7+0 (gravid i v8)!!

Bebis

Nu är ditt embryo mellan 14 och 20 millimeter långt, det är ungefär lika stort som ett hallon. Embryot är i röresle hela tiden, hjärtat slår och blod pumpas genom navelsträngen. Embryot har börjat få männskliga drag som ögonlock och spetsen av en liten näsa börjar synas. Munnen och örat börjar växa fram. Embryots bröstkorg börjar ta plats. Även fingrar och tår börjar utvecklas som i slutet av veckan syns. Man kan redan nu mäta hjärnaktiviteten hos fostret.

Du

Livmodern är nu stor som en grapefrukt, innan du blev gravid var den som ett hönsägg. Du kan känna dig svullen och spänd, det kan göra att du blir lite extra känslig för beröring på magen. Du kan få kramper i livmodern som påminner om mensvärk. En del får acneproblem som beror på hormonbalansen i din kropp. Får du en blödning ska du kontakta din barnmorska, det behöver inte vara något farligt men kan ändå vara skönt att fråga kring. I en del fall kan det vara tecken på missfall medan andra harblödningar under gravditeten utan att något händer.

så himla häftigt! som jag skrev i inlägget innan, det börjar kännas nu :)


ett par riktigt dryga veckor!

har precis tittat på busstidtabellerna.. min buss kommer att gå 05.47 varendaste morgon under 2 veckors tid!... pga att jag har morgonstalltjänst på skolan.. känns inte riktigt okej! men jag tror det lutar åt ett mvg i kursen! Jag hoppas på det iallafall :) känns som att jag klarar av de mesta "utmaningar" alldels utmärkt!..

.. dock så blir min kropp OERHÖRT trött utav detta arbete, det är inte klokt! jag som är rätt trött innan en massa arbete blir helt utsliten nu! det värker i benen på mig, som att dom skulle fövandlas till en kastrull med spaghetti! jag orkar nästan inte tänka.. vill bara gå och lägga mig! Men det är väl så det känns att vara på smällen, haha! Underbart är det. Nu när magen börjat synas lite också, eller är det bara fläsk efter allt jag ätit?.. säkert alternativ nummer två, men alternativ nummer 1 får mig att må bättre!
Jag och svärmor försöker lista ut vårt boende problem också.. men vi får se. Pappsi är inte direkt den snabbaste vad gäller viktiga saker.. Det väntas att se helt enkelt!

hemma igen

jag vet inte om jag sa det innan, men vi har haft en weekend i udevalla! Jag och pappsi mikael :) har varit jätte härligt verkligen! Vi gick på en monstertruck tävling (på pappas behov) och idag har vi varit på smögen och haft sååå fint väder!

Magen har äääntligen börjat synats lite grann! så himla mys! bilder kommer senare :) påtal om bebis så i fredags åkte vi ju in till ikea och bergviks köpcenter med mamma (mormor alltså). Vi kikade in lite på newborn-avdelningen på H&M och pappa har hittat en body vi bara MÅSTE ha! Men jag håller med, den passar ju helt klart men vill även ha en som är lite mer av "min" modell ;) kanske en body med "mom" på och en liten mössa med "dad" på :D fanns sån mössa man sätter på dom efter man åker hem från BB :) en himla fin serie! Detsutom har mamma lovat mig startpaketet barbapappaserien hos H&M! :D








påväg till uddevalla

jajjamen folket! klockan är 00.21 den 28e augusti och jag och min man (pappa) sitter i bilen påväg till farbror anders i uddevalla med ett mobilt bredband! jag är riktigt trött, och har tendens att nuförtiden vakna mitt i natten och må jätte illa! Men det är väl så det ska vara :)

idag, eller igår (27e) träffade jag upp min mor och hennes man på stan, sen åkte vi till bergvik/ikea och mötte upp mikael :) blev rätt sent på ikea, därför har vi inte kommit iväg så tidigt!
Imorn ska vi titta på en monstertruckshow utanför uddevalla i spöregn vad det vankas! tur att jag har med regnjackan...

Längtar till den 20e sep = inskrivning hos BM! ska bli så kul :D !!
Nu ska jag försöka sova lite igen, hörs sen!

trötter

halloj bloggen! ikväll är jag verkligen trött! den här häst & stallkursen tar verkligen kål på mig, eller oss, som det är nuförtiden! Idag har vi ryckt man, och jag har vääärldens blåsor på fingrarna! Men måste faktiskt konstatera att jag är JÄVLIGT bra på det ;)

Min graviditet då.. Jag känner mig tjockare! Tjockare som i fläsk, inte bebismage! Men har läst att man oftast känner sig så först, och sen efter v10 eller nåt sånt så börjar magen vandra mer "upp" och ser helsöt ut!! Har börjat må lite småilla på kvällarna, men ingen större fara faktiskt.. En sak jag blev lite fundersam över dock var att jag fick stickningar i underlivet både idag och igår! Har läst runt lite, och det som låter mest troligt är att livmodern växer och då sträcks ligamenten ut, och det är det som "sticker" :)

Idag har jag även sett min emmaljunga barnvagn IRL! så snygg!!

ridning vid graviditet

fortfarande inne i vecka 7, eller ja. Jag har väl gått 6+?, orkar inte räkna just nu! Idag var det iallafall löning och min äääälskade som befruktat mig har bjudit oss på pizza! helt underbart gott :)

Min dag har iallafall bestått av häst & stallskötsel. Helt okej faktiskt, men det som gör allt totalt värdelöst och jobbigt är nog vädret! Det är inte alls roligt! bara regn och slask.. Men lillen har väl gosat in sig rejält i livmodern, 37 plus och sova hela dagarna.. Ha någon som äter åt'en. Kan det bli bättre? Men skönt att "den" har det så bra! <3 vi längtar redan efter dig!

Men iallafall.. I häst & stallskötsel kursen så får vi ju rida! Min lärare ann-charlotte är gravid i 8e månaden ungefär eller nåt sånt så jag rådfrågade henne eftersom vi skulle ut och skritta idag. Ganska onödigt att fråga egentligen, men det var mamma som var orolig eftersom jag inte gått över "risk-tiden" (12v) :) ancha har ju ridit genom båda sina graviditeter, tillochmed ramlat av i v12 (inte så smart kanske, men hon klarade sig!). Jag red iallafall, kände mig grymt orolig hela tiden, såg framför mig hur hela sadeln skulle vara full med blod när jag skulle sitta av! Men nojjor hit och dit egentligen.. Hade jag haft kvar mitt egna pyre till poni hade jag ju ridit! Plus att jag förhoppningsvis ska praktisera hos min äääälskade vän Demie nu i höst, och där kanske det blir en och en annan ridtur :)

rida under graviditet är alltså individuellt, du bestämmer själv vad du vill beroende på hur själva grejjen känns för just DIG :)

pappa?

Jag undrar varför det finns så himla mycket mammahemsidor men nästan inga för pappa? Man är ju minst lika gravida båda två!

Har iallafall hittat en rätt så grym hemsida, som är lite grabbig! jag rekommenderar den :) www.planetdad.se !

Är inne i vecka sju nu och det känns kanoners, men kan inte förstå hur ont i bröstena man kan få! det är helt otroligt! Imorn ska jag prata med lärarna lite mer om hur min skolgång kommer att gå! ska bli intressant :)

första skoldagen..

.. av det sista året på gymnasiet! så himla jäkla skönt! Dock läser jag en kurs som heter "häst & stallskötsel" nu i tre veckor.. Jag går djurvårdsinriktningen på ett naturbruksgymnasie! :)

Idag skvallrade jag för min mentor om min kära hemlighet i magen och förklarade lite fint att jag ändå vill ha chansen att ta studenten! Och det skulle inte vara några problem sa han, vilket var riktigt skönt att höra!
Hör kanske av mig senare, just nu känner jag bara att hungern stiger mig över huvudet! Påtal om huvud så har jag rätt så ont i det idag faktiskt, fast jag har tagit två panodil! (panodil och alvedon är det gravida kvinnor får ta!!)

könet?

Nu har vi kommit hem från farfar's inflyttningsfest! alla är fortfarande omedvetna om vad som kryper runt i min mage :) förutom faster rebecca! Vi fick en positiv reaktion från henne, känns bra :)

Vi har diskuterat (och kommer att fortsätta diskutera) detta om att ta reda på vilket kön det är!! Jag är superspänd på att få veta (halllåååå, teknologin finns ju!) men mikael vill ha det till en överraskning! Och han är inte direkt GULLIG när han säger det, han blir nästan lite arg på mig när jag stretar emot att jag verkligen vill veta!
Hur har ni gjort/ gör ni? 
jag tycker också att det är orättvist att inte bara EN part kan få reda på det.. i och för sig är det väl kört då för den andra parten, men alltså. Jag är barnets bärare eller hur.. Och visst, det är lika mycket hans barn som det är mitt, men jag vill verkligen veta, och då tycker jag att jag har rätt till att veta!!!

De flesta som har fått reda på nyheten säger att det kommer bli en flicka! "Det finns så många pojkar i familjen fransson så vi skulle kunna sätta upp ett helt fotbollslag!". Jag hoppas på en liten tös, men det blir självklart bäst vilket som :)

Snart ska vi tre gå och lägga oss, och min lilla pudel! :)

tårar och barnvagn

en sammanställning av hela dagen; den har väl varit sådär! helt superunderbart eftersom pappa mikael har varit hemma idag och vi har varit på barnkalas hos hans systerson :) lite mindre roligt var det när jag skulle välja kläder till detta barnkalas! Hade tänkt mig min svarta pennkjol och en top som passar jätte bra tillsammans med den! och när jag hade klätt på mig frågade mikael "är det där verkligen modernt att ha på sig?" - jag blev SKIT ledsen, kastade av mig kjolen, tog på mig ett par jeans och gick därifrån med gråten i halsen! hm. dessa hormoner.. Dock förstår han dom inte, han undrar vad han har gjort för fel eftersom jag varit så sur på honom de senaste dagarna, eller varför jag helt plötsligt blir som ett lejon!

Idag har vi berättat nyheten för farbror Anders! inga direkta reaktioner, mer som att det var normalt, att det alltid varit så..  jaja. Inget att haka sig upp på, det är väl inte direkt något som någon väntat sig! vi är iallafall glada, och hoppas att vi kan spara ihop pengar till vår egna NYA barnvagn :) en combi från emmaljunga är vi lite sugna på, vore rätt nice :)



magen v5

Magens form har inte ändrats i stort sett någonting sen jag fick reda på att jag är gravid, vilket är fem dagar sen. Men detta känns som en evighet och det känns som att jag skulle vara som en ballong! Träffar vi släkt som inte vet något får jag för mig att jag måste dra in magen (helt i onödan såklart). Men eftersom jag är gravid och måste finna mig i detta (det är absolut inget problem, jag är jätte spänd!!) tycker jag att tiden går så himla sakta, jag verkligen längtar efter magen!

Några gravidsymptom har jag i stort sett sluppit (änsåläne). Har jag extremt ont i mina bröst, ådrorna på ovansidan av brösten syns mer än tidigare, jag har varit jätte trött. Och samma vecka min mens skulle kommit mådde jag sjuuuukt illa! Men illamåendet känner jag inte av längre, men det kommer väl såsmåningom. Kissnödigheten har inte hunnit ikapp mig heller. Vet dock att när jag väl blir kissnödig, ser jag ut att vara i ca v12-13 eller något. Då sväller jag verkligen upp!

  • Vad har/hade ni för gravidsymptom?



v 5+4

snart dags för sängen, men kunde inte låta bli att uppdatera en gång till! Jag vill vara till så mycket hjälp som möjligt, men även hjälpa mig själv!

  • Första dagen for din senaste mens var 12-Jul-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 18-Apr-2011 (Vädurens tecken)
  • Du är gravid i vecka 5+4 (läs mer).
  • Bebisen är c:a 5 mm. *
  • Du har klarat av 14% av graviditeten.
  • Du har 240 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 12-Jul-2010 till 10-Oct-2010
  • Din andra trimester varar från 11-Oct-2010 till 07-Jan-2011
  • Din tredje trimester varar från 08-Jan-2011 till 18-Apr-2011



    embryot, just precis nu.

men hej!

hej! Jag ska gå rakt på sak. För ett par dagar sen gjorde jag ett positivt gravtest, och känner att jag vill bevara den här tiden, som säkert kommer att rulla snabbt som en sten nerför en backe! Jag bloggar mest för mig egna skull om detta, men ända för er andra unga mammor! Det här var totalt oplanerat från både min och min pojkväns sida, men vi är ändå väldigt glada :)

Jag har varit på första BM (barnmorska) besöket! Det gick jätte bra, var på det mötet när jag gått 5+3 (5 veckor + 3 dagar) och idag har jag gått 5+4. Alltså var jag där igår! Vi gick igenom alkohol, droger och rökning. Jag rökte innan jag blev gravid, men slutade såfort jag fick reda på det! ja okej.. jag tog en cigarett efteråt, för att lugna nerverna.. Men det var en 16 augusti iallafall. 

Jag och min pojkvän hade länge undrat om jag var gravid eller inte, och på måndagen den 16 augusti gick jag och min pojkväns lillebror ner till apoteket och sedan gjorde jag testet såfort jag kom hem! Jag kunde bara skratta.. Jag hade nästan förberett mig på det beskedet!

Jag finns även på blimamma.se där min domän är neeevalainen :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0