger i halvtimmen".

Gör aldrig narr av folk som lever med skit. Även om det inte är i någon högre grad så kan man må psykiskt dåligt över att man faktiskt blivit drabbad av något. Självklart får man göra narr av sig själv om man tycker att det är okej, det gör ju jag hela tiden samtidigt som jag är ärlig om mig själv och min sjukdom!

vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med det här inlägget.. ville nog bara skriva av mig antar jag! men det kändes viktigt att få det sagt, få förklara lite! Det är viktigt att påminna sig själv också, för att aldrig glömma hur jävla kasst man mådde! Idag förstår jag inte att jag levt med ständiga diarrékramper mer än 20 gånger per dag.. Jag kunde inte gå utan kryckor på flera veckor pga inflammation i knä/fotlederna, som då var en följd av mina tarmbesvär, stora feta blåmärken (knölros) fick jag också.. Hur kan man acceptera ett sånt liv på det sättet som jag gjorde?

Jag blir så rörd när jag pratar om det här med en av mina bästa vänner, Démie. Hon påminner mig ständigt om att "jag såg dig tyna bort, jag visste ärligt inte om jag skulle förlora dig eller inte. Du höll ärligt på att dö framför mina ögon, och jag kunde inte göra någonting!". Jag älskar dig! Du var den enda vännen som tog sig tid att hälsa på mig, du tog hand om min häst. Du är en riktig vän, du är värd ALLT, hör du det - ALLT! du är guld värd vännen.. Jag vet inte hur mer jag ska förklara.. du är bara bäst!

nu ska jag ännu en gång sluta svamla! tack, den som orkade läsa allt. haha

27 april

med brist på fantasi så kör vi dagens datum som rubrik :)

Idag har jag haft en riktigt skööön dag! Den har spenderats ute på mikaels barndomsgård tillsammans med hans två systrar med familjer, hans lillebror och svärfar! Vi har grillat och bara umgåtts! eller ja, lillbrorsan samuel fick sig en makeover ;)
Kändes verkligen skönt att få komma hemmifrån ett par timmar idag tänka på något annat! Men jag har inte kunnat röra så värst mycket på mig.. Var dum nog och satte jeans på mig = rörelseförmåga är lika med noll.


Just nu sitter jag och tittar på studentkläder! det slog mig förut idag att det kanske börjar bli lite bråttom!! Mikaels lillebror fick sig en slips och näsduk till kostymen idag och jag fick lite smått panik! Mikael har allt förutom slips och näsduk. Jag däremot måste ha:

* två klänningar (en "bal"klänning, kommer bli en coctail. Och en "springa ut klänning")
* en kuvertväska till balklänningen
* skor till balklänningen! eller ja. coctailklänningen.

skor till utspringandet .. alltså... det är väl bara o ta nå skit ._. inte så viktigt tycker jag.... eller om man köper nå billiga vita ballerinaskor på skopunkten! det duger gott och väl!
coctailklänning har jag redan hittat, skor till den och kuvertväska! ska bara lista ut hur jag ska finansiera detta! hoppas det blir bra! vet ju inte riktigt vad jag kommer ha för storlek ännu, så jag beställer nog  nån vecka efter förlossningen eller så! då jag iallafall kan på ett ungefär uppskatta min kommande storlek!

nu måste jag sluta tjata känner jag... hah. Puss på eeeeeeeer!

en vecka över tiden! v. 41+0

oj herregud! Detta trodde jag faktiskt aldrig, inte ens i mina vildaste drömmar! Jag har gått över tiden med 7 dagar, idag är jag alltså i vecka 41+0! helt otroligt.. Och inte en enda känning! inte alls coolt tycker jag!

dagen ska iallafall spenderas i england, eller ja. Ängland! Mikaels barndomsgård! Jag ska dit med mikaels syster, det blir grillning med rebecka+familj, elin+familj, samuel och svärfar! Det ska bli riktigt skönt att komma hemmifrån ett par timmar, tänka på annat! :)

lite annat smått och gott:
* Jag och Mikael har bestämt oss för att använda den "vanliga" stavningen för vårt valda namn om vi får en liten flicka. Det blir alltså en Amy, inte aimee :) För hennes egna och vår skull egentligen. Folk förstår inte riktigt vad det är för namn vi menar när man skriver "aimee". nej, inte ajme, eijmy. ah, ni fattar? PLUS, att vår dotter (om det nu blir det) kommer lära sig att stava sitt namn mycket fortare än alla andra barnen = vår dotter kommer vara bättre än alla andra! :D

* Jag är helt övertygad om att liten kommer i maj, och det kommer vara en 3000 grammare!

Ni får ursäkta att bloggen ser rätt tråkig ut just nu, vit bakgrund och så. Jag tar tag i det där en annan dag. Jag har tidigare använt mig av bakgrunden från thecutestblogontheblock.com, vilket jag numera inte rekommenderar då man inte kunde komma in på bloggen eftersom det ansågs finnas massa virus, just från thecutestblogontheblock.com! Nu vill jag bara ta en paus från allt som har med blogdesign att göra!

härlig blogg för dom intresserade

tjenahopp!
Jag vill inte direkt påstå att jag hittat den här bloggen, det är mer den som har hittat mig! :)
Det är en blogg som handlar om crohns sjukdom och det otroligt roligt att läsa bloggen! sättet den skrivs på gör att den inte alls är tråkig! 

för er som också har crohns/UC w/e så rekommenderar jag verkligen den här bloggen!

http://crohns.fager.me/

FULBLOGG

OBSERVERA: BLOGGEN KOMMER SE FÖRJÄVLIG UT ETT TAG NU, FÖR JAG HAR LITE PROBLEMS SOM SKA FIXAS. KÄNNER DU DIG MANAD TILL DETTA KAN DU HÖRA AV DIG! ANNARS LETAR JAG EFTER EN FRIVILLIG!

BF + 6

tiden går så himla långsamt må jag lova!!

tänker inte säga så mkt mer om det där, ni vet hur jag känner. Det är sjukt jobbigt! funderar på att ringa förlossningen som min mamma sa, och fråga om dom typ vill kolla så att allt är okej, eftersom jag inte har tid hos barnmorskan förns 3e maj!!

nåt jag tänker ta upp idag är att jag upptäckt en sak med bloggen! varför har ingen sagt nåt för :( 
på förstasidan ser ju allting jätte bra ut! däremot när man ska välja en kategori eller läsa/skriva kommentarer så ser allt helt annorlunda upp! Det kommer upp en ful bakgrund som är typ rosa och pytteliten!? näe, detta måste jag få hjälp med! 

förövrigt händer inte mycket alls... klockan är ju bara halv tio! Mikael tar sovmorgon idag, det behöver han verkligen! Han körde 16 timmar igår! 

har molande mensvärk... men har ju haft det ett par dagar -.-' nu struntar jag faktiskt i att Anders och Carro (mikaels bror o min syster) fyller år idag (GRATTIIIIISSSSS!!). nu får du faktiskt ta o komma ut!! :(

bristningarna

tänkte slänga in ett sånt här tragiskt inlägg. Vet inte om jag egentligen vill visa bilden, men det är lika bra! Det är som många säger, man ska inte skämmas eftersom det är beviset på det stora man gått igenom och på sin lilla älskling som snart är här! även om det ser bedrövligt ut och gör mig riktigt depp emellanåt >.<

vill även tacka för alla fina kommentarer jag fick i mitt förra inlägg, det uppskattas verkligen, underbara är ni!

På bilden ser ni iallafall mitt stora dilemma.. Jag vet några som kommer att tappa hakan, haha. Men det mycket min kropp har fått offra, för att komma såhär långt:


här ser ni också min tatuering! ena stjärtfenan där är helt miffad som ni ser.. -.-
Jag skäms nu när jag lägger upp den här bilden, men som ni ser är det många små bristningar istället för få men breda, så har jag tur försvinner dom rätt bra.. Bristnignar på höften också, även ena skinkan.

Nu får pyret där inne kika ut faktiskt! bilden är tagen vecka 40+5

BF + 5

tralalalllaaaalaa... Jaaa.. Vad tror ni? jag börjar lessna rejält. Igår trodde jag faktiskt att det var nåt på gång men nära skjuter ingen hare! som mikael så fint uttröck det! Mickis chef trodde att den skulle komma inatt också pga gårdagens förvärkar osv men icke se nicke!

Jag undrar detsutom en sak. Kan man få typ förlossningsdepression, fast i förväg? Jag känner mig så konstig ibland. Som igår när jag upptäcke att bristningarna har totalförstört mina tatueringar. Då kände jag att allt det här suger och jag vill inte mer, varför gav vi oss in på det här? jag hatar det!! Jag har även fått bristningar på ena skinkan, och höfterna.. och jag har den där zebrarandiga magen som jag tyckte var så äcklig när jag såg på bilder i början av graviditeten.. nu har jag den själv! Jag vill bara spy på mig själv och när jag kommer in i dom känslorna så tänker jag att ALLT... ALLLT är bebisens fel. Den har förstört mig!

Jag vet inte om jag är ensam om att känna såhär ibland. Notera ibland, jag känner inte alltid så, bara när jag ser mig själv i spegeln och ser vilken enorm förändring min kropp har fått göra. Egentligen älskar jag min mage och mitt lilla pyre som boar sig där inne. Men jag när jag väl känner att den har förstört mig så känner jag mig inte så kärleksfull som alla andra blivande mammor gör.

Vart tog min kropp vägen? va? Jag hade en snygg kropp innan, smal, slank (när jag blivit frisk alltså), lagom stora bröst osv osv. Jag var helnöjd med mig själv! Nu är jag förstörd med bristningar överallt som inte kommer att försvinna, inte alla! Visst, dom kommer blekas men resten då!? hur ska man orka få upp ett samliv igen när man inte ens vill titta sig själv i spegeln?

fan vad elak jag känner mig, mot mitt barn. Nu får ni inte tro att jag hatar DEN, för det gör jag inte. Jag var bara tvungen att få skriva av mig, för jag mår verkligen dåligt över allt det där nu >.< det blir ju bara värre för varje dag som går också..
äh, ni får säga vad ni vill förresten. Misstolkar ni texten så gör ni det, inget jag kan göra något åt! Jag menar iallafall inget illa. Jag älskar vad som finns inom mig, jag behöver bara få träffa dig för att inse att allt är värt det.

www.magtest.se

hahaha. Jani. Detta gjorde jag mest för skojs skull eftersom jag har ett förflutet (som ändå är nuet, men dolt) med magproblem!
Jag fick mig ett gott skratt! Här ska ni få se varför, eller ja. Första gången jag skrattade:


hahah! okej, nästa grej då. Jag svarade "ja" på denna frågan då jag faktiskt måste fisa många gånger per dag hahah. Bebisen trycker så fint på tarmarna! och i slutet när "resultatet" kom, eller ja, sammanställningen så stod det:
* du upplever att du måste fisa många gånger per dag
HAHAHA <3 i love it! Sjukt dålig humor, men. Ja jag tyckte det var jätte roligt :) varför skriver dom "fisa" ? heter det typ inte "släppa gaser" eller nåt?? x)

dock ett test att rekommendera för er med magproblem! lite sådär diskret också när man sitter själv framför datorn :)
http://www.magtest.se/

BF + 4

godagens alla mina fina läsare! idag har jag iallafall inte vaknat på något dåligt humör. nejnej. Inatt har jag varit uppe och kissat hela TRE gånger (kan det vara ett tecken?? Lina var på toa fler gånger än vanligt innan det satte igång!) och jag har legat vaken sen ungefär 4 till halv 7 av förvärkar. Jag trodde verkligen att "YES NU JÄVLAR!!" men näe. Det la ju såklart av! 

Men nu såhär lite senare på förmiddagen känner jag menssmärta som kommer och går. riktig såndär som känns att "nu kommer mensen", förstår ni? som det känns precis innan man börjar blöda? riktigt molande! hoppas verkligen det är vår tur nu!! jag orkar inte vänta längre, och för varje dag som går mister jag en arbetsdag med hästen när han väl kommer hit! en läkedag för mycket blir det! (är jag knäpp som tänker så? HAHA).

Jag säger som jag sa igår: Jag vill ha min belöning nu, så jag kan få se att detta faktiskt var värt det! denna stora tjocka mage, det dåliga självförtroendet, allt vatten i kroppen osv osv. 

kom nu liten! vi vill så gärna ha dig hos oss nuuuu <3

djurens rätt

Alla vet vad det är för organisation jag talar om, right?? Deras vilja är god! men nu är jag fan less på dom :S
Jag är medlem i deras facebook grupp och deras senaste status lyder såhär:

"har ett bra tips till dig som är trött efter en lång dag. Trånga bås, plågsamma juver-infektioner och för tidig död - så ser livet ut för Sveriges mjölkkor. Men Arla arbetar hårt för att ge en annan bild av bondelivet genom att bjuda in familjer på betessläpp. Surfa in på radio JMG:s hemsida och lyssna till Djurens Rätts Lena Lindström som diskuterar verkligheten bakom "betessläppen" med Inger Söderlund från Arla."

alltså :S det här är inte första gången djurens rätt gör såhär! dom är alltid så jävla negativa till ALL djurhantering? vi kan lika gärna bomba bort alla djur, så slipper dom ha nåt att fundera och klaga över! Ett flertal gånger har dom talat om galopphästar som bryter benen osv, som "tvingas" springa på benpiporna. En häst skulle aldrig springa på benpiporna om den blev tvingad till det, hör ni inte hur absurt det låter? en galopphäst har så mycket adrenalin och vilja i kroppen, det är därför den inte stannar!

detta med dom svenska mjölkkorna då, jani. haha. Jag går på ett naturbruksgymnasie, jag har sett både bra och dåliga mjölkgårdar men jag måste säga att majoriteten i sverige består av BRA mjölkgårdar. "trånga bås" :S För det första: man får inte bygga uppbudna djurstallar längre i Sverige, och de flesta som har uppbundet har plats för max 80 kor eller något, det går inte runt ekonomisk och tillslut måste de bygga om, och då blir det en mjölkrobot eller mjölkgrop! Båda valen brukar ofta sluta med att korna går i lösdrift, både inne och utomhus!
Jag orkar inte ens diskutera det här nåt mer, hahah. Ville bara klargöra hur jävla irriterad jag blir på såna här organisationer!

Jag ÄLSKAR djur, ta mig inte fel. Men sånt här tål jag inte. nixx.. Och dom där idioterna som slog till mot alla sveriges grisbönder förra året då? snodde döda spädgrisar och la upp på torget i karlstad? alltså vafan, vad tänker dom med? :S för att provocera folk!? En sugga föder ca 14-15 kultingar, ibland blir det någon dödfödd. herre min skapare! nu är jag i flammor, jävla idioter!!!!

6 smörgåsar

jag har sån brist på fantasi just nu känner jag. Men idag har jag faktiskt bara ätit 6 smörgåsar, 2 glas oboy oh en godis. Varför? jo, för att jag har sovit hela dagen! heeeeeela dagen! Mikael har inte ens kommit in och käkat lunch :/

mitt internet fuckar också, HELA tiden!!! blir så jäkla irriterad!! Förlövrigt måste vi åka och handla idag, men vi får väl se hur det blir med den saken. vi har verkligen ingenting hemma :( förutom maaaaassssa kött!

BF + 3

vi är inne på tredje dagen! jaa.. som vanligt har jag jätte ont i bäckenet när jag ska upp ur sängen och jag har ett tryck nedåt, och jag har jätte ont i lederna i mina fingrar. Men som sagt - som vanligt! Inget konstigt med det... 

kan det inte bli bebis snaaaart??

Igår jobbade mikael hela dagen men jag åkte ju på födelsedagskalas :D det var supertrevligt! vi firade mikaels äldsta bror anders som bjöd på grillat (hans egengjorda biffar var SKITgoda!!), tårta och glass!! tyvärr åt jag bara en tårtbit, för jag var så jävla mätt :( men jag tog ju med matlåda hem till mikael och då fick jag smaka några bitar till, haha! Det var en gräddtårta med hackad choklad på och jordgubbar :D godaste tårta jag ätit på länge!

vi får se vad jag ska göra för att fördröja tiden den här dagen då.. Jag fick inte åka med mikael i traktorn för det skulle praktikanten göra! det får väl bli nån promenad.. röja upp i köket och sen inget mer. Invänta värkar? ah, i min fantasi iallafall :)

BF + 2

jag trodde aldrig tiden kunde gå såhär långsamt faktiskt?? Jag ställde klockan på 8 imorse (ska iväg halv 11) och när klockan ringde tröck jag på snooze.. Min snooze är på tio minuters intervaller, men snoozen ringde fan aldrig :O tiden gick och gick och gick och jag började fundera på om jag stängde av alarmet? :S
När jag skulle kolla mobilen om jag hade stängt av så såg jag att klockan bara var 08.06 ._. det kändes som att jag hade legat i iallafall 15 minuter?! 

men som min kompis sa igår, bebis kommer när den själv vill, det går inte att forsera det! Förutom om man blir igångsatt då. Menmen.. den kommer när den själv behagar, vilket gör mig lite irriterad då jag ganska ofta blir irriterad om jag inte får som jag vill (haha, vad illa det lät!).

Jag blir irriterad och ledsen och arg och besviken när jag tänker på att jag faktiskt är den sista av den grupp gravida vänner jag skaffat mig den senaste tiden. den SISTA, och den ENDA som gått över tiden.
Jag har lixom inget att göra heller känns det som :O det är städat, lakan är bytta, allt till bebis är bäddat och fixat.. 

nää, nu får jag sluta klaga, äta frukost en andra gång och sen börja göra mig iordning! Idag är det nämligen födelsedagskalajs för mikaels äldsta bror Anders :D tyvärr får jag åka dit utan mikael för hans chefer ville så gärna att han stannade hemma och jobbade idag.. Vårbruket har ju verkligen satt igång så arbetskraft behövs! Jag får glida med i farten med M's syster :) så förhoppningsvis går den här dagen inte alltför långsamt, när jag har nåt att göra ^^

BF + 1

japp.. då är det på detta viset vi får börja räkna. Idag är det en dag över tiden, undrar hur många fler det blir?
Har inte direkt haft några känningar alls.. Fast jag har sammandragningar nu, hårda sammandragningar eller vad man ska säga.. kraftiga kanske? Men man ska inte låta sig luras...

Fick sms av min pappa idag ^^ som är i thailand:
P: är det klart snart?
Jag: vadå?
P: har jag blivit morfar än?
Jag: näfan, den vill inte ut än
P: okej.. har det inte gått över tiden?
Jag: jo, en dag....

lite roligt att han intresserar sig, haha! tråkigt bara att han inte är hemma.. vi får väl maila bilder eller nåt sånt! han kommer hem den 15 maj!


mera bebis!!

ååh vad glad jag blir!! :D Grattis vill jag säga till Lina! En tjej jag lärt känna dom här nio månaderna!
Igårkväll/Inatt har Lina äntligen fått sin lilla sessa!! ett par dagar innan BF tillochmed! Snacka om att jag är avundsjuk, men såå glad :D
Hoppas allt gick superbra, nu vill jag se maaaaaassa bilder!!!!

http://linaforfucksejk.blogg.se/

Grattis bruden :D vi måste ses i sommar!!!!!

Nu är det bara jag kvar, attans också!! Kom igen nu bebis, finns du ens där inne!??

BF idag

åh, kan ni fatta eller? denna efterlängtade dag är äntligen här! Dock utan resultat för min del, haha. Känns sjukt trist men antagligen vad jag kunde räkna med från första början >.<
Du måste komma SNARTSNARTSNART hjärtat, helst typ NU! eller vi kan nog vänta tills imorgon, har lite o göra ikväll. Men kom ut nu! <3

magen vecka 39+6

här kommer en magbild! den sista hoppas jag, haha. Nej, sista blir det inte. Kommer nog ta en magbild inne på förlossningen också om jag kommer ihåg :) sen kommer det ju "efter" bilder :D haha.
Nu sprängs jag snart!


19 april

godmorgon bloggen! Så får man väl säga när klockan är typ kvart i tio? Jag tycker det :D
Just nu sitter jag och mumsar på lite cheesecakebrownie.. Kommer nog aldrig ta slut känns det som haha!
Känner mig så dubbelmoralisk när jag igår klagade över mina 19 kilos plus och nu äter jag brownies.. jepp, men så är det! 

Idag är det den 19 april, och ser ni vad babytickern säger? 1 DAG KVAR!! Undrar hur många dagar jag går över tiden då? haha. 
Mikael har ju gissat att bebisen ska komma idag :) och dagen har ju iofs precis börjat så vi får väl se! Jag börjar fundera som sagt över hur många dagar vi behagar gå över.. snart är det iallafall dags, JÄVLIGT snart! haha. Det kommer göra sjukt ont, jag kommer nog vilja dö en gnutta. Men när man ser "en unge i minuten" och hör vänner berätta så försvinner allting när bebisen väl är ute, och det är SÅ värt all smärta i hela världen :) Det ska bli spännande att få vara med om det, även om jag kommer ångra min ord när jag väl ligger där!

Älsklingen försöker jobba ända in i det sista, han är ute och plöjer nu... Han plöjde 13 timmar igår och vi får väl se hur många timmar det blir idag... Det är bra pengar iallafall! Gården har också en praktikant som kommer vara här nu under lovet och veckan efter lovet, så det blir iallafall inte brist på arbetskraft när det är dags för bebisen att kika ut :)

såhär tror jag att bebis kommer se ut:
*långt mörkt hår! (långa håret har vi redan sett på UL & jagoch mikael föddes med nästan svart hår)
* blåa ögon
* stora läppar (efter pappa mikael såklart)
* ca 2800g (2900 kanske)
* 49 cm 

det är mina gissningar! jag tänker inte gissa vilket datum, haha. Men jag tror att värkarna kommer starta på kvällen/natten! sen har jag en känsla av att jag kommer få en lååång förlossning, men vi får se! :D alla svaren kommer i förlossningsberättelsen (;

förhoppningsvis, Sista MVC besöket :)

tjaaaa! precis hemkommen från MVC! vårt sista besök hoppas vi på, barnmorskan ville inte se oss en gång till barnlösa :P haha.

SF: 36,5 (1,5 cm plus!!!!!)
hjärtljud: 135 slag/min
blodtryck: 100/55

bebis är äntligen FIXERAD!! :) i journalen står det såhär:
R - R - Ru/F - F  , bm tyckte vår bebis var ett praktexemplar, hehe!

Idag hade hon en lärling där också, så dom kände och klämde lite extra mycket :) inte mig emot! det är så roligt när bebis rör sig när hon lyssnar på hjärtljuden också, haha. jag kan inte låta bli att börja skratta <3
Vi bokade in ett nytt möte den 3 maj (!!!) och vi hoppas på att inte träffas då :P iallafall inte utan bebis, haha!

Den 2a maj ska vi ju detsutom till Nordens Ark med klassen vafan :o måste ju med dit, måste få bebis nu så man orkar komma igen tills dess!!!

en hemskt sak idag... Jag ställde mig på vågen och väde 63 kilo. Vet ni hur mycket det är? det  NITTON (19) jävla kilon!!!! bm trodde dock att det mesta var vatten för hon kunde inte se på mig vart dessa 19 kilon skulle satt sig, förutom magen då. Men blää, fan... 19 kilo. Näe fyfan. Bort ska dom, allihopa!!!!

vår tur snart? OCH nya lakan.

kan det inte bli vår tur att få bebis snart??? snälla! :(
Jag har börjat må illa igen när jag är i närheten av mat och jag har börjat få finnar, småplitar >.<
det kanske är ett tecken?
häromdagen (ursäkta onödig fakta) vaknade jag med världens flytning också, undrar om det var en del av slemmisen, dock var den inte blodblandad så jag vet inte.

Det är bättre att förbereda sig på det värsta = gå över tiden med ca 2 veckor.
Det är jätte gulligt att du trivs så bra inne i mammas mage, men vi skulle ha så mycket roligare tillsammans om du bestämde dig för att ligga utanpå istället ^^ <3 Det gör detsutom ont när du sparkar rakt ut...

Har bäddat rent i sängen nu också, så vi slipper tänka på det dom dagarna bebis kommer hem, om vi nu inte går över tiden med 2 veckor -.-' Köpte nya lakan igår, fina tycker jag! lite lantliga sådär, passar bra hemma hos oss! 79.- st på konsum bergvik, eller konsum stormarknad kanske det heter?



HOLY FUCK VI HAR EN HUMLA INOMHUS!!!!!!!!!!!!!!!



vårväder!


gjort mig lite vårfin dagen till ära. Vad det nu skulle vara för slags ära! Testar mig på en "nästan" mittbena också, haha. Lägg märke till hur korviga fingrar jag har fått, usch!! 
MVC senare idag :) klockan 16.00 närmare bestämt! Nu tycker tanja väldigt illa om mig igen fast vi var ute för inte så länge sen, antar att det är det fina vädret hon suktar efter, så jag antar att jag måste pleasea husets drottning.

cheesecake brownies

tjaaa! borde egentligen lagt upp detta inlägg igår, men orkade inte ta kort antar jag, haha! Jag bakade cheesecake brownies igår :)

ingen direkt jätte bra bild! Jag är nöjd, dock tror jag att philadelphiaost + choklad inte riktigt var min grej.. Dom är inte äckliga, dom är AS goda, men det blir så himla mäktigt!! 
http://www.kokaihop.se/recept/cheesecake-brownies-2

ung eller ung?

jag är väl lite dubbelmoralisk om jag ska börja hacka ner på "unga mödrar", vilket jag absolut inte tänkt att göra, så ta inte detta inlägg på fel sätt!

vad klassas som ungt egentligen? många tycker 14-25 är att vara "ung" mamma. Jag tycker att "ung"-gränsen slutar vid 20! Eller ja, efter man slutat skolan kanske? Men det ska vi inte diskutera nu!
Jag satt och fipplade runt på internet som vanligt, och finner en tjej född 1994, alltså 17 år iår som faktiskt FÖRSÖKER få barn med sin pojkvän?

jag vet inte vad ni tycker och jag vill inte att ni ska döma mig för mina åsikter. Men jag anser lite att detta är fel! Det finns jätte många fina 17åriga mammor, men de valde inte från första början att bli med barn, de valde istället att ta ansvaret för "misstaget" som hade skett. Samma för min del.

Det är skillnad på att välja att ta sitt ansvar för att ha VARIT oansvarsfull, till att faktiskt göra detta med flit. När man fyller 17 år iår går man sitt första år på gymnasiet och ja. Som vi alla vet behövs en gymnasiekompetens för att skaffa jobb, detsutom nu när GY2011 startar till hösten! hur prioriterar man?

jag säger inte att man inte ska bli med barn när man är 17 år osv.. jag var 18 när det hände. Jag tycker bara inte att det är något man ska sträva efter när man går första året på gymnasiet :/

Vill heller inte ha några onödiga kommentarer på det här inlägget, alla tycker och tänker olika. Och såhär tycker jag!

färdigbäddad






Som ni vet älskar jag mumin ;) haha! Vagnmobilen har blivande mormor köpt, och muminpappa har blivande farfar & hans flickvän köpt :) fårskinnsfällen är äkta och den har vi köpt av en kompis! påslakanen kommer från blivande gammelmormor :D

Nu är alltså vagnen också bäddad, OCH pappsen blev klippt igår. Nu är alltså ALLTING klart faktiskt, hah!

lite om oss

fick ett par positiva kommentarer på mitt förra inlägg och tänkte berätta lite om oss! Min ääälskade lilla (snart) familj :)

Jag och Mikael träffades första året på gymnasiet, lilleruds naturbruksgymnasie! Vi har ju inte tagit studenten ännu, men han går inriktningen jordbruk och jag går inriktningen Djurvård! Jag sökte lillerudsgymnasiet för att egentligen gå hästinriktningen, men tänkte sedan att jag inte ville vakna på morgonen, släppa ut hästar, mocka osv, och sedan dra till jobbet och göra samma visa igen. Komma hem, fortsätta med hästarna! nää, lite variation i livet ville jag ha, eftersom jag inte brinner för hästarna som andra gör :) för mig är det bara en extremt underbar hobby som jag älskar!

vi bor i värmland, har nämnt i vissa inlägg vart vi håller hus ibland och sådär. Men vi bor på trossnäs, inget jag tänker dölja eftersom jag redan nämnt det i ett flertal inlägg! Det är en jääääätte stor gård som erhåller nötköttsproduktion och spannmål! Djuren är kravmärka och spannmålen är ekologiskt, dock finns det en liten del av spannmålen som inte är eko! Här har mikael redan fått heltidsanställning :D vilket är helt otroligt! Han har haft lite praktik här (gården ligger 5 minuter från skolan) och dom tyckte väl om hans prestation ^^ Men det är en jätte skön säkerhet för oss, och skönt då vi hyr en bostad på gården! Trossnäs har även ca 45 boxplatser till uthyrning, vilket innebär att min älskade pony kommer att finnas här hemma :D

och jakten dårå, ja. Mikael jagar, det är det väl ingen som har missat eller?? haha. Han längtar verkligen tills han får ta med vår lille ut i skogen på älgjakt :P det tjatar han verkligen om!

Tack vare mikaels jobb så bor vi såhär, det är verkligen en dröm! Vi båda vill bo på en gård, jag vill ha min häst hemma och mikael ville kunna jobba hemma! :) Det ända som kanske är en hake är väl att jag inte har något körkort, vilket innebär att jag är lite låst! dock inte alltför mycket, eftersom det faktiskt går bussar precis från vägkanten här! Och mikaels syster R bor 5 minuter härifrån :)

ganska otroligt hur hela livet kan vända på ett år va? förra året trodde jag allvarligt talat att jag skulle dö, försvinna, sluta andas och idag sitter jag här med snart en egen familj och i stort sett allt jag kan önska mig. Det är lustigt hur mänskligheten ändå hittar saker att klaga på?






<3

jag gör vad som helst!

godmorgon bloggen! Har varit vaken ett par timmar ^^ 
När jag skulle ut och morgonrasta tanja runt niotiden vart det som så att vi inte kom in förns nu. alltså tjugo i elva! Vi mötte älskling nere i laggårn och jag upptäcke en halt liten kviga, så vi flyttade henne! sen flyttades 2 tjurar och jag har lyft maaaaaassa ensilage!!

Jag hoppas att allt lyftande gör så att detta sätter igång, jag gör nästan vad som helst för att få ut den här ungen nu! Charlotte trodde bebisen kommer till veckan iallafall :D det låter ju bra!

Snart kommer mickis in o ska käka frulle, sen ska vi ut och plöja! hopphopp i traktorn!
erkänn att min unge kommer få en sån jäkla rolig uppväxt :D jakt, kossor, hundar, hästar, traktorer! mums, precis som i böckerna ^^

våran dag

ja, tänkte att jag måste slänga upp ett inlägg för att slänga upp bilderna jag vill visa x)
dagen har ju bestått av att jag har varit hemma och mikael har varit på kurs på hushållningssällskapet :) 
när han kom hem åkte vi och hämtade vagnen, sen åkte jag med honom i traktorn igen när han skulle plöja klart vändtegen! det tog typ 30 minuter, så det blev inte som igår. Igår var mina smalben lika feta som mina lår eftersom jag bara suttit och svällt i flera timmar, utan stödstrumpor detsutom!!! hemskt var det verkligen :( Men idag gick det bättre!


inte direkt nåt fint väder men ungefär såhär ser det ut vanligtvis, förutom att fågelflocken är tre gånger så stor!


suddig bild :( men feta magen i traktorn! nu får du bannemej kika ut ^^

barnvagnen :D

nu har vi ÄNTLIGEN fått hem barnvagnen och jag är SKITnöjd :D


Precis urplockad ur kartongen!


voila! :D love it! dock mycket snyggare utan det där skyddet som ligger över vagnen :P


vi fick ett litet "tack" också :) en body i storlek 60! :D jätte snällt!

Sen hämtade vi ju faktiskt ut paketet från mormor idag också ^^


Ett underlakan och påslakanset till vagnen! :D


täcke till vagnen :)


en liten "badhandske" till bebis ^^ eller ja, skrubbhandske, sen blir ankan som en teaterdocka, jätte söt! ^^ kommer nog uppskattas sen :)

Nu är jag sjukt superdupernöjd! :D lakanen ligger i tvättmaskinen och ska bara torka för att jag sen ska kunna bädda vagnen, sååå mysigt! nu är du verkligen välkommen när du vill, eller ja. Helst när mamma vill ^^

14.33

kommer inte på nån direkt rubrik, så klockslaget när jag börjar skriva får väl duga?
Jag och tanja latar oss fortfarande i soffan och ser på tv.. Vi har varit ute och promenerat en sväng och nu väntar vi båda på att mikael ska komma hem! Vi ska hämta ut vagnen idag :D och mormors paket <3 så idag ska vagnen bäddas, vad mysigt ^^ ! bilder kommer sen :)

känner mig inte direkt fräsch.. eller alltså. fräsch som i snygg. Blåa mjukisbyxor, vit/orangea stödstrumpor, svart nästan genomskinligt linne som detsutom visar magen, och en brun hood-tröja ._. sådär riktigt gravidsnygg är jag! Men man får väl vara så hemma? Glömde även nämna min snygga "lilla-my"-toffs mitt på huvudet! 

det är lite störande också, för jag typ ser min spegelbild i datorskärmen, och då ser jag en liten dubbelhaka :(
Jag vet att det är orättvist av mig att klaga över mina egentligen ynka överviktskilon då det finns människor som har det grymt mycket värre. Men det här har inte skett på flera år, det har skett på typ 6 månader. Jag trivs inte alls med min kropp just nu, känner mig varken glamorös eller vacker som många säger att dom gör när man är gravid! Så jag tänker inte ljuga, jag trivs inte alls med mig själv!! och bättre blir det väl inte sen när bebisen är ute och man har en hängig deg-mage istället! Men det gör väl över såsmåningom. Mikaels syster R har blivit SJUKT SLIMFIT alltså :o efter tre ungar bestämde hon sig för att "nu jävlaranamma", och ja. jävlaranamma! Kan hon, med tre barn & två hundar så kan jag, med 1 unge, 1 hund och 1 häst!!!!

kom igen nu då!

sitter hemma i soffan, min första dag som mammaledig, såklart utan unge! 5 dagar kvar till beräknad datum och jag blir helt totalt galen på att den inte verkar vilja ut FÖRE bf xD hur ska det gå för mig när jag går över tiden! sjukt dåligt antagligen. Jag kommer gråta och ha extremt tråkigt, och sen när det väl behagar att sätta igång kommer jag gråta och vara extremt rädd!

hmm.... inget har lixom hänt, sammandragningar typ. Sen får jag som molvärkar ibland, men man vet ju typ inte om det är bebisen som tränar eller om det är en fis på gång lixom ._. förvirrande... Inte ens en liten liten slemmis har gått! jag vet att alla förlossningar startar på olika sätt, men jag vill ha ett tecken på att det börjar snart! Jag siktar på att iallafall ha min bebis inom 2 veckor. Det är inte för liten breddgrad, haha!
Galen kommer jag bli :( uuuuusch!!! Kom nu lilla du!!!

mammaledig :D

tja bloggen! Idag har jag gjort min sista dag i skolan, känns jätte skönt!!! Fick ett prov avklarat och lämnat in etikuppgiften! nu har jag tre saker kvar har jag för mig, fast genetiken är ju klar, bara korsningsschema kvar!

Idag har varit en rätt okej dag! Vi kom hem tidigt :) mikael gjorde nationella, sen åkte han och fixade pass (han och hans klass åker till frankrike på studieresa den 18 maj, dom är borta i en vecka). När vi kom hem skulle han ut och plöja! snäll flickvän som jag är följer jag med, stackars tantis tanja alltså :( vi var ute till tio i 7, har precis bara lagat och ätit mat lixom ._.
Har detsutom varit AS pissnödig!!!!

nu sitter grabbarna och kollar på hockey i grannhuset, och jag sitter här. Men jag får skylla mig själv, eller ja. Jag vill dit, men jag vill inte lämna tanja ensam nåt mer idag.. Och där uppe finns det chips och annat gott, hmm :/ depp jag blev då! jaja, vi får väl se hur hockeyn slutar också. Blir det SM-guld för färjestad ikväll åker dom kanske in till stan.
Och mannen dricker öl, 3,5or.. Men ändå. Jag tycker det är grymt respektlöst.

från att ha varit glad över mammaledigheten blev jag helt plötsligt arg och deprimerad, typ.. as ledsen ._. fyfan. tack o hej.

bra och dålig dag

ojoj! idag har vi haft såndär ta-igen-dag. Jag har tagit igen mig, men inte "läxorna". Det får jag väl ta sen, just nu vill jag bara vara fit for förlossning! Dagen har varit jätte lugn och skön här hemma.. förutom när mikael kom hem och berättade att mannen från macken ringde och påminde oss att hämta ut barnvagnen, för den tar sån himla plats där borta på deras lager ._.
då blev jag SKIT arg. Och nervös, och ledsen och besviken! Jag har nämligen försökt att få tag i min pappa i en vecka typ, eftersom han ska sätta över pengar till mig för han och morsan. Vagnen är en present förstår ni!

sen så har det varit lite problem med hur vi ska få fram pengar från annat håll....

Men nu är det såhär, att efter många om och men fick vi tag på min pappa, och han är BÄST I HELASTE JÄVLA VÄRLDEN PWNAR ALLAS FARSOR, för han sätter in hela summan för vagnen åt oss! <3 sen får vi göra upp vilka som är skyldig honom hur mkt pengar osv i slutet av månaden :) min bästa pappa! nu kan jag äntligen slappna av igen, pfjuh! Har även ett paket och hämta ut på konsum, min mormor har skickat ett täcke till vagnen med tillhörande påslakan ^^ så nu längtar jag verkligen efter att vagnen ska komma hem så jag får börja bädda! 

tyvärr köpte jag en godispåse när vi var och handlade för jag var så arg, jag har suttit och tröstätit, så nu känner jag mig as fet. som bobbafet från star warz, fast i min egna soffa. Känns inte alls bra. 


där är vår vagn! :D sittdel kommer med! äntligen!

Bevis: Dagbok

Idag har jag läst ut ännu en bok! japp. Den heter "Bevis: Dagbok" :) den var helt okej! inte alls tjock, det var väl det som lockade. Och jag trodde att det var en verklighetsbaserad bok, men icke!

en bok som är bra på det sättet att man inte ens kan tänka sig fram till vem den "skyldiga" är ;)


bloggar!

Hej tjolahopp :D igår bloggade jag inte en enda gång!? känns så iallafall. kanske slängde in ett inlägg på morgonen, men inte på kvällen! fy på mig!! Men igår var jag faktiskt på skolan till 9 på kvällen, det var ju vårfest ;) Helt okej vårfest faktiskt, lite för mycket NV-inriktat tyckte jag, men nv-eleverna och lärarna var nog jätte nöjda ^^

Har fått ett önskemål om att lägga upp en liten lista på vilka gravid/mamma-bloggar jag läser för tillfället, och självklart ska ni få ta del av min blogglista! ^^ Nu lägger jag bara upp gravid och mammabloggar! så resten av mina kompisar får inte bli ledsna för att inte era bloggar är med! ni finns där, jag lovar! <3

http://linaforfucksejk.blogg.se/
http://lillemoors.blogg.se/
http://nathydemecho.blogg.se/
http://kotek23.blogspot.com/
http://mimmisigrid.bloggplatsen.se/
http://mammastinsen.blogg.se/
http://chicmommy.blogg.se/
http://round-and-round.bloggplatsen.se/ - tvillingar

Det här är bloggar jag besöker varje dag! haha, nu när jag tänker efter finns det bara 2 gravidbloggar kvar, som innehåller mycket vardagsliv också! Det är Lina som ska ha samtidigt som mig ungefär, och Angelica (kotek23) som ska ha vilken dag som helst ^^ så man kan väl klassa alla som mamma-bloggar!

självklart kikar jag in andra då och då, men som sagt, dessa kollas varje dag! :)



ännu mera bebisar!! :D

nu bara droppar ungarna in, sååå härligt!
Grattis vill jag säga till tvillingmamma sophie som igårkväll vid halv tio ÄNTLIGEN fick sina två små pojkar Joel och Samuel! :D
http://round-and-round.bloggplatsen.se/

Och grattis till Lena som fick sin Ängla en dag tidigare än beräknat snitt! ^^ ca en halvtimme efter tvillingarna!
http://lenongen.blogg.se/

Nu måtte det vara min och Linas tur snart, haha!

höggravid i bôtt!

...som min lille älskling skulle säga! nejmen ärligt då. Jag vaggar verkligen fram, haha! Det ilar ner i benen och underlivet flera gånger om dagen >.< igårkväll var fan värst!!! Om min lille plutt vill fixera sig innan den behagar att komma ut kan den väl iallafall ligga STILLA med huvudet där nere!? haha. Det gör ont på mamma!!

Jag har också märkt att mina ben är JÄTTE svullna! med vatten antagligen. Jag brukar ju ha mina ursnygga faktiskt lite modernare stödstrumpor som jag fått av min mamma (ser ut som vanliga knästrumpor, vit/färg randiga), men igår hade jag vanliga strumpor, och så tog jag ju självklart av dom när jag skulle gå och duscha (duuhh). Jag stod och värme mig i duschen ett tag, sen satte jag mig ner för att fila min skitsnygga fötter. Och inte ens då hade märkena från strumporna försvunnit! Det går inte riktigt att förklara HUR stora märkena var, men mina ben såg ungefär ut som coca-cola flaskor -.-' 
Jag rekommenderar verkligen stödstrumpor för dom som behöver det! sjukt skönt detsutom.

vad finns det mer att tillägga?? tjaa... inte så himla mycket. Inatt kunde jag iallafall vända på mig själv utan hjälp, haha. credz!

Idag är början på min förhoppningsvis sista skolvecka! :D och idag får jag träffa mina käraste klasskompisar som jag inte sett på över en månad typ!! lär bli mycket pladder idag... Dock är deras två första lektioner förberedelser inför Nationella provet i SV, så jag får nog stänga munnen ändå.. !

kanindags!

Nu närmar det sig ju påsk, vilket innebär kanindags överallt! Vi kom iväg till rusta, vilket jag uppskattar extremt mycket :) dom hade 2 chokladpåskharar för 10 kr :D så älskling köpte det till mig <3 jag ÄLSKAR chokladpåskharar och chokladtomtar, SÅ gott! kan äta hur många som helst...

Nu är det iallafall städat hemma, jag är nyduschad och sitter i soffan med mina små hjärtan :) eller ja, dom är rätt stora båda två egentligen! Jag har använt min ansiktsmask från H&M idag också! haha, med choklad! känns inte som att den direkt fungerade, men den luktade urgott iallafall! sorry att jag inte tog kort, men kameran är nerpackad i BBväskan ;) vi får INTE glömma den!!! som vi gjorde till vändningsförsöket, fy på oss!!

och påtal om kaniner då, så var vi ju i molkom igår, och där finns min kanin! Jag nämner honom inte så värst ofta.. kanske för att han inte är här hos mig.. Mikaels lillebror tar hand om honom åt mig, eftersom jag inte har någon bur åt honom här ännu!

Alejandro heter han :D han kommer från samuels första hona :) han är hälften lejonhuvad hälften hermelin! Min snygging (;




Tidig GLAD PÅSK på er :D

stäääääd

oh fyfan. Blir ni också sådär extremt typ irriterade och otrevliga när ni städar?? när man verkligen vill få allting skinande rent på en gång och man vill absolut inte bli störd av nåt eller någon?! 

så har jag upplevt det idag. eller ja, just nu. Jag är genomsvett och väntar på att golven ska torka så jag kan gå ut i friska luften, skaka mattor och sen lägga dom till rätta! har lite bord o torka också... ska väl slå på en tvättmaskin och plocka klart i köket.
Hoppas bebisen vill komma NU så jag slipper städa en ordentlig tur igen!!

ahjuste. Vill väldigt gärna till rusta idag, men vi får väl se. Är skeptisk, men det är bra, för då blir jag glad om vi åker!

här kommer bild från gårdagen!


magen vecka 38+4

snälla säg att detta är den sista magbilden jag behöver lägga upp! haha. Jag HATAR bristningarna. Nu får det minsann vara nog! Jag kommer ÄÄÄÄLSKA mitt barn när den väl bestämmer sig för att kika ut, och i resten av dens livstid. Men jag vet inte om jag kommer älska den så mycket så att den kommer få ett syskon x) hahah. Skämt åsido.



tänker även berätta lite om min morgon: jag och mikael vaknade vid tio typ, låg och mysade och gosade :D sen gick jag upp för att få äta frukost (är så otroligt hungrig på mornarna nu för tiden).. Ser TRE intorkade spyhögar på golvet och en kisspöl. MIN MORGON HAR SUGIT!!!! börjat med att dra fram golvmoppen. FY!
Såhär ser jag ut när jag skäller ut tanja (hehe):


omg vad hände!?

HAHAHAHAH SHIT :o JAG VET ATT JAG NYSS SLÄNGDE UPP ETT INLÄGG MEN WTF!!!!!

jag sitter här framför datorn och ska precis läsa ett blogginlägg när bebis rör på sig och det knäcks till :O nivet som om man rör armen på ett speciellt vis eller knät, så blir det ett sånt ljud för att det knäcks lite?? två kotor går mot varandra lixom... SÅ LÄT DET NYSS INNIFRÅN MIN MAGE!!!!!! :O bebis då! <3

foki!

tjenatjena bloggen! Ni vet väl vem Foki är? fokis.se, bloggerskan foki! Jag måste faktiskt hissa henne! Hon är så himla söt :D haha. Och jag saknar thailand så in i bomben när jag läser hennes blogg! Hoppas jag får åka dit någon mer gång i mitt liv :)

nu sksa jag måla mina naglar, noppa ögonbrynen och göra mig lite smått redo för att åka.. Idag ska vi åka och fira mikaels lillebror som fyller år den 11 :) hoppas bebis håller sig inne på det datumet iallafall! Du är jätte välkommen ut älsklingen, men du vill väl ha en egen dag? <3

Ska bli roligt o träffa hela mikaels släkt en gång till innan bebisen kommer :) för det hoppas jag att detta blir!! Nästa gång vi ses SKA det finnas en liten! 
Idag har vi detsutom haft helt underbart väder :) självklart blåser det, men absolut inte som igår! varmt och skönt är det :) 

vi hörs senare ikväll kanske! eller precis innan vi åker. Jag måste ju slänga upp ett par nya magbilder!!!

Mitt förlossningsbrev

tjaaatja. Jag hade själv svårt att skriva mitt förlossningsbrev och jag vet att jag absolut inte är ensam om det! Men jag slänger upp mitt färdiga brev nu, och hoppas att ni kan få nåt litet tips därifrån! :)


GENERELLT:
Vi vill hela tiden få information om vad som händer då jag ofta kan oroa mig i onödan.

Jag vill få reda på varför undersökning/behandling utförs och om det kommer att göra ont/vara obehagliga. Jag tycker att vaginala undersökningar är obehagliga.

Vi vill att Mikael ska vara delaktig hela tiden. Ge honom gärna tips på hur han kan hjälpa mig i förlossningsarbetet på bästa sätt.

SMÄRTLINDRING:
Vill ha mycket hjälp med andningen och lustgas. Speciellt lustgasen då jag är rädd för att bli yr och kräkad. Avslappnande bad ommöjlighet finns, även dusch. Vid medicinsk smärtlindring är jag öppen för förslag.

STÄLLNINGAR:
Öppen för förslag! Vill gärna få råd från BM om vad som kan underlätta.

UTDRIVNINGSSKEDET:
Jag är naturligtvis väldigt rädd för att spricka och vill ha hjälp för att undvika detta i största möjliga mån.

När bebisen är ute vill vi att Mikael klipper navelsträngen. Om inga komplikationer uppstår vill vi gärna ha en stund för oss själva. Vi är öppna för att ta en titt på moderkakan, dock BARA "livets träd".

Tack på förhand! :) Erika och Mikael.
(släng ej, vi vill gärna spara!!)

hiss eller diss!



tjaaaatja! Var ett tag sen jag hissade eller dissade! Men nu måste jag faktiskt dissa, detta var förfärligt!
Jag och mickis åkte till affären mellan MVC besöket och föräldragruppen.. Dom hade fått in "Marabou mjölkchoklad cookies". OHMYGOD tänkte jag, FEETTTT gott! Jag älskar ju marabou mjölkchoklad lixom!

MEN. Måste dissa. Sitter just nu och mår illa faktiskt, inte alls uppskattat! näe. Det var inte ens nåt speciellt med dom. Jävla massa bakpulver typ! och chokladbitar i. Bara smulade sönder! Inte alls goda helt enkelt!


barnmorskebesök nr 8 och föräldragrupp

tjenahopp sådär på eftermiddagen! Idag har vi varit hos MVC :) 

SF: 35,5
hjärtljud: 135-150 slag per minut
blodtryck: 95/60    rätt lågt alltså! haha
Och bebis är Ruckbar - Fixerad! Hon sa att det var knappt så att det gick att rucka på, nästa gång så! Den hade sjunkit ner jätte fint tyckte hon :)

Och det var som jag misstäntke, bebis hade flyttat på sig ^^ den har ryggen på vänstersidan och sparkar på höger! men huvud neråt :D

föräldragrupp hade vi idag också :) vi har ju redan gått den men gick dit för att träffa andra människor, plus att i vålberg har dom såndär pappagrej samtidigt! Idag pratades det förlossning och vi fick se en film i slutet! jag vill inte se förlossningsfilmer nu såhär på slutet >.< det är väl mest för att jag bara vill att skiten ska sätta igång, sen att jag inte vill gråta inför andra människor x) men det gick faktiskt bra! Det är inga knäppisar med i den här gruppen heller som det var i den förra, hahah! Vi får väl se om vi går på nästa, kanske har bebis kommit då, det är ju bara 12 dagar kvar till BF nu ^^

för övrigt blåser det storm på trossnäs såhär på eftermiddagen! förmiddagen har varit JÄTTE fin verkligen! Jag har varit nere i laggårn med Mikael och Charlotte och hjälpt till att väga tjurar! vad jag önskar att jag var slimfit igen så jag kunde hjälpa till mer!!! och det har varit fantastiskt ridväder :o
Men när jag vandrade hemmåt tidigare idag från laggårn tänkte jag ändå att "gud vad skönt att föda på våren!" :D det är ju så otroligt fint ute, fan vad nice och gå ut och gå med barnvagnen i det här vädret :) nu får bebis komma tycker jag! nu orkar jag inge mer x) ska försöka hitta på nån middag också...

äntligen kvällen

nu är klockan halv 11, hujamej! Jag är så trött! Vi sitter och tittar på slutspelet i hockey. Eller ja, mikael gör. Jag tittar mest för att jag måste! Det har blivit förlängning och nu ÄNNU mer förlängning.. kan inte någon bara göra mål!!

Äwa, Daniel, William & Kevin åkte precis! Vi har premiärgrillat idag (; FRUKTANSVÄRT gott alltså! Vildsvins-revbenspjäll, karéer och kotletter! Potatissallad, bea-sås, Grönsallad <3 fick lite sommarkänslor där ett tag ;)

Och jag måste ju få erkänna hur underbara ungar kan vara ibland haha! kiss och bajs och snopp åldern! total underhållning för oss vuxnas del :P

nu väntar vi bara på att någon ska göra mål, sen blir det sängen! Morgondagen bjuder på MVCbesök och föräldragrupp-träff! :) vi har ju varit på föräldragrupp redan men vi bytte ju MVC! Och dom erbjuder oss föräldragrupp igen, bara för att få träffa lite nytt folk! Visserligen kommer vi nog bara hinna att gå på den träffen som är imorgon, men det kan ju också vara roligt!

Måste få bjuda på en helt underbar bild på tanja! haha, så go min brud (;


plugga ända in i slutet!

Jag vill börja med att tacka Angelica och Milja för den SUPERGULLIGA kommentaren! :D tack så hemskt mycket :) det värmer!

Jag sitter fortfarande i skolan, såklart. Vecka 38+1 och jag är i skolan! Jag känner mig lite grym faktiskt, med tanke på hur jobbigt jag börjar tycka att detta är! Nu är klockan halv 3, och hjärtat är väl här om kanske en timme och hämtar mig! Då åker vi nog direkt till affären och handlar lite inför vår grillning, vi har ju sån himla tur med vädret idag också, störtskönt!

Idag har jag redovisat min besättningsstudie, det gick bra tyckte jag. Är ju redan godkänd och får inte mer än så(med tanke på omständigheterna), så jag är så nöjd man kan bli :)

Nåt som jag lääängtar efter kan jag lova äääääär. Att i förrigår beställde jag glass :D som ni kanske är medvetna om så måste alla tredjeringare på gymnasiet ha ett projektarbete! Man har även chans att öppna ett UF-företag! Ett par tjejer på min skola öppna ett sådant uf, som heter Ammilinas glass! Ammi och evelinas glass (; dom gör hemmagjord glass med önskade smaker! Jag har beställt vaniljglass med krossad turkisk peppar i, SÅÅÅÅ GOTT! Ska hämta min beställning ikväll på 0,5 L :) kostar endast 40 kronor! ska bli supergott!


ammilinas finns på facebook!
http://www.facebook.com/group.php?gid=132412013453417


7 april

Ganska slapp dag i skolan idag faktiskt, bara redovisningar av mjölk&nöt bestättningsstudien! :) vi är nog klara innan lunch (; synd bara att jag måste sitta här till klockan 4 ändå, eftersom mikael slutar då! hmpf -.-

Ikväll får vi iallafall besök av Mikaels bror Daniel, hans flamma Äwa och daniels två barn William & Kevin :) vi ska grilla :D premiärgrilla för iår! vildsvinsrevbenspjäll, karré och kotletter! Potatissallad och bea (; och grönsallad såklart! Kommer bli supergott, och det bästa av allt - jag slipper laga middag :D

nya hårfärgen

ja, jag färgade ju håret häromdagen! eller snarare MIKAEL färgade håret på mig :D han är så duktig!! inbakade flätor gör han också <3


Ursäkta dålig bild, men det här färgen använde jag! Färgen hette Chocolate! Det är såndära tio minuters färg! Vilket jag är jääävligt glad över, för fifan vad färgen sved och kliade i huvudet på mig! haha


Här är resultatet! rätt nöjd om jag får säga det själv! Jag passar inte i ljust hår, det har många konstaterat! Dock hade jag sån utväxt förut för att jag ville spara på håret! Men nu är det mörkbrunt, egentligen ljusare än på bilden, men så äre (; nu kan bebis komma, för nu kommer jag inte se ALLTFÖR anskrämlig ut på förlossningsbilderna!

studentmössan!

Idag blir det många uppdateringar ;) Här kommer min studentmössa iallafall :D så snygg! ^^






bebis påväg!

nu är det bebis påväg sörrni! :D håller tummarna och säger lycka till mimmi som ligger på förlossningen och kämpar för fulla muggar! :)
Uppdaterar senare :D

http://mimmisigrid.bloggplatsen.se

Uppdatering:
Grattis mimmi och Rickard till en liten prinsessa vid namn Neoline! :)

snabb uppdatering

fyfan. Sitter i biblioteket, ska det inte vara arbetsro här eller!? eh, näe. Inte på den här skolan iallafall. Jag kan inte ens läsa i boken och förstå vad som står. Herregud...

Känner att jag kommer få mycket gjort idag, eller inte. aya, Idag kommer Ronja med sin son Theo hit och hälsar på! ^^ Min klasskompis som fick barn i september 2010!

Har förresten fått iordning bakgrundsbilden! Om ni inte ser den så tryck F5! nere i högra hörnet ska det sitta en liten kanin, haha! äntligen vafan...

6 april

Idag fyller jag faktiskt 19 år och en månad :D haha
Jag har tagit lite sovmorgon idag faktiskt, eftersom vi fick det! Ska snart till skolan och försöka få nåt gjort, typ samhällen, eller etikuppgiften!

Nåt jag glömde nämna igår var ju att barnvagnen har kommit! :D Den ligger på preem och väntar på att vi sk hämta ut den! ska bli spännande, längtar!! vi hämtar ut den när pappa fört över pengar, det var ju en present :)

ska se om jag kan fota lite på studentmössan som jag också hämtat ut! Då får ni ju också en bild på min ny hårfärg som jag lovade att visa upp, men inte blivit av :s vad dålig jag är! haha.

Förövrigt visar babytickern 14 dagar (;

tankar kring graviditeten

Go'kväll bloggen! Jag har blivit ombedd att berätta lite om hur vi tänkte och kände när vi fick reda på att vi skulle ha barn! :)

Jo! Jag hade misstänkt hur länge som helst att jag var gravid, och då menar jag länge alltså! Jag kommer ihåg att jag var hos min barndomskompis Jenny och jag frågade hela tiden om råd om jag skulle köpa ett test eller inte, jag hade så fruktansvärt ont i brösten!! och nåt kändes verkligen inte som det skulle! Vi kom fram till att det var bättre att jag väntade, det var trots allt ca 4 dagar kvar tills jag skulle ha mens! eller nåt sånt iallafall..

jag väntade och väntade.. ingen mens dök upp! Jag började googla massa gravidsymptom också och hittade www.blimamma.se som har hjälpt mig jätte mycket hittills! :) Mycket stämde in! De största symptom jag hade var ständigt ömmande bröst, molande mensvärk men ingen mens! sen fick jag också en niditations-blödning som det kallas! Det var en måndag jag testade mig, Mikael var och jobbade så jag och hans lillebror sprang ner till apoteket.. Jag var sjukt nervös! Men jag kände på mig att jag skulle få ett plus, jag bara visste om det!

När jag satt på toaletten och kollade på stickan tänkte jag att det skulle bli ett minus, eftersom jag aldrig nånsin plussat förut.. Men det där plusset kom så himla snabbt! Jag hann knappt blinka, och det var så tydligt! Jag hamnade mest i chocktillstånd men med ett extremt leende på läpparna! Jag sprang ut, skrattandes, till mikaels lillebror och visade upp resultatet! Han skrattade lika mycket! Jag blev nervös.. började tänka att "shit, vad ska morsan säga?" eftersom jag en gång tidigare funderat på om jag var gravid eller inte.. Och då fick jag inte världens bästa respons..

Vi tänkte aldrig någonsin på abort, det fanns inte. Vi hade pratat om det här i säkert 2 veckor innan jag plussade, eftersom jag kände det på mig! hade BIM+10 eller nåt när jag plussade. vecka 5+6 tror jag att jag var gången :)
Mikael blev lite smått chockad, men det var mest för att det faktiskt var på riktigt! vi hade ju trots allt diskuterat det ett tag. Och vi sa att "är det så är det!". Nu är vi ju jätte glada och kan knappt bärga oss tills den lille kommer! :D vi kommer aldrig ångra vårt beslut :) Men i början var det inte så mycket tankar och känslor.. Det kändes lixom inte verkligt :P

Mikaels familj:
Mickes familj blev glada! haha, dom älskar barn! dom sa bara grattis och tyckte det var jätte roligt :) finns inte så himla mycket mer o säga om det!

Min familj:
haha, ja. Alltså.. Jag var ju nervös för morsan, vilket jag tycker att jag hade rätt att vara. När jag ringde och berättade så sa hon iskallt "du är fan inte klok". Vilket självklart sårade mig enormt, men hon fick helt enkelt gilla läget. Och det kan jag ju lova att hon har gjort, haha! Bara man får vänja sig vid tanken, och det största problemet (skolan) har ju faktiskt löst sig ypperligt!
Min pappa sa inte så mycket.. tyckte jag skulle göra abort, men jag sa att det inte kommer att hända. Då sa han bara "aha.. då är det väl som det är så". Och så äre :D
Min mormor blev glad om jag inte minns fel :) Min morfar var jag jätte nervös över! Min mamma fick kläcka nyheten för båda två.. Min morfar reagerade absolut inte som jag hade trott! Jag trodde jag skulle typ bli hatad.. Men näe :)
Jag tror, eller ja, jag vet att båda mina föräldrar tycker att det ska bli roligt att bli mormor och morfar! Pappa säger inte så mycket, men jag har lärt mig hur han fungerar. Det är en känslomässig grej för honom och han tycker det är roligt, han vågar bara inte erkänna det! eller snarare säga det rakt ut!

Kompisar:
kompisar har varit stöttande! Jag har inte haft en enda kompis som vänt mig ryggen faktiskt :) Ni har varit helt underbara och lyyyriska för min skull :D nästan i mer extas än jag själv ^^ det har faktiskt varit jätte skönt :) Mikaels kompisar har inte sagt så mycket, dom har grattat och varit glada :)
Precis när jag hade blivit gravid så jobbade mikael, och då satt han och hans tre kompisar och pratade på samma mobiltelefon-linje kommer jag ihåg. Och ena sa (PÅ SKÄMT!!!) "aha fransson.. har hon blevi på tjocken än??" och mikael svarar "...hah. ja.. alltså.. ja...."  Lite roligt faktiskt ^^


mitt liv! <3

Jag blir så sjukt deprimerad när jag kollar på gamla bilder och ser hur snyggt smal jag har varit en gång i tiden! jag måste uppnå detta igen!!!!




haha japp! det där är jag.. första året på gymnasiet.

Kolla armarna, och ansiktet! jag ska göra allt i min makt för att gå ner dessa jävulska, nu säkert 16, kilona!!!!!! annars kommer jag gå ner i en djup deprission.... Jag som ständigt varit smal, jag har detsutom varit nere i anorektiska kilon (pga min crohn, inget annat). Det känns väldigt skumt att vara såhär "stor". Det känns inte alls bra och jag är faktiskt väldigt väldigt ledsen över det...


bacilusker!

sitter i skolan nu, och kommer att vara här i ca 2 timmar till! Jag har varit superaktiv :o är så stolt över mig själv, och imponerad, ärligt!

*Besättningsstudien är KLAR och jag har fått besked om att jag är godkänd i hela kursen!
* Skräcknovellen är inlämnad
* Debartikeln är inlämnad

helt jävla otroligt! jag har lämnat in TRE saker på EN dag. undrar hur dåliga arbeten är x) haha. Eftersom jag är klar med besättningsstudien har jag inget att göra imorgon, men jag åker till skolan ändå, har ju trots allt samhäll kvar! och projektarbete. Men eftersom jag är så himla duktig och inte sitter nåt på facebook medans jag arbetar så borde jag bli klar! peppar peppar ta i trä.

Sitter för tillfället och funderar över baciller.. Jag har använt tre bärbara datorer idag.. Som man skriver med på tangentbordet, kliar sig lite i ögonen och drar händerna över ansiktet.. Ganska snuskigt faktiskt :o
Första datorn jag fick idag blev sist använd av K i min klass, haha. Hon är hemma och är magsjuk idag! Hoppas jag klarar mig. Jag kan ju förfan inte få magsjukan 2 veckor innan BF :O

5 april

Goood morgon! ännu en mulen morgon. Men nu har jag ätit frukost, dock vill jag hellre sova ett par timmar till! den här veckan kommer bli SEG. Min kropp behöver verkligen vila!! 37+6 idag, alltså går vi in i veckan 39 imorn! <3
hörs sen, tjatja!

rubrik

tyvärr så är jag så o-påhittig ikväll. Jag har helt enkelt slut på idéer! nu är klockan tio, vi har precis kollat på "en unge i minuten" :) japp, jag skrev VI ;)

kan inte fatta att jag själv inom en väldigt snar framtid ska ligga och krysta ut en liten människa! SICK, haha. Men det kommer bli bäst! Jag är nog mest rädd för mikaels skull :) pojken ska ju bli pappa! <3

Idag har jag haft en effektiv dag! pysslat med besättningsstudien hela dagen i skolan idag, PLUS skrivit på skräcknovellen! När jag kom hem fortsatte jag med besättningsstudien och hoppas att NÄSTAN bli klar imorgon! :) så jag kan ägna mig lite åt resten som jag har kvar! typ ett debattinlägg o lite så..  Just nu innan jag går och lägger mig måste jag maila lite grejer så att jag kan få in det i skoldatorn istället.. Jag äger ju ingen USB -.-
Sen ska vi gå och lägga oss :D <3 så skönt ska det bli! imorgon kanske bjuder på ett studiebesök, vi får se.

och ja, jag "driver" ju en mammablogg. Men just nu händer det inte så mycket i det blivande mammalivet. Jag bara väntar på att bebisen ska komma lixom ._. nästa grej blir väl nästa barnmorskebesök antar jag.. sen en slemmis om man har tur, vattenavgång.. Det börjar närma sig nu!

4 april

åh kära nån! Godmorgon godmorgon! i en stor suck..
Idag är det måndag morgon den 4 april, vilket innebär att praktiken inom nöt & köttproduktionskursen är ÖVER. Det innebär också att jag så snällt måste gnugga mig i ögonen och sparka mitt arsle till skolan igen. Jag som mått så himla guttit här hemma i två veckor!

vi städade detsutom hela huset igårkväll, ändå till klockan 10 ungefär! Vilket resulterade till att jag självklart ville duscha innan vi la oss (jag hade bytt lakan), och passade även då på att raka benen.. klockan flög iväg till säkert 11, halv 12 innan vi hamnade i sängen! det hjälpte inte direkt att vi båda två var sjukt pigga och låg och pratade till säkert 1... ja, som ni hör är jag rätt så trött såhär på morgonkvisten! Jag får kanske sova lite middag när jag kommer hem :)

jag slutar 14.00 idag, och M slutar inte förns 16.00! Vilket innebär att jag faktiskt kan få någonting gjort på skolans datorer under dessa 2 timmar!
Förstår verkligen inte hur denna morgon ska gå, jag tog inte upp nåt bröd ur frysen igår, och det ända som var upptinat var en HALV polarkaka och typ 7 skivor röstbröd med vitmögel på ._. så min frukost har bestått av en halv polarkaka, 1 safariyoghurt (yes, I LOVE THEM) och ett glad oboy :(

PUSS & HEJ PÅ ER

sexigt arsle!

ja. alltså.. Innan jag skulle ut på promenad med Tanja skulle jag byta byxor, till mjukisbyxor! Och idag har jag på min mina ap-fina rosa spetstrosor! Vi har ingen direkt bra spegel i sovrummet/badrummet så jag letade upp en spegel för att bara titta hur trosorna satt på mig, eftersom mikael så fint uttryckt sig att dom sitter precis som "på en bond-brud". Bra kritik tycker tex Ida.

aya. Jag gillade INTE vad jag såg. Hur kan han ljuga så för mig!? det såg ut som två skrumpna katrinplommon typ. Eller ett ruttet päron??
Jag blir ju så ledsen! som jag skrev igår. Känner mig bara fetare och fetare för varje dag som går, och inte fan får man börja träna på en gång heller sen. Hur ska jag få en bikini rumpa/mage/bröst ? aint gonna happen. inte det här året. Jag vill inte ha en kärringkropp när jag är nitton bast! 
finns så mycket jag bara vill spy ut på bloggen, men jag vet ju som sagt inte vilka alla är som läser.. -.- blä. Får spy ut mig på kompisar på msn istället!

till råge på allt vill Mikael och V att vi åker och äter pizza ikväll, och då blir det ju så. Och om jag inte följer med får jag ju inge käk!?? om jag inte lagar själv, men fett onödigt att göra mat till EN person. så ah, tjockis erika ska äta på pizzerian ikväll! dom kanske har sallad...


Inte ens sådär snygg röv har jag!

då och nu


Nu ska vi färga mitt hååååååår, bilder kommer sen.

deppad

nu börjar jag bli sjukt deppad. Det är inte roligt att vara gravid längre, okej!?
förstår inte hur folk bara "åååh det är så häääärligt att vara gravid!". Kan erkänna att jag tänkte mig en mysig känsla förut, att det skulle vara hur underbart som helst med en såkallad liten kula på magen. men näe, jag ångrar mig.
Jag vet att det är fel av mig att uttrycka mig som jag gör pga folk som lever med ofrivillig barnlöshet, men nu får det vara nog för mig del!

Jag är lååångt ifrån mig själv! Jag kan inte gå som förut, och med det menar jag hålla tempo. Om telefonen ringer och jag mot all förmodan MÅSTE springa så vaggar jag iväg som en fet jävla elefant och hela huset skakar. Jag kan inte plocka upp saker som jag tappat, men ändå ska jag visst tamejfan knyta mina egna skor. När jag tar på mig strumporna på morgonen lovar jag att jag snart drunkar i min nyblivne vän dubbelhakan.
När jag har kissat och ska torka mig når jag fan knappt längre :S hur illa är inte det!??

Jag kan inte gå långa promenader med Tanja, vilket resulterar till att jag bara sitter här framför datorn och degar hela dagarna, antagligen med nåt onyttigt i käften också. 
Jag kan inte rida!!!! Och hade jag haft hästen hemma nu, så hade jag väl antagligen inte kunnat mocka själv ens, eller fylla höpåsar pga mina onda fogar.
kan jag komma på nåt mer tro? jo. Jag känner mig extremt jävla FUL. bara fulfulfulful! varför skulle min man vilja ha mig för, varför är jag så jävla bra? bara går runt som en stor flodhäst. tunnhårig har jag blivit också, och alla som berättade för mig hur tjockt och fint hår man skulle få! Får fan inte på mig NÅGRA kläder alls typ, så man kan inte göra sig iordning heller, eller känna sig "fin" längre.

nej tamejfan. ofta vill jag säga ungjävel. Men egentligen älskar jag ju dig mest av allt på hela jorden, fast just din existens får mig att må skit (för tillfället), därför tycker jag att du kan vilja ut NU! NU OCH INGEN ANNAN DAG, helst igår?
Jag vill kunna känna mig älskad av min man, iallafall jämlik med andra fina människor. Inte bara ful fet och äcklig.
tyvärr är det ofta såhär man känner på slutet i graviditeten, tråkigt att så få vågar erkänna det. och bara sitta och säga att det "är så himla underbart, åh vad mysigt".

jag säger som min första barnmorska sa till mig. "det ÄR mysigt.... OCKSÅ"-
ni får säga vad ni vill om detta inlägg, men såhär känns det! kommer säkert ångra mig när bebis väl är ute, men idag har varit en riktig såndär självkänsla-nedknäckande-äckel-dag. Kanske bidrar en del.

vart tog våren vägen?

jag tyckte nyheterna lovade fint väder i helgen, eller? detta kan inte stämma! det är ju mulet ute, och dimma.. ÖVERALLT! så sjukt tråkigt :(
Just nu sitter jag och tittar på barnkanalen medans jag väntar på att mickis ska komma hem... vi ska dra en sväng till ÖB! där finns två måsten (för min del): frisörsax & hårfärg! Mikael (och christian) ska köpa saker till deras trädgårdsland ;)

imorse (5 på morgonen) efter att jag varit på toaletten och mikaels mobil hade ringt ett par gånger hade jag svårt att somna om.. så jag bara låg och tänkte och tänkte och tänkte.. Jag tänker på att jag tex måste klippa mikael innan bebisen kommer, för det kommer det varken finnas ork eller lust för sen. Så det måste vi ta tag i!

Vi har suttit och diskuterat om plottisen också! Båda är ju sjukt sugna, vi måste bara lösa ekonomin på nåt vis! framtiden får väl bestämma antar jag! Vore roligt för tanja att ha en kompis i sin storlek också :)

nu tycker jag detsutom att bebis får ta och komma! Nu orkar jag inte mer, har ont i höfterna och bara... bläää på allt! ni som varit med om det vet ju hur tungt det är dom sista veckorna!
poss och kram på er! ska försöka ta lite magbilder sen också, se om magen sjunkit!

ren humor!

åh, vad jag älskar finlandssvenska! finns det något annat som är SÅ jävla roligt eller!? tror inte det, haha!
och ni bara MÅSTE gilla den här gruppen på facebook ;)


hoppas texten inte är ALLTFÖR liten! isåfall får ni controll plussa ;) haha

plottis

godkväller bloggen! idag har det verkligen varit en totalt slapp och ovärd dag! fick efter ett tag äntligen arslet ur vagnen och gjorde klart min genetikuppgift. Eller ja, har två uppgifter kvar, ska göra korsningsscheman men det suger jag på, behöver hjälp!!


Har precis ringt på plottisvalpar :) eller Plott-hunds valpar som det så fint heter! En jättefin jaktras som främst jagar björn, lodjur och vildsvin! jag och mickis ska fundera en låååång stund innan vi bestämmer oss! Hittade dock den bästa kenneln ever. Den ÄNDA kenneln som har plott registrerade hos SKK! då har man inte så många andra uppfödare att välja mellan om man ska ha en plott, tycker jag. Självklart ska hunden vara reggad om den är renrasig!
valparna beräknas 25 april och är alltså leveransklara i slutet på juni!


bilden är tagen från den aktuella kennelns hemsida: www.jaktlivets.se

RSS 2.0