vecka 26! (25+0)

en ny vecka, ett nytt steg framåt!! :) fan, om en månad är man i vecka TRETTIO!!! helsjukt verkligen!

(btw, började precis lukta vitlök o guuuuuuuuuuud så sugen jag blev på vitlök!!!!!)

här kommer en liten resumme ^^

vecka 26;

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Nu börjar bebisen göra andningsrörelser, även om lungorna inte har någon luft i sig ännu. Sinnena utvecklas fort och man vet, att vid 26 veckor så reagerar bebisar på beröring. Om du lyser en ficklampa mot magen, så kommer bebisen att vända på huvudet – forskare tolkar detta som att synnerven redan fungerar.


lite småblandad fakta! :) även denna gång från blimamma.se och babycenter!

egna noteringar då.. ja, alltså sammandragningar är inte direkt nåt man vill ha..... Idag har dom varit riktigt förJÄVLIGA må jag lova. inte alls roliga, fattar inte vad livmodern håller på med. Istället för att jag 17 idag och inga imorgon kan den väl dela upp det istället!? det är min åsikt! Bebis rör på sig vaaaaarje dag nu också, rikligt! :)

nu ska jag laga mat :D



Kommentarer

Hej! Roligt att du vill slänga in en hälsning ;) Glöm inte bort att ingen blir glad av tråkiga kommentarer! Ha det fint / erika

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0