veterinärbesök!

Idag har vi varit hos veterinären i ulvsby med vår blandrasstövare Tanja :) mikaels jakthund! som jag sa för några dagar sen var dom ute och jagade och hennes tassar tog rejält med stryk.. Detta brukar hända varje år, första jaktdagen men har alltid läkt ut bra av sig självt, men inte denna gången! vi fick tid klockan 13.00

vi gick in i ett rum med en vet och en djursjukvårdare :) tanja fick en dos lugnande och vi fick vänta i tio minuter.. Efter tio minuter var hon lika vaken som innan! Hon fick en dos till och vi väntade tio minuter.. fortfarande pigg.. vi väntade 5 minuter, hon var fortfarande pigg men något groggy... Efter 40 minuter verkade som att vi iallafall kanske kunde få göra nåt med henne men ICKE!

när hon kom upp på undersökningsbordet och vi började känna på tassarna blev hon genast lika pigg som förut och skulle promt därifrån!! nehe.... Kanyl i armen och så fick hon nån rejäl elefantdos av sömnmedel och där låg gosan :) tvättade rent sårena på trampdynorna med natriumklorid och rakade mellan tårna, verkade som att hon fått en svamoinfektion där eftersom sårena har varat och tanja slickat så mkt.. Dom klippte även klorna! skönt! kloklippningen kom detsutom inte med på fakturan :P nöjd matte och husse!

sen fick hon antidoten (uppvakningsmedlet) antibiotika och smärtlindring direkt i blodet för dagens dos! vi fick också recept på smärtlindring och antibiotika som hon ska äta i tio dagar!

när vi sen gick in på djuraffären här för att köpa bajspåsar träffade vi unni! Hon berättade att samma sak hände deras stövare nyss, och hon fick äta dubbel dos av all medicin! så vi är inte ensamma! hennes man cyklar detsutom med alla jakthundarna så det måste vara att marken blivit stenhård alldeles för snabbt för hundarnas tassar iår!

så det har jag och mikael gjort idag! varit "hemma med sjuk hund" :) hur dåligt det än låter, och även om vi får skolk för det, så var det värt det. Nu slipper jag oroa mig... SOM jag grät igår för jag var så orolig :( Men nu såhär på kvällen är hon sig själv :) smärtlindringen har verkat suveränt! våran lilla stolta tös :)

(magen mår bra, haha. Inge nytt där inte!)




Kommentarer

Hej! Roligt att du vill slänga in en hälsning ;) Glöm inte bort att ingen blir glad av tråkiga kommentarer! Ha det fint / erika

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0