djurens rätt

Alla vet vad det är för organisation jag talar om, right?? Deras vilja är god! men nu är jag fan less på dom :S
Jag är medlem i deras facebook grupp och deras senaste status lyder såhär:

"har ett bra tips till dig som är trött efter en lång dag. Trånga bås, plågsamma juver-infektioner och för tidig död - så ser livet ut för Sveriges mjölkkor. Men Arla arbetar hårt för att ge en annan bild av bondelivet genom att bjuda in familjer på betessläpp. Surfa in på radio JMG:s hemsida och lyssna till Djurens Rätts Lena Lindström som diskuterar verkligheten bakom "betessläppen" med Inger Söderlund från Arla."

alltså :S det här är inte första gången djurens rätt gör såhär! dom är alltid så jävla negativa till ALL djurhantering? vi kan lika gärna bomba bort alla djur, så slipper dom ha nåt att fundera och klaga över! Ett flertal gånger har dom talat om galopphästar som bryter benen osv, som "tvingas" springa på benpiporna. En häst skulle aldrig springa på benpiporna om den blev tvingad till det, hör ni inte hur absurt det låter? en galopphäst har så mycket adrenalin och vilja i kroppen, det är därför den inte stannar!

detta med dom svenska mjölkkorna då, jani. haha. Jag går på ett naturbruksgymnasie, jag har sett både bra och dåliga mjölkgårdar men jag måste säga att majoriteten i sverige består av BRA mjölkgårdar. "trånga bås" :S För det första: man får inte bygga uppbudna djurstallar längre i Sverige, och de flesta som har uppbundet har plats för max 80 kor eller något, det går inte runt ekonomisk och tillslut måste de bygga om, och då blir det en mjölkrobot eller mjölkgrop! Båda valen brukar ofta sluta med att korna går i lösdrift, både inne och utomhus!
Jag orkar inte ens diskutera det här nåt mer, hahah. Ville bara klargöra hur jävla irriterad jag blir på såna här organisationer!

Jag ÄLSKAR djur, ta mig inte fel. Men sånt här tål jag inte. nixx.. Och dom där idioterna som slog till mot alla sveriges grisbönder förra året då? snodde döda spädgrisar och la upp på torget i karlstad? alltså vafan, vad tänker dom med? :S för att provocera folk!? En sugga föder ca 14-15 kultingar, ibland blir det någon dödfödd. herre min skapare! nu är jag i flammor, jävla idioter!!!!

Kommentarer
Postat av: Tommy

Hahaha! Håller helt med dig. Jag skulle tippa på att 95% av medlemmarna i den där organisationen är sådana där lantisromantiker som egentligen bor i storstan och inte har sett en ko mer än på Internet. De köper säkert alla kläder på second hand, dricker Eko-odlat té och har minst en moster som är elallergiker och en som är aromterapeut! Jag bor mitt ute på landet och ibland kommer de här mupparna hit i med sina jävla skägg och begagnade Fjällräven-byxor, ska bo i torp utan el och försöker meta aborre med brödbitar. Och man kan ge sig faaan på att de pratar bred söderstockholmska! Nu blev jag också uppeldad! :)

2011-04-25 @ 21:03:55

Hej! Roligt att du vill slänga in en hälsning ;) Glöm inte bort att ingen blir glad av tråkiga kommentarer! Ha det fint / erika

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0