29 juni 2011

jag säger bara en sak: äntligen är den här dagen över snart.

En vana som blivit är att jag fick sova hela natten, och det var lika skönt som vanligt! Hovslagaren skulle komma mellan 1-halv 2. Men var inte här förns kvart i 4 ungefär. Jag tog ju in little i tid, eftersom han kan vara bråkig att fånga ibland, så han fick stå inne ett bra tag. Bra på det viset att det är svalt och skönt i stallet, dåligt på det viset att jag inte har någon spånad box ännu, och ville inte ställa in honom i någon annans ifall den personen skulle komma, så han fick stå i en box på bara betong tills hovslagaren kom. 

allt gick bra och snabbt, tills det var dags att fixa fakturan (trodde jag). Hon tog bara kontanter. Hon sa att hon hade berättat detta för mig i telefon, och jag tror henne, för mitt minne är värre än jag vet inte vad. Jag har fått as dåligt minne sen jag blev gravid, läskigt! Men det löste sig iallafall, med hjälp av min älskade pappa (min räddare i nöden ALWAYS). 

skor på två fötter kostade 700 spänn :S hon verkade inte ens bakfötterna. Dyrt tycker jag! vill inte tänka på vad skor, med snösula och brodd kostar! Har jag tur så är veronica (min gamla hovslagare som är mammaledig) tillbaka tills dess!

När jag skulle sopa och ha mig så vaknade oliver ofcourse. jag fick snällt vänta tills mikael slutade så han kunde hämta honom. Min lilla sötunge blir såååå rädd när hästarna gnäggar, haha. Så söt! Men han blir alltid så lugn och snyftar lite tyst när jag kommer och räddar honom! :P

nåt som är helt ovesentligt för er är att mikael lagade middag idag. Stekt pangasuiusfilé med kokt färskpotatis med gräddfil+rödlök sås! det var aaaaaasgott. Och nu sitter jag här. helt slut. Oliver måste bada, jag måste duscha!
gud vilket tråkigt inlägg.

min fina familj


alla mina tre älsklingar på samma gång, kan det bli bättre? visserligen saknas två pojkar. Little och jarmo. whops, vem kan det vara? ;)

konnichiwa (^.^)

paket från japan! :D Min storasyster pluggar i japan just nu och har varit borta sen... ja, länge sen!! förhoppningsvis kommer hon hem på besök under thanksgiving! :)
hon skickade ett paket fullsmockad med japanskt godis och lite leksaker till oliver!


Jag har massa fler bilder men vårat internet strular så det heter duga!!!
tack big-sis :D <3

början på ett bättre liv?

Idag är det ju så himla fint väder, eller ja. Snarare FÖR varmt nästan!! Så jag la barnet i barnvagnen, selade tanja och täntke dra mig ut på en promenad sväng, det var ju trots allt typ en vecka sen!
men uh så varmt! Leggins och klänning hade jag  på mig..
men iallafall, till saken! Efter halva vägen tänkte jag att "kanske ska springa lite?" sååå... resten av halvan varvade jag med jogging och gång :) kändes riktigt skönt!
men jag var rätt svettig när jag kom hem. det RANN svett lixom.. la oliver på sängen och slängde mig i duschen på en gång, haha. Nu sitter jag här med handduk i håret, shorts och linne och SVETTAS FORTFARANDE!? haha.

kanske gör detta till nåt permanent? Jag vill gärna göra det, frågan är bara hur duktig jag är, vilket jag redan vet att jag itne är, hha. Att ta tag i saken alltså. :)

nu vill min lilla fis ha mat, och sen börjar private practice!

uppdatering;
inge private practice för mig idag inte.. jävla tv4 bestämde sig för att sända dam fotboll istället -.-

bal & student

under balen och studenten hade vi en fotograf som hela tiden var bland oss! En duktig fotograf som heter Fredrik som också är lärare under kursen "estetisk verksamhet" i årskurs ett, under "foto" :)

besök gärna http://www.fremars.se

här är bilder där jag medverkar, haha! funderar på att beställa hem faktiskt ;)
ursäkta min fina blekhet, men jag har alltid varit blek, förutom när vi var på semester på mallis, för typ 10 år sen!






(lilla jag i mitten med en fläta)

så seg dag.

j, rubriken säger allt. Idag har varit en totalt seg dag. Mikael kom hem 6 imorse, la sig på soffan (han blev inge dålig, men ville inte ta några risker, good boy!). jag hatar att ha honom sovandes bredvid mig i sängen när han festat till ordentligt, blääää!!! iallafall.. han sov till klockan 2 idag, och hade nog sovit längre om jag inte väckt honom!!

christian hämtade långbordet idag, så nu är köksbordet i köket! det blev bra tyckte jag :) nu ska jag bara beställa gardiner från jotex och lite annat mys så blir det nog superbra! måste byta tyg på stolarna också :S jävla 70-talsbrunt typ! inte fint alls...
vid 8tiden åkte vi till ica-maxi också för ersättning var TOTALslut här hemma.. Den sista slurken fick han precis innan vi åkte, så liten var nöjd iallafall så ni inte tror han gick hungrig hela dagen. Utan det räckte precis till att vi skulle åka o handla mer.
Jag blir gkad när jag får handla, jag vet itne varför. Jag blir glad över att bara strosa runt bland varor (inte matvaror, utan heminredning, kläder, skor)! hittade ett par supersöta skor, men tyvärr tillåter inte plånboken sådant just nu!!

Oliven sover, mannen mår dåligt (hehe) och jag försöker tygla mitt shoppingbegär! natti på er :)
ps! igår fick jag pröva på att bugga till 70-tals disco!?? haha!

midsommar

här kommer lite bilder från vårt midsommarfirande med familjen fransson/larsson/persson! Dock försvann samuel efter ett par timmar, till ett par kompisar, och farfar göran fanns inte på plats!



liten med pappa


trött blev man också :)


männen grillar


farmor med oliven :)


midsommarfina matilda :D


stången syns dåligt, men självklart dansades små grodorna ;)

glad midsommar

happy midsummer! eller nåt? Idag ska vi åka till Äwa och Daniels sommarstuga som ligger mellan forshaga och molkom, mitt i skogen! Det blir vi, alla mikaels syskon, hans mor och antagligen äwas föräldrar också :) vi ska väl grilla och sådär :)
på kvällen är det fest på trossnäs! jag ska inte dit, för dom kommer spela sjukt hög musik (fick försmak igår) och min lilla ollie ska ju sova på kvällen!

hela helgen ska det vara full rulle på trossnäs tydligen! Idag är det stor hopptävling här (tror det är hopp?)! Stora jävla DYRA lastbilar lastade med EN häst lixom, resten av halvan är bo-del :O såna jäklar är här och tävlar! stor tävling alltså :)

här är jag, förra midsommar! jag var så full så jag knappt visste mitt egna namn, haha. Men iår ska jag bara ta det lugnt, äta god mat, och mysa med min alldeles underbaraste finaste unge!!! :) <3


vunnit auktion

tjatja! nu har jag vunnit en auktion på tradera :D 
två jätte coola bodys som kommer passa min lilla kille PERFEKT! ;)
storlek 74, så det är ett tag kvar :D 79 kr :)


baby skorv

nu har vi kommit hem från stan :) allt gick bra när vi skrev på papprena, det var ingen konst alls! skönt att ha det ur världen. Nu väntar jag bara på nya papper från skatteverket så vi kan folkbokföra honom, eftersom jag så fint slarvat bort dom första papprena som kom! jaja, vi har en månad på oss till att få det grejjat :)

nu sitter lillprinsen med en sååå fin (ful) gul mössa på sig, haha! har smörjt in hans huvud med ett tjockt lager vaselin! detta ska enligt svärmor fixa bort det där snuskiga skorvet som ligger som ett fett lager på huvudet! Man ska ha ett tjockt lager vaselin (jag har använt vanligt vaselin på gul burk, men vitt vaselin går också bra) och detta ska sitta på ett par timmar, en hel dag går också bra! Sen tar man en vanlig kamm som man lindar in i gasbinda, och försiktigt "kammar" bort skorven som tack vare vaselinet lossnat! :) Sen kan man ju tvätta håret med shampoo eller vad man nu använder, för att få bort det feta från vaselinet!
jätte bra tips tycker jag, och hoppas det funkar bra :D Dock är han inte så glad över mössan!




Testar att mobilblogga snabbt! Vore skönt ...

Testar att mobilblogga snabbt! Vore skönt om det funkade som jag ville ;)


socialnämnden

godmorgon! :D Idag, klockan 10.30 ska vi bara på socialnämndens familjeavdelning för att skriva på faderskapspapprena, skönt att få *skiten* överstökad!

så jävla lame att folk som inte är gifta måste skriva på sånt, men inte dom som ÄR gifta :S hmm... så dom som mär gifta vänsterprasslar ju absolut inte, eller? äh. Jag tycker det är sjukt dumt!!

Idag blir min lilla pojke 8 veckor! :D helt sjukt! min stora stora pojke!! <3


22 juni 2011

tjatja! eller god kväll kanske? ni anar inte hur trött jag är!!! Idag har oliven inte sovit alls mycket, och inatt var han lite småkinkig faktiskt.. helt utsliten är jag verkligen!
idag har vi mest legat i soffan och degat, inte ens kommit ut på en promenad, och detta har gett mig ännu mer funderingar om hur mkt fläsk jag lagt på mig.. Så idag har jag bestämt mig att ta bort pasta och potatis ur min kost! jag ska endast unna mig när vi är bortbjudna. Jag tänker äta upp limpan med vitt bröd som vi har, sen har jag tänkt att byta ut detta till knäckebröd! Jag vill inte se ut såhär längre..
Det ligger ett foto på micron på mig, visserligen bara ansiktet, det är ett passfoto jag tog för två sommrar sen när jag skulle fixa legitimation! rätt snygg faktiskt om jag får säga det själv, jätte fint ansikte! SMALT ansikte!

mina ridbyxor, som är storlek 34, var FÖRSTORA för ett år sen (då var jag iofs alldeles för underviktig pga sjukdom) men nu kan jag långt ifrån knäppa dom.. HEMSKT!

aya.. Det har ju faktiskt hänt två roliga saker idag ändå. Eller nej, make that three! Först så trodde vi att föräldrapenningen skulle komma på fredag den 24e, men ett mess från fkassan sa att den skulle komma den 23e. När jag kollade banken när vi skulle åka och handla käk så visade det sig att den faktiskt hade kommit idag, den 22! coolt.

det andra roliga var att min käre far ringde mig idag. Han babblade på om allt möjligt, frågade vad vi skulle göra på midsommar, berättade vad han skulle göra, berättade att han vill köpa en harley davidson MC eftersom han har mckort osv osv.. när vi skulle lägga på frågade jag "du ville inget speciellt eller?" då svarar han "neee.. jag hittade dom där dansbandskivorna ni hade i bilen o då tänkte jag att jag kanske skulle ringa dig". haha! detta mina vänner har ALDRIG hänt. Min pappa ringde mig bara för att prata lite granna :) det uppskattar jag verkligen, jag blev jätte glad! Efteråt tänkte jag att "han kanske tyckte att vi inte hade pratat på så länge eftersom jag inte ringt o frågat efter pengar på EVIGHETER". Det brukar vara den enda anledningen till att vi pratar i telefon, att jag vill honom något (hur illa det än låter så är det tyvärr sant) Men det här var jätte roligt! tror han hade ganska trevligt på studentfesten också :)

det tredje roliga var att när vi kom hem hämtade jag posten, och då hade jag fått brev från landstinget. "fler provtagningspapper" tänkte jag. Öppnar, och då är det en inbjudan till en träff i norrköping, för tonåringar som lider av inflammatorisk tarmsjukdom :) 16-18 september tror jag det var. Det kostar 300 kronor, då är resa boende och aktiviteter inräknat! resan får man ersatt i efterhand, men det låter superkul! ska fundera på den ett tag :) men nu känner jag mig sugen iallafall! mer om det senare!

nu ska jag ta hand om min son lite granna, han är jäääätte trött eftersom han inte sovit nå längre stunder idag, så han är lite kinkig, mammas lilla prins!

mumin nappen

gokväll! slänger in ett litet inlägg innan jag ska lägga mig :)
Jag fick en frågan om vart jag fått olivers superfina muminnapp ifrån!
Min faster från finland har skickat den till mig! :) Jag googlade lite, och tyvärr så görs det trycker endast i finland! tråkigt nog måste jag säga, hade gärna själv haft fler!!



olivers sömn

jag tror (och hoppas) att denna rytm är här för att stanna!
häromdagen somnade oliver halv 12, och sov ända till 09.30!!!!! jag glömde nämna det i bloggen då... Och inatt sov han från 22.30 ca, till 07.00! Vaknar bara för att gnälla efter nappen som han tappar!
min goa pôjk <3 han sover väldigt mkt nu för tiden, äter sover, äter sover. Han är nog i nån slags växtperiod :)

tiden går så himla snabbt, nästan för snabbt inser man nu.. Nu kan han äntligen ha på sig sina fina byxor som fredrike&victor köpte åt honom när han föddes, muminoutfiten som farmor köpte, och om bara 1 eller 2 veckor, t-shirtarna mormor köpt :D och hans nya fina sommarshorts! stora killen :)


min fina prins, bara en dag gammal

paket!

jag skulle ut på en liten promenad med oliver och tanja, och som vanligt kollade jag postlådan när jag var påväg tillbaka! drog upp all reklam och mitt i allt låg ett paket! "jag väntar inget paket? twilightboken skulle hno ju skicka idag, så den kan ju inte KOMMA idag :s"
jag vänder på paketet och läser "Camilla =)" :D

skyndar mig hem och öppnar paketet; två söta bodys i storlek 70! med kossor på :D så passande och såå söta! han kommer bli gudomligt fin, när han blivit så stor ^^

hemskt mycket tack camilla! Jag saknar dig sjukligt mycket och hoppas att vi snart ses igen! :D kanske drar med mig ida då också, vem vet :D
PUSS PÅ DIG!! <3


på den vita bodyn är det likadana kossor som på den blåa, fast i määäängder :D

första ritten!

aaaaaaaaaaaahhhh!! :) nu har jag äääntligen fått sitta på hästryggen igen! och SÅ ont i arslet jag har! haha!!
Mikael följde efter med barnvagn och tanja, för säkerhetens skull om nåt knas skulle hända, första gången. Men jag kände knappt igen hästen? Björknäs rehab does wonder! Det kommer inte att vara några som helst problem att rida ut på den kraken själv :) så härligt!

Jag tog ett par varv på ridbanan också, där är han väl inte alls okej måste jag säga.. Plus att jag själv är ur trim totalt! Vi lär oss nog varandra så småningom, plus att det var ett helt nytt ställe och mycket annat att titta på. Det blir nog bättre :) blåsa på ena fingret har jag iallafall! Och en svettig häst blev det.. usch vad kvavt det är ute nu!!! 

blev inga bra bilder meeeen...

...hästen dansar!


jag och min fina! han är inte alls så stor som han ser ut, det är bara jag som är väääldigt liten.



valpar och semester

igårkväll åkte vi och hälsade på mikaels syster Rebecka, jag hann inte blogga nåt på kvällen eftersom vi kom hem halv tolv typ, haha! Vi åkte iallafall dit för att kolla på selmas valpar! såååå söta! tre stycken blev det :) dom är visserligen en vecka gamla nu hehe. Selma är puff/papillon, och pappan renrasig korthårig chiuaua! dom kommer bli så fina när dom blir större, och vi har den turen att två av valparna fortfarande kommer att vara i familjen! Kanske den tredje också? ;) haha. nee... vi ska vänta med hund tills oliver blir lite större :)

semester planer är också verkställda! hela syskonskaran fransson (samuel, anders, daniel & äwa, elin m familj, rebecka m familj och vi) åker ner till västkusten i sommar :) till en camping! Vi och rebeckas familj ska dela en villavagn! kommer bli superkul :D Förhoppningsvis sover oliver hela bilresan ner :) och förhoppningsvis vågar jag mig att bada och kanske sola lite!


Selma! mamma till valparna :) hon är långhårig, med växande päls! så det blir nog valparna också :)

17 juni 2011

Jag blir arg på mig själv som inte ringt varken hovslagare eller veterinär denna veckan, som jag lovat mig själv att göra. Detta måste göras det första på måndag! prio ett verkligen!! 
och vill ni veta nåt sött?
Jag ville så gärna ha tillbaka min gamla hovslagare veronica, för det är tack vare henne little hade så fina fötter innan han åkte till kil..... Så jag ringde henne efter att jag tog hem little, men hon kunde tyvärr inte! föööör... "jag ska ha barn om tre veckor" :D åh! så underbart! :D en liten pojke vänta hon, och det var ca 3 veckor sen jag ringde, så vem vet? :)
Hon har iallafall en tjej som heter elisabeth som tagit hand om alla hennes klienter eller vad man ska kalla det, så henne ringde jag! Jag skulle ringt henne nu i veckan igen för hon satt i bilen när jag ringde sist.. aya. Alla samtal på måndag!

nåt som jag också stressar över är att vi inte skickat in folkbokföringspapprena till skatteverket, men olivers namn osv!!! visst, man har tre månader på sig men ja... varje gång vi åkt o handlat har vi sagt "måste köpa frimärke" men varje gång glömmer vi det!!! nu vet jag inte riktigt heller vart papprena är så dom måste jag leta reda på...

vet ni vad jag mer slarvat bort eller? jo, mitt halsband jag fick av mikael för två jular sen, som jag hängt min förlovningsring på också!!!!!!!!!!! KATASTROF!!!!

imorgon är det helg.. då ska nog mikael få vara med oliver en stund så jag kan softa i stallet, det behöver jag, och little. Tid för oss själva! 
Jag tror jag skriver ganska mycket onödigt i min blogg, men skitsamma, haha. Jag älskar att läsa mig blogg iallafall ;)

pineapple express

just den filmen är på kanal 6 ikväll. Den är rätt rolig! Men jag gillar den skådespelaren.. vet dock inte hans namn. men, ah. haha!

nu är den här dagen slut iallafall.. Oliver somnade för en stund sen så han ligger i sin säng nu, pappan ligger och sover han också, jobb imorn :) men det är ju fredag imorgon också!

imorse kände jag att allt bara var värdelöst. En unge som skriker, trött morsa som inte orkar nånting, hunden hade bara varit ute o pissat en gång och klockan var 14.00. Värdelös kände jag mig samtidigt som jag satt och väntade på att Private Practise skulle börja på tvn.. har börjat följa den serien nu, lol :P men när det var slut så var oliver väldigt lugn.. så jag hängde lite tvätt och sen tänkte jag att jag lika gärna kunde fortsätta, så jag gick i duschen och sen klädde jag på barnet och la honom i vagnen.. Jag tog med mig tanja också, en promenad på ca 45 minuter blev det :) runt trossnäsfält, det är så himla fint här på sommaren!!

inte nog med det, jag har stääääädat hela huset! förutom moppat golvena då. Men nu är det fint här, känns så skönt! Och, nu till dagens bästa. En tjej som jag, min mamma och min bror bodde hos när vi bodde i stockholm hade läst på min facebook att jag gärna ville ha alla twilight böckerna. Hon har alla i pocket och unbundna (dom inbundna fick hon i födelsedagspresent) så hon kunde skicka sina pocket till mig om jag ville! Och självklart ville jag det! Sen visade det sig att hon har alla filmer i dubbel uppsättning OCKSÅ! Så dom ska hon skicka med :D är det inte AWESOME!?!?!? så jäääävla nice är det! Men eftersom jag skickat efter breaking dawn i inbunden kommer jag att köpa resten av dom också, alltid kul att ha!

gud vad jag tjatar om twilight. döpa om bloggen till twilightnerd kanske? hm. 
nu ska jag se klart filmen, hörs imöööra! puss

magen 1½ månad efter förlossning

idag är det den 16e juni.. det är 12 dagar kvar tills oliver är 2 månader, så nu är han ungefär 1½ månad, right?
såhär ser det ut iallafall! Jävligt degigt fortfarande, haha men det är nog de flestas mage 1½ månad efter.. Sen så har jag inte ätit något än när jag tog dom här bilderna..


känns inte riktigt bra än...


svar

Angelika, williams mamma;
Hm.. Varför inte ha med din underbara son så han får uppleva världen. Du låter ju inte lite besviken över att när din kropp är "klar" så måste Lillkillen följa med.. :-/

jag såg när jag läste igenom texten att det verkade så, men det är absolut inte så jag menar :) För det första vill jag åka iväg med mikael själv, för att vi ska få egen tid, bara semester lixom.. må gott osv. Det är lite annorlunda att åka utomlands och ha semester än att sitta i sverige och ha sommarlov.. Och självklart vill jag ha oliver med mig, men inte nu! Inte nu när han inte förstår någonting. Jag längtar verkligen tills han blir upp emot 3-4 år, då ska vi bila i sverige och se high chaparall, astrid lindgrens värld osv osv!! åka till disney land paris och till solstränder! Men det utlands-suget jag har nu, att få bara slappna av och känna kärlek med min käääre man :D

solresa

jag är så sjuuukt sugen på att åka utomlands! sist var för typ två år sen när jag var till Thailand med mitt ex och hans familj. Då var vi borta i nästan 3 veckor, så jävla härligt!!
Nu måste jag ju få åka utomlands med min nuvarande man tycker jag! Har kollat på lite charter, 1 vecka.. Ligger på allt mellan 8000-12000. För två pers då alltså!

nu får ni tycka vad ni vill, men oliver kan vara hos mormor, det är inga problem alls, dom trivs bra ihop. Men utlandsresa blir det väl inte på ett tag, pga min GUDOMLIGT VACKRA kropp -.-' Och när det är så fit det bara går igen så är väl oliver såpass gammal att han måste följa med..
drömma kan man alltid göra, vore bara så jävla skönt nu när mikael har en riktig månadslön och man faktiskt skulle kunna spara...


jag börjar bakifrån

tjatja! nu är jag faktiskt lite glad :) Jag surfade runt på lite twilight grejer som jag brukar göra ibland när jag får sånt där hysteri av någon anledning! Idag började det med att jag IGEN kollade på trailern till breaking dawn part 1. Jag villl så jääävla gärna läsa BD minst en gång till innan filmen kommer ut! så jag började kolla runt på olika bokhemsidor och fastnade på ginza som då sägs vara det billigaste.
Eftersom jag redan har första boken hemma (HATAR dom svenska titlarna, så lame) behöver jag ju bara tre till för att fullborda min samling! ;)
när jag har "packat" ihop dom tre böckerna så var vi uppe i ca 430 kronor eller nåt sånt. Mikael tyckte inte alls det var vettigt att beställa BÖCKER för nästan femhundringen. I det här fallet tycker jag att han inte är direkt vettig. Twilight får kosta hur mycket det vill!!! Fatta vad bara biobiljetten till BD kommer kosta! Det kommer INTE vara gratis. Jag beställde iallafall bara breaking dawn,nästa månad eclipse och efter det new moon... så får det bli!

Första gången jag såg twilight var med min ääälskade démie, som också är ett stort fan. Men jag undrar inte om jag kanske är lite mer crazy!? Jag vill nog kalla mig besatt faktiskt. Och jag minns så väl när twilight kom ut! alla pratade om det, och guuuud så snygg Rpatz är osvosv.. Jag tyckte alla var aslöjliga och jag skulle minsann aldrig kolla på sånt "skit" haha!!! om jag bara visste. Nu är jag fast i den där "skiten". Världshistorien kommer aldrig någonsin skapa något så vackert som the twilight saga! gudomligt!!!


prinsen af trossnäs




chillar i pappas famn! ;D


kärlek

efteråt

vill ni veta en sjuk sak? och jag är inte ensam om det, jag vet det.
i 9 månader har jag burit min son. Det tog hela 9 månader för honom att utvecklas till ett litet pyre. Det tog honom 16 timmar att vandra ner genom förlossningskanalen för att sedan ligga i mina armar, som jag längtat efter :)
dom 16 timmarna var då dom värsta timmarna i hela mitt liv, det gjorde så fruktansvärt ont och jag skrek åt barnmorskorna att dom skulle ta ut "den", och "hur FAN kan folk VILJA göra om det här!?". Jag skrek att smärtan var sjuk, att det inte borde få gå till såhär! Varje krystvärk klämde jag mikaels hand allt hårdare, allt för att kunna trycka hårdare.

nu till det sjuka. Alla säger alltid att "du glömmer" och jag intalade mig själv att jag varje dag skulle tänka på min förlossning och påminna mig själv om hur ont det gjorde, och att jag absolut inte vill utsätta mig för det igen. Nu säger jag inte att jag vill bli med barn igen, för det vill jag VERKLIGEN inte!!!

Det finns två tjejer på min förra skola som väntar barn, båda ska ha nu under sommaren! En tog studenten, den andra skulle börja trean. Och när jag tänker på det så blir jag alldeles varm i kroppen. Jag längtar tillbaka till min stora tjocka kula som rörde sig som tidvattenvågar ibland, som blev stenhård som ett berg till och från! min stora tjocka mage. Kan ni förstå att det låg en människa där inne? MIN lilla lilla människa!

förlossningen var, och är det häftigaste jag någonsin gjort/kommer att göra i heeela mitt liv! varje sekund av de 16 timmarna det tog, all smärta var definitivt värt det och jag skulle verkligen vilja göra om det. Inte för att skaffa ett nytt barn, utan jag vill göra om just den förlossningen jag hade med oliver.
alla ni som fött barn, som har det i färska minnet vet vilken enormt känsla det är när huvudet stället sig för att vänta på den sista krystvärken som kommer att föda fram barnet. Känslan när barnet precis kommit ut, att höra det där underbara skriket, att få veta om det var en han eller hon!

jag vill säga lycka till, till alla ni som väntar era små! Jag vet att det är pest och pina att vara gravid dom sista månaderna, jag tyckte det. Jag ville bara få ut den där j****vla ungen!!!! för det var så jobbigt! tungt, svettigt klumpigt. Men jag saknar min mage, jag saknar att vagga runt med alla blickar riktade mot mig :) 
Ett litet tips från mig som bloggat om hela min graviditet, och därefter tagit reda på det mesta som hänt inom mig och vad som komma skall under förlossningen är att läs på... läs på läs på läs på!!! Man kan aldrig säga hur just DIN förlossningen kommer att ske, men att vara påläst om hela din graviditet och alla förlossningsskedena ger dig sååå himla mycket! För mig fanns det ingen rädsla för jag visste vad som hände, varför det hände.. Min kropp reagerade på chock, men ingen rädsla. 

nu ska jag sluta tjöta! haha. Ha det gott allihopa :D

magen, vecka 39+6! sista magbilden jag tog.. Oliver är född 41+1, är lite missnöjd att vi inte tog bilder inne på förlossningen på magen! se det också som ett tips, dokumentera VÄL!

mina fina

Tanja har varken sagt bu eller bä vad gäller oliver :) hon har alltid betett sig som att han alltid funnits här, men ändå varit lite reserverad. Som att hon vet vad som skulle hända om hon skulle göra honom illa. Inte för att hon skulle få för sig att göra honom illa, men olyckan kan lätt vara där om hon lägger sig på honom eller något sådant!!
Men nu har hon börjat göra "framsteg" :) som att hon börjar tycka om honom lite mera, acceptera honom som en familjemedlem! Detta fann jag i soffan efter att jag hade varit på toaletten!!


så gosiga! <3

13 juni 2011

dagarna går så fort men ändå så långsamt! känner att jag inte sitter alls mycket vid datorn längre, eller? haha. Kanske satt för mycket förut!

nu ligger liten bredvid mig i soffan i sin stora mysiga muminfilt och sover, så söt så. Idag var jag och min lilla familj iväg och metade! vi fick MASSA fisk, dock alla små, förutom en aborre som JAG fiskade upp :) det var inga feta filéer på men det blev ett smakprov på vad som komma skall i sommar! jag älskar aborre! Oliver låg och sov mest hela tiden :) känns som att vi gjorde nåt mer igår men jag minns inte... Igår vad mikaels sista dag som arbetslös och idag är hans första arbetsdag! han har skrivit på anställningsavtal och diskuterat lön.
"nu börjar våra riktiga liv" sa han här för någon dag sen, och det är sant. Nu börjar våra riktiga liv, som vuxna, som familj.

Det är helt sjukt att vi inte ska tillbaka till lillerud något mer. Igår fiskade vi vid tjärn (sjö vid skolan) och när vi var påväg tänkte jag säga att "vi kan ju svänga in på lillerud snabbt och säga hej" men det kunde vi ju inte. För dom är det ju iofs bara ett sommarlov, och vi bor så nära så vi kan hälsa på vilken dag som helst. Men ida, camilla, lisen osv kommer inte att finnas där då. Inte heller jenny & milla.. Det är en tanke som inte riktigt sjunkit in ännu. Nu ska jag vara mammaledig tills oliver börjar dagis, sen ska jag ut i arbetslivet och bli vuxen. Aldrig mer skola (om jag inte läser vidare senare vill säga). Ni ska veta, mina vänner, mina riktiga vänner, att jag kommer sakna er REJÄLT! Och vi ska fortsätta träffas, definitivt!
och camilla, nu har jag den bästa anledningen att hoppa i bilen och åka upp till malung! :)

nog med det tråkiga.. häromdagen låg det ett stooort paket i min brevlåda! Från släkten i finland :D min faster katja och min mummo (farmor) hade skickat lite kläder till oliver, i större storlekar. En MAM-muminnapp (looove) en mumin-handdocka, muminscarf o så :) Har ni märkt att jag tänker tvinga oliver att älska mumin? ne. tänkte väl det ;p här kommer lite bilder!

tigerbody, mumindockan, scarf :)


långärmad body, fick denna i två olika storlekar :D kommer bli perfekt till vintern!!




Byxa, tröja, body som hör ihop :)
KIITOS!!

och här är min goding med sin mumin napp :D <3



shoppa

tja bloggen! vi fick ju lite cash i studentpresent, jag & mikael. Så idag (när mikael är ledig) ska vi till bergvik (köpcenter)! Jag MÅSTE ha en ny push-up BH nu när jag nästan är färdigsinad. Och hör &  häpna.. Min ända bh med D-kupa är för liten, och efter D kommer E. Det är HELT sjukt. Vilka fina rullgardiner jag kommer få sen :) men så är livet! vi ska alltså på BH-jakt! får säkert hem nåt till oliver också (;

här kommer en finbild på mig! jag klippte sönder strumpbyxorna jag hade på balen och ja.. vi hade rätt så kul jag och mikael! tyvärr får jag inte lägga upp nån bild på honom. Får ta en på ollie när han är i bakgrunden :P




mitt vackra pyre ♥


min så otroligt fina son, min alldeles egna ♥ mamma älskar dig mest av allt!!

student 2011

(observera, långt inlägg)
tja tja bloggen! denna gången ursäktar jag INTE mitt dåliga bloggande för:
JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEEEEEEEEEEEN - FYFAN VAD JAG ÄR BRAAAAAAAAAAA :D

tänkte dra igenom allt lite snabbt, men ni känner ju mig!?? hah!
balen var bättre än vad jag förväntade mig! Jag var ju inte på CCC-balen, utan vår egna lillerudsbal bara men det var jätte uppskattt från mitt håll :) och min man var riktigt stilig! jag blev inte så fin på bilderna vi tog, och jag väntar på alla andras bilder som ska komma upp! antar att alla mår lite halvdåligt efter studentfesten igårkväll bara ;)
men balen var jätte fin, alla var jätte vackra, det var grymt god mat och bra underhållning! fina tal osv :) 

det som nog var bland det bästa med balen, det var att jag fick vara för mig själv lite. Uppleva en sist kväll som "fri ungdom" eller hur man fint ska uttrycka sig för att folk inte ska missförstå mig! Jag hade en helkväll utan oliver, jag drack cider, jag feströkte och hade roligt! Dock saknade jag oliver jätte mycket :( men det var såååå skönt att bara kunna släppa allt ansvar för en kväll! :D min mamma var här som barnvakt, och min mormor kom senare på kvällen :)
och nåt som också var helt underbart var att min ääälskade démie befann sig på balen! ååååh <3 jag blir alltid lika glad när jag ser henne, bästa människa på jorden!!

nog om balen! (förutom att jag blev påtvingad en väldigt dålig vals av min man) såååå.. vi kom hem vid halv 2 på natten, gick och la oss vid 2 och sen var det bara att stå färdig, studentklädd, pigg och glad med hatten på sne klockan kvart i sju utanför dörren för att få skjuss till skolan! väl där var det champagnefrukost i matsalen, som inte var så värst inbjudande då man inte mådde så bra (nej, jag var inte bakis. hade sovit dåligt osv osv).. Det första som slog'en i ansiktet när man kom in var oset av stekt potatis, fläsk och köttbullar. Blä. Jag åt tre melonskivor, lite gurka och... inget mer. Efter frukosten fick vi några timmar i klassrummet, alla fick signera mössorna osv.. sen tog vi klasskort utomhus! klockan 11 åkte vi till kyrkan, där fälldes tårar! stipendier delades ut osv.. Mikael fick ett stipendie från värmlant! det är ett stort spannmål/utsädesföretag, för ja... Att han är bäst bonde helt enkelt!! rätt o slätt :D haha.

sen sprang vi ut halv 1! KAOOOOS!!! så mycket folk :D men tillslut hittade jag mina kära! och till min förvåning fanns min morfar på plats! :D riktigt roligt!! han skulle ju inte komma! men det var jätte roligt och uppskattat :) mamma var där, hennes man, min bror, pappa, mormor och såklart oliver :) 
när vi kom hem var det ännu mer kaos för mikael skulle åka flak (intejag) och ah. tidsschemat sprack ju rejält, folk blev väldigt hungriga, ängsliga. Jag blev arg och ledsen på samma gång och ah.. kaos helt enkelt. Men det löste sig rätt fint när mikael väl kom hem!
vi har fått sjukt fina studentpresenter! kommer att ta kort på allt såsmåningom och lägga upp, kommer även lägga upp lite mer studentbilder sen! Har inga på min egna kamera utan dom har alla andra, haha! här kommer lite från balen bara och själva studenten. Kommer tyvärr inte lägga ut bilder på mina vänner, endast mig själv (lol) men det är för att det blir så himla många bilder annars!! dom finns ju på FB :)
Tack alla vänner för mina tre år på lillerud, ni har gjort dom så värda! Speciellt mitt sista år!



mer bilder kommer sen när jag väl har dom!! :D lite snabbt om min student bara, haha.
tack allihopa som gjort mina två studentdagar till något jag alltid kommer att minnas!!

studenten

jag känner mig lite halvt småstressad om jag ska vara fullt ut ärlig. Idag är stora karlstadbalen på CCC, som jag obviously inte är på. Den kostade SKJORTAN! och tur är väl det.. det har jag aldrig hunnit!
jag har bett min käre sambo fixa skjuss till balen och hem från balen (lilleruds egna bal). Det har han heller inte fixat!???? balen är IMORGON!
Jag och M måste göra iordning på festvåningen, ställa rätt bord osv. helst IDAG, men nä. Han bygger fågelvoljär och tycker vi ska göra det imorgon. Imorgon är det bal, imorgon vill jag inte stressa, imorgon ska vi hämta mamma i stan, imorgon måste vi handla på bergvik. Imorgon är jag som alla andra dagar mamma!

naglar ska målas, hår ska fixas, blöjor ska bytas, det ska sminkas, matas, klä på sig! jesus christus! och balen börjar 18.00. Eller middagen iallafall, och då vill jag HELST vara på plats en kvart innan!

nu måste jag verkligen testa smink...

världens vackraste léende



7 juni 2011

tjatja! nu har jag varvat ner dagen, och klockan är kvart över fem! :) ganska lagom tycker jag, haha!
vaknade lite fint imorse, käkade frukost medans oliver fortfarande sov!
Idag har vi hälsat på lillerud, sagt hejdå till min mentor som inte kommer att fira studenten med oss då hans egna dotter också tar studenten! hmm.. sorgligt att säga hejdå till folk!

jag har umgåtts med camillaaaa :D jag följde med henne till bergvik (köpcenter) när hon skulle köpa en slips till sin pojkvän som ska med på balen :) först drog vi en sväng på ikea, jag fick med mig ett champagneglas och en iskubsgrej hem och camilla en kladdkakeform! efter det skulle vi hämta hennes kompis, men det dröjde så vi kikade in på EM, snubblade in på fyndhörnan och voila! erika fick ett ljusfat + sand för endast 10 kronor! ett kap tycker jag.
väl inne på bergvik kikade vi in på hm och där köpte jag ett par shorts och ett linne till oliver för 99 kronor :D så idag har jag fyndat bra tycker jag :)

imorgon ska jag shoppa till mina fina vänner!


linne 40 kr, byxor 60 kr! hm

nationaldagen

ljuuuuva nationaldag! Jag har, mina vänner, lagt mina ögon på den första trailern till breaking dawn part I! Om jag ska vara riktigt ärlig blev jag tårögd så fort jag satte på play, haha! Jag kan verkligen inte bärga mig tills det är biopremiär :D :D kommer bli sååååååå grymt!!!!

böckerna fick jag låna av BÄSTA camilla, så självklart har jag läst dom!! den här veckan är det student också, too bad. För jag vill läsa BD igen och igen och igen!! Jag får helt enkelt köpa mig böckerna, vilket jag ändå måste göra så att jag alltid har dom! 

http://www.imdb.com/features/movies/breakingdawn/

annars då? joo.. Oliver har sovit ett par timmar nu, riktigt skönt! dock känner jag mig själv lite groggy men somnar jag nu så lovar jag att han vaknar! det är alltid så..
Oliver bara växer och växer :D imorgon ska vi till BVC tror jag :) eller om jag försöker ta mig till öppna förskolan på onsdag! Han är riktigt stadig i nacken nu (men självklart massa jobb kvar, det tar ju ett tag!) och han ler mest hela tiden :D Han är så himla fin min lilla kille :) som snart inte är så liten längre! <3

Just nu sitter vi bara o väntar på att pappsen ska komma hem. Han har varit på klassfest igår och kommer hem idag någongång! kan tänka mig att det blir till eftermiddagen! Men då ska vi städa städa städa! för på onsdag kommer olivers mormor och gammelmormor hit inför STUDENTEN :D

Breaking dawn part1

kan ni fatta!? 18 november IÅR är det världspremiär på the twilight saga: breaking dawn Part I och INATT klockan 01.30 börjar MTV movie awards, och där! DÄÄÄÄR mina vänner!!!!! är det världspremiär för TRAILERN till BD!!!! so i've heard! hoppas det är sant, eftersom jag skvallrat till så många! haha.
Tyvärr har inte jag MTV :'( så jag får snällt vänta tills den kommer upp på IMDb! vilket tydligen ska vara direkt efter dom visat den live på tv! vi får se.. men imornbitti borde den vara uppe! 

CANT WAIT!


HETTTTT!!!!

5 juni 2011

haha! insåg just att jag inte hört av mig på tre dagar. Tiden går rätt fort!??
Men jag antar att jag börjar ha saker att göra om dagarna :P
i förrigår var vi på kusinkalas hos familjen Persson :) lilla mathilda fyllde år! Det blev grillade hamburgare och SUPERGOD jordgubbstårta!
Igår var vi o hälsade på farmor brittlouise och gick på marknaden :) rebecka med sina tre barn var där också! Herregud vilket väder det var igår! Jag brände mig lite granna på axlarna!
Mikael skulle ut och fiska med sina bröder, så jag stannade kvar hos farmor och rebecka, det blev en liten promenad på kvällen, riktigt skönt! och varmt! sen belönade vi oss själva med en bunke glass och popcorn, haha. Det är inte lätt att gå ner i vikt när man tillhör familjen fransson kan jag lova!
Det är kalas MINST en gång i månaden ^^ men det är mysigt och roligt, att alla träffas så ofta :) roligt för alla barnbarnen också!

idag är det också jätte fint väder, det blåser lite dock.. Idag har jag ännu en gång (tredje gången) blivit lovad att gå hjälp att ta in little, av min käre sambo, så vi får väl se om det blir av. Han ska tydligen på fest ikväll och kommer hem imorgon??? jaja. Det är verkligen så roligt att ha honom hemma för en gång skull................

bara att bita ihop! efter nästa vecka är studentfirandet över, och det riktiga livet börjar, vad det nu innebär!

nä.. nu har jag varit bortskämd i ungefär 40 minuter.. Har fått äta frukost alldeles själv, mikael har haft kvalitetstid med oliver haha! vi höörs! :)

2 juni 2011

jag har tänkt på massor av saker idag som jag velat skriva ner här.. Mycket har jag glömt, och mycket kan jag inte skriva här för att det är så många som läser, och dom flesta vet jag inte vilka dom är. Kanske är det någon jag inte vill ska läsa det jag har att skriva?

Dagen har väl varit helt okej antar jag.. Jag fick mikael att mata oliver imorse så jag fick sova till tio ungefär! riktigt skönt.. Sen var det marsch pannkaka upp ur sängen och åka till lesjöfors för att lämna pappas bil som vi lånade för att hämta little. Nu är jag riktigt less på att åka till lesjöfors!!!! (jätte roligt att träffa mina föräldrar men KOM IGEN, det är fan 9 mil!!! 18 mil fram och tillbaka!) börjar bli jobbigt...

När vi kom hem matade jag oliver för att sen ta mig ner till stallet.. Tänkte ta in little, borsta och bara pyssla om honom. Lära känna honom igen (vilket jag absolut behöver). MEN, det sket sig redan i starten för jag fick inte in hästen. Japp, ni läste rätt. Jag fick inte ens in hästen. Eller jag snarare fick inte ens tag i honom i hagen. Har inte direkt lust att springa efter honom när 5 andra hästar tränger omkring. Det gick inte att locka honom med gräs heller eftersom alla andra hästarna också ville ha gräset i min hand. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det här problemet, det funkar inte för mig eftersom jag fortfarande har en rädsla kvar...
ni förstår, ända sen jag blev gravid har jag blivit väldigt försiktig av mig, rädd för att skada mig på alla sätt och vis. Vare sig det gäller bakterier eller köttsår! Det betyder ju då att jag utvecklat en SJUKT stor respekt för hästarna, och jag känner mig så fjantig, så mesig.. Jag får inte ens tag i min egna häst i hagen, totalt fail. Trodde faktiskt att jag skulle börja gråta när jag tomhänt stampade till stallet för att hämta oliver och gå hem igen. Men det var bara att bita ihop. 

När vi kom hem gjorde jag det som jag tydligen är bäst på nu - vara hemmafru. Jag lagade alltså middag, som tog 2 timmar att göra, pågrundav oliver. han är väldigt kinkig på kvällarna nu för tiden? :s hmm... när det väl var dags att äta min efterlängtade middag var jag inte ens sugen längre.
Och idag har grässkörden börjat, mikael jobbar nätter! Det blir tomt i sängen för min del, men skönt att ha honom hemma på dagarna när vi är vakna :) även om han måste sova ett par timmar!

nä. Nu måste jag ge mig. Undrar om det ens är roligt att läsa om min vardag?
Idag fick jag förresten höra att "jag tror du passar bra som mamma". Jag tror det var en komplimang! eller nä, jag vet att det faktiskt var det, och det kändes bra. Jag vill vara en bra mamma.

k.ä.r.l.e.k


<3

alot!

tja tja! nu har jag väldigt mycket jag måste komma ihåg känner jag! hela gårdagen tillexempel! Dagen började hm.. 7 tror jag att jag gick upp!! fíxade iording allt, fick upp mikael.. Halv 9 åkte vi hemmifrån, mot molkom för att hämta ett hästsläp, därifrån kom vi iväg tio över nio och sen var det countdown till nykvarn! :D

dumma som vi var körde vi med en DUM JÄVLA (ursäkta) GPS! vi körde till örebro på motorvägen, sedan igenom örebro centurm och.. ah.. massa småvägar hit och dit! Det tog sjukt lång tid! Och det var så fruktansvärt varmt! Tanja kunde inte komma till ro så jag stressade mig över att hon inte skulle må bra, oliver vaknade och vi var tvugna att stanna och ge honom mat.. Andra gången hittade vi inget mcdonalds (eller nåt annat med micro) så jag fick blanda kall ersättning åt honom, bara en liten skvätt så att han skulle sluta gråta, för att sedan mata honom ordentligt när vi kom fram till vagnhärad! jag har räknat med att vara i vagnhärad 12.. vi var där 14.30 typ! Vi var inte i nykvarn förns vid fyra-fem :O

Och vi kom ifrån nykvarn runt sju.. Sen skulle vi ju stanna i strängnäs för att möta upp pappa! I strängnäs var hästen genomsvettig så därifrån fick vi köra med bakluckan öppen (om ni förstår hur jag menar). Det gick faktiskt bra på motorvägen! folk ser väl att det står en häst därinne så dom behöver ju inte köra 200 blås!
Nu är little ute i sin sommarhage med sin nya flock, det funkar superbra!! Jag fick mocka imorse för första gången på evigheter och ja, det är väl nåt jag kan slänga in i mitt liv igen ;) det ska bli så skönt att börja "hästa" nu igen! jag längtar tills jag sitter uppe på ryggen igen :)

Idag har jag och oliver varit på öppna förskolan med Rebecka och två av hennes pojkar (olivers kusiner alltså)! Det var inte så mycket folk där, men det var lugnt och skönt! Det var första gången för mig och oliver :D det kommer bli riktigt roligt att vara där sen när oliver blir större! Men vi fick lite gjort idag: en gipsavgjutning av en hand och en fot (den är klar nästa vecka) och sen gjorde vi hand och fotavtryck på papper också, som ska in i olivers "första bok" :)
På onsdagar är BVC på öppna förskolan också, så vi passade på att väga mäta osv...
Vikt: 3700g
längd: 55 cm
huvudomfång: 37 cm

han har minsann växt!! :)

nu blev det ett långt och slarvigt inlägg.. men nu måste jag underhålla min underbaraste!! <3 <3


RSS 2.0